Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(a+b)^2 >= 4ab, ebbõl
a^2 - 2ab + b^2 >= 0 , ami igaz, mert teljes négyzet. (a-b)^2
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Mindenki az aminek hiszik. Kivéve én, mert rólam azt hiszed, hogy rosszul hiszed, amit hiszel, mert elhitettem veled, hogy az vagyok aminek hiszel. Látod, már azt sem tudod, hogy mit hiszel... :)
Próbálkoztam a középértékekkel, és a jobb oldali nyilvánvalóan a mértani közép, a bal oldali viszont csak hasonlít a harmonikusra, így nem tudok mit kezdeni vele... Lehetõleg ez esetben ne várjatok mások véleményére 😄
Mindenki az aminek hiszik. Kivéve én, mert rólam azt hiszed, hogy rosszul hiszed, amit hiszel, mert elhitettem veled, hogy az vagyok aminek hiszel. Látod, már azt sem tudod, hogy mit hiszel... :)
De azért várok, hogy más mit mond rá.
\"Gyülekeznek a koporsóban, negyven fok meleg lesz!\" - Madaras
Egy két matek feladatot nem tudok megoldani csak nem tudom,hogy kell leírni. Ki tudja?
-ha a nagy átlókat figyeljük, akkor azt látjuk, h 3-as szakaszonként mindig 2 van az egyik jelbõl és mindig másikból, a fõátlóban már csak a 2 treffes hiányzik, ami a lehetõségek közül csak az A
-errõl az jut eszembe, amikor az elõadó mutat egy bináris számsort, ami véletlenszerûnek tûnik, majd elárulja, h a pi tizedesjegyei alapján tett 1-eseket és 0-kat egymás mellé
-ilyen példából is lehet olyat szabályszerûen alkotni, h csoda, ha vki rájön a szabályra

*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
1. amirõl úgy gondolom, h az 1/n! hiába lesz egyre kevesebb, az n^n kitevõ úgyis gyorsabban növekszik, így mivel az alap kisebb 1-nél a lim 0 lesz
-ha vki tudna vmi jobb levezetést arra kíváncsi lennék
2. wolramon ábrázoltam, ami szerint 1 lesz a lim (mellesleg magát a példát nem tudja megoldani a wolfram)
-ez sztetek amiatt van mert az alapot egy idõ után 1-re kerekítve használja vagy én gondolom rosszul, h 0 kéne legyen végig?
de a konvergensben már alapból benne van hogy monoton. annak a tételnek aztán nem sok értelme lenne, hogy minden konv. sorozatnak van monoton része...
köszönöm!
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
segítségre lenne szükségem
az 1 osztva 1+eadx improprius integrál megoldását szeretném megtudni (o-tól végtelenig)
elõre is köszi<#vigyor4>#vigyor4>
😛
x11 x12 x13
x21 x22 x23
x31 x32 x33
Mátrixot tudsz szorozni? Felírod a B*X mátrix szorzatát, minden elemre, az pedig egyenlõ lesz a 2X+A mátrix megfelelõ elemeivel. Az elsõ sort leírom:
2*x11 + 1*x21 + (-1)*x31 = 2*x11 + 1
2*x12 + 1*x22 + (-1)*x32 = 2*x12 + 0
2*x13 + 1*x23 + (-1)*x33 = 2*x13 + 0
...
Így elvileg kijön az összes változó.
tehát:
oldja meg a következõ 2X+A=BX
mátrixegyenletet, ahol:
A:
1 0 0
1 -2 0
2 0 3
B:
2 1 -1
0 3 -2
1 0 3
mátrixegyenletet, ahol:
1 0 0
A= 0 -2 0
2 0 3
2 1 -1
B= 0 3 -2
1 0 3
valaki tudna segíteni ebben a feladatban...fogalmam sincs hogy ugorjak neki! :S
elõre is köszi!
Oldja meg a következõ 2X + A = BX
mátrixegyenletet, ahol:
1 0 0 2 1 -1
A= 1 -2 0 és B = 0 3 -2
2 0 3 1 0 3
Amúgy jó a számítása. És a 14sec/szelvény gondolom úgy jött, h egy tippet 1s beikszelni egy szelvényen.
A valóságban ennél tovább tart. Sokkal tovább.
Magyarul huncsik téged az érdekel, mennyi ideig tart egy embernek ezt megcsinálni. Érdemes inkább azt kiszámolni, h mennyi idõ jut egy szelvényre, ha egy heted van arra, h kitöltsd.
-> Mivel egy szelvény kitöltése 14 mp, ezért ha az összes lehetsége szelvényt ki akarjuk tölteni, akkor az (3^14)*14 másodpercbe telik.
Az 66961566 s=1116026 min 26s=18600 h 26 min 26 s.
(Kicsit gyanús nekem, hogy ilyen sok..)
Segítséget szeretnék kérni ezzel a feladattal:
Mennyi ideig tartana a szelvények kitöltése a totó esetén 14mp/szelvény sebességgel? (13+1 mérkõzésre leeht 1,2,x tippet adni.)
3-(5+x)^0.5 / 1-(5-x)^0.5 ahol x tart 4-hez. Próbáltam konjugálttal, de nem jutottam sokra, ezért kérném a segítségeteket, elõre is kösz
A kivétel erősíti a szabályt, kivéve ha nem
azt mindenki érti... 😊
10 INPUT"Irj be egy számot";SZAM
20 L2=LOG(SZAM)/LOG(2)
30 KIS=INT(L2)
40 NAGY=KIS+1
50 KISEBB=2^KIS
60 NAGYOBB=2^NAGY:REM ez lehetne NAGYOBB=2*KISEBB is, az még jobb
70 IF (KISEBB=SZAM) THEN SZAM;": IGEN":END
80 PRINT SZAM;": NEM,";NAGYOBB:END
Magyarul az a módszer, h:
NE azt vizsgáljuk, h egész-e a log(szám)/log(2), mert ez 3 mûvelet és mind pontatlan, hanem azt, hogy
a szám kettes alapú logaritmusának egész részére emelve a kettõt visszakapjuk-e a számot
Akkor a még egyszerûbb:
10 INPUT"Irj be egy számot";SZAM
20 L2=LOG(SZAM)/LOG(2)
30 KIS=INT(L2)
50 KISEBB=2^KIS
70 IF (KISEBB=SZAM) THEN SZAM;": IGEN":END
80 PRINT SZAM;": NEM,";2*KISEBB:END
😉 😊
algoritmus az, amit írtál?
én valszeg úgy csinálnám kellõen kis számokra, mint te, de én ellenõrizném, h a számomat kapom-e vissza, tehát:
log2(17)=4.09, egész része kis=4, ennél 1-el nagyobb: nagy=kis+1=5, ezután
kisebb=2^kis=2^4=16, ami kisebb<>17 és
nagyobb=2^nagy=2^5=32, ami nagyobb<>17 tehát a 17 nem kettõ hatvány, a rákövetkezõ kettõ hatvány pedig a nagyobb=32
De ez saját gondolat, mert sztem a 2 hatványozás pontosabb, mint két logaritmus elosztva egymással (valszeg így csinálja a 2-es alapút)