7782
-
Imurai #2025 Jó :P -
#2024 En is elkezdtem egy skint rajzolni.
-
Imurai #2023 Ja, télleg -
#2022 Asszem az Irfanview. Bár nekem nem jött be! Gregorius privi ment! -
#2021 ? -
Imurai #2020 Ifranview -
#2019 Nekem sajnos nem sikerült megfejtenem az oldalt, elég eklektikus. Találtam egy progit, a ULead Photo Expresst, csak az a gáz, hogy csak Me alatt mükszik. Így munka után állandóan újra kell majd indítani a gépet. XP alatt, ha arra megyek, hogy Save as..., egyszerűen kilép. Mindig ezt csinálja, ha össze kell gyűjtenie a támogatott fájlokat. Pedig XP alól telepítettem, de Me alól működik jól. Ki érti ezt? (És nem is Pindurpuha) -
#2018 a gimp az jo egy progi, csak az a bibi, hogy linuxra tervezték, de a gimp honlapjáról le lehet szedni egy progiszerűséget, amivel működik -
M2 #2016 Ez már ott van a toppon. -
#2015 Sorry, az offért, de Alex icq, please! -
#2014 www.gimp.com -
#2013 Jó rendben, többet nem fordul elő, és majd beszerzek valami bináris bmp2jpg progit. Mégeccer boch! -
#2011 Azon én is gondolkodtam, hogy talán sok, és jojózik esetleg tőle a játékos szeme, de akkor lecserélem egy színűre, feketére. -
#2010 akkor inkább ne szúrj be semmit. 1MB-al növelni egy fórumot. ejnye Akkor inkább rakj be linket... -
#2009 Variáció témára:
Bocs a méret miatt, de csak a Paintbrush tud jpg-be konvertálni nálam, és elég ocsmány munkát végez. -
sznupi #2008 Ez tetszik, csak a sárhányókon nem mutat jól az a kockás zászló, de nem rossz. 8-)))) -
#2007 -
#2006 -
#2005 Kráterek az úton: Lehet, hogy lehetetlenség, amit javaslok, földtől elrugaszkodott, vagy egyszerűen csak marhaság, de mi lenne, ha az úthoz tartozna egy bumpmap, amit persze az "elnaygolt" polygon nem követ, de nem is kell annak nagyon látszania, mert száguldás közben senkit nem érdekel, úgyis csak útviszony szintjén fogja föl az ember. Persze ez lehetne úton kívül is. A kerekek dobálását pedig ebből lehetne kiszámolni. Egy kicsit persze úsznának a kerekek a terep fölött, de ha pattog, az annyira nem látszik, sőt akár egy-két "pixelnyit" be is lehetne süllyeszteni az útba.
Persze ilyen megoldást még nem láttam sehol, szal lehet, hogy tényleg baromság, vagy drága FPS-ben, de ha az embernek nincsenek vad ötletei, nem halad előre. -
#2004 lehet hogy kicsit off lesz a kérdés, előre is bocsi:
jó lenne csinálni a játékhoz 3D-ben kocsikat is (nemcsak a skieneket) , de milyen paraméterekkel lenne számotokra jó? (Max Polygon szám, fájlformátum, stabil elemek, stb....)
Ha baromságot kérdeztem, akkor sorry én se vagyok tökéletes..:) -
#2003 ráadásul kínai! -
#2002 Mar megint egy regeny! -
#2001 Megpobalom emberi nyelven letagolni az ut krealasat!
Tobb mint 20 percig gondolkodtam es rajzoltam, mindig arra a kovetkeztetesre jutottam,
hogy hulyeseg es nem lehet megvalositani, a gyors kirajzolas es az editor miatt, tehat
ne legyen bonyolult hasznalni, szerintem ez is fontos. Ezt kovetoen
megvilagosult bennem az a tudat, hogy rosszul kozelitettem meg a tamadasi pontot
az utfele, es elkezdtem visszafele gondolkodni. Hat igen vannak meg hulyek vissza-
fele gondolkoznak, es bejott a modszer, de nem akar hogyan, ezt meg jova kellett hagyatnom
az agytroszt coderral. Aki akkorat bolintott, hogy majdnem lefejelt,
szoval kivitelezo tulzasok nelkul. :)
Majdnem elfelejtettem, hogy nagyon beindultam, dehat ez a dolgom,
vagyis ez lenne, de itt vagytok Ti is hala istennek, es kapok jobbnal jobb otleteket,
es egy-ket olyan megoldasra varo gondolatot, amivel szerintem nem igen fognak mas cegek
foglalkozni, mert nagyon maceras es talan lehetetlen.
