Mi az élet értelme

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
Ha emlékszel a jövõdre, akkor más választásod nem maradt, mint hogy beteljesítsd, mert másképp nem lehet.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

sz4bolcs
nem... Saját magad vagy a múltad. De a múlt az kinek a múltja?
Ha Te vagy a múltad, akkor lehetetlen azt mondani, hogy "Nekem van múltam", hanem "Én vagyok a múltam".
Annyira könnyen rábökitek ezekre, hogy "Én", miközben aki tapasztal nem tapasztalja magát, aki lát nem látja magát,...

Landren
szerintem meg nem, mert véletlen, akkor lenne, ha ok nélkül történne valmi, ami ugye nem létezik.
a szerencsés egybeesés, pedig következmény

sose nyomd fullba a kretént

Zsolo007
Ez igaz, de ezzel az én múltam részei lettek, nem? Akkor meg ugyanarról beszélünk, hogy hogy került oda az kevésbé számít, nem?

Zsolo007
Szerintem nem. Ha emlékszel a "jövõdre" akkor szerintem nem ugyanazt csinálnád.

Nem csak saját magadé, hanem mindenkié, akikkel találkoztál..az õ tetteikre is emléxel.. azok is irányítanak.

viszlát :DDDDDD

Landren
ez már filozófia
vannak válsztási lehetõségeid, azt meg, hogy ha visszamennénk az idõben mindig ugyazt választanád-e, azt nem tudhatod...

sz4bolcs
mármint mi ugyanaz?

Zsolo007
Hát a saját magamé. Nem értelek <#fejvakaras>

Zsolo007
Szerintem a szerencsés egybeesés, és a véletlen pont ugyanaz, csak más szóval leírva.

sz4bolcs
Ha azt mondod hogy a múltad vagy, akkor a múltad dönt. De a másik kérdés: kinek a múltja vagy Te?

Zsolo007
Miért? Nem értem a logikádat. Csak azért mert mindennek oka van, a dolgok nem véletlenül történnek úgy ahogy történnek, nem jelenti azt, hogy szükségeszerûség, vagy hogy nicns szabad akarat.

Landren
így van, a szó szoros értelmében véletlen nem létezik
a végkifejletet nézve szerencsés egybeesésekrõl beszélhetünk

A kettõ ugyan az..

sz4bolcs
múltad vagy? "Minden, ami vagyok már jutalom és bûntetés azért, ami vagyok", "nincs felelõsség, csak következmények vannak"

sz4bolcs
A döntés illúzió, amég azt mondja valaki, hogy mindennek oka van, tehát szükségszerûség...

Tudom hogy én a múltam vagyok, akkor ez azt is jelenti, hogy a múlt/am/ irányít...nem?

Zsolo007
Tudom, de a 2. mondatod számomra úgy tûnik tagadni probálja az elsõ mondatodat, ezért írtam azt amit írtam.

Zsolo007
Igen, de ha ezt elfogadjuk, akkor gyakorlatilag elfogadjuk azt is, hogy véletlen nem létezik.

Ott volt, hogy 'Tegyük fel ' <#vigyor4>

Landren
az természetes, hogy minden valami másnak a következmény, ez nem képezheti vita tárgyát

sz4bolcs
Akkor vizsgáld meg, mi okból mondod, mondhatod, mondod ezt, hogy van szabad akarat.

Az, hogy az inteligencia kialakulására kicsi az esély, így egy üres kijelentés a ddig, smeddig nincs statisztikánk arról, hogy galaxisonként mennyi alakult ki.
Ha nem találunk semmit, akkor mondhatod ezt.

Zsolo007
Tegyük fel hogy a múlt és/vagy a jövõ irányítja minden gondolatunkat.
Ez kérdés? Ez egyértelmû nem?

Hiszen a múlt te magad vagy, azok a cselekedetek amik azzá tettek ami vagy. A jövõ? Afelé haladsz, terveid vannak.

Szabad akarat? Van. Ki más döntene ha nem te?

A 'valamiért' az félreérthetõ. A jövõre utal.
Inkább mont úgy, 'valami miatt' 'valamilyen okból'.

