5506
szerinted?!
-
#3012 ha az életre gondoltál akkor a ciklusod csak akkor ciklus, ha egyáltalán van élet. A halál mint szervetlenné válás mindenképpen bekövetkezik ha létrejön az élet. Ha meg nem, akkor meg csak szervetlen világ van, így is úgyis a szervetlen világ lesz az alapvető, ami körbeveszi az életet, és nem fordítva, és kötelező, hogy az élet is visszatérjen oda, ez törvényszerű. szerintem.
"Az általunk ismert élet, vélhetőleg nem teljes kőr" A teljes kör alatt azt érted hogy ha kihal mondjuk a Földön az élet akkor újra lérejönne valahol máshol, vagyis ez is folyamatos változásban lenne? -
#3011 A világon minden körforgásban van, minden ciklikusan ismétlődik, kivétel nélkül. Igy nincs kezdet és nincs vég, legfeljebb a tudatlanok képzeletében. És mivel minden körforgásban van, a vég tulajdonképpen egy új kezdetet jelent. Egy újabb ciklus kezdetét. És innen máris következik, hogy az élet is törvényszerü. Halál nincs élet nélkül, és még nem hallottam róla, hogy élet lett volna halál nélkül. Ha a halál, elmúlás törvényszerü, akkor az életnek, a megújulásnak is annak kell lennie, mert egyik sincs meg a másik nélkül.
Jól mondod: egy rövid átmenet. De ha valahova méssz, törvényszerüen valahonnan jössz is egyben. Az általunk ismert élet, vélhetőleg nem teljes kőr, és egyáltalán nem biztos, hogy az általunk ismert elmúlás után azonnal ismétlődik a folyamat. Ki tudja, hogy az "élet" a kör hányad részét teszi ki és mi, milyen formában követi azt... -
#3010 Én nem láttam, hol sántítana. -
#3009 fejtsd ki. végül minden szervetlenné válik, úgyhogy az élet csak rövid átmenet =) -
#3008 Amúgy; szép estét mindenkinek! -
#3007 "Kissé" sántít az elmélet. Át kéne gondolni még egyszer... -
#3006 Nem statisztikai értelemben gondoltam az állandóságot, hanem a lét, és nemlét rögzített felfogását értettem alatta. -
#3005 A halál nem állandó, de a szervetlen anyag, a szervetlen világ állandóbb mint az élet, mindenhol jelen van, ő nem függ tőlünk, az élet viszont majd újra visszatér a szervetlen formához, mert minden élőlény lebomlik. Kis pontok vagyunk :) -
#3004 szerintem nincs. de ettől függetlenül egész jó, nem?
-
#3003 lehet hogy mégis van értelme az életnek? az enyimnek mostmár van :D 1 lány személyében,más már nem is kell CSAK Ő... :) -
#3002 Én is valami olyasmiből kiindulva írtam amit írtam, hogy az élet bizonytalan, de ha az életre nincs szüksége az univerzumnak, a halálra sem. A halál sem nemlét, nem állandó, nem semmi. -
#3001 az igaz hogy a megfogalmazásom egyáltalán nem pontos :)
én azon gondolkodtam el hogy az élet (az egy darab élőlény élete, vagyis bármilyen ilyen élet) mindenképpen csak időleges. Ha valaki megszületik, az meg is hal, és akkor végleg megszűnik élőlénynek lenni. Mármint akkor olyan tehetetlenek tűnünk ebből a szemszögből, nem?
A halál azért szükségszerű, mert mindenképpen bekövetkezik, ha megszületik valaki. Az élet keletkezésére viszont én úgy látom nincs szüksége az univezumnak, ezért írtam azt amit írtam
Ezt te hogy látod? -
#3000 -
#2999 Szerintem csalóka ez a semmi.
Én ilyenkor azon gondolkodom el, hogy minden magam körül mennyire megfoghatatlan, és bizonytalan, hogy már most sincs olyan igazán létező, aminek az ellentétjét, vagy hiányát nemlétnek, semminek tudnám hívni.
Ha a dolgok léte ilyen bizonytalan, hát még a nemlétük mennyire az.
Ezen felül ezeket a fogalmakat terheltnek érzem, valahogy úgy, hogy nem fedik le a tapasztalatot, sőt, nem is igazán fedhetnek le tapasztalatot.
Végülis az a véleményem, hogy néha túl evidensnek tartjuk, hogy a halál után jön a "nagy semmi", pedig ezek csak gondolatok. -
patiang #2998 Igazad van !
Azomban a Semmi nem egyenlő a halállal. -
#2997 úgy értem a nemlét, a halál állapota állandó az univerzumban, törvényszerű hogy egy élőlény idő múlva a nemlétbe kerüljön (meghal)
Az életnek így nem szükséges léteznie! De a Semmi, az elmúlás mindig is örök és létezik, az életet hozzá se lehet mérni ehhez mert olyan hatalmas -
patiang #2996 Az élet is törvényszerű, mert nélküle a halál nem létezne. -
#2995 felfogás kérdése. A halál törvényszerű, az élet nem az. -
#2994 nincs semmi öröm ebben a világban! rohanunk, rohanunk, és rohanunk. Halálra dolgozzuk magunkat, amíg egyesek a mi (igen, jól hallottátok, A MI) pénzünkből élnek meg, ha meg nem elég akkor az öreg tehetetlen néniktől lopják el, jóesetben úgy verik meg hogy fog belehalni... -
#2993 Igen, és ez baj, tudom, hogy sokakban ott van még a gyermeki sóvárgás, az hogy érje valami meglepetés, még ha oly apró is mint egy kedves kis kulcstartó. Rohanó világ igen, sajnos. Pedig pont most kellene egy kicsit lelassulni, megállni és egymásra gondolni, nem magunkra. Arra, hogy túlszárnyaljuk egymást az ajándékok vásárlásával. Ezért is szeretem a könyvutalványt, megvan a maga misztikuma. -
retrolove #2992 teljesen igazad van! igazából lehet hogy az utalvány az egyik legjobb ajándék mert hát könyv könyv... de nem tudhatod hogy igazán melyikre is vágyik az illető. ha meg megkérdezed akkor már eltűnik a meglepetés...meg a várakozás varázsa hogy vajon mi is lesz a csomagban ....?!
