1192
  • SaGa Jr
    Közben utánanéztem, szóval a hely neve Lord Lao's Furnace.
    A felhasználható receptek a követketők:
    Configuration of the Ox (+25% a mágikus stílusok sebzésére, ékkő)
    Configuration of the Tiger (+30 Fókusz)
    Configuration of the Rabbit (Wind Shield ékkő)
    Configuration of the Dragon (Body +5)
    Configuration of the Snake (Mind +5)
    Configuration of the Horse (Spirit +5)
    Configuration of the Goat (+3 minden tulajdonságra)
    Configuration of the Rat (+25% harcművészeti stílusok sebzésére, ékkő)

Az utolsó kettő közül csak az egyiket lehet létrehozni, mert amint megkreálja valamelyiket az ember, az egész kóceráj szétesik.

Leírásokat meg lehet kapni Kang bátyótól, ezen a területen is lehet találni egyet, a fővárosban van 2, 1 van a lótuszok erődjében, egyet meg valakinek segítve kaptam azt hiszem megintcsak a fővárosban, de ebben nem vagyok biztos.

Elegendő alapanyag szedhető össze ahhoz, hogy akár bármelyik konfigurációt két alkalommal is létre lehessen hozni. Értelemszerűen a két legerősebb (goat és rat) valamelyikének használata után cumi van, mert több dolgot azután már nem lehet kreálni.
  • SaGa Jr
    A kalapos őrült alkimista aki csatlakozik hozzánk, lehetővé teszi, hogy csak úgy repkedjünk a röppenccsel. Beszél sokmindenről, de végülis kikotyogja, hogy van pár dolog aminek utánanézne.
    Simán csak vállaljuk el hogy repkedünk, nem kell konkrét területre menni (a játék elején nem is nagyon tudunk majd).

Az első ilyen repkedés után elmondja, hogy ismerős dolgokat látott és valami dereng a múltjából. Meg mintegy mellesleg egy új reppencsre való kiegészítőt is szervált amit használhatunk.

Később is lesznek még hasonló repkedős küldetései amiket ő maga ad. Ha jól emlékszem 3 vagy 4 amit véghez kell vinni külön neki. Ha ez megvan, akkor eljut a végső céljához és lehetővé teszi, hogy egy új területre átmenjünk ha vele ezt megbeszéltük.

Ez egy technikai zseni istenség kis laborja. Mindenféle kütyükkel. Vannak "receptek" (ló technika vagy sárkánytechnika, de van nyúl is ha jól emlékszem). Ezeket a tekercseket megtalálni tudjuk különféle helyeken, illetve a repkedős küldetésekért a kalapos manus is ad ilyeneket.
    Ezekben le van írva szépen virág nyelven hogy milyen alapanyagot kell behelyezni a gépbe, majd melyik kis gépeket kell milyen sorrendben elindítani, végül melyik szobornál lehet aktiválni az egész kreálásosdit.

Alapanyagokat meg boltosoktól vehetünk, illetve van amit találni lehet.

Tárgyakat (konkrétan kristályokat amiket berakhatunk az amuletbe), képességeket lehet kreálni így. Ha végül minden ilyen spéci technikát létrehoztunk, akkor kiderül egy nagy titok is ami az alkimistához kötődik. Ennek kiderítését rád bízom. Jó móka, de kicsit hosszú lesz.
  • Prince23
    Már hogyne lenne Világ.
    Akkor nézd meg mégegyszer. Katt a térképre és aztán ott ALUL a Világra...
    A repcsis fazont még nem néztem, de már a rakparton beszéltem vele, de semmi infót nem adott ki a világról....
  • rotator
    Jaja, a Jade Masterre gondoltam. :) Utánaolvastam és azt írták, hogy semmi plusz nincs a kimaxoláson kívül. Viszont még egyszer ugyanezzel a csókával azért csak nem vinném végig, legalábbis mostanában.
  • totya4
    Nem a kezelőfelületet nem értem hanem amit mondassz.

