A.S.K. Homework The Buggy - Make, Ride, Win!
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak mer arra buszkebb vagyok mint a "programozo haverjaimra" Akiket mar joval azelott ismertem hogy elkezdtek volna programozni. Amit meg kulfoldon csinalnak jatekfejlesztes cimen az egy vicc, akar beismeri a sok kispalyas akar nem. Mar ott tart a jatekipar is mint a zeneipar. Neveket adnak - vesznek, nem a kesz alkotasokat. Ezt annak idejen asszem Picasso talalta ki, faszom a seggebe
Hubazz most latom csak hogy ez a hozzaszolasom se lett "jurokomform"
Mind1, meg mindig jobb mint azok amelyekben a fizika forraskodjat keri a sok hitetlen lama 
PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)
Inkabb aszond meg hogy az 1.6al vagy az 1.5el tolod-e? Ha az 1.6al a pinget hogy hoztad rendbe? 
PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)
A másik meg, hogy szinte valós buggyk alapján készülnek a modellek és ezernyi kép van többféle kameraállásból, hogy le lehessen õket modellezni.
Na az ilyen felfogas miatt kell manapsag egy jatekhoz 100 keszito meg 3 ev mire elkeszul

Hallod ezt, Tibi?

Programming is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots.

Toborozzunk 100 embert a jatek megirasahoz, utaztassuk oket Hawaiira hogy szep kornyezetben alkothassanak, fizessuk oket masfel-ket evig oraberben. Aztan meg csodalkozzunk hogy a kesz mu a bekerulesi osszeg felet sem hozza vissza (ala Final Fantasy mozifilm) 
A budget kiadokkal meg jobb vigyazni, csak nehogy a sajat borotokon tapasztaljatok majd meg.
Mindenesetre fogadok hogy egy kiado sem nyom pisztolyt egyik fejleszto fejehez sem hogy irja ala a szerzodest. A fejlesztok felelossege hogy csak annyit vallaljanak amennyit teljesiteni is tudnak. Nehogyma itt is elterjedjen a politikusok hozzaallasa
A megelhetesi jatekfejlesztesrol meg megvan a velemenyem, ha ugy erted a fogalmat mint pl. a megelhetesi vallalkozokat stb. Gyk: a megelhetesi vallalkozok azok aki csak jobb hijan vallalkoznak, mert kulonben ehenhalnanak. Tehat nem azert mert van tokejuk (szellemi vagy anyagi), jo otleteik stb. Na ha igy erted a megelhetesi jatekfejlesztest hat arra semmi szukseg nincs. Igy is eleg sok szemet jelenik meg.
Az elso jatekot meg lehet hogy szabadido hianyaban nehezebb elkesziteni, de ha jo akkor ugyis el lehet adni. Aztan az erte kapott penzt nem elszorni kell hanem abbol elni mig elkeszititek a kovetkezot. Manapsag mar ugyis minden jatekhoz 3Ds engine kell, szoval a masodik jatek elkeszitese mar konnyebb is valamivel. Kiveve persze ha sokkal jobb fizikat, AIt, stb raktok bele.
De olyanok akik egy sima 3Ds enginet (AI, fizika stb) se tudnak normalis sebesseggel es stabilitassal megirni miert nem licenszelnek egyet? Pl. a Serious engine nem hinnem hogy tul draga lenne. Mondjuk AI nincs is benne, de ha a fejleszto csapatban egyetlen kodolni tudo ember sincs akkor mar regen rossz. Jatekotlete minden masodik embernek van, modelleket is sokan tudnak kesziteni, a digitalis fenykepezok koraban meg a texturazas se tul nehez
JO koder(ek) nelkul viszont NINCS fejleszto csapat, ezt kene megerteni mindenkinek. Raadasul mar jo tiz eve megmondta vki (sajna a nevere nem emlexem) hogy minden kodernek nehezebb egy masik koder altal irt kodot atirni mint ujat csinalni. Ezert nem lehet egy JO kodert 3-4 kozepessel helyettesiteni. Egy program kodjat at kell latni, meg egy primitiv tablazatkezeloet is. Manapsag meg a jatekok irasahoz kell a legnagyobb hozzaertes (kiveve persze az erosen specifikus programokat mint pl Maya stb)
Ezert nem lesz semmi egy olyan jatekbol amit 4-5 koder ir, ugy hogy belejavitgatnak a masik munkajaba, stb. A munkamegosztas persze jo, de csak ugy megvalosithato ha pl az egyik irja az engine megjelenito reszet, a masik a fizikat, a harmadik az AIt. Bar szvsz ezzel is tobb gaz van mintha egyetlen ember irja meg mindet. Vagy max 2
Penzhianyra meg a producer a megoldas. Na persze a fogalom hazai ismertsegere jellemzo hogy meg magyar szo sincs ra 
Szerintetek szükség van egy buggyszimulátorban olyan részletekig számolni, mint gumideformálódás? Mennyire kéne elmenni a végletekig, és miben lehet spórolni anélkül, hogy a valóságérzet és a játékélmény csökkenne? Ezt jó lenne kicsit átbeszélni.
Programming is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots.
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Menjetek át a Street Legal topicba és ezt tárgyaljátok ki ott ha lehetséges.
HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

