5506
szerinted?!
  • Tikal #2731
    a reinkarnácioban és a karmába vettett hitem hogyan egyezteted össze az elfogult materalizmusommal?
    Mivel te is tulzottan felcimkézel mident és eloitélettel állsz hozzá akár ahhoz a témához amirol eddig szo volt, ezért nem érted mirol irtam eddig, és hogy hogyan is passzol a tudomány által leirt világ bele egy lelki világba, ahol minden rajtad mulik, a tudatodon.... ahol ha a földre teszek egy deszkát ezerszer átmész rajta azonban ha azt a deszkát egy szakadék fölé teszem már nem biztos... mi változott?

Egyébként ilyenkor értem meg miért mondja azt minden mester Oshotol kezdve prabhupadan át a dalai lámáig hogy nem kell beleavatkozni senkinek a fejlődésébe, majd idovel rájön, járja mindenki az utját, ne erőltess senkire semmit.... hát ezért....
    szép napot!
  • Tikal #2730
    hehe, elcsusztam :D
    komolyan nem vágod hogy azért mert hiszek a kvantumfizikában még hihetek Istenben is?
    Nagyon korlátolt vagy már ne haragudj, de nekem bizonygatod hogy materalista vagyok, szembe röhögne minden ismerősom ha ezt hallaná :)
    Nem pont azt magyarázom hogy nem csak anyag van hanem tudat? ÉS a tudatod 100% irányitásával hatással vagy midenre? Nem erről szol minden keleti filozofia? Nem arrol szol a biblia hogy ha hiszel akkor minden megvalosulhat?
    Einstein most akkor hivo vagy materalista?
    nagyon fáraszto vagy mert nem érted mit szeretnék, és nagyon cimkékben gondolkozol.... ha kimondom hogy anyag akkor már materalista vagyok, ha viszont kimondom hogy szellem akkor már hivo vagyok? Egésézben porbáld már meg értelmezni amit irok.... vagy olvass vissza kicsit.....
  • zerosdfd
    Kutassam fel és cáfoljam meg Einsteint és a többi idézett tudóst?
    Kérlek! Megtettem, hiszen a wikipedia korában ez igazán egyszerű.
    Tudod mi derült ki?
    Ezek a tudósok egyetemre jártak, vizsgáztak, horribile dictu házi feladatot írtak és műveikre ezrek hivatkoznak a mai napig.
    Nyertél, nem tudom megcáfolni a műveiket mert fontos és lényeges gondolatok, melyek a világot megérteni segítik.

Sajnos Masutu "vízfagyasztó" Emotóról nem lehet elmondani semmi ilyesmit ergo:
    Nem járt egyetemre, nem vizsgázott, nem írt házifeladatot és ami a legfőbb kísérleteit illeti, nem sikerült senkinek megismételni ám cáfolni hihetetlen sokan cáfolták.
    Ahogy sz4bolcs mondja, attól, hogy olyanról tudsz, ami nem látható pl kvantumenergia, attól még materialista vagy. Nem újabb és újabb hordozóit kell megtalálni a gondolkodásnak (ezt teszi Héjjas István is) hanem új minőségként kellene megragadni ezt a teremtő erőt. Ehhez viszont tudatszint emelkedésre van szükség.

Patiang:
    Annak ellenére, hogy a "materializmus" szót teljesen rosszul használod értem mit mondasz. Mit szólsz egy olyan kijelentéshez, hogy "az anyag egy fogalom és ekként merülhet csak fel az emberi tudatban"?
    A materializmus egyébként az abban való naív hit, hogy csak anyag létezik. Nincs se tudat, se lélek, se gondolkodás csak fizikai-kémiai-kvantumenergetikai(na itt csúszol el Tikal) folyamatok.
  • sz4bolcs
    Mielőtt pontosítottál, épp írtam neked, csak jött a barátnőm, szerencsére nem küldtem el az üzenetet.
    Az olyan dolgokról írtam, amik nem közvetlen tapasztalhatók, mégis absztrakció által a tudat tárgyát képezhetik. Műszeres megfigyelések, stb. Ez még mindig nem esik kivül a materializmuson.
  • Tikal #2727
    várom a többi kisérletre is a cáfolatot :)
    kezdheted Einstein, Podolsky, Rosen és Jung egyetemi végzettségének felkutatásával....
    de hát a CERN szerint létezik a fénynél gyorsabb kapcsolat is, de hát az csak egy gagyi hely... persze most azt fogod kérdezni mi koze ennek a gondolkodáshoz és az anyaghoz....ezért olvasd el többször is....

