1192
-
totya4 #912 Én nem bántottam a nehézséget, tehát mester volt alapból. -
SaGa Jr #911 Ha nagyon kell a leírás, megtalálod itt:
Harmonic Combos -
SaGa Jr #910 Dehogynem lehet, csak helyezkedés kérdése az egész.
Jópár power attack egyszerre úgyis többekre hat és szétszórja őket. Ha ezután gyorsan vált az ember a megfelelő másik stílusra, elsüti a special vagy power attackot aztán vissza egy harcművészeti stílusra és ott is power attack, akkor hullik a nép nagyon gyorsan és a tömeg sem akadály semmiben.
Ha meg túl sokan vannak, akkor időnként 1-2 csapás végett be lehet kapcsolni a "lassítást".
Kétségtelen, hogy a nehezebb fokozatra állított harci szinteken sokkal jobban oda kell figyelni hogyan helyezkedik az ember és mire költi a pontjait, mert könnyű elhullani a rossz kombinációkkal. -
SaGa Jr #909 Nem feltétele a Lótuszokhoz történő bejutásnak az arénázás. Megcsinálhatod simán csak az inkvizítori felvételit és h az megvan akkor már simán bemehetsz az erődbe.
Arról van szó mindössze, hogy kétféle felvételi lehetőséget építettek a játékba. Vagy hentesként kerülsz be (ehhez kell a Silver fokozatba bekerülnöd az arénában) vagy inkvizítor növendékként (ehhez a küldetést a leszállóhelyen kapod).
Akármelyik megvan, már mehetsz is Lótuszokat öldösni, nem kell megcsinálni a másikat. -
WagnerUr #908 Ha jól emlékszem ő Guild egyik embere az arénában, a Serpent egyik embere. Az elején még nem tudsz bemenni a szobájába, de ha elérsz egy adott pontra a harcokban majd megkeres és az ajtó is nyitva lesz. -
totya4 #907 Ez nem az egyik harcos az arénából? Ha igen, akkor az arénában, ahol a többi harcos. -
#906 No vki meg tudná mondani hol találom meg Szerencsés Cho-t? Már találkoztam vele valahol de nem ugrik be. Sajnos. És így nem tok menni az arénába párbajozni... meg előfeltétele a Lotus Orgyilkosok belépéséhez... már bejutotam a Lotuszokhoz, csak Necropolison túlra kell, h menjek... de most épp at Iskolában vaok. Elgyepáltam a Gyászos csajt... belegondolok a kapitányt kellett vóna, de nem baj.
Na szal Szerencsés Cho hol van?
előre thx -
#905 Nekem valamiért egyből az egyik oszlopra rakta a játék a fókuszt, így egyértelmű volt, mit kell csinálni. Valóban szerény ellenfél volt, főként méreteihez képest. :P -
totya4 #904 Egyszerű persze...utólag! Csodálkoztam is, hogy hogy a fenébe lehet az összes támadó stílusra immunis. Aztán, mikor tab-ot nyomogatva kijelölődött az egyik oszlop, valami elkezdett derengeni... -
#903 Nem tudom emlékeztek e az Anyára a barlangban, de az sikerült volna jobbra is, nem volt méltő ellenfél. (a sziklaoszlopokat kellett csak kirugdosni) de ha úgy vesszük legalább nem a szokásos mortalozás során pusztult el, hanem balesteben. -
#902 Én a kardal amit még a játék elején kaptam, jól tuttam midnenkit irtani...
