5506
szerinted?!
  • pipeppers
    Meg kell, hogy mondjam, izzik a düh bennem, ahogy olvasom ezt a sz...t

Előszöris: az egyetemes értelmet nem lehet elválasztani a személyes értelemmel. Na innentől kezdve az egészet ki is lehet dobni.
    Másodszor: Az emberiség berendezkedett egy olyan világba, ahol ő az atyaúristen, mert ez neki kényelmes, keresztültapos mindenen, ha az ő kényelme úgy kívánja, na ebbe a világba próbálna meg valaki úgy élni, hogy nincs szórakozás, nincs pénz utáni hajsza, ja és tanulás sincs...
    Célirányos gyarapodás...Ja! Megszülöm a Down-kóros gyerekemet, az lesz ám a célirányos gyarapodás...
    A szeretet... Hát mit mondjak érdekes elképzelései vannak. A szeretet számomra igenis érzelem, és ha úgy adja, elválasztható az igazságtól. Attól. hogy a fiamnak nincs igaza, még szerethetem, sőt, amilyen szemét alak vagyok, még igazat is adok neki, megvédem, mert ANYA vagyok, nem egy rohadt gép, aki csak arra jó, hogy életet adjon valakinek. Menjen az ideológiai fejtegetésével a fenébe az illető.
  • Kmarha
    pedig van. Ez a világ legegyszerübb kérdése. Szerintem.

Az élet értelme az hogy rájöjj, számodra mi az élet értelme! Ennyi az egész ;)
  • pipeppers
    Hát pech, nem az van :)))
  • Aquir
    ha firefoxod van
  • Aquir
    hát igen.. miért is kéne hogy értelme legyen
  • pipeppers
    Haver, a nagyon lusták kedvéért használhatnád az URL beszúrása gombot :)
  • pipeppers
    Az életnek az ég világon semmi értelme nincs.
    Nem viheted magaddal a tudást, a boldog napjaidat, nem viheted magaddal azt, ami neked örömet okoz.
    Ha hiszel a másik testben való újraszületésben, mindent újra kell kezdened, mint a hülyegyerekek, hiába voltál előző életedbe te a legbölcsebb. Ha a másvilágban hiszel, akkor az élet csak egy csettintés ahhoz képest, ami ott vár majd rád. Ha meg az elporladásban hiszel...nos, akkor elmondhatod, hogy csak azért élsz, hogy humusz legyél az utókor számára.
  • Dexxter
    A lényeg szerintem az, amit pista007 írt. Idézem: "...Szerintem...".
    Mivel biztosat úgysem mondhatunk, mindenkinek marad a saját véleménye.
    ... Ennek ellenére lehet rajta vitatkozni, úgyhogy itt ez a pár mondat: http://gondolkodom.hu/acview.php?ArtID=338
    Érdemes rajta gondolkodni kicsit. (Elég hosszú szóval a nagyon lusták figyelmébe ajánlom a lap alján az összegzést.) ...
    ... Parancsoljatok, lehet folytatni a vitát.
  • Flamer
    vanbenne valami.
  • pista007
    Az élet értelme
    A pap szerint a halál(üdvözülés)
    A szülő szerint a gyerek
    A haver szerint a szórakozás
    A tanár szerint a tudás
    A tudós szerint megtalálni a szert, amitől örökké élünk
    Szerintem nincs
  • patiang
    akinek még így összejön-szerencsés
  • Pluskast
    Szerelem, házasság, gyerekek, unokák-------> depó.....
  • patiang
    ........egyetértek veled
    start
  • mikike
    a megtapasztalás

#359 törölve
  • masika
    Régóta gondolkozom rajta, de aztán rájöttem h csak is a Kofola lehet.. :)

Katt
  • Csero90
    Ez ugyanannyira semmitmondó mint a kérdés: mi az élet értelme?
  • Mirk
    ez korántsem olyan egyszerű ám mint amilyennek tűnik
    épp ezért jó életcélnak
  • mikike
    hogy megismerd azt AKI VALÓJÁBAN VAGY
  • Aquir
    =D
  • Mirk
    látszik:)
  • Goth
    Pedig elég érdekes párbeszéd alakul ki, ha megnézed a hsz számokat :D

