172092
FAQ * Mielőtt kérdezel katt ide! * << FREE XXX!
Commander,Squad & Teamwork FAQ | Battlefield 2 útmutató (pdf)
Battlefield2.hu | Battlefield Community Oldal | BF2 Community topik | Battlefield 2 Hácégéming überkockák topikja
Battlefield linkgyűjtemény
-
Borg #12432 Hmm érdekes.
Ezekszerint az UAV-t nem kapcsolja ki, ha a radart felrobbantom? úgy emlékszem, mintha vakert volna valamit a hang, amikro amellett a kis üveges lakókocsi mellett kolbászoltam, ami van mindkét bázisnak. Lehet hogy az az UAV indító, és azt is fel lehet robbantani?
A másik meg ez a sqados, nem is tudtam, hogy ha benen vagyok a squadban, akkor a squadführernél spawnolhatok, akárhol is legyen ő...
Meg még egy infó amire én is csak közben jöttem rá: A commander screenen lehet zoomolni is :) Méghozzá olyannyira, hogy még a mászkáló emberek is láthatóak. Jobbklikk zoom 2x, vagy ha már jelöltél ki előtte zoom pontot, akkor görgővel egyszerűen. Igy pl az artilleryt is precizebben be lehet tájolni. Ellenben az pl nemtom bug-e, hogy az amcsi anyahajóra ha zoomot nyomok ellenséges commanderként, akkor csak valahova a vízre, vagy a térkép tök más pontjára zoomol rá. Ekkor mindig nyíllal kell rátolnom a térképet... -
#12431 ADSL -
#12430 A kétszemélyes repcsiben, Szuhoj asszem, a második manusnak lézerirányitású rakétái vannak, mint a helikben a tüzérnek. Szvsz elég használhatatlan, mert baromi gyorsan mész repülővel. -
#12429 ja igen ezt is akartam mondani...ha maga a jó isten súlyt le rá akkor is egyben marad, csak c4el lehet felrobbantani -
#12428 Tankkal nem se nagyon vitte, bár mintha vagy 10 lövés után füstölt volna, de ha igy is volt, nem éri meg elkezdeni lőni, egyszerűbb a C4. -
Borg #12427 Persze, engineerrel simán. -
Borg #12426 Igy van. Asszem radar nélkül nincs scan meg uav sem ha minden igaz, bár én magam még commanderként nem kerültem ebbe a helyzetbe.
Ráadásul az artillery lövegeket semmi perc alatt pár tow-val vagy tankkal, c4-el ki lehet csinálni, ezzel főleg az USMC commandert lehet megszivatni ezen a mappon. Mondjuk én úgy csináltam, hogy az első pár lövés artillerymet a másik artilleryjére nyomtam rá, ki is mentek 3-4 után.
Utána meg mindet a hajódeckre küldtem a repcsikhez, de ott is max a repülőket baszta szét maradéktalanul, killem ha 1-1 lett körönként ebből.
Amúgy commanderként a legjobb a specops, vagy az engineerrel lenni. Előbbivel C4-el bemehetsz a másik bázisát szétszedni, miközben esetleg támogatod magad a dolgokkal, vagy akár egyéb kempelős feladatokra is alkalmas mert jó a fegyvere, és közben nyomkodni lehet a commander screenen nyugisan. Az engineerrel meg a bázison közben tudsz repairoskodni, amikor épp nincs commander feladat. Így is jó sok pontot be lehet gyűjteni.
Mondjuk a squadok alakítását, meg squadführerként a commanderre támaszkodást még kipróbálnám szivesen, dehát ehhez már több teamwork kellene, mint amennyi most a szervereken van.
Kérdés: A bombázó repülőkből hogyan kell bombázni? A kétszemélyesben a második ürge lefelé lát, vagy mi? Mert pl az USMC repcsiből bazira nem birtam bombázni, mert nem tudtam hova esik... mit kell figyelni ott, hogy célba találjak a bombákkal? -
csabito #12425 commander mód:
először spawnloni kell, majd jelentkezni commandernek (APPLY), egy kis idő után megjelenik alul egy sárga szöveg, hogy elfogadod-e a jelölést. PageUP elfogad, PageDOWN elutasít.
Capslock-al hozható be a Commander mód térképe.
SCAN - akkor működik ha van működő radar. egy függőleges csík végigpásztázza a térképet és néhány másodpercig látod az összes ellenséges egység elhelyezkedését. ez töltődik be a leggyorsabban, de asszem csak a commander látja az eredményt.
ARTY - lassan töltődik, akkor működik ha van legalább 1 működő artillery. megjelölöd a célt és néhány másodperc (kb. 5-10mp) múlva hullik az áldás. a legjobb úgy célozni, hogy rázoomolsz a terepre (mielőtt kiválasztod az arty-t bal klikkel kijelölsz egy ellenséges gócot, aztán az egérgörgővel rázoomolsz). gyönyörű látvány madártávlatból nézni a röpködő embereket :)
UAV - gyorsan töltődik, csak akkor működik ha van működő platform (nem tudom mi a rendes neve ennek az izének, valami generátorszerű építmény). klikkel egy pontra és lerak egy kis radart, ami egy bizonyos hatótávolságon belül kijelzi az ellenséges egységeket. ez mindenki radarján látható ilyenkor. nagyon hasznos dolog, sok segítséget ad a harcolóknak. érdemes úgy használni, hogy előtte SCAN-t nyomsz a teljes térképre és utána bejelölöd ahol legtöbben vannak.
