Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
sin75°*cos75°
Mennyi ennek az értéke? Semmi ilyen azonosság nem jut eszembe, pedig jó lenne valami ilyesmit tudni 0.zh-hoz.
Egy autó a 92 km-es út elsõ felét 100 km/h sebességgel, a második felét 60 km/h sebességgel tette meg. Mekkora volt az egész útra vonatkozó átlagsebessége?
Itt ugye nem kell semmit számolni, mivel fele-fele arányban ment adott sebességgel, tehát 80km/h-val ment átlagban?
Így, hogy nyáron semmit nem foglalkoztam matekkal, eléggé megkopott a tudásom. Van még pár feladat, de azt inkább nem rakom be ide.
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
Ízlés szerint elég sokféle számtani vagy mértani sorozatot leírogathatsz, végtelen, nem szakaszos tört lesz belõle.
Megkönnyíti a választást, ha a számtani/mértani sorozat divergens.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
Akkor, innen má'; az a 10cm-es példa is sikerülhetett ?
(Saccra, x= 0,88 hosszegységet mondtam volna rá.)
"deg" => ez a "hagyományos-" Fokban megadott érték.
"Rad" pedig a Radiánban, azaz; 2Pi Radian = 360fok.
(grad, pedig az "új-Fok".)
Te egy ÉSZ vagy!
Köszi! Köszi! Köszi! Köszi! Köszi! Köszi!
El se mondom mi volt a baj!
Na jó, látom nagyon szeretnéd 😊
A számológép grad-ba volt állítva 😊
De hülye is voltam!
Bár ha már itt tartunk, az emlékeim kissé megkoptak, deg, grad, rad üzemmód között mi a különbség?
Az oldal várható értéke, saccra is X=~ 200m környékén kell, hogy legyen !
-Hibásnak tartom tehát ezt a: ~650m fölötti értéked.
Zsebszámológéppel ismét számold ki légyszí külön a 2fokra, és a 3fokkal is.
(Vigyázz, mert ott még a: deg; grad; Rad; is alaposan becsaphat.
Ráadásul neked itt most, a 2fok 30' -et kell kikeresned, és ez az amire a
tangensnek ~= 0,044 körülinek kellene lennie!)
Köszönöm, hogy válaszoltál!
A 4600 az a befogó és tg 3 fokkal 655m jön ki ami már reálisabb.
A kérdésem, hogy miért nem mûködik 2,5 fokkal?
Másik pl:
Rajzolok egy 10cm befogójú derékszögû háromszöget 5 fokosszöggel!
Ha ezt kiszámoljuk a másik befogónak 33cm-nek kellene lenni!
A valóságban ez 0,9cm!
Hol romlik el a számítás?
Szerintem, azt a ~tg_3_fokot nézd meg a függvénytáblából mégegyszer!- mert
fejbõl ugyan csak a 6fokét tudom 3jegyig, ebbõl megsaccolva a 3fokost:
Tehát, a cirka x=250m közeli érték már jobb eredmény ?
(-vagy éppen: Az átfogód, nem éppen az a 4600 m ?)
Az élet adott egy feladatot amit ki akartam számolni de hülyeséget kaptam így ide fordulok!
Egy derékszögû háromszög egyik szöge 2,5° a mellette lévõ oldal 4600 mennyi a szembelévõ oldal?
Én ezt úgy próbáltam kiszámolni, hogy tg2,5 x 4600-al de annak az eredménye 3435 ami nem lehetséges!
Ezt a tg alfa = szög szemközti/szög melletti befogó képletbõl számoltam ki.
-ha kimondottan számítással kérik megoldani a hasonló feladatot,
ilyen profi_SKICC akkor is kell! -mert ez nélkül; Nem is megy !.
(1 percen belül kész, és a példádra így már kapsz eleve KETTESt !
A kiszámolása, még a profiktól is legalább 5-6 percet igényel.)
Az alábbi képletek Kellenek:
-1; A kétponton átmenõ egyenes egyenlete:
y -y1= m (x -x1) ;;; ahol az
m= (y2-y1)/(x2-x1) ;;; m= az egyenes iránytangense, azaz a Meredeksége.
Válasszuk az most "A"-pontot 1.indexre, "B" pedig legyen a 2.jelû.
(X és Y , a kötelezõ betûk !)