Az A.S.K.-osok a haverjaim ,de ha csak egy feleannyira szemet valamit lenne pofajuk kiadni mint a Street Legal arrol is lehuznam a keresztvizet. Na de a koderuk szerencsere erti a dolgat, szoval ettol nem kell tartani
Jatekot irni nem ugy kell hogy kitalalunk valamit, szerzunk hozza kiadot, aztan mivel hozzaertesunk NEM MEGFELELO ezert osszedobunk vmi szemetet, vegul mindent a kiado surgetesere fogunk. De ha megis igy teszunk akkor NE LEGYUNK FELHABORODVA a negativ kritikakon!
Sok penzintezet egyszeruen ellopta a befektetok penzet aztan csodbe ment. Megse haborodik fel senki azon ha ezeket szidjak.
Most akkor megis: TE kinek kepzeled magad???
A helyedben nem vitaznek valakivel aki ertelmesebb nalad.
Ez csak jotanacs, a CSben kieltem mar az osszes flame vagyamat.
De ha gondolod felsorolhatod miert NEM szar a Street Legal. Sok szerencset hozza, szukseged lesz ra hogy meggyozore sikeredjen
Szvsz az a jatek olyan mintha Dark Basicben irtak volna. Vagy meg olyanabb.PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)
, de mi a bajod a multiplayer reszevel? ADSLel 3 embernek siman jatszhato volt. (tobbel sose probaltam) Ha a Street Legalt tizedannyira meg birtak volna kodolni mint azt nem lett volna az ev bukasa 