A világtérkép nem esc-re jön fel, hanem amikor a repülős fazonhoz odamész azzal hogy repülni akarsz.
    ESC-re amit megtekinthetsz térképet az az, ami a jobb felső sarokban is ott van, csak többet mutat kicsivel, de az korántsem világtérkép.
  • Prince23
    Mert minél haladsz előre fele a sztoriban, annál több területet "törsz fel" a térképen. Így láthatod azt egybefüggően.
  • Prince23
    Játszol vele és nem érted a kezelőfelületet?
    Esc: ott egy csomó almenű van a hősöddel ill. a világtérképpel kapcs... rá katt és kész... meglátod milyen nagy területet kell még bejárnod...
  • totya4
    Ebből még kevesebbet értettem :)
  • Prince23
    Szerintem arra gondolt, h felfeded a homályos területeket így, ha le okézod, h válalod a csatát a repcsissel.
    Mert ha ESC-et nyomsz, van világtérkép.
  • totya4
    "Viszont komoly szerepe van, mert így lehet előcsalni egy kiemelkedő fontosságú területet"

Valamiről lemaradtam, mesélj :)
  • Prince23
    Szerintem is a repcsis részt igazán kihagyhatták volna ILYEN LOOOOOOOOL megjelenítéssel.
    Gondoltam, mikor először megjelent a repülő, h olyan lesz mint a c o duty-ba. Tiszta DEDÓ. ÉGŐ!!!! XD
    Sokanígy látjuk, h ez dedó, de akkor mi a fenének tették bele ezt mégis (repülő)?! LUSTA fejlesztők! Ez van.
  • SaGa Jr
    Viszont komoly szerepe van, mert így lehet előcsalni egy kiemelkedő fontosságú területet. Végig lehet ugyan csinálni a terület felfedezése nélkül is a játékot, de egy nagyon jó sztoriszál kimarad így.

Szerintem illik a hangulatba. Az egyszerű Arcade megjelenítés meg gondolom helyspórolás és gépigény csökkentés végett lett olyan amilyen. Legalábbis szerintem.

Alapvetően nem nehéz. Legalábbis az alapvetően elérhető fokozatokban egyáltalán nem az. Ügyeskedni kell, hogy mikor milyen felszerelést aktivál az ember, de rá leeht érezni és úgy nem nehéz. JM fokozat persze más lapra tartozik, ott már azért a gép keményebben nyomja a dolgot. :)
  • totya4
    Aha. A minigame (repcsis lövöldözős) nem illik a játék hangulatához, olyan mint egy játéktermi 2D lövöldözős, kihagyhatták volna. Eddig se tűnt könnyűnek :)
  • SaGa Jr
    Nem nagyon van változás a nehezebb harcokon kívül (a mini game-ek meg nagyon eldúrvulnak a nehézség terén, itt tényleg nagyon is észrevehető a változás). Vagy legalábbis nem nagyon vettem észre ha voltak is.
    Minden ugyanúgy megszerezhető és elérhető.
  • SaGa Jr
    Mármint Jade Master fokozaton?
    Naná. :) Részemről többször is. Egy élmény volt, mert jóval nehezebbé váltak a harcok. Tovább is tartott az egész és végülis így minden megszerezhetővé válik vagy kimaxolhatóvá amit csak az ember szeretne.
  • totya4
    Pont akartam kérdezni hogy azonkívül hogy a nehézségi fok nehezebb, van-e változás? :) A nehézség egyébként relatív, mert a képességek megamardnak, egyedül a kristályok hiányoznak.
  • rotator
    Létezik ember, aki Grand Master fokozaton végigvitte ezt a játékot? Érdekes koncepció, annyi szent!
  • SaGa Jr
    Az első tekercsek mindkettő stílusból megszerezhetőek. Ha jól emlékszem a faluban vannak ahol a játékos kezd. Csak alaposan körül kell nézni.
    A másik kettő ami hiányzik mindig ugyanott van, de az adott helyszínen történő döntéstől függ melyiket kapja meg az ember.

Egy játék alatt mindkettőt nem lehet begyűjteni. Ha valaki mindkét stílust akarja, akkor vigye végig előbb az nyitott tenyeresként, majd ugyanazzal a karakterrel zárt ököl követőként a játékot. Vagy legalábbis a kritikus pillanatokban viselkedjen a megfelelő módon. Ekkor egy karakternél meglesz mindkét stílus, bár felesleges.
  • wedge31
    Szánalmas ez a duma megint csak azt mondom olvass vissza ,miért is mondom azt ,hogy hülye vagy ?
    Azért mert egyet értesz azzal amit rotator írt #838-as hsz-ben.
    Gondolkozz már el egy kicsit még ez neked olyan nagyon nehéz is szerinted nem hülye az aki ílyet ír és aki egyet ért vele nemkülönben.
    Veszetül bizonygatok te most mit csinálsz ?
    Kirohanások,düh elborult agy melyik hsz-re gondolsz én semmi dühöt nem látok egybe se.
    Az én személyiségemnek semmi baja én veled ellentétben eltudom választani a valos világot egy játék kitalált világátol.
    Kettönk közül én voltam az aki elöször megbékélt ha olvastad a #806-ast.
    Azt meg komolyan gondolod te helyre tehetsz engem ?,és még kettönk közül szerinted én vagyok a dühös,elborult agyu.
  • totya4
    Jól van, eddig kedves voltam, de ideje helyre tenni téged.