Tehát:
x1=8 ; y1=5
x2=2; y2=7
Ezeket most Te helyettesítsd be, és oldd meg, azaz rendezd ki
y= ...
(Várom az eredményt!) -aztán:folyt, köv.
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
A szerkesztés pedig; Éppen olyan pontos megoldást is adhat, mint a számolás!
-csak az Optimális_"Lépték-megválasztása" okozhat benne kisebb gubancot.
(Ehhez kell majd a nagyobb gyakorlat.)
Fogj tehát egy "A4" (azaz: 210 * 297mm)-es lapot elõször, és hajtsd félbe.
10mm (= 1,0 cm) legyen most 1 hosszegységed. Így vedd fel most ezt a 3 pontod!
Körzõvel megszerkesztve, már eléggé pontos középpontot is fogsz kapni.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
Fuck is easy, Fuck is funny, Many people fuck for money And if you think fuck is funny, Fuck yourself and save your money
AB-re:
Elõször a két ponton átmenõ képlettel felírod az AB szakasz képletét(vagyis az A és B ponton átmenõ egyenes egyenletét). Ebbõl kinézed a normálvektort.
Utána az AB szakasz felezõpontját[ (5;6) ha jól sejtem, és a normálvektort irányvektorként használva felírod a szakaszfelezõ egyenes egyenletét.
Ugyan ezt megcsinálod egy BC-re(de akár AC-re is), majd a két egyenes egyenletébõl megnézed hol metszik egymást(egyenletrendszer).
Így leírva sokkal bonyolultabbnak tûnik, mint amilyen valójában😉
így szól a feladat:
Adjon meg egy olyan pontot ami egyenlõ távolságra van az A(8;5), B(2;7), C(10;9) pontoktól.
Gondolkoztam hogy a súlyvonalakra vonatkozó tétellel kell-e ezt megoldani, de az nincs egyenlõ távolságra a pontoktól tehát nem vágom 😄
Én nem nagyon nézegettem Numberst, de most felkeltetted az érdeklõdésem, ha lesz idõm, majd nézem/olvasgatom.
A könyv azért izgat, mert az egyik szerzõ a matematikai tanácsadó a Numb3rs mellé (ha jól emlékszem) tehát van mögötte tartalom is.
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
abból, amit olvastam:
- több hasonló módszeren alapuló egyenlet van
- készítettek olyan progikat, amik a nyomozóknak elkészítik az adott szituációra a térképet
- gyakorlatilag, ha helyesen készült statisztikák és bûnözõi profil alapján készül, akkor bármilyen sorozatos bûntett lehetséges forrása megtalálható
vagyis vmi nyomozónál érdemes kérdezni
Egyébként nyomozás során gondolom az adott úthálózatot, forgalmat is figyelembe veszik. Mivel ugye ez a Manhattan-távolság mérés a rácsvonalas településekre ideális. Sõt még bonyolítja a helyzetet, ha az elkövetõ tömegközlekedéssel is utazhat. Tehát ha finomítunk, akkor alkalmazni kéne minden tetthelyhez egy finomító súlyozó térképet.
ne az elkövetõ lakhelye jöjjön ki:
1. - kijelölsz 1 környéket, amihez semmi nem köt
- a környéken kívül koncentrikusan helyezed el a tetthelyeket
2. - a valós puffer zónádban is helyezel el
3. - ha egyenes mentén helyezzük el, akkor ha jól vizualizálom, akkor a két oldalán kapunk lehetséges területet, ezt is csak tologatni kell
általánosan: mivel a formula/módszer a statisztikákon alapul, úgy cselekedni, ahogy a meggondolatlan, többségben levõ elkövetõ nem tenne
- illetve, aki mindig utazik, így állandó lakhelye nincsen arra sem fog mûködni
az üzletek elhelyezése sztem jó alternatív felhasználás
- esetek helyére pl. tömegközlekedés megállóhelyei jöhetnének, puffer zóna nélkül, utasszámátlaggal súlyozva
- illetve még lehetne hasonló profilú üzleteket negatív valószínûséggel felvenni, vásárlói véleményezés alapján ezt a konkurenciát súlyozni, puffer zóna nélkül
A másik persze rögtön adott: hogyan kell az áldozatokat elhelyezni, hogy ne az én lakhelyem legyen a maximális valószínûség zónájában?
