Jade Empire
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Olvasd már el a #838-as hsz-ét szerinte én mindenkit felnégyelek, átkúrok, meglopok, pusztán csak azért mert én tudom mi a különbség a valoság és a játék között.
Az meg már koros beleélés amiröl te beszélsz.
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Na végigtoltam, 23 óra lett és egész kreatív volt az utolsó 3 chapter. Hihetetlenül profi munka ez a játék, jöhet a Mass Effect!
Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II
Az hogy ez normális vagy nem tényleg ne feszegesük minden esetre kemény életetek lehet ilyen oriási nagy érzékenységel a való világban.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
A fejlesztöktöl kezdve a játékostársadalom 99%-ig mindenki tud és szeret is gonosz karakterel lenni és egy egézséges pszihével rendelkezö embernél ez nem is jelent semmi lelki problémát.
Ha nálad igen akkor valszeg nincs minden rendben vagy te vagy a dalai láma legujabb reinkarnácioja.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Mert ha tudnál nem lelkiznél egy poligonhuszár miatt.
Úgy hallottam ezek a amerikai mészárlásokkal kapcsolatban hogy a gyilkolások (diák) elkövetõi pszichiátriai szerek befolyása alatt álltak amit gyógyszerként kaptak. Ezen szerek egyik "mellékhatása" az erõs agresszió. Játékokra nem emlékszem hogy velük kapcsolatban a Jade Empire-t emlegették volna... 😊
Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II
Khmm...
Tessék már megérteni, hogy nem gonoszság a zárt ököl útja! Kétségtelen, hogy így a legkönyebb rá gondolni, de nem az.
Figyelmesen tessék elolvasni/meghalgatni mirõl süketel a nagytermetû mester a kezdõ helyszínen. Nagyon is jól elmondja mi a csízió.
Mint ahogy azt is elmondja, hogy a nyitott tenyér sem feltétlenül a szívjóság útja. Ugyanúgy állhat önös érdek minden jócselekedet mögött. Vagy ami valakinek jó, nem biztos, hogy tényleg az is lesz hosszútávon. Az egész csak nézõpont kérdése.
Ennyibõl a KotOR 2 jobb volt, mert jobb példákkal tudott szolgálni. Ott Kreia mama egész jól bemutatta a jó/rossz gondolkodásmód buktatóit.
Plusz ez egy játék. Élvezni tessék, ne moralizálni egy kitalált hátterû dolgon. Simán el lehet merülni egy játékban úgy is és élvezni, hogy nem moralizál az ember. Aki nekiáll ilyesminek, az könnyedén megzavarodhat és akkro jönnek a bekattant lövöldözõ emberkék, akik képtelenek elkülöníteni a valóságot egy játéktól.
Meg aztán tényleg nagyon sokat veszít az, aki kihagyja az ilyen kettõs játékok egyik felét. Fõleg azért, mert általában a "rossznak" tartott oldalra van minden esetben helyezve a nagyobb hangsúly a sztori, a kidolgozottság és minden más terén.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Szerintem mint már írtam az elvonatkoztatáson van a lényeg ,hogy tudj különbséget tenni a valoság és a kitalált világ között.
Ha gonosz karakterel nyomom semmi erkölcsi agályom nincs hogy lemészároljam az ártatlanokat mert beleélem magam a szerepembe, de itt jön a lényeg ,hogy azért annyira nem élem bele magam ,hogy lelkiismeret furdalásom legyen egy pixel huszár / akár ártatlan akár bünös / kinyirásától a való életben a gép ellött ülö igazi személyiségemnek.
Az viszont kár hogy a kalozoknál a rabszolga kereskedõs résznél csak akkor kapom meg a vipera technika tekercset, ha eladom õket. Zárt ököl pontot kaptam azért is (ami nagyon tetszett egyébként), hogy a kiscsajt rávettem hogy szúrja le a pacákot (a csaj meg még élvezte is a gyilkolást). Így megúszták volna és negatív pontot is kaptam volna, de így nem kaptam tekercset. Úgy hogy viszatöltöttem és eladtam õket.
Amikor leülök játszani egy crpg-vel beleélem magam a játékba de a valoságtol azért sosem szakadok el annyira, hogy morális válságba kerüljek egy döntésemtöl.
Szerepjáték a lényeg ,hogy beleéld magad egy kitalált / és ezen van a hangsuly / karakter börébe.
Az mellékes hogy jó vagy rossz mert az egész szerepjáték a lényeg ,hogy a való életben probálj meg becsületes és jó lenni mert csak annak vannak igazi következményei.
