10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Na de miben tudnak majd lényegsen többet egy mainál a nagyobb lövegen kívül? Szemből meg tudja fogni a dolgokat, oldalról meg kb. ugyanúgy szétlövi minden félkorszerű is.

Szerintem te most összemosod a #81334 válaszomat (ami a TOW2A-ra vonatkozott) és a #81339 -est.

Igen, oldalról (mondjuk 60°-nál nagyobb szögből) átüti egy előző generációs harckocsi is, de ez eddig is így volt. Az Abrams-ot is átütötte oldalról a T-55, és mint láttuk a 2000-ben már eléggé lesajnált RPG-7V is...

Harcértéke megtartást írta. Az nem függ attól sérülés esetén, hogy mekkora löveg van benne. It te félreérthettél és arra gonodolták, hogy ahogy az idő telik meddig lesz effektív a hk.

Ez igaz.

Csak akkor megint ott vagyunk, hogy minek új hk..? Az A APS rárakható egy T-90-re is...

A gond annyi, hogy az APS-től függetlenül találat esetén a T-90 személyzete megdöglik. A T-14-esé meg életben marad...
    A másik említett opció pedig az, hogy a T-90 nem kaphat hosszabb APFSDS lövedéket (mivel az automata töltőbe nem fér már hosszabb), a T-14 igen.

Hk esetén meg arról van szó, hogy egy hk, 1 km-ről hátrébb vezérelhet egy másikat is.

Én nem hiszek az 1km-ről való irányításban. Több tíz, de inkább több száz km, messzire a frontvonaltól, hogy a tüzérségnek ne legyen kitéve. Akkor pedig már műholdas vagy légi átjátszón lévő irányításnál vagyunk.

Persze ennek beapplikálása nem két fillér, de egy teljesen új hk-nál tutitra olcsóbb...

Érdekes módon ezt az opciót nyugaton nem feszegetik. Csak az oroszok vetették fel ezt a lehetőséget.

Próbáld ki egy szimben, hogy minden döntésed 3 másodperccel később történik radar üzemmód váltástól kezdve minden. Nem jó. Nagyon nem...

Függően a lehetőségektől a latency levihető 1 másodperc szintre, vagy akár alá is (LEO / MEO műholdak, légi adatkapcsolat). A 3 másodperc szerintem is sok. Fél-Egy másodperc talán már elfogadható szint.