A.S.K. Homework The Buggy - Make, Ride, Win!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alexease
OFF: ;D
Alexease
Alexease
Es az FFB😉
Ha lehetseges, es gondolom igen, a fizika miatt, elsodlegesen a felfuggesztes fizikai hatasaibol vegye az informaciokat. Masodlagosan kotelezoek a "hatasvadasz" efektek: uttipustol fuggoen a razas, lagyulas, uszas stb., a motorbol es a "meghibasodasokbol" adodo razasok, efektek.
Persze, itt is minden resz, lehetoleg kulon-kulon potmeterrel allithatoan😉
Jacek
megjottem😛P

Alexease
Gondolom a dinamikusan mozgo es allithato sofort nem kell kernem, talan mar alap😉
Fo a biztonsag: sofor dinamikus mozgas elore-hatra, fel-le, jobbra-balra, fejforditas, razkodas, FOV. Es persze ez mind, a Menuben potmeterrel 0-200%-ig, kulon-kuon allithatoan😉)))
Alexease
A hangokrol irtam mar? 😊)
Ez a masik, amivel gyakran van problemam. A jo sok es reszletes hangefekt fontos egy szimulatorba, mivel potolni kell a hianyzo "erzeseket". Erre a jo hangok - a FFB mellett - tokeletesek. (Na, ezzel nem sok ujat mondtam😉

Egyreszt minden uttipusnak jol elkulonitheto, hallhato hangja legyen, masreszt - ami fontos! - , legyen lehetoseg a menuben, minden hangforrast (uthangok, motorhang, kornyezetihangok, efektek stb.) kulon-kulon allitani. Mindenkinek mas az izlese, es nem lenne szerencses, ha itt is a Wav-okkal kellene jatszanom😉))) THX
Alexease
THX! Kezd vilagvero lenni a cuccos😊
SecMan
Kúúúl!!!

\"The dreams in which I\'m dying are the best I\'ve ever had\"

M. Tibor
A kocsin is látszódni fog.

(Most mar tudom, hogy nem letezik 100% csak 120%)

SecMan
öööö, ez fix árnyék vagy a kocsin is látszódni fog? Mind1, mert nekem már most elállt a lélegzetem.

M. Tibor
Igy gondoltad???😉

Alexease
Egy sarkallatos problema😉
A palyan elhelyezkedo objektumok arnyekai. Ha nem lesznek, az egy kicsit gaz lenne. De bizok bennetek, vagyis szerintem lesz normalis😉)))

Ha meg nincs beletervezve - nem hinnem - akkor 3 lehetoseg:
1. Full dinamikus, futaskozben szamolva, fenyforras poziciotol fuggoen, elmosott elekkel, autokra vetulo arnyekokkal. Eroforas igeny bazi😉

2. Palya "generealaskor", az elozoparameterekkel, de mint "map" rarakni a palyara fixen. Itt az autora vetules a problema😞

3. Minden objektum ala egy fix "maszat" 😉 A legrosszabb, de jobb mint a semmi.
Alexease
Ha megtudjatok oldani egyszeruen, akkor szerintem nagy pozitivuma lenne az editornak egy ilyen fa editor. Masreszt egyedi, ilyet meg nem lattam, meg eszembe sem jutot volna kerni ilyen "luxust"😉
M. Tibor
Egy fontos kérdés mivel, hogy terepen fognak történni az események, mindig lesznek kint fák a terepen!! Módosítható fa editort is rakjunk bele? vagy csak x fák legyenek benne. 😊
Leszedtem a fáról a leveleket, de ilyesmiket lehet kihozni a kis random fa editorból. Nagyon egyszerû lenne ezt is kezelni, pár szám beírásával. Pl:magasság, csavarodás, még vagy öt random szám és kész a fa.😊
A kérdés jogos, de mindig elfelejtem átváltani.

CSOCSO
HATALMAS KÉRDÉS!!!!!!!!!!!!!!!!!!
magyar nyelv választható ugye????????????, nem azért mert nemtok angolul vagy ilyesmi.. hanem azért mert magyarko vagytok és mi is azok vagyunk...a pedigré pálra is emberi nyelven van ráírva a szöveg nem kutyául...
SecMan
Komoly! Nagyon komoly!!! 😊

M. Tibor
Nezd meg a utolso kepet kicsereltem a forumba, zold csikban talalhato poligonokat arra deformalod es huzod amerre akarod.

