Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha az elsõ és a harmadik szobát azonos színre fested ki(ezt meg ki tiltotta meg neked??) akkor az én megoldásom a helyes.
4 x 3 x 4 x 3 x 4 = ?
Variációk száma...
Egyébként, ha jól értem te minden második szobának 4 lehetõséget adtál, és ebbõl valami rossz eredményre jutottál.
Azért rossz, mert el kell választani azokat az eseteket amikor a 4 színbõl választós (minden 2.) szobák azonosak, vagy eltérõek. Mert ha azonosak 3-ból választhatsz, ha eltérõek, akkor meg csak 2-bõl.
Tehát a 4x2x4x2x4 nem lehet jó, mert a 2-esek lehetnek 3-asok is, de ha már 3-asok nem kehet a többi 4.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Én komolyan elhittem, hogy a 4x3x3x3x3 jó megoldás.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Igazából majdnem mindegy milyen színûek.
A lényeg, hogy a kék az kék a piros meg piros.
De egy biztos. A kék hegemónia a ellen össze fog fogni a többi szín. És gyõzni is fognak, mert 4+4+2 > 4+2
Ha kékeket kicsinálták, a sárga fog összeállni valamelyikkel a gyõzelemre törve.
De akármelyik mellé is áll õ maga nem gyõzhet, mert az utolsó csatában ami 4>2 alul marad.
Így az a furcsa helyzet áll elõ, hogy a sárga fogja eldönteti, hogy a piros, vagy a zöld legyen a gyõztes. Innentõl kezdve már nem matematika, hanem filozófia. Miután levonhatjuk a következtetést, hogy az erõsebb kutya baszik elv a színes négyzetekre nem vonatkozik.
Azért kell hozzáadni, vagy kivonni, mert itt most sokkal könnyebb relatív koordináta rendszerben számolni. Ha a gyalogoshoz rögzített rendszerben számolsz a sebességek összeadódnak, illetve kivonódnak.
Vv1 a szembe jövõ villamos relatív sebessége, a Vv2 meg az elõzõé.
- A Vv1 és a Vv2 relatív sebesség (22-14) hogyan jött ki? Az egyikhez miért kell hozzáadni, a másikból miért kell kivonni?
meg egyébként se biztos, hogy jó
Primitív szar, mégis bele lehet gabalyodni.

Az energia nem erõ.
vagyis a karom teljes erejével is csak annyi erõt tudok kifejteni, mint a legkisebb pisztolylõszer. még gyúrnom kell 😊
f(y)'=
Csak az integrálási szabályokat kellene értelemszerûen alkalmazni. Igazából semmi bonyolultság nincs benne, csak nem kell eltéveszteni a karaktereket behelyettesítésnél😊
f(y)'=
45°-os szögben a kezdeti sebesség vektorának vízszintes és függõleges komponensének abszolút értéke megegyezik. Tehát kezdetben pontosan akkora vízszintes irányú erõt kell vele közölni mint függõlegeset. A példa specialitása miatt nem kell kiszámolnunk a gyorsító erõt. Belátható, hogy az energiamennyiség számítása során szükséges vektorösszegzéseket, és szorzásokat elvégezve egy skalárt kapunk ami ebben az esetben a függõlegesen végzett munka gök(2)-szerese lesz. Mivel azt is tudjuk, hogy ennek a speciális a parabolapályának az aránya 1:4 (tehát h=L/4)
A számítható az energia: E= 1,41*m*g*L/4 azaz E= 1,41*4kg*9,81m/s*3,75m = 208J
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
vki plz !
ha egy 4kg-os súlygolyót 15 méter távolságra tudok ellökni, akkor az mennyi mozgási energia átadását jelenti ?
Nekem az
f(x;y)=(2x)^y^2
fv elsõrendû parciális deriváltjai kellenének.
Tud valaki segíteni?
Adott egy 3 km-es szakasz. Két irányból 5 percenként indulnak a villamosok, és 10 perc alatt érkeznek be.
- Az egyik villamossal egyidõben egy gyalogos is elindul a sínek mentén. 45 perc alatt jut el a végállomásra. Útközben hány szembejövõ és hány azonos irányú villamossal találkozik?
