1192
  • Prince23
    Nagyon jóó ez a gém, el lehet küldeni mindenkit a picsába,,, na de először a jó oldalát akarom teljesíteni... aztán jöhet a zárt ököl.
  • kuks
    hol találom a vipera stílus tekercseit?
  • wedge31
    Ok, nem probálak meggyözni titeket ha jobban belegondolok örülnöm kellenne ,hogy ennyire tiszta,érzékeny lelkü srácok vagytok ,hogy egy kitalált világ eseményei ekkora hatással vannak rátok.
    Az hogy ez normális vagy nem tényleg ne feszegesük minden esetre kemény életetek lehet ilyen oriási nagy érzékenységel a való világban.
  • Hoz_Hun
    Hát azért az túlzás, hogy 99% szeret gonoszkodni.
  • totya4
    Ne ess túlzásokba. Azért mert te gonosz karakterrel képes vagy nyomni, attól a másik még nem hülye, vagy deformált :)
  • rotator
    Honnan ezek a tények, barátom? Ne magadból indulj ki. Ahogy elnézem, csak ebben a topickban is van még pár dalai láma jelölt rajtam kívül.
  • wedge31
    Már megbocsás de ez annyira ostoba hozászolás volt ,hogy nem is tudom mit írjak.
    A fejlesztöktöl kezdve a játékostársadalom 99%-ig mindenki tud és szeret is gonosz karakterel lenni és egy egézséges pszihével rendelkezö embernél ez nem is jelent semmi lelki problémát.
    Ha nálad igen akkor valszeg nincs minden rendben vagy te vagy a dalai láma legujabb reinkarnácioja.
  • rotator
    Elég furcsa meglátás. Egy szerepjátékban úgy alakítod a karaktert, ahogy neked tetszik. Elméletileg - normális esetben - vagy a saját magad képmására formálod a játékost, vagy olyanra, amilyen az életben szeretnél lenni, de nem teheted meg. Namost, ha valaki szemrebbenés nélkül nyomja gonosz karakterrel, akkor ott belül megvan benne az, ami bennünk nincs. Ne tévesszük össze ezt egy fps-sel, ahol nincs választási lehetőség, az ember szó nélkül darálja le az ellent. Azok tényleg poligonhuszárok és a fene se sajnálja őket, node nem is élem bele magam, csak hentelek egy jót, azt csók!
  • Hoz_Hun
    Igen.
  • wedge31
    Sorry ,de inkább a te nézeted az érdekes ,annyira beleéled magad egy kitalált világba ,hogy nem tudsz különbséget tenni a valoság és a fikció között ?
    Mert ha tudnál nem lelkiznél egy poligonhuszár miatt.
  • totya4
    Érdekes nézet. Szerinted mindenki aki játszik és beleéli magát, az potenciális tömeggyilkos? :)
    Úgy hallottam ezek a amerikai mészárlásokkal kapcsolatban hogy a gyilkolások (diák) elkövetői pszichiátriai szerek befolyása alatt álltak amit gyógyszerként kaptak. Ezen szerek egyik "mellékhatása" az erős agresszió. Játékokra nem emlékszem hogy velük kapcsolatban a Jade Empire-t emlegették volna... :)
  • totya4
    Szerintem te nem érted :) Ha gonosz döntéseket hozok, akkor az ököl növekszik, ha jókat, akkor a nyitott tenyér. Ezek után teljesen mindegy mit mondott az elején valami nevenincs mester :)
  • Beni521
    na akkor a boltban csak magyar felirattal van, ugye?
  • SaGa Jr
    rotator, totya4:
    Khmm...
    Tessék már megérteni, hogy nem gonoszság a zárt ököl útja! Kétségtelen, hogy így a legkönyebb rá gondolni, de nem az.
    Figyelmesen tessék elolvasni/meghalgatni miről süketel a nagytermetű mester a kezdő helyszínen. Nagyon is jól elmondja mi a csízió.
    Mint ahogy azt is elmondja, hogy a nyitott tenyér sem feltétlenül a szívjóság útja. Ugyanúgy állhat önös érdek minden jócselekedet mögött. Vagy ami valakinek jó, nem biztos, hogy tényleg az is lesz hosszútávon. Az egész csak nézőpont kérdése.

