Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vagyunk már annyira idősek és ismerjük annyira egymást, hogy tudjuk róla, komolyan ő sem gondolta, csak nem jól értelmezte a képet és a szöveget.
Vagyunk páran köztük én is aki tőmondatokban "beszél" ír, és nem mindig érthető elsőre mit akar közölni az illető.
HPASP képét én is megnéztem (24colon) elolvastam és az rögtön leesett, hogy ezt nem a 7.62 csinálta, de a kép alatt egy AK variáns van.
HPASP "ismerve" ez fejtörő lesz, WIKI-n a fegyó meglett, de nem olvastam el a szövegét, mert mondom ez nem képes erre, "akkor hogy ?", amikor megláttam az írásodban a komulativ fejet rögtön beugrott egy kép a puskagránátról.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A sínek
-----------
Rengeteg féle sín van.
A wikin szerepelnek a most használatosak
UIC 60, UIC 54, MÁV 48,5, MÁV 48,3, „I”, „c”, „i”
és lejjebb a kisvasút régi sín méretei is
"Keskeny nyomközű vasutakon jelentős mennyiségben találhatók mai is a fentieknél jóval kisebb keresztmetszetű sínek (3.9, 4.6, 5, 5.2, 5.25, 5.5, 6, 6.4, 6.5, 6.75, 7, 8, 9, 9.25, 9.3, 10, 10.3, 10.9, 11.7, 12, 12.3, 12.6, 12.3, 12.6, 12.75, 13, 13.75, 14, 14.25, 15, 15.2, 15.7, 15.8, 17.4, 17.6, 17.7, 18, 18.5, 20, 21.8, 22.1, 23.6, kg/fm tömegűek is), azonban a felújítások már zömmel nagyvasútról visszanyert "e", "eII", "i", "c", "I", "j", "k", "m", "n", 48-as sínekkel történnek. "
wiki link
Az orosz fórumról linkeltben is, azt írja a srác, hogy a régi orosz sín 12mm volt az új 18mm, amit már nem visz át ezért a sok fail.
Érdekesség képen ahogy a (Russia) épp hegeszt 😊)) + benne van, hogy egy sín nem sima fém hanem acél.
link
A lőszerek
--------------
Kívülről szemre szinte tök egyformák max a színjelölesekben különböznek.
A 7,62 mindegyik fémköpenyes, ami a lényeg a belseje
a fémköpeny alatt lehet
- csak ólom
- tompa végű acélmagvas ólomburokban
- hegyes végű acélmagvas ólomburokban
- acélmagvas
-...ect
Nem mindegy mivel durrogtatják azt a sínt.
Egy kicsit ilyen székely góbés a történet, mert az "AK átlövi a sínt". (pont)
Milyen AK, milyen sínt, hol és mivel ... erről már nem szól a történet,
de az eddigi ismeretek alapján 100% átlövi, csak összekel válogatnia megfelelő összetevőket hozzá <#smile>#smile>
Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.03.14. 15:18:17
Azt nem értem, hogy milyen alapon veszik a bátorságot hogy kioktassák azt arról, amik a kérdéses személy a SAJÁT KÉT SZÉP SZEMÉVEL LÁTTA azt, amiről beszélek és el is magyarázták nekik a tisztek, hogy miért látják azt, amit.
Azért valahol elképedek...
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Az acélköpenyes csak a 1/4" acéllemezt ütötte át, a feleset már nem. Az API lőszer meg átütötte a feleset, de az incheset már nem.
Sín méretek
A síngerinc méretek 11 mm - 16.5 mm-ig terjednek. Szóval Az acélköpenyes át tud ütni ~6mm és ~12 mm között plafonon a teszt szerint. Legyünk jóindulatúak és feltételezzük hogy a honvédeknek a legvékonyabb sínen demonstráltak és a legvékonyabb részén és akkor normál acél köpenyes lőszerrel is át tudták lőni. Vagy feltételezzük, hogy AP lőszerrel mutatták be.
Ekkor 12 mm-nél nagyobb az átütés de kevesebb mint 25,4 mm. Ha a vastagabb sínvas méretét nézzük azért még az is átlőhető az AP-vel ezek fényében. Viszont azt senki se higgye már el, hogy a vastagabb részét át lehet lőni a sineknek, illetve Molni, amit Hsap linkelt az a sín vastagabb talpán és a még vastagabb fején is átment úgy, hogy mögötte még volt egy 12 cm vastag vaslemez is, amin szintén átment.
Erre te írod hogy ki megy át fullba, miközben azon a képen lovagolsz mint a te sztorid alátámasztása?
Millereius meg szimplán nem tud szöveget értelmezni, ha már 3 kommenten túl is kell olvasni.
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
3. (Újabban átmész fullba? HTKA-n is egyre inkább...)