ha meg immunis volt... arra már nem emléxem:D -
totya4 #901 Ahol sok az ellenfél ott nem nagyon lehet mit csinálni, fókusszal ki lehet irtani egy részét, de ami marad, az kemény dió. Bal-jobb egérgombbal ugyan a gyengébb ellenfelek szétrepkednek, de hamar ott vannak megint és nem ám szemtől szemben... :) Majd legközelebb ha előveszem jobban odafigyelek majd, és kipróbálom ha lehet. Ami használható volt nehéz helyzetekben néha az az alvilágból egy szellem stílusa, ami támadása végülis léleklopás sebzéssel. A vaskéztől sem estem hanyatt ahhoz képest milyen későn jött, legbrutálisabb a fókusz+arenában a feladatosztótól balra levő csaj kétkardosa, persze ezt csak akkor kapja meg az ember (a jobbikat) ha megmondja neki az ember hogy az ellenfelei meg akarják mérgezni. -
#900 Ezt a harmonic combot ki kell próbálnom basszus:P nem igazán értettem amikor jáccottam hoigy hogy kell... majd talán most sikerül -
#899 Ez igaz de mire odaérsz már megvan a golem stilus amivel ugyszintén egy-két ütés mindeki, persze a kivégzések joval látványosabbak. -
SaGa Jr #898 Persze hogy használható és nagyon is hasznosa harmonic combo-k használata. Főleg olyan helyeken, ahol sok az ellenfél és elég erősek is (például a palota). Egy ütéses halál az neked csak jó. -
SaGa Jr #897 Bizony. De csak akkor lehet felszedni, ha az ember nem megy ki azonnal a kis emberrabló palánta kinyírása után, hanem kiküldi valamelyik társát és marad fosztogatni. Akkor meg lehet szerezni az első Viper technika tekercset. -
Hoz_Hun #896 Asszem abban a barlangban és ott ahol "kicsi Gao"-t jobblétre szenderíted. -
Hoz_Hun #895 Hát ott ahol a menü van. Kiválasztod a társak fülecskét és rákattintasz annak a képére akit magaddal szeretnél vinni. Ha van rá lehetőség azt is beállíthatod, hogy harcoljon vagy támogasson. A baltás részeges csak harcolni tud. -
#894 Hősöket, h lehet kiválasztani... ezt az egyet nem tudom, már le szeretném cserélni az egyik hősömet, a részeges baltást. -
ptomesz #893 megoldottam a dialog file nem tetszett neki amit kicseréltem
hat nekem nem jött be ez a játék nem jött be
inkább akkor a splinetr cell avyg a vegasz, vagy a nwn2 -
kuks #892 Hol lehet megtalálni az első vipera tekercset? -
#891 Nem ártana egy magyar FAQ ehhez a játétékhoz. Sztem kalsszis, megérdemelné! -
ptomesz #890 emberek ! ilyenkor mi van? elinditom a jade empire launchot bejön az inditó kis ablakocska ahol lehet konfigurálni vagy playolni. Én kinfiguráltam először ment minden rendben, majd mikor play-oltam elkezdett tölteni de csak egy pár másodpercig, a kép el se ment semmi csak mintha az egér beszorult volna a monitor közepén egy láthatatlan semmibe. kis gondolkodás után kissebb kerepelés és továbbra is semmi. CTRL+ALT+DEL menüben a futó alkalmazások közt nem is volt benne. Hogy a fenébe inditsam el akkor? -
totya4 #889 Ilyen infót jó lenne valami weblapra kitenni, hogy tudja a nép. A gyakorlatban használható volt ez egyébként? Mint látod enélkül is végig lehet vinni. -
SaGa Jr #888 Fejből meg nem mondom pontosan hol van (főleg, hogy már a játék sincs fenn hónapok óta a gépemen), de ha jól emlékszem a mester házából ha kijössz, akkor több épületet is látsz magad körül. Namost elindulsz ezek felé, akkor lesznek amolyan veranda jellegű akármik (szép fa padló, felette tető, de az egész kinn van az épületeken kívül). Namost itt vannak ám tekercstartók. Az egyik ilyenben van a harmonic combo általános leírás.
Vagy itt vagy pedig a kovácsnál lesz az ottani tekercstartóban. Bár lehet hogy a kovácsnál technka leírása lesz a tekercstartóban, ami több részből tevődik össze, de a hiányzó részek is itt vannak a kezdő helyszínen a szétszórt tekercstartókon kiállítva. -
#887 Nálam is kimaradt. De a harc annyira nem is hozott lázba, le is vettem egy idő után student fokozatra, így legalább valós volt az npc-k álmélkodása, mennyire könnyedén aprítottam az ellent. :D -
totya4 #886 Én se láttam sehol ezt a harmónikus kombót, csak a stílusok egyedi leírásában megemlítve, így nem is használtam. -
SaGa Jr #885 A Harmonic Combó pedig elég szájbarágósan le van írva mindjárt a tanodában.
Összefoglalva, ez egy support/magic stílus és egy martial stílus kombinációja. Fegyveres stílussal nem megy.
Kiválasztasz egy support/magic style-t, elnyomsz egy area vagy special attack-ot (ez stílusonként változik). Ha jól csináltad, látni fogsz az áldozat lábánál egy gyorsan fogyatkozó zöld gyűrűt. Amíg a zöld gyűrű megvan (mikor pirossá válik már felesleges próbálkozni), addig kell bevinned egy martial style power attack-ot a delikvensnek.