Ennyiből a KotOR 2 jobb volt, mert jobb példákkal tudott szolgálni. Ott Kreia mama egész jól bemutatta a jó/rossz gondolkodásmód buktatóit.

Plusz ez egy játék. Élvezni tessék, ne moralizálni egy kitalált hátterű dolgon. Simán el lehet merülni egy játékban úgy is és élvezni, hogy nem moralizál az ember. Aki nekiáll ilyesminek, az könnyedén megzavarodhat és akkro jönnek a bekattant lövöldöző emberkék, akik képtelenek elkülöníteni a valóságot egy játéktól.

Meg aztán tényleg nagyon sokat veszít az, aki kihagyja az ilyen kettős játékok egyik felét. Főleg azért, mert általában a "rossznak" tartott oldalra van minden esetben helyezve a nagyobb hangsúly a sztori, a kidolgozottság és minden más terén.
  • wedge31
    Hüha, akkor itt nagy a baj kicsit olyan érzésem van mint amikor a hirekben látom ,hogy egy diák halomra lövi társait mert tul sokat játszot.
    Szerintem mint már írtam az elvonatkoztatáson van a lényeg ,hogy tudj különbséget tenni a valoság és a kitalált világ között.
    Ha gonosz karakterel nyomom semmi erkölcsi agályom nincs hogy lemészároljam az ártatlanokat mert beleélem magam a szerepembe, de itt jön a lényeg ,hogy azért annyira nem élem bele magam ,hogy lelkiismeret furdalásom legyen egy pixel huszár / akár ártatlan akár bünös / kinyirásától a való életben a gép ellött ülö igazi személyiségemnek.
  • rotator
    Ha nem érzel semmit a pixelhuszárok iránt, akkor hogy tudod beleélni magad a karakter bőrébe?
  • Hoz_Hun
    Értem amit mondasz, de nekem még virtuálissan is rossz érzés szemétkedni. Egyszerűen kellemetlen. Úgy tűnik túl nagy bennem a szociális gát.
  • totya4
    Ha csak pixelhuszárokat látsz a képernyőn, akkor szerintem te 10 féleképpen végigjátszva sem fogod tudni élvezni annyira, mint aki egyszer végigjátsza teljes beleélésel :)
  • Hoz_Hun
    Hehehe ismerős érzés. De valahogy átvergődtem, csak-csak kijön a dark oldala a karkternek a KotOR-ban. A Jade Empire egy fokkal jobb. Imitt amott van átmenet, pl. Tien rakparton az öregnél akkor is kapsz gonosz pontot, ha visszadod neki a képet, de pénzt kérsz érte (szupergonoszok elkérik a pént és megtarthatják a képet is). Vagy én gonoszként kinyírtam a róka komát, de csak megfogadtam a tanácsát és legyilkoltam az Anyát is.

