1192
-
#952 A negatív bonuszokat kivontad? -
hapi #951 köszi ! azért nem egyértelmű mert ha összeadom a bonuszokat amiket összevásároltam plusz a fejlesztések amiket szintetlépve kaptam, sokkal több kéne legyen mint ami a karaktar lapon van.
-
#950 Azok csak bonuszokat adnak a fokusz,chi,test tulajdonságaidra, külön használni nem lehet öket,amint megkapod,megveszed automatikusan hozádadodik -
hapi #949 Bocs a láma kérdésért de a technikákat hogyan kell használni?
Nem a stílusokat hanem amit pl mosolygó hegytől vettem.
Még az elején vagyok csak és ezt nem értem mire jók. -
#948 Dupla katt "S" hátra, és dupla "D-A" oldalra. Ennyi.
szal dupla katt A-val: oldalra... -
Scapolite #947 Nem tudnátok megmondani,hogy mit állíthattam el mert mikor kezdtem a játékot akkor tudtam hátrafelé és oldalirányban ugrani(pontosabban kitérni)de most már ez nem megy valamiért hanem csakis előrefelé csinálja ezt a mozdulatot.
Jah és szuper a game -
#946 Az, hogy a döntéseknek megfelelően csont különböző végjátékok kerekedjenek ki, megoldható ugyan, de baromi sok munkával és hibalehetőséggel járna. Két út kínálkozik a megvalósításra: hagyományos scriptrendszer vagy AI mindenhol, külön a világnak is. Előbbi esetében ahogy megyünk előre az időben, exponenciálisan nő a kibontható szálak száma, ami egy rettenetesen bonyolult és szétágazó scriptfát eredményezne, vélhetően rengeteg ellentmondással és hibával. :) Utóbbi a gyakorlatban nemigen létezik, persze voltak már rá próbálkozások, mint pl. mérsékelt formában a Gothic 3 világa, aki ismeri, tudja, milyen súlyos problémákat vetett fel az a megvalósítás. Szóval ez van. :( -
#945 és ezt hol vetted észre az atw-n? vagy a g.station onlinon? -
Scapolite #944 Megoldva!Behatolásészlelő kikapcsolva így letöltötte(persze vírussal együtt).Szivem szerint visszaküldeném a vírust ahonnan sms regisztrációval letöltöttem.Felhívtam e-mailbe a figyelmüket,hogy javítsák de semmi.
Simán megérdemelnék!! -
#943 Mindanyiótoknak igaza van... s első végigjátszásra nagyon hangulatos kis gém.
De akkor is: egy több mint 6 Gigát elfoglaló adathordozó proginak illet volna kétféleképpen megírni a történetet, annak függvényében meg főleg, hogy nincs benne szabadságérzet. Úgy főleg!
Ha megtudták csinálni az agyonnyomott szövegeket, akkor ez is ment vón nekiek, h LEGALÁBB kétféleképpen vigyük.
Mert ugye: akkor mi értelme van, h gonoszt játszunk? Az égvilágon semmi!
Kár volt beletenni így. Épp hogy csak a mellékküldetésekre hat a gonoszságunk. (pl. 3 ember kibékítése a Rakparton)
Vagy legalább a karaktereknél kiválasztották vón, h melyikük hová tart, milyen életstilúst kedvel leginkább (értsd gonosz és jó felé nyítása) -
Scapolite #942 Nem tudom sehonnan letölteni a 35-ös rar file-t mert mindig vírus hibát kapok és megszakítja a letöltést.Ötlet erre? -
totya4 #941 "Csak azért mert jó lett a karakter miért változzon meg az ellenfelek célja?"
Éppenhogy mivel egy lett a céljuk, működhetnének együtt :)
"Ebben a játékban nincs variálási lehetőség. Min változtatnál?"
Kevesebb szöveg, valós fizika és ne a levegőbe menjek a díszlet szélén, tudjak átugrani 10cm-nél magasabb akadályokat is, jobban változtatható nézet, fps nézet, több TP stb...
"Hülye lesz helyet biztosítani maga mellett és osztozni a hatalamoban egy olyan személlyel, akinek megvan a potenciális ereje az elpusztításához."