Én azt látom, hogy amikor páran megemlítettük azt, hogy képtelenek lennék végigjátszani a játékot rossz karakterrel, akkor neked elborult az agyad és elkezdtél minősíthetetlenül minket lehülyézni.
    Engem nem érdekel az, hogy valaki számítógépen mit csinál, de ha valaki ilyen veszettül próbál bizonygatni valamit, akkor annál az illetőnél valami defekt van (hiszen képtelen felfogni hogy az emberek különbözőek), tehát javaslom hogy keress fel egy orvost, mert én viszont úgy látom, hogy neked komoly mentális problémáid vannak.

Mi csendesen és finoman azt közöltük hogy negatívnak tartjuk azt, ha valaki gonosz karakterrel játszik, de messze nem olyan dühödten mint te tetted, sőt ezen megjegyzések kiváltó oka pont a te veszett dühű és rendkívül ostoba kirohanásaid voltak. Tehát szállj magadba, és keress fel egy orvost, hátha tud rajtad segíteni. Remélem ámokfutásod végre véget ér, a továbbiakban nem fogok lealacsonyodni ahhoz, hogy veled foglalkozzak, mert látom, te annyira mérhetetlenül buta ember vagy hogy egyszerűen nem éri meg a veled való kommunikáció. Végeztünk.
  • Hoz_Hun
    kuks, csak akkor tudod összeszedni a vipera tekercset, ha negatív figurát alakítasz. De legalább egy helyen gonosznak kell lenned. Az első tekercsre nem igazán emléxem, hogy hol van, de a másodikat a kalózok szigetén tudod összeszedni, de csak akkor, ha az anyát meg a lányát eladod rabszolgának. Sehogy máshogy. Ha nem adod el őket akkor a Vasököl tekercset kapod meg, tehát itt dől el melyik stílust tudod elsajátítani a játék során. A harmadik tekercs elég messze van. A birodalmí fővárosban a Lótusz orgyilkosok főhadiszálássán ott is a helyi vezető termében. Szóval túl sokat nem villoghatsz vele, hacsak a fővárosban nem hagysz ott mindent és egyből bumlizol a Lótuszokhoz.
  • wedge31
    Olvasd már el a hozászolásaitokat ,hogy azért mert valaki kijátsza a teljes játékot mindkét oldalon akkor a valo életben felnégyelni, átkúrni, meglopni, hazudozni szokot.
    Te nem tudsz meggyözni arrol ,hogy aki ilyeneket ír / tehát nem mindenki / az sik hülye aki egyetért vele detto.
    Azt meg hol olvastad ,hogy engem zavar hogy ha te élvezel totál hidegen hagy.
    Mellékesen hogy tud egy olyan hihetetlen tiszta szivü becsületes ember mint te akit zavar egy virtuális térben, egy játékban végrehajtott tett ilyen csunya szavakat használni, csak ovatosan mert még leesel a piedesztádrol.
  • rotator
    Haver, te pont olyan vagy, mint a puskás csávó a chapter 3-ban. :D Case closed.
  • totya4
    30-on túl vagyok tehát apám nem igazán lehetnél, ebből kifolyólag nem igazán kisfiamozhatsz. Nagyon bassza a csőröd hogy van aki élvezi a játékot, de ezt ne úgy fordítsd le hogy rajtad kívül mindenki hülye. :)
  • Prince23
    Hi
    Tin rakpartján vaok, a gátat már lezártam... jártam a kalozok szigetén, így egy nagyszitakötőt megszereztem, de Hajnalcsillagot megkérdeztem (mert ugye bár, ő rá lehet számmítani a főküldiknil mindig eszbe tartja), és még mindig azt mondja, h kell egy repülő:OOOO Há már van.
    Már csak a repülőtérképet kén megszerezzem az Erdőben, és gondolom ezt a nagypáylát is kivigeztemm , s irány a Jade szíve. (remélem) bár nagyon nagy világa van e játéknak.
  • Atkamon
    Nekem nem poénos a rossz oldal... semmi baj nincs vele hza neked igen, de van akinek nem. Na de etz télleg haggyuk... megyek aludni...
    jó8 midnenkinek
  • wedge31
    Ez a lényeg ,hogy virtuálisan és egyáltalán nem szeretem jobban egyik oldalt se de ha valamelyiket kihagyom akkor tudom ,hogy egy csomo poénról lemaradok.
    Ezek a fránya fejlesztők valahogy mindig jobban megirják a rossz karaktereket ez a oka mindennek.
  • Atkamon
    Szerintem sok köze van hozzá... én sem akarom a rossz oldalon végigjáccani, mert nem olyan a személyiségem. Egyszerűen nem az én stilusom hogy rossz legyek. És ez a játékban is megmutatkozik... Neked olyan a személyiséged, hogy szereted kipróbálni a rossz dolgokat, főleg ha csak virtuális és nem lesz belőle senkinek sem baja... ennyi
  • wedge31
    Szerintem az apukád lehetnék nézd meg az adatlapomat.
    Kettönk közül te vagy az aki szégyeli vagy nem meri beirni az adatait.
    Továbbra is azt mondom hogy forduljatok orvoshoz ha nektek gondot okoz egy crpg-ben rosszalkodni.
    A valos személyiségemnek semmi köze ahhoz ahogy kontroláltan beleélem magam egy játékba.
  • totya4
    Túl fiatal lehetsz hogy ekkora szád van, vagy csak belűlről kapar valami bűntudat, ezért magyarázod körbe-körbe hogy milyen jó a sötét oldallal játszani, pedig valójában ez védekezés attól hogy beismerd milyen vagy valójában, azaz te önmagad.