Az viszont kár hogy a kalozoknál a rabszolga kereskedős résznél csak akkor kapom meg a vipera technika tekercset, ha eladom őket. Zárt ököl pontot kaptam azért is (ami nagyon tetszett egyébként), hogy a kiscsajt rávettem hogy szúrja le a pacákot (a csaj meg még élvezte is a gyilkolást). Így megúszták volna és negatív pontot is kaptam volna, de így nem kaptam tekercset. Úgy hogy viszatöltöttem és eladtam őket.
  • wedge31
    Nekem az égvilágon semmit sem jelent egy pixel huszár levágása ,emmiatt nem lesz lelkiismeret furdalásom a lényeg az ,hogy tudjál elvonatkoztatni.
    Amikor leülök játszani egy crpg-vel beleélem magam a játékba de a valoságtol azért sosem szakadok el annyira, hogy morális válságba kerüljek egy döntésemtöl.
    Szerepjáték a lényeg ,hogy beleéld magad egy kitalált / és ezen van a hangsuly / karakter börébe.
    Az mellékes hogy jó vagy rossz mert az egész szerepjáték a lényeg ,hogy a való életben probálj meg becsületes és jó lenni mert csak annak vannak igazi következményei.
    A kotor esetében meg dupla annyi dologról maradtál le mint itt mert az valamivel összetettebb ennél a játéknál.
  • Hoz_Hun
    Nem dehogy.
    Mivel ezek cg figurák, így valakinek adnia kellet hozzá a hangját. Ezt hivtam én szinkronnak. Na ez sikerült nagyon jól. De megnéztem az így készültet és kb 80 különböző emeber adta hozzá a programhoz a hangját (kb 350 karakter van a játékban). Szóval nem az Oblivionnak volta a hangmérnök gárdája.
  • rotator
    :)) Hát igen, az a baj, hogy itt többnyire olyan választási lehetőségek vannak, hogy vagy adsz egy ezüstöt a koldusnak, vagy feltrancsírozod és elveszed az ezüstjét. Namost azért nem semmi, ha valaki szívből az utóbbit választja (nemcsak azért, hogy ne maradjon le valamilyen párbeszédről).
  • Me0w
    En sajnos virtualisan sem tudok gonosz lenni... anno KoTOR-t is elkezdtem ugy, hogy na, most sotetoldal, miegymas. 3 ora utan 75% light lettem, pedig igazan igyekeztem :/
  • Beni521
    magyar?? :D
  • Beni521
    szinkron?????
  • rotator
    Nos néhol felfezhető azért az adandó válaszok között irónikus, cinikus lehetőség is, így ha végigtoltam a Zeng gyerekkel, akkor lehet, hogy a nőcit megpróbálom úgy kalibrálni.
  • wedge31
    Nem akartam megbántani a jó lelkü emberkéket ha téged a virtuális gonoszkodás zavar természetesen ne eröltesd de amellett kitartok ,hogy egy csomo mindenröl lemaradsz emiatt.
  • totya4
    Első lettem, de ehhez kellett a bénító tenyér is.
  • Hoz_Hun
    Hát a vidkarid lehet a szűk keresztmetszet, mert ahhoz minimum 6200st ajánlanak. De lehet hogy megy vel nem tudom. A többi az biztos belefér az alapkövetelménybe.
  • Hoz_Hun
    Én is pont ezért viszem végig negatív karakterrel is, mert így lemaradnék jópár dologról. Meg néha viszatöltöm és máshogy csinálom meg. Tény hogy negatívként jópár beszólás van, amin szétröhögtem magam.
    A másik újdonság volt nekem, hogy én eddig a hercegnővel mikor a légikiötőben elénk jön mindig tiszteletel beszéltem, most meg agyon szopattam... hahaha... az udvaroncai meg estek ösze ájultan egymás után egy-két durvább beszólástól. Az nagyon nagy poén volt.
    Amúgy nem tudom miért, de az egyik legjobb beszolásnak azt tartottam, mikor a kalozok szigetén levágjuk a rabszolgakereskedőket és vevő megszólal: "Megölted őket. Még sosem láttam ilyen borzalmas dolgot." Tudom, hogy ez nem annyira vicces, de az döbbent hangsúly ahogy mondja az nagyon ott van. Szuper szinkronja van a játéknak egyébként. A másik kedvencem:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a végén a mester utolsó mondata. "Úgy látszik jobb tanár vagyok mint gondoltam." hát az nagyon üt.