És persze az is eszembe jutott, h mi másra is lehet ezt még használni? Pl. Hová helyezzünk üzleteket, hogy maximális legyen azoknak a forgalma (a legtöbben menjenek oda - ott legyen a látogatási maximum).
Nah mind1, gondolom ez nem ilyen 1szerû<#pardon1>#pardon1>
az angollal mi a baj?
X eleme N. 4x+x+40>2x+x-20+x
Bea: 2x 40 könyv 5x+40>4x-20 /-4x
Csaba: 4x 80 könyv x+40>-20 /-40
Dani: x+40 60 könyv x>-60
Emma: x-20 0 könyv ( x>19 )
Anna: x 20 könyv
ááá de jó, hogy megtaláltam ezt a fórumot, pont ilyet kerestem.
Szöveges feladat, 6.osztályos feladvány ! 😊
Ám megválaszoltam a feladványt, mégis kíváncsi lennék arra, hogy tud-e valaki mégkielégítõbb választ rá !
Íme a feladat:
"Beának kétszer annyi, Csabának négyszer annyi, Daninak 40-el több, ,Emmának 20-szal kevesebb könyve van, mint Annának.A két fiúnak együttvéve több könyve van, mint a három lánynak.
Hány könyvük lehet az egyes gyerekeknek ?"
Valamikor elkezdtem képleteket kitalálni az elsõ n darab k-adik hatványszám összegére, és ha jól emlékszem k=2 és k=4 vagy 8 (nem emlékszem) az jött ki hogy az utóbbi kifejezés pont a négyzete az elõbbinek. Ez igaz tovább is valahogy?
van egy diff. egyenletrendszer ami így néz ki:
ahol C ismert mátrix. Ennek az egyenletrendszernek a megoldása állítólag
ahol c
(remélem érthetõ a dolog =D)
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Pontosan, és még fizikai ismeretek nélkül is teljes mértékben megáll a saját lábán. 1ébként én is szeretem a fizikát.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Komolyan mondod, hogy meg se fordult a fejedben, hogy ez egy kritikus irónia volt?
Csak mert a hablaty amit összehordtál, kb ugyanennyire megalapozott.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
De én nem is akarom sorrendbe állítani ezeket a tudományokat. Kétségtelen hogy mindegyik fontos és szükséges, vitatkozni rajta hogy melyik a felsõbbrendû szerintem értelmetlen, kapcsolatban állnak egymással, egymásra épül némelyik.
Azt már sokat kijelentették hogy a tudomány nyelve a matematika, ezzel lehet leírni s valamennyire megérteni is, de mégis csak a fizika kelti 'életre' a matek nyelven megfogalmazottakat. Ez a kettõ nem szedhetõ szét, de nem egy és ugyan az! Éljenek a tudományok. :-)
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Sõt a mostani néhány évtizedig mindig elõrébb járt a matek, mint a fizika, csak most várnak vmi új fejleményre a matek terén a fizikusok. (Legalábbis Michio Kaku ezt állította, meg talán Stephen Hawking is)
Egyébként ha már valamilyen dolog 'összefogja'- ahol mind a négy tárból szerzett tudás jól jön- az talán a nanotechnológia.
Úgy írtad hogy a matek fogja össze, a fizika írja le a 'világunkat' tudtommal, még ha nem is hibátlanul. 😊
A fizika szerintem a legcsodálatosabb tantárgy, és ami nagyon sajnálok hogy vajmi kevés tudással rendelkezem róla, de igyekszem a tudást magamba szippantani. 😊
- mind természettudomány
- fizika, kémia, biosz a tapasztalatokból és a matekból épül fel(≡ matek fogja össze), ami pedig axiómákból és azokból levezetett tételekbõl
A 4*3*4*3*4-ben olyan lehetõséget is számolsz, ahol a 3. ajtó azonos színû a 2-kal.
Ha nem hiszed, rajzold fel gráfszerûen, ahogyan általánosban is magyarázni szokták.
Ha n darab szín közül választhatunk akkor az elsõ esetben a lehetõségek száma n-1, a másodiknál n-2 lesz. Lényegében csak le kell vonni a szomszédos részeket, attól függõen hogy azonos színû a két nem szomszédos szoba.