I-NoVa
Lesz lehetõség a pályán a magasságtérképet kompinálni poligon alapú szerkezettel? Az UT2003 használ hasonlót, így lehetne alagutakat, boltíveket, és út fölé belógó szirteket is beletenni. Egy elõre lemodellezett szirtet, alagutat ugyanúgy be lehet helyezni a pályára, mint egy fát, épületet, hidat, tehát nem sokat bonyolít az enginen, de sokat javít a pályán.
Az egyéb objektumok mennyire lesznek interaktívak? Kidönthetõ fák, oszlopok?

Programming is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots.

SecMan
Most úgy írnék erre egy-két gondolatot, de félek hogy válaszolnál ezért inkább visszafogom magam 😊

Alexease
Te tenyleg eleg nagy tirpak ember lehetsz, de... Ha valoban nem latunk itt tobbet, akkor meg van bocsajtva minden, a szuklatokoru es buta mivoltadbol szarmazo bunod
En nem istenitem a SL-t, sot meg az INSANE sem tetszett. Nekem csak a stilusoddal volt bajom, hogy mindenkit kioktattal jogtalanul.

zippofcy
Na ucso beiras az ugyben, mert telleg nem akarom Tibiek forumat telespammolni, meg mar felig alszom is
En mint egy NEGATIV peldat hoztam fel az SLt, erre nehany (pozitiv iranyban) ELFOGULT ember rogton ramugrott. EN NEM voltam soha, es nem is vagyok elfogult az Invictussal szemben, se pozitivan, se negativan. Ellentetben nehany ismerosommel, akik bezzeg szidtak az Insanet mikor megjelent. (mondjuk nemtom mekkora nyilvanossag elott vallalnak ezt ) Nekem meg teszett is, neten is elszorakoztam vele parszor. De az SLel mas a helyzet. Ami szar az szar. Es nehogyma' valaki lehurrogjon mikor az ev bukasarol kimondom a velemenyem. Tokmind1 hol teszem. Az meg hogy "mit kapok" itt vagy ott qrvara nem izgat, minek erdekelne hulyek velemenye? Akinek meg tetszik az a jatek az hulye, akarki "meglassa" aki veszi a faradtsagot es elinditja, felteve hogy a C64 ota jatszott massal is
Szoval aki barmi rosszat leir arrol a jatekrol az rogton public enemy lesz, bezzeg akik rogton ratamadnak arra aki leirja az oszinte velemenyet azok a megertes martirjai? Jaja szeressuk egymast, peace, woodstock, hippik meg minden, de azer nehogymar nyalizni kelljen CSAK MERT EGY JATEK KESZITOI MAGYAROK.
Mivel reszemrol lezartam a temat (mondjuk csak Tibiekre valo tekintettel, mer utalom ha belemkotnek mikor igazam van ) ezert NEM kerem meg a SL hivoket hogy soroljanak fel az utobbi 3 evben kiadott jatekok kozul 3 olyat amelyik bugosabb volt elso kiadasban illetve a 3. patch-e utan is, illetve 3 olyat amelyik rosszabbul megirt enginevel rendelkezett. Na csao, es jatszatok csak az SLel, eros gyomrot hozza

PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)

M@TriX
Whaoo, király így belekukkantani a játékba 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

A hozzácsatolt efektekre meg hangokra nem is gondoltunk, de kösz az infót, sztm hasznosítani fogjuk.

Alexease
Vegre!!! Eljen! Gratula. Gondolom akkor a hozzacsatolt hangok, efektek is mukodnek majd? 😉

KOSZI! Biztato a dolog😉)
M. Tibor
Valamit nagyon tudsz? A lenyeg, hogy 99% kitalaltad a editor mukodeset. Talalat 5-os ,vegyel lottot azonnal!

Alexease
Bar nem tudom milyen lesz a palya szerkezett es hozza a palya editor, de...
Lehet, hogy nem a "legmodernebb" megoldas, de szerintem, a "magassagterkeses" megoldas jo lenne. Bar nem mint kulon foto editorban, mert a 16 bit magassag ertek kellene a reszletesseg miatt, ha nem sajat editorban, ahol egy alap "lapot" lehet modositani, 3D-s festo-, torzito eszkozokkel. Tudom, hogy manapsag a poligon alapu, 3D Studios palya szerkesztes a divat, de ehez, mint "terepjaros" jatekhoz, a dimbes dombos palyahoz, sokkal jobb, egyszerubb, mindenki szamara hasznalhatobb lenne egy ilyen.