Miért, Li is kitanította a főhöst...és ezzel bár hatalomra került, ez lett a veszte is.
"Gyakorlatilag az egész sztorit át kéne írni a karakterábrázolásokkal és megtudható történelmi infókkal egyetemben ahhoz, hogy teljesülhessen Prnce23 vágya"
Nem arról volt szó hogy teljesüljön a vágya vagy ne, hanem hogy ne legyen lekiabálva mert egy kis változatosságot szeretne. :) -
SaGa Jr #940 De ez a sztori nem erről szól.
Márpedig mint minden CRPG-ben, itt is egy előre megírt sztorit játszol végig, ráadásul a példaként felhozott Gothic-al ellentétben, itt mindig ugyanaz lesz a kezdő karaktered. Mindenben ugyanaz (háttér, neveltetés, iskolázottság, tudás, ismertség, stb), legfeljebb minimális tulajdonságbeli változásokkal és küllemmel, de ennyi. Nincs variálás, mert ez egy ilyen világ.
Az igaz, hogy vannak CRPG-k amikben lehet a fővonal után is mászkálgatni és cselekedni, de ténylegesen nyitott CRPG, ami mindenben reagál a játékos döntéseire, olyan nincsen.
Mindegyikben van egy cél, még a Gothic vagy az Elder Scrolls sorozat esetében is. Az út ahogy eljutsz a teljesítésig tartalmaz lehetőségeket, de alapvetően korlátozott számút és zárt az egész metódus. Megtörténik aminek meg kell történnie és nem a játékoshoz igazodik folyamatosan a játék.
Amit Prince23 írt, hogy a karakter jelleméhez kapcsolódóan változzon a játék az nem kivitelezhető előre megírt sztori esetén. Egyetlen sztori esetén semmiképpen sem.
Folyamatosan a döntések során változik az alapvetően totálisan semleges karakter, a játék viszont emiatt nem íródik át.
Szép lenne, de ugyanakkor elég nagy értelmetlenség is. Csak azért mert jó lett a karakter miért változzon meg az ellenfelek célja? Ha rosszalkodóvá avanzsál a játékos által irányított manus, attól miért kéne az ellenfeleknek megváltozniuk?
Ha egyszer kötött a sztori akkor kötött és el kell fogadni olyannak amilyen. Ebben a játékban nincs variálási lehetőség. Min változtatnál?
Van egy megalomán, hataloméhes zseni, aki kidolgozta a tervét miként állítsa félre ellenlábasait, hogy halhatatlanná váljon és uralkodhasson. Az A terv befuccsolt (nem jött össze a dolog elsőre), így életbe lépteti a B tervet (tudunk várni, meg aztán a mázli ide sodort elénk egy tudatlan hülyegyereket, nosza legyen az agymosott szolgálónk akit manipulálunk kedvünkre). Ezek lennénk mi.
Számára lényegtelen, hogy melyik úton járunk, a lényeg hogy a "kondícionálás" miatt azt tesszük amit ő akar. Számára a karakter csak egy eszköz a felemelkedéshez.
Hülye lesz helyet biztosítani maga mellett és osztozni a hatalamoban egy olyan személlyel, akinek megvan a potenciális ereje az elpusztításához. Láthattunk már pédlát sokféle történetben arra, hogy ez mihez is vezethet. :-)
Gyakorlatilag az egész sztorit át kéne írni a karakterábrázolásokkal és megtudható történelmi infókkal egyetemben ahhoz, hogy teljesülhessen Prnce23 vágya és változzon a világ a döntéseknek megfelelően minden benne élővel egyetemben. Vagy ugye több, előre generált változatnak kéne lennie, de ez talán még roszabb is lenne a jelenleginél. Indulásnál választhatnál tenyeres, öklös vagy dönteni képtelen semleges delikvens között. 3 különböző történelmi variációt, netán főszereplői hozzáállást kéne így letárolni. Újrajátszás szempontjából természetesen elsőrangú megoldás, de nagyon rég volt már, hogy bármely játékfejlesztő brigád a zseton helyett erre helyezte volna a hangsúlyt. -
SaGa Jr #939 Ez majdnem így is van. Valóban sok múlik a karakteren, de leginkább csak annyi a szerepe, hogy kiiktassa a gonosz géniuszt, akinek mintegy mellesleg az egész Birodalom köszönheti hogy nem pusztult ki...