de gondolom ezt meg a cikk iroja találta ki...hisz ha ez igaz lenne ez menne a Fokuszban meg az Aktivban is :)

nyilván nem fogunk dulore jutni, ezek nehéz dolgok, nehéz elhinni hogy hatással vagy az életedre :)
  • Tikal #2726
    :)
    "Istenem, ha ilyen egyszerű lenne ez a gondolkodás-anyag-ügy talán szebb lett volna a világ. "
    mivel nem ilyen egyszeru azért tartunk itt, szép uj világ, vásárolj vásárolj a pénz a minden, az vagy amid van, hajrá :)
  • patiang
    Ezt úgy értem, hogy amit meg tudunk magyarázni önmagunknak. A materializmust most nem mint anyagiságot értettem, hanem "megfoghatóságot", számunkra érthetőséget. Minden többi csak teória, mely vagy igaz, vagy sem.
    Én személy szerint már megéltem olyan dolgot melyet csak elméletekkel tudnák megmagyarázni, melyek igazságtartalma többesélyes.
  • zerosdfd
    "nekünk az a materializmus, melyet érzékszerveinkkel direkte érzékelünk"??

• patiang
    A belebonyolódást tudati szinten értem. Te bizonyára tudod mit akarsz mondani, de nem biztos, hogy másnál ez így is jön le.
    "Mi az élet értelme?" Azt hiszem, hogy ahány embert kérdezel, a válasz annnyiféle lesz. Én a materializmust túlságosan leegyszerűsítve érzem. Mert ugye nekünk az a materializmus, melyet érzékszerveinkkel direkte érzékelünk. Minden más a "szellemi" világhoz tartozik. Leegyszerűsítve a mi látásunk ettől-eddig terjed. Az összes többi kérdéses. És ezt az evulúciónak köszönhetjük, mert nem volt rá szükségünk. Pl az állatok, melyek sokkal szélesebb sprektumban érzékelnek, nekik az materializmus.
    A vallások többsége ezt az embereknél beszűkült érzékelést használta fel.
  • zerosdfd
    Bocsesz:

http://www.mauinews.com/story.aspx?id=16702

...és ez csak egy link a sok közül de itt is kiderül, hogy "Dr." Masutu Emoto, az idézett japán tudósod valamiért Indiában vette a diplomáját max 500, de lehet h csak 350 dollárért és azért nem foglalkozik, vele senki mert ilyen hülyékkel nem szoktak sokáig foglalkozni.
    Istenem, ha ilyen egyszerű lenne ez a gondolkodás-anyag-ügy talán szebb lett volna a világ.
    De nem ilyen egyszerű.
    Ennek az álkísérletnek pl semmi köze a gondolkodáshoz.
    Juj!
  • patiang
    Kösz.:(
  • Tikal #2720
    nem? errol szol a vizre hato gondolat, amit a japán fizikus csinált...kvantumfizika...
    errol irkáltam tegnap, van egy pár link, nézd meg

"
    "nem tudom, mik a tudat dolgai?"
    És ez így hogy?
    "
    ezt kérdem én is, mit nem értesz?
    nem tudom mik a tudati dolgok, kérdezem szabolcsot :)
  • zerosdfd
    "keresztény vagy, igaz zero?"
    NEM.

"nem tudom, mik a tudat dolgai?"
    És ez így hogy?

Erre a "tudományos" vízenjárásra azért kíváncsi lennék, most tényleg, nem hallottam róla.
  • Tikal #2718
    nem tudom, mik a tudat dolgai?
  • sz4bolcs
    Én csak egy kérdést tettem föl, amire érdekel a válaszod. Nem az, hogy minek tartod magad.
  • Tikal #2716
    ha még neked sem esett le hogy nem vagyok materalista, akor nem is értem mirol beszélgettunk eddig....
  • Tikal #2715
    nem kell feladni, de ugy látom elindultál egy uton mégis az egyik szemed becsukva tartod és csak a felét hiszed el amit látsz....nagyon szelektálsz...

de mivel itt én vagyok a legnagyobb materalista aki nem hisz sem lélekben sem Istenben semmiben csak az anyagban inkább nem is mondok semmit :D
  • sz4bolcs
    Szerinted mik a tudati dolgok?
  • Tikal #2713
    te meg azt nem veszed észre hogy nincs azzal semmi baj hogy ma már a tudomány képes választ adni arra miért lehetséges pl a vizen járás ( ha hiszel benne) ezzel a vizen járás még nem veszti el a szentségét, a misztikusságát, csupán arra kapunk választ a tudománytol hogy ez igenis lehetséges, és mint ahogy Jézus is mondta mindenkinek az....
  • Tikal #2712
    nem vágod hogy mivel anyag vesz korul ezért a dolgok elsosorban anyagban nyilvánulnak meg, hogy ennek mi a háttere na az más....

