Haditechnikai Topic
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ahol amolyan ömlesztett formában elég sok infót összeszedtek pl: strykerhorrors (egyetlen lap és kicsit várni kell míg betölt)
Kikötni max. úgy tudnád, ha szétszereled az adott kerék difijét, ami aligha útszéli szervizelés esete. Ha kímélni szerették volna a technikát, akkor egy trélert hívtak volna, amire felállítják a sérült járművet.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Elnézést, nem volt szándékos a dezinformáció, de érdekes kuszaságok laknak a fejemben ezek szerint 😊
Megyek el is húzom a csíkot 😊
\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról
Ebben egyeztek meg arról hogy nem növelik a K.Eu.ban a NATO hagyományos haderők számát.
A kis zöld emberek alatt én az azonosítók nélküli oroszokat értem, akik kb a nyakukba lógatott AK-val voltak ott. Az hogy e mellett mennyi és milyen orosz harcol Ukrajnában az egy másik kérdés.
Mivel az orosz határ két buszmegállóra van, ezért szerintem itt mindegy lenne mi van a Strykereken.
Nem értem ezt az orosz agresszivitást sem. Sír a szájuk, mert rájuk mászott a NATO, megértem. Meg a rakéta pajzs. Ugyan akkor persze hogy fosnak a picik az oroszoktól, lásd Ukrajna. Ha M. o. lenne akkora, mint Orosz o., SzU vagy az USA, akkor mi is ilyen görények lennénk. :-(
A 2. világháborúban is komolyan foglalkoztak ilyesmivel, például a Ghost Armyként becézett egység 1100 emberrel dolgozva hitette el a németekkel, hogy 30 000 főnyi katonát képvisel.
Ez is kb ugyan az, csak itt több rádiózást kell szimulálni kb.
Erre tudsz nekem bármi értelmes linket adni? De ne olyat amit csak az orosz pr harsog.
Hamár téma egy érdekes cikk. Surkov Ajánlom mert a fegyveres konfliktus csak egy folyamat része és nem is a legfontosabb.
Krím, KUkrajna esetén Cifu kb rámutatott, mi is a probléma. Hogy a kis zöld emberek akik ott sincsenek a szükséges legmodernebb Orosz felszereléseket használják. Ez volt ami miatt nekiállt hegeszteni az army.
A fenti cikk (kiegészülve sok minden mással) egy alap + az Orosz agresszivitás + Orosz modern fegyverzet + .... pedig nagyon veszélyes egyveleget képez. Én pl már nem vagyok biztos abban, hogy 10év múlva lesz e Ukrajna...
Ha beiktatsz egy olyan algoritmust, amely az egy helyben lévő jeladókat kiszűri, akkor azt fel lehet használni ellene (pl. egy mesterlövész sem mozog folyamatosan, akkor őt is ignorálni fogja a rendszer).
És persze lehet játszogatni olyannal, hogy rárakod a jeladókat elemes autókra, amelyek rövid távon belül köröznek, és a többi kreatív megoldás...
Remélem nem fixen mert ahhoz azért nem fog kelleni túl nagy AI hogy megkülönböztessék a mozgó (harcoló) jeladókat a fix (órák, napok óta nem mozgó) jeladóktól...
Szóval a Stryker arra, amire szánták, megfelel. Most viszont hirtelen európában kiderült, hogy a Stryker egy feltételezett Balti-misszióban bizony csúnyán leszerepelne. Az egész zavaros, mert ha tényleg elvárás lenne a komoly harcérték, akkor nem Stryker Brigade kerülne ide, hanem egy nehéz, Abrams-okkal és Bradley-kal.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Most hirtelen támasztottak egy elvárást, hogy a Strykerek kapjanak komolyabb tűzerőt. Így lehetett megoldani...
Éreztem, hogy valaki ezt be fogja dobni. De csak ezért nem éri meg bevezetni. Erre van a rádió, a kiképzés, meg a harceljárások. 100%-os védelem meg nincs. A lövedékállók sem azok, a "lényeget" védik, de cserébe teljesen lelassultak a katonák.
Ami persze mókásan hangzik, hiszen bármelyik modern APC-hez képest alulfegyverzet, kezdve a LAV-25-öst, ott a szomszéd tengerészgyalogságnál. A BTR-80A-t nem is említve. A lényeg, hogy úgy döntöttek, hogy márpedig ide komolyabb tűzerő kell, és most SOS elkezdjük átépíteni a Stryker ICV-ket Dragoon-á. Pontosan emiatt távirányított külső toronyra volt szükség, hiszen a belső térben el kell férnie a 9 gyalogosnak a személyzeten felül. Ezért esett a választás az Kongsberg MCT-30-ra, mert az nem igényel belső teret...
ezeket építették át ha jól tudom
ilyenre
Utoljára szerkesztette: ximix, 2016.11.02. 00:23:55
Valószínű ezért akarnak most az Angolok 800 db-ot venni belőle.
A dolog pikantériája hogy tendereztetés nélkül.
Egyedül élem az életem, idegen tőlem a félelem, szabadon élek mindig hajt a vér. Kalapács József
Az US ARMY október 28.-án átvehette az első 30mm-es gépágyúval felszerelt Stryker-t. A Stryker Dragoon-ra elkeresztelt változat rekord gyorsasággal készült el (igaz "csak" egy kész tornyot kellett integrálni a meglévő testhez), 2015 júliusában bízta meg az US ARMY a kivitelezőket a feladattal, és 2017 május volt a határidő.

príma kis gép lesz ha elkészül... megfelelő méretű platformnak tűnik. imo F-22 egyik baja, hogy nem a csendes oceáni távolságokhoz készült.
Utoljára szerkesztette: fade2black, 2016.11.01. 15:52:00
A navy megalomán részt még kiegészítenem a durván ostoba jelzővel is. Mert LCS modulok nékül ostobaság, Zumvalt se tico, se burke közelébe se jön, árban horror: ostobaság, eközben egy virginia árából vehetnének 3 AIPs tengót ami rengeteg helyen/esetben még potensebb is lehet mint egy virginia: ostobaság.
Az hogy én gyilkolok, többet ér ezer imánál.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
J-20-as alulról, érdemes megfigyelni az orr alatt az F-35 EOTS-ének megfelelő "üvegházat"
Egy francia mesterlövész 4150 méterről végrehajtott lövészete, a fegyver egy .408 Cheytac, a távcsőbak pedig látványosan lejt, a nagy lőtáv miatt
A Brit légierő (és a haditengerészet illetve hadsereg) állománya
- szilárd ramjet nem szabályozható, így optimalizálni csak egy adott magasság tartományra lehet -> limitálja a max hatómagasságot léraknál ami ugye mindig a földről indul (hajó elleni rakéta más tészta, azt lehet csak kis magasságra optimalizálni, meteort is lehet csak nagy magasságra)
- nagy manőverező képességet (>20g) nem lehet elérni vele, nem szereti a nagy állásszögeket
- hajtómű kiégés után jobban lassul mint a hagyományos rakéta, ezáltal rövidebb a passzív szakasz
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2016.11.01. 08:37:28