95104

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
JanáJ #91324 Mindenesetre érdekes miért kell mindenkit össze csődíteni egy hajóra. Most nem volt jó ötlet. -
lacuska51 #91323 Wiki (angol) : operated at about 2,000–2,500 metres (6,600–8,200 ft). Szokás szerint méternek fordították a lábat. -
fade2black #91322 Pár hét és még lesz ez az, de tippre kb ennyi. Addig is pl [URL=https://infostart.hu/tudositoink/2019/07/03/az-orosz-haditengereszeti-elit-egy-resze-veszett-oda-a-szupertitkos-losarikon?fbclid=IwAR1ebP_bA1whXrtI70H2Gc9Z8qfQT7ZByFRQtkgShWJPAxj02SVWsx27Hv4][/URL] Mondjuk a 6000m gyanus. -
savaz #91321 Ez egy konyv az amerikai megfelelojerol.
Ebben is erdekes sztorik vannak, es ez csak a jeghegy csucsa, mert jo resze meg most is titkos. -
Igen, az Északi Sarkkörre szánt eszközöknél téma ez, a DT-30P alvázon van Pancír-Sz1 és Tor-M2 légvédelmi rendszer is. -
JanáJ #91319 A sarkköre vagy hova kell ilyen? Valami SHORADjuk is van ezen a vázon. -
Az oroszok rárakták a 2Sz31 Venya tornyát a DT-30PM-re, így a DT-30 alapú harcjárművek között megjelent egy önjáró aknavető is, amit 'Mangólia' néven neveznek...
-
Az ASz-12 / Losarik tengeralattjáró volt az, ami a tengerfenéken való munkára (kommunikációs kábelekhez lehallgató-berendezések telepítése, tengerfenéken fellelhető nyugati eszközök felszedése, stb.) használnak. A cirka 25 fős személyzetből 14-en halltak meg a mérgező gázok miatt, a túlélőknek sikerült a tüzet lokalizálni és vészjelzéseket leadni, így sikerült a tengeralattjárót megmenteni.
A Losarik egyedi tengeralattjáró, és a maga kategóriájában a legnagyobb, a működési területre (noha nukleáris meghajtással bír) egy átalakított Delta III ill. IV. osztályú egység hasa alatt jut el. Hasonló egység két Paltus-osztályú ASz-21 és az ASz-35, illetve az X-Ray osztályú ASz-23. -
JanáJ #91316 A rothadó kapitalizmusnak esélye sincs. :-) -
savaz #91315 Tűz ütött ki egy orosz atomtengeralattjárón.
12-en meghaltak. Amúgy valami nagyon titkos egység. -
-
SZUsszan #91313 -
Van egy ilyen oldal http://translate-image.com/ ide
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
részletekben feltöltöd a képet,
https://postimg.cc/gallery/13hyrqdvu/
majd a keresztel kijelölöd a képen a szöveget egy téglalappal amire kíváncsi vagy
ekkor egy fehér téglalapba felugrik a fordítás szövege, van hogy nem pontos, de a téglalap jobb felső sarkában van egy jel amire ha kattintasz új lapon a guglitranszlét jön fel
https://translate.google.com/#ru/en/%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D1%89%D0%B0%D0%B4%D1%8C%20%D0%B7%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%82%D1%8B%2C%20%D0%B4%D0%BC
és ott a keresési javaslatoknál ő felajánlhat helyesbítést.
https://translate.google.com/#view=home&op=translate&sl=ru&tl=en&text=%D0%9F%D0%BB%D0%BE%D1%89%D0%B0%D0%B4%D1%8C%20%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%B8%D1%82%D1%8B%2C%20%D0%B4%D0%BC
Kicsit pöcsölős, de valamennyire műkszik, az már hab a tortán ha valaki képszerkesztőben felvarázsolná az angol szöveget az orosz képre ami mondjuk nem a legfrissebb mert 2011-es.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2019.07.01. 14:58:31 -
JanáJ #91311 Köszi! Keress rá a képre googlival, akkor megtalálja nagyobban, valami 1500xXXX képpontban. Képet fordítani én csak telefonnal tudok monitorról. A Microsoftos app fordítja az oroszt, a googlié nem. Pc-s megoldásról nem tudok. :-( -
SZUsszan #91310 De, engem is nagyon érdekelne, csak nem tudok oroszul.
Itt van
Annyit vágok, hogy az első sorokban a macca blabla kg az a tömeg kilóban.
Utoljára szerkesztette: SZUsszan, 2019.07.01. 10:04:16 -
JanáJ #91309 Ez nincs meg nagyobban? Nekem olvashatatlan. Mert amúgy nagyon jó. -
Elvileg ez egy passzív segéd váz, a hátadon lévő terhelést visz át a talajra a váz segítségével.
link -
Army 2019 bemutató, érdemes megnézni a képeket alaposabban, mintha exoszkeletonokat lehetne megfigyelni a katonák lábán:
-
-
SZUsszan #91305 -
-
Doma #91303 Miközben Indiában... -
SQS-26 csúcs OTH amcsi szonár hangja.
Nyilván a filmek pingetése helyett ez egy FMCW jel.
Illetve ahol írtam róla...