- Hogy változik, ha a gyalogos az egyik villamos után 2 perccel indul?
Köszi szépen! <#kacsint>#kacsint><#help>#help>
Én lusta vagyok hozzá; elõ kéne kaparni a Bójai könyvet is, amit természetesen nem fogok 😄
De kíváncsi lennék tényleg úgy kell-e megoldani ahogy betippeltem.
A szögföggvények mennek? Nagyjából azok alkalmazásáról van szó, némi térgeometriával vegyítve. A köré és beírt kör szögfüggvények + szögfelelzõk alkalmazásáról van szó.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
4. Egy fonálon lengõ kis pontszerû test két szélsõ helyzete közötti távolság 24 cm. A fonál hossza 95 cm. határozzuk meg, hogy mekkora szöget zár be a fonálinga a két szélsõ helyzete között!
5. Egy egyenes körkúp nyílásszöge 46°, magassága 24, 6 cm. határozzuk meg a kúp alapkörének átmérõjét!
6. Egy forgáskúp alkotói 22,4 cm hosszúak. Az az alapkörének átmérõje 10,4 cm. mekkora a kúp nyílássszöge?
7. Egy forgáskúp alkotója 18, 4 cm, nyílásszöge 62°12`. Mekkora az alapkörének a sugara?
8. Valamely egyenlõ szárú háromszög alapja 15 cm-es, míg szárai 12 cm hosszúak. Mekkora annak a körnek a sugara, amely a szárakat az alap végpontjában érinti?
9. Egy egyenlõ szárú háromszög alapja 6,4 cm, a beírt körének sugara 1,7 cm. Mekkorák a háromszög szögei?
10. Egy egyenlõ szárú háromszög alapjának hossza 8 cm, míg szára 10 cm hosszú Számítsuk ki a háromszögbe írható kör sugarát!
11. Valamely egyenlõ szárú háromszög szárai 8 cm hosszúak és az alapon fekvõ szögei 72,48°-osak. Mekkora a háromszög köré írt körének sugara?
12. Egy egyenlõ száru háromszög alapja 15 cm hosszú, az alapon fekvõ szögei 68°-osak. Mekkora a körülírt és beírt körének a sugara?
Tudom, hogy ez nagyon sok és nagy kérés de most mûtötték a szemem és nem voltam suliba 2 hétig, ezért matekból nagyon lemaradtam, és nem értem a feladatokat amiket a többiek vettek. A tanár azt mondta h. csak akkor adja meg év végén a 3mast hogyha ezeket megcsinálom és jók lettek. De mivel nem értek semmit nem tudom megcsinálni, tudnának a jó matekosok segíteni, legalább néhányba? Elõre is köszi....
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Így szerintem:
1.hónap: 10000*1.18
2.hónap: (10000*1.18+10000)*1.18=10000*1.18^2+10000*1.18
3.hónap: (10000*1.18^2+10000*1.18)*1.18=10000*1.18^3+10000*1.18^2
18.hónap: 10000*1.18^18+10000*1.18^17
Holnap zh, én meg már nagyon fáradt vagyok, segítsetek rájönni ezt hogyan számoljam ki:
,,Egy magánszemély másfél éven keresztül minden hónap elején elkülönített betétszámlára betesz 10.000Ft-ot. A betét után a bank 18%-os kamatot fizet, havi kamatos kamatoású a konstrukció. Mennyi a másfél év múlva összegyûlt megtakarítás?"
Segítsetek plz, teljesen leblokkoltam, sokkal nehezebbeket simán kivégzek, de négy órányi gyakorlás után ez az egyszerûnek tûnõ példa kifogott rajtam...😞
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
ez 150*8500=1 275 000 (HUF) kifizetett pénz az özvegyeknek
össz bevétel: 7500*18=135 000
így kiszámolva tuti h nem lesznek nyereségesek, szval a válasz: 0 😄
egy évben kifizetnek 1, 275 milliót és beszednek 135 ezret 😄 ez több mint 1 milliós veszteség 1 évben
Erröl jut eszembe, hátulról teszem be... RIP HRZS: \'00 - \'03