SUPPLIES - ehhez nem tudom milyen működő épület kell. lőszerutánpótlást lehet ledobni (talán medkitet is?). nem láttam túl sok hasznát, általában gyorsabban pusztulnak az emberek mint hogy elfogyna a lőszerük.
Parancsadás SQUAD-oknak.
A bal oldalon vannak megszámozva a SQUAD-ok. Számokkal lehet köztük gyorsan váltani. A kis ikonok jelzik, hogy hány katonából áll és milyen típusú katonák. A kiválasztott csapat tagjait a térképen fehérrel látod. A csapatkapitányt kis kör jezi, benne a SQUAD számával.
Miután kiválasztottad a csapatot, a térképen jobb klikkel adhatsz egy csomó kölünböző utasítást (menj ide, védd ezt, támadd ezt, aknásíts, stb.). Mikor kiadsz egy utasítás, azt a csapatkapitány látja és ha egyetért vele, akkor elfogahatja (PageUP), vagy elutasíthatja (PageDOWN). Ha elfogadja a parancsot, akkor módosul a jelenlegi cél és a csapat tagjai is az új célt fogják látni. (ilyen csapatutasításokat a csapatkapitány is ki tud adni, de érdemes a kapitánynak elfogadni a commander utasításait).
A képernyő alsó részében szűrők vannak asszem. ezeket nem nagyon használtam még. Az egyes szűrőkre kattintva kijelölheted mondjuk az összes snipert/medicet/supportot/stb. és így adhatsz utasítást nekik. Valahogy így működhet, de ez csak tipp.
külföldi szervereken sokszor lepörgettük az ellenfelet időlimittel is olyankor, amikor a SQAD-ok követték az utasításokat. magyar szervereken általában sajnos csak káosz volt ezerrel. a legfőbb hibák, hogy a SQUAD-ok nem tartanak össze és a csapatkapitány nem követi az utasításokat. pl. a védekezés utasítást a legtöbben figyelmen kívül hagyják. tudom, hogy unalmas lehet ülni egy zászlónál a seggünkön, de én csak akkor adok ki védekezés utasítást, ha látom hogy ellenség közelít a zászlóhoz.
gyalogosként a legjobb ha a csapatkapitány sniper és lehetőleg kerüli az ütközetetet, megpróbál közel jutni egy ellenséges ponthoz és túlélni. ilyenkor nagyon hasznos, hogy mellette tud spawnolni a SQUAD. repülősök jó ha egy SQUAD-ban vannak. 1 SQAD-ban 1 heli és 1 vadász/bombázó ha követi az utasításokat, iszonyatos támogatóerő tud lenni.
egyelőre kb. ennyi jutott eszembe. kicsit hosszú, de asszem hasznos. javítsatok, amiben tévedtem.
At ease, soldiers! -
#12424 Ez a trs privát ts-e. -
haxoror #12423 Ami furcsa (singleben próbáltam) de tankkal nem tudtam szétlőni a radart 4 lövésből sem aztán hagytam a francba de a C4 simán szétvitte, lehet hogy csak a C4 hatásos? Az király lenne mert így egy skillesebb pilóta szétbombázza pillanatok alatt. -
#12422 hat a klan Ts-ek mar csak ilyenek, hogy jelszavakat kernek... -
haxoror #12421 És ha felrobbantják a radart/artilleryt azokat meg lehet javítani még a körben? -
#12420 Ezt a radaros dolgot nem is tudtam, hogy ha szétlövöm akkor nem tud a commander semmit csinálni, ezt megjegyzem.
De az nekem se tetszik, hogy artilleryvel be lehet lőni a kezdőbázist, ez nagy görénység. Valami limitet meg kéne húzni hatótávra annak az ütegnek. Bár végülis nem nagy show felrobbantani c4-el, rendszerint senki nem őrzi... -
Thanatos #12419 -
#12418 idézet hobbi csucsutól :
hát igaziból én most csak videókártyát vennék :-))
BF22222222222222 !!!!!!!!!!!!!!! :-)))))))))
hogy milyen finnyásak az sg-n. tök lehuzzák a demo-t, pedig k*jóóó :-)))
szerintem is kva jó, majd kiderülnek még dolgok az egyensúlyról és pl érdekelnek majd olyanok is, hoghy mennyire lesznek változatosak a pályák, mennyi idő alatt lehet majd beleunni (pl eddig 2napot szinte egyfolytába játszottam azon a pályán ami most van...)
egyébként többnyire picador észrevételeivel értek egyet
jó ez a gamma
-
Thanatos #12417 ott a pont, és itt minimális iqval simán kivdéhető ha valaki rászál a főbázisra... -
Braveheart #12416 Privát szerver? Vagy megy vmi más TS is a =*HUN*=Battlefields-en? -
Borg #12415 Egyébként azon csodálkoztam tegnap, hogy elmentem C4-el az anyahajóra a cuccaikat felrobbantani, erre valamelyik elkezdett rám fújni hogy f.szláma basecamper.