-Szerintem Noh akkor csak én vagyok hülye fizikából. LEborulok a nagy fizikatudósok előtt :)
    -Nem is, mert Úgy látom valakinek attól jobb valami, ha fejlettebb, és attól fejlettebb, mert bonyolultabb. Ha megkérdezem, mitől bonyolultabb, akkor elmondja visszafelé. :D
    -És mi van a 42 de ezt úgyis tudtátok. Pedig a koponya engem is érdekelt volna...-val?
    -Jajó meggyőztél

na, bevallom, hogy unatkoztam :p
  • Aquir
    Akkor ezekután a vitatkozás:

-Szerintem #1542
    -Nem is, mert #1934
    -És mi van a #2430-cal??
    -Jajó meggyőztél

:D

(persze most nem néztem meg a hsz-számokat :)
  • Mirk
    ez egy tipiukosan olyan topik ahova mindenki bejön egyszer és leírja a véleményét. Utána már csak egyetérteni vagy vitatkozni jön.
  • Mirk
  • Aquir
    Szerintem már csak az irjon bele a topicba akinek új ötlete van, akinek meg nem az visszaolvas és beírja azt hsz-számot amivel egyetért :D
  • endrow
    Érdekes amiket írtatok. Nagyon elgondolkodtatott. A hit ad értelmet az életenk -na jó, ezt én se gondolom komolyan-, inkább utat ad neki. Onnantól meg már mindenki maga dönti el, hogy mennyire tér le erről az útról. Másik funkciója a hitnek, hogy barátságosabbá tegye a halál gondolatát.
    Amugy az élet értelme tényleg realtív, ahogy ezt előttem már mondták. Szal nézőpont kérdése. Pl. egy másik állatfajnak tök mindegy, hogy mi az életének az értelme, úgyse képes belegondolni. Vagy például egy növény. Az is élőlény. Neki mi értelme van az életének? Ilyen alapon mi vagyunk az egyetlen állatfaj, akinek jelent valamit ez a kérdés...
  • Landren
    Te most ezt csak úgy beírtad a topik címét látva, vagy bele is olvastál előtte a topikba?
  • Sickorchid
    Az életnek általánosságban nincs értelme,célja, stb., a kérdésfeltevés értelmetlen.
    Neked kell értelemmel felruháznod a saját életedet.
    Azt, hogy kivé válsz, természetesen rengeteg minden befolyásolja( környezet, hatások, barátok, nyelv, stb), de részben te alakítod, vagyis mégse "bábjáték".
  • Aquir
    (:
  • Locutos
    :)
  • Mirk
    ok
  • Locutos
    Egyetértek
  • Aquir
    ja mert utána jön a nagy sötétség
  • Aquir
    De ezt azért is csináljuk ugye hogy továbbörökítsünk, továbbvigyük a dolgokat, a munkát is hogy legyen miből továbbmenni:)
  • Mirk
    Az élet értelmének keresése nem feltétlenül arról szól, hogy végül boldog leszek. Amiről te beszélsz az a boldogság keresése.
    Hogy mi értelme értelmet lelni az életnek? Hát ez elég buta kérdés. Most akkor azt mondod, hogy az élet értelme a boldogság, vagy azt, hogy nincs itt semminek se értelme?
    Annyi értelme van, hogy ha már megszülettél erre a világra, akkor ne abban a tudatban halj meg, hogy nem csináltam semmit, nem szeret senki, nem tudok semmit, teljesen felesleges volt megszületnem. Ennyi. Az élet értelme csak arra jó, hogy magadat megnyugtasd. Hogy tudod, hogy ez az egész élet dolog teljesen értelmetlen, de legalább te a sajátodnak próbáltál adni valami kis értelmet, valamit ami miatt legalább érdemes volt leélni.
  • SteWhite
    Munka és gyermek.

Boldogság? lsd.: kék madár vagy Ambrose Bierce: Haita a pásztor
  • Locutos
    Mirk, ha te azt mondod hogy nem a boldogság az élet értelme, akkor minek is keresed/kerested azt az értelmet az életednek? :)
    És azt is megkérdezem én tőled/tőletek, mi értelme/haszna is volt lelni az életnek egy értelmet ha 60-80 év múlva simán semmissé lesz a halállal? Ez értelmes? (ne gyertek a reinkarnációval, meg a vehető az életed folyatása a halálod után, hogy nyomot hagytál, az utódod vagy valami alkotásaid által, mert mikor te meghaltál arról se fogsz te tudni, ugyanúgy nem létezik majd mint bármi, ugyanúgy semmis lesz minden)
  • Christo
    egy kis filoz, tőlem... ;)
  • Flamer
    a-a :D
    mellesleg élni, tűrni, lázadni..
  • sz4bolcs
    muhahahah :D
    zavar van az erőben, fiúk?