keresztény vagy, igaz zero?
  • Tikal #2711
    én materalista? :)
    na jo hagyjuk abba :DDD
  • sz4bolcs
    Ha nem is, Te biztosan nem érted. :D
  • zerosdfd
    Bocsáss meg ha bonyolultan fogalmaztam.
    Kifejtenéd, miért gondolod, hogy én belebonyolódtam valamibe?
  • patiang
    Már bocsi, de jól belebonyolódtál:)
  • zerosdfd
    A materializmus önmagában nem lenne probléma, hiszen logikus, de mivel van tudatunk is ezért féligazság, tehát mégiscsak probléma egy holisztikus megragadás számára. Attól, hogy valami logikus még nem biztos, hogy lényeges vagy adekvát. Ami viszont lényeges az biztos, hogy logikus is.
    A materializmuson nem a tudományos gondolkodást értem hanem egy szemléletet, amely még a magát legszellemibb embernek tartónál is felbukkan. Például ha az angyalok realitását energiamezőkben keresi.
    Nem azt mondom hogy nincsenen angyalok, hanem azt, hogy sátáni az a megközelítés, amely rezgéssé redukálja a szentséget.
  • sz4bolcs
    Hol a tévedés, hol a megtévesztés?
  • sz4bolcs
    Úgy gondolom, a materializmus még önmagában nem jelent problémát, de akkor mit illet ez az éles kritika?
  • zerosdfd
    Van olyan, akinek a víz mozgatásán keresztül kell elmegyarázni, hogy van gondolkodás.
    Van olyan, aki ránéz Yehudi Menuhin kezére és nem elhiszi hanem tudja és átéli a szellemet. Hallja.
    Van olyan, akinek szüksége van az energia szimbólumára, hogy megértse a viszonyt.
    Van olyan, aki elmegy Rómába, ránéz a Pietára és ő maga lesz a viszony, megérti, hogy a szubsztancia a jel, a jelentés viszont az, amit kifejez, ami nem materiális, ami az igazi gondolkozás.
  • zerosdfd
    igen, van benne egy szóismétlés, bocs, bár lehet, hogy szükség is lesz rá:-)
  • zerosdfd
    Tikal, figyelj, hogy a következőket megértsd nem (csak) energiára lesz szükséged hanem gondolkodásra:

A félmondatok félreértése féligazságokban való hithez vezet!

Félreértettél valamit és a magukat spiritualis szemléletűnek hazudó ezó-arcok is sajnos. Nem veszed észre, hogy éppen azt állítom, hogy TE VAGY A MATERIALISTA és, hogy rossz helyen keresed a szellemet. A japán csávó szintén materialista és BB ha kevésbé is, de az. Szóval, nem azt mondtam, hogy nem hat a gondolkodás anyagra, csak nem úgy, illetve nem az a lényeges hatása, hogy (esetleg) vizet tud mozgatni. Hiszen maga a vízmozgatós kísérlet minden eleme, az összefüggései és a következtetsések mind a fogalmi gondolkodásban zajlanak! Éppen, hogy én tulajdonítok óriási jelentőséget a gondolkodás szubsztancianélküliségének, míg azok, akik energiaként képzelik el egyszerűen félreértik azt, amivel megérthetnék magát az energia természetét is megérthetnék pl. Einstein pl erre képes volt, de BB meg a romantikus japán álmodozónk nem.
    Tehát: az állítás (gondolkodás hat az anyagra)önmagában nem naív, sőt akár rendben is lenne, de egy "naív megközelítés" miatt nevetségessé válik maga az állítás is.
  • sz4bolcs
    Aki föladja a keresést, és megnyugszik egy tévképzetében az semmit nem ért ezekből.
  • Tikal #2700
    mert akkor nem kérdeznél ilyeneket...
  • Tikal #2699
    és ilyeneket olvasol? érted is?
  • Tikal #2698
    nem is nagyon értelek...bibliabol idéztem...és tényleg meditaciora jársz? meg nem mondanám...
  • sz4bolcs
    mutasd meg hülye vgay?
  • sz4bolcs
    ::D:D
  • Tikal #2695
    hogy egy mustármagban ott van az egész mindenség...Jézus
  • Tikal #2694
    errol szol minden vallás :) hogy minden egy, nevezd ahogy akarod nem a szo a fontos...
  • sz4bolcs
    Tarr Dániel írásait érdemes olvasgatni a tudattan témában, rendkívül összeszedett munkái vannak. Szívesen beszélgetnék róla, ha van valakinek meglátása, kommentárja ezekről:
    Raktározó tudat
    Realizmus
  • sz4bolcs
    Bhagavad gítában is van Isten, sőt, több isten is van.
    De pontosan milyen lényeget írtak le a buddhizmusban?
    Hol van pl. olyan, hogy minden Isten lenne?