Matek feladatok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elsõ ránézésre szerintem trigonometrikus azonosságokat használva behelyettesítéssel, egy sokkal egyszerûbb alakot fogsz kapni.
Gondolom vágod, hogy helyettesítéses integrálnál a dx el is bohóckodni kell egy kicsit. Az elsõ feladatnál sin(3x) vagy cos(3x), a második feladatnál tg(x/2) behelyettesítést gyanítok.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Próbáld meg a Wolfram Alphaval. A show step-vel a megoldás lépéseit is mutatja:
http://www.wolframalpha.com
pl. így megadható neki az elsõ integrál (nem kötött a szintaxis):
int( (sin(x)+cos(x))^(1/3)*cos(2*x),dx)
Háború a béke megteremtése.Béke felkészülés a háborúra!
Ennek a két feladat megoldásához kérnék egy kis segítséget, egy kidolgozott megoldás tökéletes lenne, de az is jó, ha elmondjátok, hogy induljak el 😊
Elõre is köszönöm a segítséget!
1) a két egyenes egy és ugyanaz
2) Az Euklédeszi geometriában ez lehetetlen, amelyen ki is mond az egyik axióma. Az, hogy legyen a két párhuzamos egyenesnek metszéspontja az más geometriában elõfordulhat, pl. a Bolyai-geometriában.
Ez az egyenlet kifejezi, h a szám számjegyeit felcserélve osztunk és az eredmény 4 +3(maradék) lesz.
Ez pedig hogy a számjegy különbséggel osztunk és az eredmény 11+ a maradék lesz. (y-x -szel való osztás is elképzelhetõ, de ha kiszámolod, akkor y-ra negatív szám jönne ki.)
Most már csak meg kell oldani. Nekem a keresett számra 71 jött ki.
az elsõ ötvözetbõl kell x kiló,a másodikból y kiló, a harmadik lesz x+y kiló=80 vagyis y=80-x
a két ötvözet össz aranytartalma egyenlõ a harmadik aranytartalmával
x*2/5+(80-x)*3/10=80*5/16
a keresett szám 10a+b
10a+b=4*(10b+a)+3
10a+b=11*(a-b)+5
innen illene mennie, 71 fog kijönni
18*46+x*54=48.5*18+x*48.5
x*(54-48.5)=18*(48.5-46)
x=18*2.5/5.5=8.1818
18 liter 46%-os és 8.1818 liter 54%-os keveréke 48.5% lesz
- Van 2 arany-ezüst ötvözet (Az elsõben az arány: 2:3. A másodikban: 3:7) Mennyit kell venni ezekbõl hogy 80kg új ötvözet legyen amiben az arány: 5:11?
Köszi szépen! <#kacsint>#kacsint><#help>#help>
Ezt a két feladatot kellene megoldani egyenletrendszerrel. Nagyon sürgõs. (gimis nyelve elég megoldani 😄)
Köszönöm elõre a segítséget, tényleg nagyon fontos, ezen múlik minden évvégén.
E-mail értesítés küldése privát üzenet érkezésekor.
pitagorasz tételt alkalmazva kijön hogy x=4a (például:3,4,5) utána a területbõl az x már számolható, azt hiszem 9*gyök2,12*gyök2,15*gyök2 a három oldal
A területe gondolom 108 cm^2 😄 Legyen a számtani sorozat elsõ eleme a. ekkor b=aX c=bx=a*X^2 Azt tudod hogy a*ax/2=108 és hogy a*a+ax*ax=(a*x^2)*(a*x^2)
Tehát a^2*x=116 ---> X=116/a^2 Ezt behelyettesíted az elõbbi Õit. tételbe és kijön. Ha nem bocs 😄
Egy derékszögû háromszög oldalainak nagysága számtani sorozat. A háromszög területe 108 cm3. Mennyi a kerülete?
Ötlet hogy hogyan kellett vna megoldani?
Nos, IGEN. Határozottan.
Nem a THM-es dologra céloztál, hanem? A logaritmusra? Elárulom, hogy az körülbelül annyira "durván elvont", mint a százalékszámítás. Például arra jó, hogy ne nézz hülyén, ha a teszkós eladó decibelekrõl beszél a hifi szekcióban.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
4*3*3*3*3 jó, megoldás?
759/11=69
69+690=759
nem bírok rájönni a megoldásra
de gondolom valahogy úgy kénne hogy x*100+y*10+0+(x*100+y*10)=759
A Matek alapból egy fontos dolog. Ez így van. De azokat a feladatokat, amiket soha a büdös életbe nem használ az ember az életébe, már teljesen fölösleges.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Egy csápokkal kapaszkodó fénygömblélek. Három részből álló, ötdimenziós.
Bocsánat azoktól akik matematikusok vagy matek rajongók, de ez most kitört.
én megoldásom:
3x+20=90 /-20
3x=70/:3
x:23,33
akkor szép egyes dogát írtam 😊 és szépen megbukok év végén 😞((
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
x=27,5
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
Egyébként van olyan molekula ami 60 szénatomból áll, és focilabda formája van. fulleréneknek hívják õket.
(doga kérdés volt) pls választ 😄DD
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Köszi még egyszer.
Töltsük le az internetet!
A csúcsokat meg ugyan így csak sztem ott 3-mal kell osztani 😄 ( ez nem biztos)
A következõ lenne:
Focilabda 32 db 5 vagy 6 szögbõl áll. Hány csúcsa és éle van?
Valaki segítsen már megoldani, nem bírok így tovább élni, hogy ezt nem tudom 😊
Meg keresed a bal oldali kifejezésnek a zérushelyeit, és tekintve hogy a parabola normálállású, ezért a
((y) -al jelöltem az alsó indexet)