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Grafikus enginet kesziteni, mint minden mas az eletben erosen hozzaertesfuggo: van aki egyedul megcsinalja nehany het alatt, meg van ahol szaz ember 3 evi munkaja sem eleg hozza mondjuk ha azok csak a faszukat meresztik napi 8 oraban oraberben fizetve, vagy ha egyszeruen fingjuk sincs a programozasrol. (lasd Street Legal
)
A jateknak kiadot pedig nem a weblap fog talalni, hanem a jatszhato demo. Weboldalt ma mar 6. osztalyosok is tudnak jot kesziteni, annyi segedprogram van hozza.
Az openglnek Winfos alatt meg mar semmi ertelme miota kijott a DX8, annak meg mar jo ideje, ugye
Lunix alatt ilyen nincs, de ki a fasz jatszik Linux alatt??
Jogtiszta szoftverek: termeszetesen minden jogtiszta, a SZERZO ALTAL DEDIKALT PELDANY ! Vagy lehet az is hogy az egesz jatekot a Far Commander beepitett HEXA editoraval keszitik. Csupan hozzaertes kerdese ez is.
Masreszt viszont miert kellene hogy a fejleszto csapatnak meglegyen barmi is eredetiben, A KIADONAK ugyis megvan, valami ertelme meg legyen mar annak a 60-80% nak ami az eladott peldanyok arabol a kiado zsebebe vandorol, ne kidobott penz legyen
Vegezetul: nem kell megkoszonnod a segitsegem, felfogasom szerint a boldog elet titka hogy minden heten vigyunk veghez egy jo cselekedetet. Eheti penzumom a te ratardalt enednek a felvilagositasa volt
Vigasztaljon az a tudat hogy nem mindenkit aldott (vagy vert
) meg egyforma eszbeli kepessegekkel a sors.
Javaslom vegezz el egy prog-mat egyetemet, jatekot irni ugyan azutan sem fogsz tudni, de legalabb lesz rola papirod hogy mennyire tudsz programozni

A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom
csak nem egy fizika-guru? 😛
mondjuk nem rossz kérdés a valos fizika...
football without ultras is nothing
Készül az új webünk is, csak most fontosabb volt bemutatni a leendõ játékot pár szóban és azért lett feldobva egy ilyen oldal.
Amint kész lesz az új, akkor fel fog kerülni, de jelenleg vannak fontosabb dolgaink is, szal türelem...
Rail Runner DEMO
(Most mar tudom, hogy nem letezik 100% csak 120%)
Ez miért ilyen?
Itt minden tisztázott és mégis csak ennyi :-)
HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu
de
sztem ondjuk a csapatrol is lehetne vmi info, nem?
ugyértem ez a csapat site-ja, nem a játéké....
de mondjuk nekem 8 😛
Milyen oldalt képzeltek el 14 kép köré, mert ugye a leírt terveken kívül ennyi a publikus információ a programról.
Szerintem tökéletesen elég ennyi egy éppen bejelentett projectrõl.
Hidd el szépen bõvül az website majd ahogy az információkat csepegteti a csapat.
sztem a fejlesztõket nem is fogja érdekelni
ez azért télleg elég elgondolkodtato...
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=13200501033618
CSak mert nagyon jópofákat kérdezel unreg felhasználó létedre.És mibõl gondolod, hogy valaki is válaszolni fog az agyament kérdéseidre?
Az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája.
Elolvastam az utolsó három hozzászólásod és nekem ezekbõl az tûnik ki, hogy neked savanyú a szölõ és ezért kérdezel ilyeneket.
Inkább örülj, hogy a csapat a Pure Pinball után új program fejlesztésébe fogott és ebben 100%-ig figyelembe veszi a játékosokat is.
Erre eddig egyedül a LFS fejlesztõi fordítottak figyelmet (a játékosok ezt meg is hálálták).
mondjuk én supra szintû turbora gondolok😊 szal visítson prüszköljön stb
Þór vígi þessi rúnar
Leginkább az off-road rész érdekel engem a játéknak. Legfontosabb nekem ilyen szempontból az, hogy az autóknak legyen szép, látványos de azért reális rúgózásuk, tehát dolgozzan rendesen az a lengécsillapító 😊
És ami még talán ennél is jobban számít, de még egy ilyen stílusú gameben se láttam jól megvalósítva, az a hangok! Egy brutális motorral felszerelt verdának legyen jó tökös, basszusos hangja, hogy kirázzon a hideg ha felbõg! Emellett ha odaverõdik egy off-road pályán a kaszni valaminek az nyikorogjon ám rendesen, reccsenjen, stb. 😄 Szóval ne csak valami tompa kis puffanás lehessen hallani 😊 Szerintem ezek egy ilyen frankó grafika mellett nagyon meg tudnák adni a játék feelingjét.
(Most mar tudom, hogy nem letezik 100% csak 120%)