A texturazas detto.
Minden texturat (talajtipust) kulon X nevu konyvtarba rendezni, X neven a textura, a bump mapja, a azon keletkezo normal es csuszas hang. Es egy INI-be, az arrol felferodo tipusu reszecske efekt neve (fix engine fuggo).

Igy az editorhoz, barmikor, barki, kissebb hozzaertessel, hozzatudna fuzni, hasznalhato talajtipusokat. Persze, a rajtuk keletkezo efektek (fust, por, utnyom, felverodes, frocskoles stb. fix, engine fuggo - ez az INI-ben).

Es a palyatexturazas, hasonloan "ecsetekkel", a elkeszitett domborzaton festegetve. A texturakat az engine "mosna" ossze, a talakozasi helyeken elhalvanyitva, alphaval stb. Ahol nincs salapban festve, oda ki lehet valsztani egy letezo, alap talajtipust (pl. fu, homok, fold stb.)

Mivel mindenki szeret hozzatenni a jatekhoz, es mivel a palyaepites valoszinuleg egyszerubb (az autot modellezniu kell, fizikazni stb.), erdemes lenne ugy megcsinalni, hogy latvanyosan es konnyen lehesen gyartani hozza a dolgokat.

A palya objektumozas szerintem mar nem gond. elore elkeszitett objket lehet pakolni a playara persze, fizkaval, vagyis hordo borul, rugurul stb.😉))
Megnéztem, sajna elég sok copyrightos, de aki az oldalt csinálta se tudja, hogy melyek azok, szal veszélyes lenne azokkal dolgozni.

Alexease
Itt is van par, de a jogokra keress ra!
Textures2
Alexease
Texturaval kapcsolatban itt nezz korbe. Bar licenceket nem lattam, nezelodj😉
Textures
M. Tibor
Elõször is leszögezem nem vagyunk istenek!

Zippo jó ember csak még nem tudja. 😊 kb. majdnem 20 éve ismerem és barátok is vagyunk.
Õ mindig is ilyen volt, szerintem ilyen is marad.
A csapathoz semmi köze, csak egy jó barát! Megkérem, hogy egy picit tûrtõztesse magát,
és ne kavarjon ellentéteket a topikba.
Én kérek elõre bocsánatot mindenkitõl hiszen tudom, hogy milyen a modora.
Hülyén hangzik, de egy ilyen hosszú barátságot nem illik eldobni csak azért, mert nem egyeznek a vélemények.

Én is írhatnék egy-két meglepõ információt, de nem teszem, nem az a szándékom, hogy embereket bemocskoljak!

Személy szerint a Invictusnak csak gratulálni tudok, hogy már 3 játékot adtak ki pc-re és hogy felépítettek saját
erõbõl egy olyan birodalmat, ami létezik és él.
Ez nem kis tény, és nem arról van szó, hogy csak elkezdenek egy játékot és utána megszûnnek.
(minden második hónapban hallok csapatok keletkezésérõl és megszûnésérõl, ezek szép nagy próbálkozások és nagy dolgok,
de valahogy és valamiért majdnem mindig a pénz a bûnös.)

Tudom, hogy milyen nehezek ezek a dolgok, hiszen mi is a nulláról indultunk.

Minden komentesnek üzenem, hogy ezeket a létfontosságú dolgokat is figyelembe kellene venni, ezenkívûl millió kis
dolgok vannak még amire még gondolni sem lehet. Ezért is kérek mindenkit, hogy ebben a topikban nem kellene reagálni
ezekre a kérdésekre az elkövetkezendõ idõben, köszönöm. Vannak olyan cégek akiknél milliós dollár fejlesztésû költségrõl
van szó, valamint borzasztó minõségû játékokat publikálnak, ezeket lehetne szidni isten igazából, de ne itt!