A kotor esetében meg dupla annyi dologról maradtál le mint itt mert az valamivel összetettebb ennél a játéknál.
Mivel ezek cg figurák, így valakinek adnia kellet hozzá a hangját. Ezt hivtam én szinkronnak. Na ez sikerült nagyon jól. De megnéztem az így készültet és kb 80 különbözõ emeber adta hozzá a programhoz a hangját (kb 350 karakter van a játékban). Szóval nem az Oblivionnak volta a hangmérnök gárdája.
Together we'll fly someday...
A másik újdonság volt nekem, hogy én eddig a hercegnõvel mikor a légikiötõben elénk jön mindig tiszteletel beszéltem, most meg agyon szopattam... hahaha... az udvaroncai meg estek ösze ájultan egymás után egy-két durvább beszólástól. Az nagyon nagy poén volt.
Amúgy nem tudom miért, de az egyik legjobb beszolásnak azt tartottam, mikor a kalozok szigetén levágjuk a rabszolgakereskedõket és vevõ megszólal: "Megölted õket. Még sosem láttam ilyen borzalmas dolgot." Tudom, hogy ez nem annyira vicces, de az döbbent hangsúly ahogy mondja az nagyon ott van. Szuper szinkronja van a játéknak egyébként. A másik kedvencem:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Bár gondolom mindenkinek más tetszik. Még forgószél beszámolói tetszenek, bár elég brutállisak.
-Intel Celeron 2,4 Ghz
-1 GB RAM
-nVidia GeForce FX5900XT 256 MB (asszem)
-Winyó XP
paraméterekkel?? (nem tudtam máshogy kifejezni magam 😄)
Pasiként össze lehet jönni mindkét csajszival meg a kékruhás fazonnal is.
Nõként a hercegnõ és a kék ruhás fószer jöhet szóba.
Annyi az érdekes csupán ha zárt ököl követõje a játékos, akkor másként tekintenek rá a többiek a tettei okán, másként viszonyulnak hozzá. Jó látni miként vívódik a leendõ szerelme a fõszereplõnek, hogy el tudja fogadni az érzéseit. :-)
Nagyon is egyetértek azzal, hogy aki nem viszi végig a másik oldalon is, az nagyon de nagyon sokat veszíthet a játékélménybõl. Mintegy mellesleg meg a zárt ököl útja nem feltétlenül a rossz oldal. Nem is gonosz, csak másként vélekedik jópár dologról. De ezt a kövér mester a faluban sokkal jobban el tudja magyarázni. <#smile>#smile>
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
A játékban van kb ötven mellékküldetés és ezeket többnyire kétféleképpen lehet megoldani ha sokadszora is ugyanugy választasz lemaradsz egy rakás poénról és bejátszásról.
Arról nem is beszélve ,hogy vannak stilusok és küldetések / pl a rakparti fazon aki egy hangszer alkatrészeit keresi amit egy legendás zárt ököl utját követö mester készitett / amik csak igy válnak elérhetövé.
állítsd át a nehézségi fokozatot masterre vagy az alá. itt másképp van, a legkisebb easy a master pedig a normal fokozat
én is azért haltam meg rögtön az elején, még volt is ezért hozzászólásom, mert alapból nehéz fokozaton indul a játék
ráadásul az irányítás, nos, hagy némi kivánnivalót maga mögött a célpontkijelölés miatt
Újat kezdtem magyarul, és be kell h valljam, h über faxa hangúlatú a gamma így, most már mindent értek.
Összegezve 30 perec alatt:
Grafika 88%
Történet 95%
Hangulat 99%
Hangok/Zene 90%
Irányítás 90%
Ui: elekadtam😞 Sajnos nem tom legyõzni a partoknál a kalóz támadás után a megidézett szellemeket😞( Nyomok f-et, de nem jön össze. S már másodjára neki futottam, akkor meg megöltek a kalózok... elsõre sikerült, másodjára már nem... most meg pihizek vele, majd holnap folytatom, egy esetleges tippet szívesen elfogadnék valakitõl, h h kell a szellemeket legyûrni. akkor csak egyet nyírtam ki... s még maradt kettõ. Hajnalcsillag tovább bírta a bunyót velük, de hát ez természetes, mivel jól ismeri a szellemeket. Jó a történet és a levezetése is.
És még egy:
MIÉRT cSAK ENNYIEN ÍRUNK IDE??!! (bocsi a kiabalásért😄D)
Xbox360 gamertag: Alwares, Nintendo Wii Lenovo Thinkpad T400