Nem lehetne ezt az offtopic témát befejezni? Maradjunk abban hogy bárki bármelyik oldallal játszik az hülye, én benne vagyok, tehát nincs min vitázni :)
  • wedge31
    Sajnálom de szerintem rotator egy sik hülye és te is az vagy ha egyet értesz vele.
    Olvasd már el a #838-as hsz-ét szerinte én mindenkit felnégyelek, átkúrok, meglopok, pusztán csak azért mert én tudom mi a különbség a valoság és a játék között.
    Az meg már koros beleélés amiröl te beszélsz.
  • totya4
    El lett magyarázva csak nem fogod fel, a játékot beleéléssel lehet igazán élvezni. Ez persze nem feltétlen azt jelenti hogy fogok egy bárdot és kiírtom a családot (főleg jó karakterrel). Márpedig vannak olyan emberek, pl én is, aki egyszerűen nem akar a másiknak ártani. Ebből kifolyólag nem tudnánk élvezni a sötét oldallal, tehát nem játszunk vele. Ennyi és nem több, nem kéne felmagasztalnod magad és lehülyézni a többit, mert te mindkét oldallal végigviszed. Legyen már végre pont ezen a butaságon.
  • wedge31
    Ember te egyre hülyébb vagy sürgösen fordulj dilidokihoz mert nem tudod ketté választani a valoságot a fikciotól.
  • totya4
    Én is kivittem, legjobban az bosszantott és volt a legnehezebb, mikor magam ellen kellett küzdeni 3 példányban...
  • rotator
    Elnézést, hogy az életben nem szoktunk mindenkit felnégyelni, átkúrni, meglopni, hazudozni, de biztos izgi lehet. :)

Na végigtoltam, 23 óra lett és egész kreatív volt az utolsó 3 chapter. Hihetetlenül profi munka ez a játék, jöhet a Mass Effect!
  • Atkamon
    5 ghz-t is csak folyékony nitrogénnal lehet hűteni hogy lenne az 6.3?:)))
  • totya4
    3.6 lesz az :)
  • Beni521
    tom h nem ide tartozik de: [spoiler] ami az aláírásodban van az anyagilag mennyi volt? 6,3 Ghz-re leesett a pofám [spoiler]
  • Prince23
    azt nem rlg szereztem meg,,, asszem a rakpartos pályánál...
  • kuks