A játékoson befolyásolhatja ki legyen az uralkodó.
Lehet együtt uralkodni a Császár lányával (ha elég jóban vagyunk vele), uralkodhat csak ő is. Akár a karakter szóba sem kerül az uralkodás szempontjából, mert ez is megeshet.
Lehet a karakter maga a császár, hozhat békességet ezáltal a területekre (bár elapadnak a források, amik életben tartották a birodalom megannyi szárazságtól súlytott területét és így elapad sok helyütt majd a víz, szóval a kisemberek erre rábasznak de erősen), de lehet totális zsarnok is, aki nem menti meg a nagy sárkányt, hanem ugyanúgy bitorolja erejét mint az előző császár (mondjuk egy részről ez gonoszságnak tűnhet, bár kit érdekelnek a szellemek meg a nyugtalanságuk, ugyanakkor így tudták csak megmenteni a népet a nagy aszály időszakában és ezért maradhatot fenn a birodalom, szóval egy kis rosszalkodással rengeteg alattvaló lett megmentve, az más kérdés hogy szinte isteni hatalomra lehet emellett szert tenni).
Tehát a variációk megvannak. :) -
#938 Azt el tudom képzelni... Főleg azzal a sok elirással meg hülye szóval¢¢ -
#937 Akkor jó végigjátszást.
nagy hangulatú ez a játék, főleg a magyarítással. -
Yerix #936 Köszönöm Prince23 már installálom is.
Esetleg aki úgyen ezt keresi, annak:
Magyarítás: http://jadeempire.uw.hu/ -
#935 Dehogy hülyeség, ez velem is megesett... nézz vissza pár lapokkal és megtalálod itten belinkelve. -
Yerix #934 Elnézést, ha hülyeséget kérdezek, de honnan lehet magyarításhoz hozzá jutni ? -
#933 Bakker, letöröltem a Sav mentésemet, amivel végig vittem... így nem kezdhetek a küldetésekben e fokozattal.
Amúgy ezzel a Nyított vagy Zárt ököl szituban, na szal a rosszabbik felünket csak a mellélküldikből tudjuk kihozni. Nagyon nehéz így jáccani, nehezemre esik rossz válaszokat adni az emberkéknek...de ez van, tiszta szenvedés lesz az egész, h rosszt jácak.
Majd harmadjára mikor viszem végig, akkor már szabad akarattal viszem:DD
-
#932 A Gothicok és a BioWare játékok közötti különbséget leginkább talán úgy lehetne érzékeltetni, hogy míg a BioWare-es cuccokban általában fehér és fekete választási lehetőség van, addig a Gothicban világosszürke, szürke és sötétszürke. :) Az igazi élvezet az, amikor két jó (vagy két rossz, értem ezalatt, amikor olyan helyzetbe kerül az ember, hogy mindenképpen káros kimenetele lesz a dolognak) közül kell választani. -
totya4 #931 Nekiukrik mindenki, pedig amit mond, abban van logika. Hiszen ha valaki "gonosz" akkor simán lehet pl.: Li mester talpnyalója, ez esetben vele együtt uralkodik, és lehetnének további küldetések is.
Nem kell annyira földhözragadtnak lenni, röviden. Gothic2-ben pl más küldetések vannak annak függvényében hogy az ember zsivány, hős lovag, vagy varázsló lesz... :) Megdolgoztak a fejlesztők a pénzükért. Attól hogy ez a játék túlságosan is lineáris, lehetett volna kétféleképpen megírva, nem szakadtak volna bele a fejlesztők. Mondom ezt annak ellenére hogy rohadtul nem fogom a zárt ököllel végigvinni :)
Nem értem miért hadakozol annyira amellett hogy a sztori zárt legyen, hiszen egy rpg elvileg a döntések játéka, cselekedeteinktől függ a jövő. -
#930 Mindegy, de azért jó lett volna, ha két sztori szálon futna a gamma. A lehetőségek meg vannak adva, tömkelegével agyon vannak nyomva karakterekkel.
Olvastam vhol, h rajtunk áll vagy bukik a Birodalom sorsa. Ez télleg így van??