Bár gondolom mindenkinek más tetszik. Még forgószél beszámolói tetszenek, bár elég brutállisak.
  • Beni521
    a gamepad lehet meglessz, hogy menne a játék
    -Intel Celeron 2,4 Ghz
    -1 GB RAM
    -nVidia GeForce FX5900XT 256 MB (asszem)
    -Winyó XP
    paraméterekkel?? (nem tudtam máshogy kifejezni magam :D)
  • rotator
    Nem a zárt ököl miatt pendítettem meg a csajos végigjátszás lehetőségét, hanem az olyan játékokban, ahol románc is van, mindig férfikarakterrel nyomom, mert frusztrál ha "nőként" rámnyomul egy csávó npc. De ha van leszbizés (ezen azért meglepődtem), akkor szóbajöhetős a dolog. :P
  • SaGa Jr
    Az hogy kivel jöhet össze a karakter eleve nem függ a beállítottságától.
    Pasiként össze lehet jönni mindkét csajszival meg a kékruhás fazonnal is.
    Nőként a hercegnő és a kék ruhás fószer jöhet szóba.

Annyi az érdekes csupán ha zárt ököl követője a játékos, akkor másként tekintenek rá a többiek a tettei okán, másként viszonyulnak hozzá. Jó látni miként vívódik a leendő szerelme a főszereplőnek, hogy el tudja fogadni az érzéseit. :-)

Nagyon is egyetértek azzal, hogy aki nem viszi végig a másik oldalon is, az nagyon de nagyon sokat veszíthet a játékélményből. Mintegy mellesleg meg a zárt ököl útja nem feltétlenül a rossz oldal. Nem is gonosz, csak másként vélekedik jópár dologról. De ezt a kövér mester a faluban sokkal jobban el tudja magyarázni.
  • totya4
    Ha valaki alapvetően jó jellemű, az nem fog gonosz karakterrel játszani, slussz :)
  • wedge31
    Szerintem a zárt ököl utját nem azért érdemes követni mert nöi karakterel lehet egy másik nöi karival románcod / ami ugy hülyeség ahogy van / hanem azért ,hogy teljesen kijászd a cuccot.
    A játékban van kb ötven mellékküldetés és ezeket többnyire kétféleképpen lehet megoldani ha sokadszora is ugyanugy választasz lemaradsz egy rakás poénról és bejátszásról.
    Arról nem is beszélve ,hogy vannak stilusok és küldetések / pl a rakparti fazon aki egy hangszer alkatrészeit keresi amit egy legendás zárt ököl utját követö mester készitett / amik csak igy válnak elérhetövé.

• totya4
    TAB ismét, és sérülnek a közelben lévők is ha ütsz... :)
  • steweee
    tipp :

állítsd át a nehézségi fokozatot masterre vagy az alá. itt másképp van, a legkisebb easy a master pedig a normal fokozat

én is azért haltam meg rögtön az elején, még volt is ezért hozzászólásom, mert alapból nehéz fokozaton indul a játék

ráadásul az irányítás, nos, hagy némi kivánnivalót maga mögött a célpontkijelölés miatt
  • Prince23
    No feltettem a magyarítást. Köszke a linket!

Újat kezdtem magyarul, és be kell h valljam, h über faxa hangúlatú a gamma így, most már mindent értek.
    Összegezve 30 perec alatt:
    Grafika 88%
    Történet 95%
    Hangulat 99%
    Hangok/Zene 90%
    Irányítás 90%

Ui: elekadtam:( Sajnos nem tom legyőzni a partoknál a kalóz támadás után a megidézett szellemeket:(( Nyomok f-et, de nem jön össze. S már másodjára neki futottam, akkor meg megöltek a kalózok... elsőre sikerült, másodjára már nem... most meg pihizek vele, majd holnap folytatom, egy esetleges tippet szívesen elfogadnék valakitől, h h kell a szellemeket legyűrni. akkor csak egyet nyírtam ki... s még maradt kettő. Hajnalcsillag tovább bírta a bunyót velük, de hát ez természetes, mivel jól ismeri a szellemeket. Jó a történet és a levezetése is.

És még egy:
    MIÉRT cSAK ENNYIEN ÍRUNK IDE??!! (bocsi a kiabalásért:DD)
  • Alwares
    Én 8000-ért vettem Saiteket, arányaiban az egyik legdrágább cucc volt a gépemhez, de még mindig nem bántam meg, hogy megvettem, nagyon perfektül működik. A P990-ast ajnánlanám...
  • Prince23
    Á vagy így, én meg dirrekt linket néztem...