Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
de a felsõ lapon miért háromszögek vannak?
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
van tippetek hogy hívják ezt a "kockát". Valahol megláttam, csak nem jegyeztem meg a nevét, de sikerült megrajzolni:
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!
\"Gyülekeznek a koporsóban, negyven fok meleg lesz!\" - Madaras
Szurkolj holnap 0. ban 😄 Ez a sinuszos. . . Áhhh pedig ebben a félévben van két 4 esem... Engem kérdezhetsz irodalomból 😄
Az a-val jelölt szög 180°-25°=155°.
Ebbõl az y-t megkapod koszinusztétellel: y^2=16+9-25*cos155° y=6,84
A ß szöget megkapod szinusztétellel: sinß/sin155°=6,84/4 ß=46,25°
Az x-et ki lehet számolni koszinusztétellel: x^2=6,84^2+4,5^2-2*6,84*4,5*cos(46,25°+37°) x=7,73
A két település távolsága 7,73 km.
Elsõ ránézésre nagyon ronda feladatnak tûnik, de ha teljes indukcióval bizonyítod, akkor rá lehet jönni, hogy egyszerû. (l=669-re a Te általad leírt feladatot bizonyítod.)
Segitenetek kéne, holnap 0.-ra kellene szóval ma estére😄, szóval SEGITSETEK!!!
Íme a feladat:
Egy egyegyenes országútból 37ÿ-os szög alatt jobbra mellékút ágazik el. Ezen az elágazástól 4,5 km-re van az A falu. Az eredeti úton tovább haladva 3 km után egy másik mellékút ágazik el 25 ÿ-os szögben. Ezen 4 km-t haladva B településre érünk. Milyen messze van a 2 település egymástól?
Léccives levezetés is legyen. Köszi!
Ha beírod a google-be hogy "Rolle-tétele a racionális gyökök" akkor meg jónéhány oldal így nevezi a tételt, ami tényleg összetéveszthetõ az analízishez kapcsolódó Rolle-tétellel. Ezekután én inkább a könyveknek hiszek, azokban még sosem csalódtam.
Egyébként már elmondtad a helyes megoldást, -3. A valós számok is a komplex sík tagjai, nem kell azokat kivonni.
x^3-2x^2=x-2
x^2(x-2)=x-2
Egy szorzat <=> 0 ha legalább egy tényezõje nulla. Mivel mindkét oldalon szerepel az (x-2) tényezõ ezért x-2=0 -> x=2 megoldása az egyenletnek
Ha x nemegyenlõ 2 akkor egyszerûsítés után x^2=1 innen pedig kapjuk hogy x=+1 illetve x=-1.
Az ilyen típusú egyenlet(ek)et így kell megoldani.
x^2(x-2)=x-2
Erre elfogadjûk azt a megoldást, hogy mivel x-2 van mindkét oldalon, ezért ha az nulla, akkor mindkettõ oldal 0, illetve ha x^2=1(tehát x=1 és x=-1) lehet csak egyenlõ a két oldal? Máshogy nem tudom ezt megoldani.
- Egy tetszõleges síkháromszög súlyvonalai egy pontban metszik egymást.
- A súlypont 1:2 arányba osztja el a súlyvonalat. (A kisebbik rész van a súlypont és az adott súlyvonal talppontja között.)
- A háromszög területképlete: [ ab*sin(alfa) ]/2. (alfa az a és b oldal közbezárt szöge).
Amennyiben nem megy így sem, szólj és leírom.
Ezek közül egyik sem jó, tehát racionális gyöke nincsen.
A valóst meg komplexet másokra bízom. (De van valós gyöke.)
A legegyszerûbben úgy lehet kiszámolni a komplexek összegét,hogy az összes gyök összegébõl kivonjuk a valósakat. (A Viéte-formulák alapján a gyökök összege: -6/2=-3.)
Most hirtelen ennyit tudok mondani.
polinom összes komplex gyökének összege?
Ha feltudnám bontani 3 másodfokú tagra, akkor sztem megtudnám mondani, de mi a módszer (a próbálgatáson kívül) mindehhez? vagy vmi más módon kéne megközelíteni?
A megoldás befejezését rád bízom. Innen már csak észre kell venni egy egyszerû dolgot.
-aztán felírod a 2 limeszt
válasszunk egy tetszõleges n számot és írjuk fel 27 nagyobb és 27 kisebb szomszédját: n-27, n-26, ..., n-1, n, n+1, ..., n+27 ez akkor 55 db
emeld négyzetre õket, összegezd és vizsgált meg amit kaptál.
Egyébként meg elszámoltam akkor valamiért, nem tudom hogyan.
Valaki gondolkodott már Corrupt feladatán?
Mindenki az aminek hiszik. Kivéve én, mert rólam azt hiszed, hogy rosszul hiszed, amit hiszel, mert elhitettem veled, hogy az vagyok aminek hiszel. Látod, már azt sem tudod, hogy mit hiszel... :)
Mindenki az aminek hiszik. Kivéve én, mert rólam azt hiszed, hogy rosszul hiszed, amit hiszel, mert elhitettem veled, hogy az vagyok aminek hiszel. Látod, már azt sem tudod, hogy mit hiszel... :)