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.14. 11:48:50
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Mi tudjuk. molni erősködik, hogy márpedig az AK átviszi a sint. Szokásos.
A páncéltörő-gyújtó lőszere...
Valami olyan jott ki a vegen, hogy lozvetlen kozelrol nemelyik loves atvitte. De komolyan vedeniuk kellett magukat a lepattanoktol es a szilankoktol, szoval csak ugy senki ne probalja ki. Mondjuk azt hiszem orosz sinre lottek, ami egy kicsit vastagabb.
"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás..." -ismeretlen gerilla feljegyzése-
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.14. 07:34:18
Tudom, hogy a reptechnikában eléggé otthon vagy, de azért na. Nem képesek átlőni egy bukó célt a 7.62x39-essel, akkor hogy gondolod, hogy átlő 120mm vaslemezt, meg mögötte a sín vastag fejét?
Aztán magam linkeltem, hogy megfogja a 3. serpenyő is az AK-t és nemhiszem, hogy a teflon ennyivel keményebb, mint na sínacél.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2019.03.14. 00:40:21
Jahogyja, kumulatív gránátfejjel? =D
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2019.03.13. 20:33:54
<#taps>#taps><#worship>#worship><#wow1>#wow1>
AMP-69
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2019.03.13. 19:06:53
utána nézve kb 4mm falvastagsága van egy ilyen csőnek, anyaga az sima vas, gondolom páncéltörő lőszerrel csinálták.
Amúgy itt az autentikus orosz válasz, mielőtt ezt megtaláltam én annyit fűztem volna hozzá, hogy nem tartom lehetetlen dolognak, alap a páncéltörő lőszer, de vasúti sínből is rengeteg fajta van így ki tudja.
link
Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.03.13. 18:29:15
TLDW:
Tegyél magadra 4 serpenyőt mindenhova és kb. .50-es alattig mindentől védve vagy.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2019.03.13. 18:10:14
link (a bemutató bal felső sarka "slideshow" ha nem kell a kommentár)
Csak abba gondolj bele Molni, hogy a sima fém bukócélokat sem üti át, pedig azok kb. 1 cm vastag acél lemezek.
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2019.03.13. 14:56:00
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.13. 13:17:13
<#violent>#violent>
Ettől függetlenül valamit majd villantani kell, mert lassan már mindenki plateben rohangál.
<#taps>#taps>
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2019.03.13. 12:34:56
Csábító volt a gondolat, hogy egy nagyon gyors rövid sorozat lövedékei, akár mind a célpontba csapódhatnak.
Lehet a dupla csövűvel jobban jártak volna <#hehe>#hehe>
<#wow1>#wow1>
Szerintem ami ennyire el van bonyolítva (külön-külön mozog hátra a cső, a zár, meg a kakas), azt nem lehet megbízhatóra készíteni.
A három rugónak a súrlódásnak, és a lőszernek is azonosnak kell lennie ahhoz hogy az időzítés tökéletesen működjön.
Ami még eszembe jutott, az hogy érdekes lehet a fegyvert üríteni...
... itt a tár kivétele után, nem csak a csőben lehet lőszer, hanem a liftben is. (extra baleset veszély)
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2019.03.13. 12:01:09
Kb bármiről lehet találni videót, hogy rossz. De az AN-94 tényleg túlbonyolított. De lehet még rossz a tár, a lőszer, meg az idő is. Szerencsére a katonák nem egyedül császkálnak.
Amúgy a koncepció nem zsákutca? Tudtommal a plate-ek már megfogják a többszörös találatokat.
Avagy hány ember kell a doublefeed egység elakadásának elhárításához...
Cserébe ez egy rohadt drága és műszakilag túlbonyolított fegyver lett.
Szóval elméletben a két találatnak egymáshoz nagyon közel kéne lennie kézből leadva is. Cserében ez egy drága és bonyolult szerkezet, ami hajlamos annak minden betegségére, ami hírből sem nagyon van az olcsó, egyszerű és hibatűrő AK-hoz képest.
Na most itt azt látni, hogy az a dupla lövés kézből hát eléggé nem pontos.
Szóval Molni itt az egész fegyvert arra tervezték, hogy két találat legyen közel egy helyen a biztos ölő hatásért és közben a lövésznek elég csak egyszer eltalálnia a célt.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2019.03.13. 08:02:56
1. Mivel nem lerögzítve lőtt a fegyver saját néhány MOA természetes szórásán felül jön az, hogy ember fogja.
2. Ezért nem értem a sorozatlövést értelmét, ha ilyen brutálisan nagy szórása van. Villára rakott géppuskát értem, de hogy ennek így mi értelme van. A szórás mértéke a célpontméretével összevethető. Mozgó célra esetleg így jó, de én álló célra biztosan egyesével tüzelnék.
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.03.12. 21:10:47