Ezt mar most megcafolom, hogy jott ez az ut mizeria, hogy kraterek legyenek benne es, hogy
megvalositani igen- igen hogy nem lehet, mert 2 meteres oldalakkal dolgozunk.
Hat nem igaz az ember lelemenyessege hatartalan, de felre a trefaval es megprobalom szavakba
onteni, hogy lehet megvalositani, de elore szolok, hogy nem mindenki fogja erteni, de hatha.
Elkezdenem az ut leirasat pontosan, ha tudom es legalabb pontot rakkok a vegere.
1. Megrajzoljuk a ut formajat es beallitjuk a ut szelesseget ez editorban, eddig egyszeru.
2. A program legeneralja az ut texturajabol a mapolast a negyzet alaku nagy tombbe az
utvonal szerint es ha felurol nezzuk, hogy az ut texturaaban csikok vannak akkor felveszi
a kanyarban a csikozasat es mindenhol, remelem eddig ertheto ezt elegge nehez
kiszamolni pontosan, de ez mar a mult es a jovoben gondolkodunk. :)
3.Ujra az editor magatol generalja az ut objectet akar 10 centis oldalakkal ugyanarra a
teruletre, ahol a textura helyezkedik a nagy negyzet halozaton, igy megkaptuk az
ut objectet sajat formatumban, es meg mindig lehet konnyen stripelni ez eleg fontos
a gyors megjelenitesehez, es valami fraktallal nyomunk bele egy kis noise hogy elegge
dogos legyen az az ut, amin a verdankkal majd nyomjuk a koroket, de csak az ut lesz ilyen dogos. :)
4.A ket utunk, amit letre hoztunk ugyanoda esik mapolas es pozicio alapjan, mar csak egy
dolgot kell bealitani, hogy mikor jojon fel a reszletes ut a 2m talajra es kesz.
Szerintem lehet, hogy 20 meterre bukkan ele a brutal ut, es csak azt vesszuk eszre, hogy hihetetlen
finom az ut, millio poligon es tavol ugyis csak mipmapolva van, es ott mar az ember ugysem veszi
eszre a modositott utat, ami mar 2 meteres oldalakbol all. Egy- ket problemat nem irok le,
mert ez legyen mar az en titkom. Ugye nem is bonyolult? Remelem, hogy nem, ha igen akkor
bocsanatot kerek mindenkitol hogy ismet megszolaltam. :)
-
#2000 -
dav #1999 OK, úgy is lehet, csak jó legyen :) Ha ezt beleteszitek, akkor nálam istenek lesztek :) -
dav #1998 Végülis a kimaradó rés (ha az én verziómat nézzük) felülnézetből egy poligon. Marha ronda ugyan, de mégiscsak az :) És egy poligonnak háromszögekkel történő lefedésére léteznek kész algoritmusok. Én ugyan egyet sem ismerek konkrétan, de tudom, hogy vannak ilyenek. Ennek a lefedő algoritmusnak csak a szerkesztőben kellene lefutnia egyszer-egyszer, szóval még a számításigénye sem kritikus. -
ANT #1997 Nem feltétlenül kell vizszintesnek lennie.Épp most beszéltünk erről ,megvalósítható ,hogy a felhúzott táj domborulatát is kövesse az út ,+ illeszkedjen a széle. -
dav #1996 Á, értem, simán átlapolnak majd a poligonok, nem lesz pontos illesztés. Vagyis... ööö... a terep 2mx2m-es négyzetekből áll, ezek szerint több, mint 2m széles sík sávot rá kell hagyni az út szélén? Ráadásul, ha jól sejtem, általános esetben nem lehet úgy megcsinálni, hogy párhuzamos legyen a kilógó rész a talajjal, csak ha mindkettő pontosan vízszintes. Ez azért kicsit gáz, nem? -
ANT #1995 A nagy textúra magában kevés ,mert a közeli háromszögeken nem elég részletes .A gaméban csak 128x128 db quad lesz,de a kényelmes editálhatóság miatt több layert kell megjeleníteni az editorban.A kiválasztott textúrával lehet úgy rajzolni a tájra ,mintha a photoshopban rajzolnál.Alapjában a vertexek alfájába rajzolsz.Az eredményt nem lehet egy textúrába tenni ,mivel az meghaladná a 4096x4096-os max méretet.