Egy harmonic combo csapás azonnal kinyírja az ellenfelet, ha az nem főellenfél. Emellett valamelyik power up-ot is megkaphatod (azok a gömböcök amikből akad health, focus meg Chi is), bár akad kombináció ami csak egy látványos gyilkolást ad.
Nem használható ugyanakkor olyan helyeken, ahol például nem lehet ölni. Így az arénában felesleges is ezzel szenvedni, nem fog működni.
Ugyanakkor figyelni kell arra is ki/mi ellen alkalmazol egy bizonyos stílust. Vannak lények amik immunisak a support stílusokra, vannak amik a mágikusakra, vannak amik mindkettőre vagy bizonyos konkrét stílusokra immunisak. Erről szintén tekercsek olvasgatásával szerezhető információ. Értelemszerűen amire immunis a célpont, azzal felesleges kombózni, mert nem fog működni.
A harmonic combo létrehozása időigényes is lehet, így kezdetben nyudotan lehet használni a focus móddal együtt, így elég idő lesz a kivitlezésre. Könnyű ugyanis kifutni az időből.
A leggyorsabb álítólag a Paralyzing Palm power attack + Leaping Tiger power attack kombináció. Ez alig 2-3 sec alatt létrehozható, de a lehosszabbnak a Dire Flame Area Attack + Thousand Cuts Power attack kombót tartják. Ez gyakorlatilag olyan időigényes (közel 10 másodperc létrehozni ha elég gyakorlott az ember), hogy szükség lesz a fókusz módra a tisztességes befejezéshez.
Az előbbi stílus nem ad power up-ot, az utóbbi meg health power up-ot ad (a support/magic stílustól függ mit kap az ember). -
WagnerUr #884 Hátralévő területek szempontjából már nem annyira sok, de lesz még jópár csata és párbeszéd, szóval időben még eltart egy darabig. Meg ha csak most értél oda, akkor a fővárosban is jó sok küldetés van még, szóval a fele kb még hátra van. -
#883 Már a birodalom fővárosában vaok...
Még mennyi van szerintetek a játékból? -
WagnerUr #882 Tessék, csak a te kedvedért:) Amúgy most fejeztem be én is a játékor pár órája, végig az open palm útját követve.
Nekem is tetszett szinte minden, bár martial artsot használva elég idegesítő volt hogy alig éri el pl a szellemeket, ha pedig ugrottam, akkor az ellenfél másik oldalán is olyan távolra kerültem, hogy megintcsak nem tudtam megütni. A végső harc elég nagy csalódás volt számomra, megsem tudott ütni. A hangulatra, párbeszédekre (mennyiség és minőség szempontjából is) viszont nem lehet panasz, legalábbis nekem ennél jobb nem kell.
Most biztos jegelem egy ideig, aztán elképzelhető hogy elindulok a closed fist ösvényén. -
kuks #881 én már végigtoltam a gamet, de nem jöttem rá hogy mi is az a harmónikus kombó. hogy kell csinálni? -
#880 Vége. :) Eszméletlen hangulatos játék volt. Kár, hogy vége lett. Most jön a Jade Mester fokozat. :) -
#879 Az aláírásodból most már a Jade Empire hiányzik:DD Ezt csak bóknak vedd, ne hogy félreértésként
Én továbbra is csak dícsérni tudom e gammát, hihetetlenül jóra sikeredett, kivétel a minijátékos rész, na sz nagyon nem ide illő, komolytalanná teszi a gémet, ezért ajánlatos a sztorimódban kihagyását.
Többet nyújtott hangulatilag mint a Stalker vagy a Gothic 3. -
WagnerUr #878 #852
Olvasni is kéne a fórumot nem csak írni folyamatosan. Ráadásul neked válaszoltak, a már többször beírt kérdésedre. -
#877 Hát az első 3 chapterben pár karakter közel volt ahhoz, hogy szájrákot kapjon, de aztán valószínűleg ráuntak az írók is a terjengősségre. :) A párbeszédeket ugyan végighallgattam, de a vége felé a tekercseket már éppen csak átfutottam. Mondjuk a Longest Journeyhez képest kifejezetten szűkszavú játék. :)) -
totya4 #876 Nem beszélgettem a repülős fazonnal mélyebben, így is kicsit sokallatam a szöveget a játékban :) -
totya4 #875 Majd ha legközelebb fenn lesz... :) -
kuks #874 hol találom a vipera stílus tekercseit? -
kuks #873 Azt rosszul írtam be, csak lusta vltam kijavítani!