FAQ * Mielőtt kérdezel katt ide! * << FREE XXX!
Commander,Squad & Teamwork FAQ | Battlefield 2 útmutató (pdf)
Battlefield2.hu | Battlefield Community Oldal | BF2 Community topik | Battlefield 2 Hácégéming überkockák topikja
Battlefield linkgyűjtemény
-
csabito #12425 commander mód:
először spawnloni kell, majd jelentkezni commandernek (APPLY), egy kis idő után megjelenik alul egy sárga szöveg, hogy elfogadod-e a jelölést. PageUP elfogad, PageDOWN elutasít.
Capslock-al hozható be a Commander mód térképe.
SCAN - akkor működik ha van működő radar. egy függőleges csík végigpásztázza a térképet és néhány másodpercig látod az összes ellenséges egység elhelyezkedését. ez töltődik be a leggyorsabban, de asszem csak a commander látja az eredményt.
ARTY - lassan töltődik, akkor működik ha van legalább 1 működő artillery. megjelölöd a célt és néhány másodperc (kb. 5-10mp) múlva hullik az áldás. a legjobb úgy célozni, hogy rázoomolsz a terepre (mielőtt kiválasztod az arty-t bal klikkel kijelölsz egy ellenséges gócot, aztán az egérgörgővel rázoomolsz). gyönyörű látvány madártávlatból nézni a röpködő embereket :)
UAV - gyorsan töltődik, csak akkor működik ha van működő platform (nem tudom mi a rendes neve ennek az izének, valami generátorszerű építmény). klikkel egy pontra és lerak egy kis radart, ami egy bizonyos hatótávolságon belül kijelzi az ellenséges egységeket. ez mindenki radarján látható ilyenkor. nagyon hasznos dolog, sok segítséget ad a harcolóknak. érdemes úgy használni, hogy előtte SCAN-t nyomsz a teljes térképre és utána bejelölöd ahol legtöbben vannak.
SUPPLIES - ehhez nem tudom milyen működő épület kell. lőszerutánpótlást lehet ledobni (talán medkitet is?). nem láttam túl sok hasznát, általában gyorsabban pusztulnak az emberek mint hogy elfogyna a lőszerük.
Parancsadás SQUAD-oknak.
A bal oldalon vannak megszámozva a SQUAD-ok. Számokkal lehet köztük gyorsan váltani. A kis ikonok jelzik, hogy hány katonából áll és milyen típusú katonák. A kiválasztott csapat tagjait a térképen fehérrel látod. A csapatkapitányt kis kör jezi, benne a SQUAD számával.
Miután kiválasztottad a csapatot, a térképen jobb klikkel adhatsz egy csomó kölünböző utasítást (menj ide, védd ezt, támadd ezt, aknásíts, stb.). Mikor kiadsz egy utasítás, azt a csapatkapitány látja és ha egyetért vele, akkor elfogahatja (PageUP), vagy elutasíthatja (PageDOWN). Ha elfogadja a parancsot, akkor módosul a jelenlegi cél és a csapat tagjai is az új célt fogják látni. (ilyen csapatutasításokat a csapatkapitány is ki tud adni, de érdemes a kapitánynak elfogadni a commander utasításait).
A képernyő alsó részében szűrők vannak asszem. ezeket nem nagyon használtam még. Az egyes szűrőkre kattintva kijelölheted mondjuk az összes snipert/medicet/supportot/stb. és így adhatsz utasítást nekik. Valahogy így működhet, de ez csak tipp.
külföldi szervereken sokszor lepörgettük az ellenfelet időlimittel is olyankor, amikor a SQAD-ok követték az utasításokat. magyar szervereken általában sajnos csak káosz volt ezerrel. a legfőbb hibák, hogy a SQUAD-ok nem tartanak össze és a csapatkapitány nem követi az utasításokat. pl. a védekezés utasítást a legtöbben figyelmen kívül hagyják. tudom, hogy unalmas lehet ülni egy zászlónál a seggünkön, de én csak akkor adok ki védekezés utasítást, ha látom hogy ellenség közelít a zászlóhoz.
gyalogosként a legjobb ha a csapatkapitány sniper és lehetőleg kerüli az ütközetetet, megpróbál közel jutni egy ellenséges ponthoz és túlélni. ilyenkor nagyon hasznos, hogy mellette tud spawnolni a SQUAD. repülősök jó ha egy SQUAD-ban vannak. 1 SQAD-ban 1 heli és 1 vadász/bombázó ha követi az utasításokat, iszonyatos támogatóerő tud lenni.
egyelőre kb. ennyi jutott eszembe. kicsit hosszú, de asszem hasznos. javítsatok, amiben tévedtem.
At ease, soldiers!