Akár költői kérdés is lehetne, de a Birodalomnak így is úgy is Selyemróka lenne az új, tisztességes uralkodója.
Akár lehetnék én is a gonosz karakteremmel, nemde?! :DD Mind1 -
SaGa Jr #929 Hol kiabáltam én le?
Amit mond azt igényelné, hogy a játék menet közben változtassa meg önmagát mindig annak függvényében, hogy éppen miként viselkedik a főszereplő, ugyanis kezdéskor a karakter "jelleme" fixen semleges. Ez így értelmetlen. ha egyszer a történet fix, a nagy része már megtörtént dolgokra alapoz, akkor mire fel legyen hirtelen pálfordulás a főszereplők jellemében?
Meg aztán ha a nagy jóság mintapéldánya lenne Li maestró, akkor mégis ki követte el mindazon ronda dolgokat a múltban. Ki vezette nyomra a gyilkosokat, ki mozgatja a háttérből a szálakat? Rengeteg kérdést felvet a dolog.
Ha lenne olyan kezdési lehetőség, hogy a karakter már kezdetekkor a zárt ököl irányzat elhivatott követője, netán a nyitott tenyéré, akkor lenne értelme egy ilyen meglátásnak (noha az egy totálisan átírt sztorit igényelne, gyakorlatilag két játékot adva így egy áráért), de a játék ettől még nem így működik. Meg az amúgy is 2 külön sztori lenne.
rotator:
Itt is lehet valamelyest befolyásolni őket, noha nyílvánvalóan nem annyira mint a KotOR berkein belül, dehát végülis gyökeresen eltérő hatalmú főszereplőkről és eltérő világokról beszélhetünk ebben az esetben.
De inkább kinyírni lehet prímán a galeriből a nem szimpi embereket, szellemeket, netán a jó öreg herceget...
A történet végén mikor elmondja a játék kivel mi történik, azt bizony nagyban befolyásolja hogy a játékos kivel mennyit foglalkozott, kivel romantikázott, kit nyírt ki, kivel maradt semleges, kiről és mit derített ki.
Valamelyest idomulnak az életben maradók a karakter szemléletéhez is a játék végére, ha eleget foglalkozik velük az ember. Beleszólásunk ugyan nem lesz hogy miként fejlődjenek, de ez talán nem is akkora probléma. Itt ők ténylegesen másodhegedűsök, a hangsúly a főszereplőn van. Gyakorlatilag a teljes játék 2 résztől eltekintve végigvihető úgy, hogy egy nem társakkal megy az ember a harcba, nincs mellette senki. Nem lesz számottevően nehezebb, csak kissé kevésbé lesz érdekes. -
#928 KotORban lehetett erősen befolyásolni a társakat, én szinte mindenkit "felhúztam" überjedire. :) -
totya4 #927 Nem kéne így lekiabálni, végülis nem mond butaságot. -
zsotesz #926 Harmonic combo-nál bármelyik support/magic stílust lehet használni bármelyik martial stílussal? Tehát pl. Paralyzing Palm-o csak Leaping Tiger-rel lehet befejezni, vagy esetleg lehet használni mondjuk befejezésnek mondjuk Thousand Cuts-al? -
SaGa Jr #925 Semelyik játék nem erről szól. :)
Miért változna meg a teljes sztori, ami a múltban kezdődik csak azért, mert teszemazt a játékos jófiút vagy rosszfiút alakít? Ennek mi köze a történésekhez? Legfeljebb a kisebb mellékszálakra lehet kihatással, de a lényegre nem. Hülyén is venné ki magát szvsz egy ilyen szitu, ahol pusztán azért mert jó vagy, a többi főszereplő gonosz lesz vagy fordítva. Az két totálisan eltérő történet lenne már.
A szerepek már le vannak osztva, egy kész szituba csöppen bele minden számítógépes játékba a játékos. Minimális mozgástérrel, fix történetszállal, fix szereplőkkel és célokkal, amit csak meghatározott módokon lehet megoldani. -
#924 Gondoltam a mérleg nyelve tipúsú játék... ha én rosszat játszok, akkor vki, aki eddig rossz volt... lehetne jó, ami persze a cselekedeteim határozná meg... -
SaGa Jr #923 A sztori változatlan, de ezt már írtam. Ugyanazt játszod végig, ebbe az irányultságodnak nincs beleszólása. Legfeljebb azon változtathatsz, hogy elveszed a sárkány erejét vagy visszaadod neki.