Holott még el is mondja a hang, hogyha a radarjukat felrobbantom, akkor ő commanderjük tehetetlen lesz. Nem beszélve a légvédelemről, meg az artilleryről. Ráadásul artilleryvel is be lehet lőni a másik elfoglalhatatlan bázisát is. Szal szerintem nem úgy kéne kezelni a basecampet, mint az eddigi BF-ekben.
Ha meg felrobbantottam a cuccokat a hajón, akkor utána nem leszek öngyi csak azért, hogy nehogy basecamper legyek... Másrészt meg szana széjjel spawnolnak az emberek, úgyhogy még az aritlleryvel sem lehet mészárolni igazán, egyik főbázison sem. Egy az, hogy kb 5-10s delay van az artilleryn, szal egy emberkét hiába célzok be vele, másrészt meg a szórása sem kicsi.
Az előző BF-ekben meg ebben is egyértelműen unfair spawnkillezni, sniperrel-egyébbel elbújva pl, de itt azért más a helyzet. Nem kéne mindenkire egyből prüszkölni, aki feltűnik az ellenség főbázisán. -
#12414 lehet nem véletlenül :DDDDD -
Braveheart #12413 Hali a trs.zl.hu TS serverre hogy lehet belépni? Jelszót kér.
-
Thanatos #12412 enter > suicide... -
Thanatos #12411 heliket igyis full könyü leszedni... nem tankal kéne rájuk vadászni... szvsz ez igy van jól :) -
#12410 Hülyét kaptam hogy nem jutott eszembe ;) -
#12409 az lehet da akkor nagyon ticket ratio is kell mert én voltam már nem TL es serveren és ott sem tartott túl sokáig 0ra pörgetni az ellent de több pontom volt -
Borg #12408 Kösz :D
De előző BF-ekben bill kombináció is volt erre nem? valami ctrl+k vagy mi. -
haxoror #12407 Enterrel a spawnképernyőn a Done mellett van Suicide -
Rafia #12406 van valahol suicide button. Suicide spawn megy itt is -
#12405 Semmi gond nincs csak a 12 perces time limit!:) -
Rafia #12404 egyetértünk... -
Borg #12403 Ja a másik meg az, hogy öngyi mivel leszek?
Tegnap katapultáltam repülőből félúton, aztán negyed órán át úszkálhattam kifelé... -
#12402 akkor vácc dö práblöm hír? az a 16% megvan 3sec alatt -
Borg #12401 Ha a kör elején a squad fülön applyt nyomtál a commanderre, akkor kb 10-20mp múlva eldől, hogy te lettél e az. Ha igen, akkor a PAGE UP-al acceptolni kell.
Ezután CAPS LOCK-al hozod elő a commander screent. Elég sokmindent lehet ott csinálni :) A sok apró ikont még én sem tudom mire is jók... -
#12400 Na látod ezt én is utálom ha pl a vízbe vagyok és úszok ki és a parton meg egy ellen észre vesz és nem tudok semmit csinálni csak egy helybe megálok,hogy kivégezen.:) -
haxoror #12399 Csak egyszer volt ilyen, szarrá rakétázott épp hogy maradt vmi életem de végre elég alacsonyra jött, belelőttem aztán elkezdtem osztani a koaxálissal, füstölt is rendesen és felrobbant!
Lefagyott a vigyor a képemről amikor láttam hogy egy besegítő assié a 2 frag.
Tudom, tudom csapatjáték de ez az én zebrám volt, én vadásztam le :(
Remélem egy lövés per helire csökkentik a HPjüket a patchben, ha a tanknak elég egy AT hátulról akkor ez így lenne fair. -
#12398 Ja nekem is így van! -
#12397 de ez hogy "nagyon nehéz lenne a vizre is figyelni" ez még nem ok hogy ne lehessen lemerülni (szvsz).Pl jointban 4-5 km-es mapokon is van war, és búvárkodás is :)
szal szvsz elég gagyi hogy ha vízbe esel semmire sem vagy képes a "síkon való csúszáson" kívűl.
-
#12396 Én nem a round limitet mondtam az a jó ha minél több a round limit.Én a time limitet mondtam ami 12 perces és ez azért rossz,mert hamar vége van a körnek és általába nem megy a kör 100 tickets szám alá. -
#12395 nemtom ki hogy van vele nekem először betölti 100%ban azán amíg ki nem lépek a kövi betöltéseknél már 16%után join game! -
#12394 minek? nem elég a bázisokat végeni? ha bejön akár 5 ember az ott álldogáló tankok és egyéb cuccok lemészárolják a kis tengerjáró patkányokat -
#12393 Hát ja.:)