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2019.06.28. 18:41:10 -
SZUsszan #91301 A köznyelvet magyaráztam. Tudom, hogy pingetésnek hívják a szonározást is. -
The Thing About Ping
link -
https://youtu.be/svIvwPvtlrc?t=321
https://youtu.be/HtlObZEbGT4?t=1011
-
A könyvben pedig pingeket írtak a magyar fordításban is. Tisztán emlékszem, amikor már mentek a tengók a jenki partok felé és az egyik 688-as tengó észlelte az orosz tengót, akkor először csak kis teljesítményen jeleztek szonárral a 30 csomóval haladó tengónak, amit nem hallott meg. Akkor Jonsey azt mondta, hogy "szóljon kapitánynak, hogy pingeket hallottam. Nem tudom mennyit, de egynél többet." -
SZUsszan #91296 Akkor félreértettem. Mindenesetre tényleg érdekes a fordított rövidítés-eredeti elnevezés történet. -
JanáJ #91295 Én annyit írtam, hogy a szlengbe is bekerült. -
SZUsszan #91294 Ha megkérdeznék 100 random, fiatal, szleng használó ismerősömet mi a pingetés eredete, 60 rávágná, hogy a számítógépeknél egy alap parancs, 39 nem tudná, max. 1 mondaná azt, hogy biztos a szonár ping-ből jön.
Ezek szerint bár az IT ping elnevezés a tengó pingből származik, mégsem tudja a kutya sem az átlag szleng használó népek közül. -
JanáJ #91293 Nem értem miben nincs igazam. Tengo=>IT=>szleng. Annyit jeleztem, hogy már a szlengben is jelen van. Olyanoktól hallom, akik a DOS-t sem ismerik, nem hogy a Unixot vagy a sonárt.
Az idézeted vicces, mert általában olyan mozaik szót keresnek, ami jól hangzik / leírja miről van szó. Most meg meg akarta valaki fordítani. -
SZUsszan #91292 A köznyelvben a pingetés inkább az informatikai pingetésből lett közismert, az meg a szonár pingetésről kapta a nevét:
"Az eredeti Ping programot Mike Muuss írta BSD UNIX alá, 1983 decemberében. Mivel akkor még nem volt kernel szintű támogatása a nyers ICMP protokollnak, a programhoz külön kernel-kiterjesztést is kellett írnia, mely azóta hivatalosan is a Unix része. A készítő által adott Ping név nem volt rövidítés, hanem a műveletnek a tengeralattjárók szonárjához való hasonlatosságára utalt, mivel az adatcsomagok úgy érkeznek vissza a távoli számítógépről, mint ahogy a hanghullám visszaverődik az érintett felületről. Dave Mills javaslata alapján viszont a Ping a "Packet InterNet Grouper" kifejezésből alkotott mozaikszó."
Tehát igazad is van, meg nem is. A sok geek biztos nem a szonár pingre gondol, ha a pingetésről van szó. -
Wiki alapján felturbózva magam és viccesen mondva "bármilyet" használhattak, már mit Hz-et.
Ott azt írják a közeg és a cél határozza meg a frekvenciát és az elég tág határok között változhat.
https://youtu.be/qNf9nzvnd1k -
JanáJ #91290 Úgy néz ki hülyeséget írtam, mert hellható tartományban van a Type VII-es aktív szonárja (Gruppenhorchgerät) a maga 1.3 és 6 kHz-ével. Tudom a hajók szonárja számítana, de lövésem sincs milyen rombolók milyen típusú szonárt használták mondjuk a II. VH alatt. -
ToxiMaxi #91289 Okés, köszi a segítséget mindkettőtöknek! -
Hang impulzus, ha fizika felől közelítem meg. -
JanáJ #91287 A ping szerintem az aktív szonár használat. Konkrétan már a szlengben is benne van, hogy meg pingetsz valakit/mit. Nem hiszem, hogy lenne magyar kifejezése. A torpedóhoz kevésbé van köze, inkább azt jelzi, hogy a felszíni hajók nagyon keresnek. Feltételezem - de most ki nem googlizom - hogy amúgy emberi fül számára nem is hallható. HPASP a HTKA-n elég mélyen belemerült (érted
) a témába szonárok tekintetében. Keress rá ha érdekel.
-
ToxiMaxi #91286 Tengeralattjárós filmekben sokszor lehet hallani a torpedó közeledtével azt a fura csipogó hangot (angolul asszem "ping"), van ennek a hangnak valamilyen szabvány magyar elnevezése? -
JanáJ #91285 Most nézem, hogy egy KC-390-es megnézte Pápát. A végén még tényleg veszünk valami teher gépet. -
Hmm... azok tényleg hiányoznak a táblázatból.
Mert hogy hogyne lett volna, a Gr. szériák eleve szárazföldi felhasználásúak voltak. A Gr.9-esek elviekben az F-35B-k megérkezéséig hadrendben lettek volna, de 2010-ben költségvetési megszorításokra hivatkozva elkaszálták őket és 2011-ben az utolsó aktív századot is leépítették (azt hiszem Eurofighterre álltak át). A viszonylag friss építésű Gr.9-es gépeket (2006-ban adták át az utolsót) az USMC megvásárolta, és egy részüket hadrendbe is állította az F-35B csúszása miatt.
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2019.06.27. 12:26:06