Miért kéne másnak lennie a sztorinak csak attól, hogy te nem jófiút játszol azt nem értem? Ugyanazon szereplőkkel találkozol végig és ugyanaz lesz a céljuk is minden esetben. Egy történet van, nem kettő.
Szóval ne reménykedj, felesleges és értelmetlen dolog.
Ha meg spoilerkedni akarsz, akkor használd a megfelelő makrókat és ne csak kiírd, hogy spoiler jön. ;) -
Józsi néni #922 Hali!
Nem tudja valaki,h. lesz-e internetes változata a Jade Empire-nik?
Jó lenne. -
#921 Na sikerült vigig vinnem nekem is ezt a mesterműt!
Leírom végleges véleményemet.
Figyelem: Spoilerezni is fogok.
Hát a sztori az nagyon ott van hangulatttal egyetemeben, a minijátékokat kihagyhatták vón, már ezt ezerszer említem, de nem baj.
Az irányítás megfelelő, csak néha a célpont előtt sokat hadonászok, s ez az életembe meg pár chim-be került.
Én mondjuk Li mestert nem tettem vóna gonosszá, majd végig tolom mégegyszer... én abban reménykedem, ha gonosz karakterrel viszem, akkor Li jó karaktert fog játszani. Nagyon remélem, h így lesz, és reménykedem:DD
A zenék keleties, hangulatot fokozz a különböző hosszúra sikerült dialógusok.
A grafika: nem egy durranás, de méltó 2007-ben. Nincs mit szégyeljenek rajta az alkotók.
A játékmenet nálam nagyon hosszúra sikerült: 21 óra és 1 percre.
A sztori során asszem több nagy pályát kapunk, amin ténykedünk, többek között:
- Két Folyó
- Tien rakpartja és környékei
- Birodalmi Város
- Palota
- Alvlág
Most hirtelen ennyi...
Iskolai osztályozásom a JE-ra nézve:
Grafika: 4-es
Hangok: 4/5-öd
Hangulat: 5-ös
Irányíthatóság: 4/5-öd.
Aki még nem próbálta ki, az sürgősen tegye meg! -
SaGa Jr #920 De.
A sztori ugyanaz marad, legfeljebb az átélt élmények mások. Meg a végső videó témája más lesz (kétféle van és az egész csak egyetlen döntéstől függ).
A befejező szövegelés anyaga meg csak attól függ, a csapatodból ki marad meg, kivel milyen kapcsoaltot építettél ki és milyen befejezést "választottál". -
#919 Ezek szerint mindenki jó karaktert játszik:DDD
Már Dirgében vaok a Sátornál. Most az fog jönni, csak kell, hogy pihizek Wu-val. -
totya4 #918 Majd elmeséled :) -
#917 Figyuzzatok már:
Ha én rossz katakter lennék, akkor is meg kén küzdjek Li mesterrel/császárral?? Remélem, h nem. -
gangszter #916 nem nagyon,dirt vagy hogy hivják annak a szökökutjait helyreálitod harcolsz egy kicsit...azt vissza mész a palotába azt li mester vár ,és harcolsz:D -
#915 Wazze, kinyírtam a Császárt, erre Li mester... a kis szemét. Azt hittem már vége van
Most szellem vaok... amúgy még sok van a játékból, mi? -
#914 Ki kell menjél az Erődjükből, de előtte a belső teret ki kell takarítsd a "hemzsegő emberkéktől" ill. segédektől.
Ennyi az egész. Persze ha kijutottál az orgyilkosokkal is el kell bánj az Erőd külterületén. És elküldöd a parasztokat a pixába. És utána vissza mész a belsőtérhez és lám... Shin mester harca következik automatikusan.
-
cuccok #913 Valaki tudna segíteni abban a feladatban mikor bent vagy az orgyilkosok relytekhelyén valami shin mestert kell megölnöm de nem tudom hogyan.Légyszi segítsen valaki