Zsolo007
á. Csak most látom, hogy te ezt az emberiség kialakulásásra értetted 😊. Én meg az egyén életében történõ dolgokra értem. Szerintem kár azon spekulálni, hogyan alakultunk ki. Sosem fogjuk megtudni...

Tegyük fel hogy a múlt és/vagy a jövõ irányítja minden gondolatunkat.
De ha én azt érzem, hogy én döntök, akkor mondhatom azt, hogy van szabad akarat...

Zsolo007
De nem azt modnom, hogy minden elõre megvan írva, csak azt, hogy mindennek oka van és minden valamiért történik.

Landren
tudom, hogy nem arra értetted
magamat javítottam

sz4bolcs
és ha nincs se szabad akarat, se szükségszerûség? 😄

Zsolo007
Mégcsak nem is szerencsés egybeesésnek értettem 😊)
Sokkal inkább szó szerint.

sz4bolcs
tehát akkor ez szükségszerûség, vagy nem szükségszerûség?

Landren
Persze, hogy nincsenek, csak annyira kicsi az esély rá, hogy ismételten így kialakulhasson az inteligenciával rendelkezõ élet, hogy az már szinte "véletlen". De teljesen igazad van, a "szerencsésk egybeesések" lett volna a megfelelõ választás.

Zsolo007
Egy dologban hibázol: Nincsenek véletlenek 😉

Landren
Az életnek hagyoményos értelemben vett értelme nincs, mert nem szükségszerûen vagy leve elrendelve fejlõdtünk azzá akik most vagyunk, hanem sorozatos véletlenek sokaságának a következménye képpen jutottunk idáig. Az meg nyilvánvaló, hogy a jelenleg is változunk, csak persze ez emberi léptékkel mérve nem észrevehetõ. Célt vagy élet értelmet tudunk találni magunknak... Lehet ez a tudás megismerése, ami tulajdonképpen állandó és mi szeretnénk egyre többet megismerni belõle. Vagy lehet cél az emberi faj megmentése, a saját önpusztító tevékenyége ellen. Vagy messzemenõen lehet cél az emberi faj elköltöztetése errõl a planétáról, mert hát az is tény, hogy röpke 1milliárd év múlva a napunk lakhatatlanná teszi a bolygónkat. Hú, de messze van az még, ennek ellenére a mi életünkben történt meg ennek a felismerése, és bár nagyon gyerekcipõben jár még az ûrprogram, mégis elhagytuk már a földet, csak még nem jutottunk kellõen messzire.

vajon mi az élet értelme?<#law>

Sok csicska amerikául ír ide!!! Sztyupid köcsögögög!!!

Akkor csináljunk neki.
Tikal
nincs értelme...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Az idõutazás.
bens
nem hinném :-)

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Nem baj majd elmúlik<#alien>

\"s nem oly becses az irhám, hogy érett fővel szótlanul kibirnám, ha nem vagyok szabad! Az én vezérem bensőmből vezérel! Emberek, nem vadak - elmék vagyunk!\" József Attila - Levegőt!

bens
én találtam. :-)

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

kulabácsi
ha találtatok már választ akkor privizzetek 😄))))

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

Annakin
a válasz biztosan megvan, persze mi egyszerû halandók csak "késõn" tudhatjuk meg és egyedenként. talán😊

\"A világegyetem és minden lakója mulandó. Különösen a lények élettartama olyan, akár egy buborék.\"

ebben is van igazság 😊

n3whous3
Mivel olyan sokan keresik az értelmét, valószínûleg az az értelme, hogy keressük <#circling>

púúúúú

sz4bolcs
Nem véletlenül így hívják az élet értelmét, hogy élet értelme. 😄 Így bonyolultabb 😄

Aquir
akár, de csak akkor ha a "az élet célja" ugyanazt jelenti, mint "az élet értelme" 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

TommyC
értelme=célja?

dixitque deus fiat lux

TommyC
az ugyanaz mint pl: a pénzt nem keresni kell, hanem találni... =)

dixitque deus fiat lux