Viszont majd az eredmény be lesz optimalizálva ,az olyan háromszögek ,amiknek mind a három alfája 0 az kitörlődik,csak ezt real-timeban nem lehet csinálni a lassúsága miatt. -
ANT #1994 Jelenleg van az útnak egy görbéje ,amit majd lehet belül az editorban állítgatni.Ez most a keréknyom layer textúrakoordinátáit állítja be.Magyarul az út is az a rács ami a terep.
Viszont ki tudom hagyni a görbe környezetében a rácshoz tartozó háromszögeket,és a görbés vezérpontos módszerrel legenerálom az utat ,mint külön objectet.Az összekötést a ráccsal meg lehet egyszerűen valósítani, az út szélét simára kell hagyni,és rá kell hagyni ,hogy fedjék egymást.
Majd kipróbálom. -
#1993 Amindenit!! Úgyis lehet csinálni ilyet? Én hülye meg layert rajzolok hozzá!!! Most már mindegy! -
#1992 Ezen a minden texturankent kulon-kulon obektum/polygon-lap, lapokon elgondolkodtam, demeg is logikus, mert ha filleznetek az palyat, akkor minden objetumra szabdalt lap - ami lehet 1 haromszog/negyzet is - csak egyfele texturaju lehet, amit csempezni kellene, es raadasul a poligon hataroknal eles lenne a valtas.
De nem lenne talan jobb - a sok oldal miatt - hogy csak egy palya objektum va, egy nagy osszefuggo poligon/oldalhalmaz/lap van, es arra kerul ra egy bazinagy, festett textura? Vagy esetleg 4-16 fele vagni, es akkor 4-16 textura kerul ra, amit a festesnel az Editor "vag" 4-16 fele? Igy a palya osszesen, elvileg, az 3D-s objektumok nelkul (fa, fu, bokor), "csak" 256x256 lap;)
Bar ilyenkor kellene ugyanugy 4-16 "informacios" textura, ami tarolja az "uttipust" is (efektek, FFB stb.)
Plusz a nyomvonalakhoz egy ilyen textura garnitura, es persze az arnyekoknak:)
Vagyis, 4 textura pack;)))))
Bar, nem tudom melyik a gyorsabb. 1 nagyobjektum 4 nagy texturaval, vagy rengeteg objektum, sok-sok kicsi texturaval. A texturazas a lassabb, vagy a tomenytelen poligon. -
dav #1991 Szóval kíváncsian várom a Ti megoldásotokat :) -
dav #1990 Köszi, örülök, ha tudtam adni egy használható ötletet :)
A megoldással én csak addig jutottam (elméletben), hogy az út lefed bizonyos négyzeteket a terepen, azokat ki kell törölni, a fennmaradó négyzetek és az út széle közötti rést pedig valahogy háromszögekkel le kell fedni, de hogy hogyan, azt még nem találtam ki. -
sznupi #1989 Azt a marha nagy piros pontot. 8-))))) -
#1988 A nap hozzaszolasat megoldotam, extra durvan lesz megoldva es nagyon egyszeru. A megoldast meg fogom irni de kivancsi vagyok, hogy masnak is porog ennyire az esze.
-
#1987 Vagy is a te hozzaszolasod a nap fenypontja #1985 :)
Erossen gondolkodunk rajta, hogy lehetne osszehozni a terepet es az utat. -
#1986 Szerintem a nap hozzaszolasa #1981
Negyzetracsos minden poligon a terepen!
De hogyan illesztened az utat a talajhoz? Ez a nagy kerdes. -
dav #1985 Helló ASK!
Szerintem jól tette, hogy megnyomta azt a tab-entert :)
Az út kialakításához lenne is rögtön egy kérdésem. Szerintem nagyon jó ötlet, hogy egy görbével lehet megadni a nyomvonalat, de vajon a megadott görbéből csak egy textúrát állítotok elő, amit a négyzetrácsos pályára húztok rá, vagy rendesen poligonokkal kirakjátok az utat?
Én magam az utóbbi módszer magvalósíthatóságán töröm a fejem már egy ideje. Szerintem az lenne egy nagyon jó módszer, ha az útnak a keresztmetszetét is lehetne szerkeszteni. Csak néhány pontból csinál az ember egy töröttvonalat, és utána a görbe mentén kihúzza, így frankó hosszanti árkokat lehetne az útba építeni, ami szerintem nagyon sokat dob a hangulaton egy off-road stílusú játékban. Persze ezt a keresztmetszetet a görbe minden vezérpontjában lehetne módosítani, köztük pedig interpolálna a program.
Vagy túl sokat kérek? :)
Üdv:
dav -
ANT #1984