számomra szebb ha szívből jön vlami mint ahogy írtad "pénztől szagló" ajándékkal lepnek meg.... igazad van, ez a szeretet ünnepe...de a világ már annyira elanyagiasodott hogy itt már nem csak a szeretetről van szó....már nem :( -
#2991 A karácsony erről szól, szeretettről békességről. Nem az a fontoss, hogy az ember mennyit kőlt, sajnos sokan mások orra aládörgölik, hogy mennyit költöttek ajándékra. Egy könyvutalvány sokkal szebb ajándék számomra mint egy drága, pénztől szagló ajándék. -
retrolove #2990 én is igy gondolom! s még annak is igazán örülök hogy ilyen "kedvezményben" részesülök, mert karácsonykor szerintem mindenki a legkevesebből a legjobbat próbálja kihozni, ami az ajándékozottnak a legjobb... (meg az én pénztárcámnak...) -
#2989 Nagyon szeretem Márait, sokszor fordultam könyveihez mikor valamibántott. Igy karácsony közeledtével jó választás nagyon. -
retrolove #2988 sziasztok! nem tudom .. szerintem ezt konkrétan nem lehet megfogalmazni! a z embermindig a legjobbra törekszik... talán ez a hajtórugója az egésznek... az hogy fejlődsz te magad is , illetve az életed, ez által a környezeted. figyeled azt hogy hogy növekszik egy kis ember, egy állatka, vagy akármi!
van egy könyv, a kis füves könyv... szerintem azt mindenkinek el kéne olvasnia! itt a karácsony...jobbnál jobb akciók álltal fillérekért, vagy akár ingyen is beszerezhető. térjünk a lényegre pontra katt!
tul.képp ezt boncolgatja... s olyan alapvető dolgokat fejt ki ami tényleg az élet fontosságát jelenti! -
#2987 "milyen szar már az állatoknak? Naphosszat csak néznek ki a fejükből."
"csak érezzük jól magunkat. kaptunk egy darabkát a végtelenségből.használjuk ki aztán vissztérünk eredeti állapotunkba."
vegyük át. az állatok esznek, alszanak, párzanak, játszanak. az emberek kajálnak, pihennek, csajoznak, hobbijukkal foglalkoznak. ilyen alapon nem mindegy h állatnak születsz-e? ha úgyis csak arra akarod használni az életed h állati célokért küzdesz, akkor teljesen felesleges embernek lenni. nem érzed h nem lehet véletlen h az ember többre is képes? nem érzed h van valami benned, amit még nem használtál ki? -
#2986 milyen szar már az állatoknak? Naphosszat csak néznek ki a fejükből.
Milyen szerencsés vagyok má' hogy embernek születtem.űegyébként szerintem nincs. csak érezzük jól magunkat. kaptunk egy darabkát a végtelenségből.használjuk ki aztán vissztérünk eredeti állapotunkba. -
#2985 ok csak azt mondom az állat nem hosszútávra tervez, hanem csak teszi a következő dolgát. Persze amit tesz annak célja hogy jól éljen, de nem tud messzemenően direkt olyasmi célokat állítani magának mint az ember - bár emberek sem tudnak feltétlenül -
#2984 a két hsz-ed közt ellentmondás van részben.
az ember kapott képességeket h megvalósítson dolgokat, amikre az állatok nem képesek. ezeket a képességeit elpazaloja állati ösztöneinek haszolására. -
#2983 egy állatnak mi a vágya? nincs kitűzött célja nem? csak a következő teendő amit tennie kell. ellenben az embernek van. Szóval ezt nem értem:) -
#2982 mindenki ösztönösen vágyik a jóra :) -
#2981 sok sikert
:DDD -
#2980 sajnos késő. már elátkoztalak :D -
Cyberdog #2979 Topic témájára: Hogy istenné válj. -
patiang #2978 bocsi! ne haragudj, de most láttam a "lapodat"
ne haragudj! -
patiang #2977 hát én meg nem akarom legyőzni a "pu*ik" iránti vágyamat, de ahhoz sajna pénz is kell XDDD -
#2976 sztem meg pont az különbözteti meg az értelmes embert az állatoktól h képes legyőzni a vágyait -
patiang #2975 sztem pont ez különböztet meg bennünket a "többi állatfajtól", hogy nem ösztönből vágyunk valamire.
mert aki a mai világban nem vágyik dolgokra, az őskori felépítésű / nem Rád gondolok /, s a dolgok pénzbe kerülnek, s bármily fura még a pu*ik is. -
#2974 ha használom az értelmem, egyikre sem vágyom -
patiang #2973 próbáld meg valamelyiket is "értelem" nélkül megszerezni?:DD