Egy saját tapasztalat: internetes oldalon én is észre vettem egy top listát pinballokról, fel volt sorolva 96 db pinball
a pure pinball a 28. volt. Ez az én számomra nem valami pozitív értékelés (tehát a saját velemény mindig elfogult).
Elõttünk csak olyan alkotások voltak amik nem kis költségvetéssel készültek, vicc az egész, ahol a pénz ott a hatalom.

Irtam, hogy a pályaszerkesztõ még készül, hamarosan nagy százalékban kész is lesz, utána elkezdõdik az igazi nagy munka.
Ezt követõen lesznek ingame képek a játékból. Alapfizikánk már van és megjegyezném, hogy nem is olyan rossz.
(de még csiszolni kell rajta, hogy mégjobb legyen)

Ha van köztetek grafikus, szeretnék kérni tõletek valamit. Kellenének olyan textúrák amik nem jogvédettek, hanem
publikusak.
Legalább 512 vagy 1024 méretekben, pl.: kõ, szikla, fû, fõld, valamint ami a talajhoz még kell. Igaz, hogy már
készítettem kb. 90 db-ot,de ez még kevés a teljes játékhoz. Bocs mindenkitõl a hosszú komentért!

Egy friss hír: (az elsõ kiadó jelentkezett, de nem fogadtam el, az indokokat nem sorolom, mert egy picit hosszú lenne).

M@TriX
pár hete a grafmotor tájengine-jébe is belekezdtek már, hivatalosan azóta nem tudjuk mit csinálnak, de ígéret van egy kis videóra ha látható lesz valami érdekes 😉
Szóval dolgoznak, de mivel most indul a projekt így azért nem kell elvárni, hogy egybõl mûködõ demót dobjanak ki 😉 (sajna 😊)

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

mohus
hát mostanában igen😊

de voltam Microprose és NFS3 drukker is és hangosan szidtam a Ridge Racert😊))))))

attól függ mikor ki a best....

zippfocy meg nagyon úgy néz ki ,hogy egy "mûszaki menedzser"-szerû titulussal büszkélkedhet...nálunk ezek a személyek csinálják a hasznos munka 1 %-át....

pl a "lemegyek megnézem ,hogy dolgoznak-e" mondatok😊)

mikorra várható valami ehetõ a buggyból? (lehet hogy én vagyok a 440. hogy megkérdezem)

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

I-NoVa
Inkább folytassuk az eredeti témát végre, és te is bírd ki, hogy nem offolsz. Ha a buggy megjelenik, senki nem esik pánikba, pukkad meg, egyszerûen örülni fognak, hogy még egy magyar játéknak sikerült. Egy értelmes ember legalábbis így reagál. De mielõtt megjelenik, azért jó lenne, ha végre tényleg 2 irányú kommunikáció lenne, és nem venné el az A.S.K. Homework kedvét a további interaktivitástól pont a te offolásod. Építõ jellegû hozzászólásokat ide, Sl szidást az sl topicba, személyes fikázást privátban, ennyi.

Programming is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots.

Az ilyen beírásokra mi szükség van?
Azon kívül, hogy minden hozzászólásodból érzõdik mennyire oda vagy az ASK-s "kapcsolatiddal" semmi hasznosat nem sikerült még kihámoznom a mondataidból (két mondaton lovagolsz amióta irogatsz).

Az Invictust szidni meg meglehetõsen nagy ostobaság egy másik csapat autós fórumában, ráadásul semmi értelme mert ez mint tudjuk izlések és pofonok.
Ha negatív véleményed van a Street Legalról, akkor menj át a megfelelõ fórumba és sírd el ott a bánatod.
Kiváncsi vagyok mennyire osztanak ki két perc alatt

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

zippofcy
"miben is egyedi az a játék" hat asszem azt mindenki lathatja aki veszi a faradtsagot es megnezi. A velemeny nalad csak dicseret lehet? Epito kritika - egy ev kene hozza felsorolni az osszes hibat. A telefonkonyv merete keves lenne hozza. Ha a Buggy ... megjelenik az Invictus megpukkad Pedig lehet abban is lesz olyasmi ami nem tetszik ... de en bizok Tibiekben latatlanban is
Telleg leugrok mar valamikor es megnezem hol tart, felteve ha nem titok Nyugi nem fogom a fizikat kozzetenni itt Az Xbox port keszul mar?

PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)

M@TriX

Alexease
Nyugi, Mohus-ba nem kotok bele😉) O koztudottan elfogult PS2 es Gran Turning rajongo, a kedvenc 72cm-es, 100Hz-es TV-jevel😉)
M@TriX
már ez is kezdi. Nyugi Alexease... 😉
De már én is belefáradtam, hogy mindnekinek elmagyarázzam miben is egyedi az a játék és hogy gondolom nem hallottak a patchrõl.
De ami fontos: Más munkályát becsmérelni nem illik. Véleményt mondani azt igen meg építõ kritikát, de ami itt megy. Hát vazz...

mohus
a jó törésmodellhez pedig a vezetés végén zúzzátok agyon a gépeket😊 aztán lehet megint 500-600 shot alapján modellezni...

egyébként sok sikert....az a pár kép zseniális végeredményre utalhat...

A PC-s autókával jóideje nem vagyok kibékülve (a gépigény és az elénk kerülõ portéka nincs köszönõviszonyban egymással lásd Street Legal), valszínû a pénzhajhászás és az ellustult programozók miatt, persze a "kedves" "nem vásárlók" is hibásak....mivel manapság már mindenki a letöltött forráskóddal játszadozik, amikor még sehol sincs a gamma...😞(((

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

M@TriX
Debrecenben van autókrossz pálya, és országos rendezvények is vannak ott, mint ahogy volt is és ahogyan mondtam is és ahogy ki is ment a csapat meg volt is (vagy mi). 😉

Alexease
Megfeleo meretu Dozer kerdese a dolog😉))
Meg valami jó nagy területet is hozzá.
Debrecen belvárosában nem hiszem, hogy tökéletesen tudnátok tesztelni :-)

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

M. Tibor
Basz ki hat a pure pinball-nal is vetunk egy igazi flipert, akkor veni kell egy buggy is.:-)

Nem az én ötletem :-)
A Papyrus csinált hasonlót a Nascar Racing 2002 készítésekor és mint látszik a játékon a saját élmények csak jót tettek a programnak.
Itthon is van erre példa, hiszen a Clever's sem csak nézelõdni járt ki a terep versenyekre a Screamer 4x4 készítésekor.

M. Tibor
Ez eddig miert nem jutot az eszembe?

Egy dolgot áruljatok el nekem.
Tervbe van véve, hogy kipróbáljátok az életben is ezeket a kocsikat?
Tudom, hogy programozni fizikát lehet valódi tapasztalatok nélkül is, de szerintem érdemes lenne egy-két kört megtenni egy valódi buggy-val is az egész csapatnak.
Tuti le lehet egy ilyet szervezni.

M. Tibor
Regen irtam mar valami friss hirt. Jo hir, hogy concept art hiányat megszuntettem.
Egy jo ismerosom aki plane, hogy a szomszedunk mar irt a forumba,
de gozom se volt hogy o ki.😊
Milyen pici a vilag. Adott egy kepet, amit most felraktam, o rajzolta.
Az a lenyeg, hogy Sznupinak nagyon bejott es mar kesziti a kocsit, hamarosan kesz is.
Ugy erzem, hogy meg kapni fogunk egy par kepet, mivel egy kepzomuveszeti iskolaba jar, a
szakterulete a rajz. Igy egy egesz osztaly rajzolni fogja a buggykat, koncep kepeket.😊

A palyaszerkeszto hamarosan kesz, napokban lehet szamolni.😊

Olvastam mindenki komentjet,az egyik szemem sir, a masik pedig nevet. Mindenkit megkernek
arra, hogy ( akar ismer, akar nem) nem itt kell ezeket a dolgokat megbeszelni.
Akiket erint, azok tudjak mirol van szo.
De ha igy gondoljatok akkor allunk elebe. Legalabb lesz mit olvasni.😊

Alexease
Huzzal mar inne a hulyesegeddel.
😊 Meg lehetne egy alter-downhill, amikor nincs motor a gépben, csak a grav. No? Ja, és tök jó lenne, ha a pályaszerkesztõ olyan egyszerû lenne, hogy én is használhassam. Szal valami hihetetlen elmés megoldásra gondolok, amit persze én sem tudok kitalálni 😊 De ugye egy ilyen játékban baromira fontos a szép pálya. Na, mára ennyi. Pá

A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom