A.S.K. Homework The Buggy - Make, Ride, Win!

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zippofcy
A 21 centis farkam ha felmutatom neked az jo lesz?
Csak mer arra buszkebb vagyok mint a "programozo haverjaimra" Akiket mar joval azelott ismertem hogy elkezdtek volna programozni. Amit meg kulfoldon csinalnak jatekfejlesztes cimen az egy vicc, akar beismeri a sok kispalyas akar nem. Mar ott tart a jatekipar is mint a zeneipar. Neveket adnak - vesznek, nem a kesz alkotasokat. Ezt annak idejen asszem Picasso talalta ki, faszom a seggebe
Hubazz most latom csak hogy ez a hozzaszolasom se lett "jurokomform" Mind1, meg mindig jobb mint azok amelyekben a fizika forraskodjat keri a sok hitetlen lama

PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)

Kicsit visszafoghatnad magad. Ez a tomeny egoizmus ami beloled arad mar egyenesen undorito. Semmit nem tudsz felmutatni csak majerkedsz a "programozo" haveroddal, s kozben mindenkit lenezel es fikazol. Ez nem egy normalis emberre vall.

zippofcy
Sznupi ezeknek hiaba magyarazol, szerintuk akkor is ugy kell jatekot kesziteni ahogy a kulfoldi siteokon olvastak. Mer mar annak is orulnek hogy legalabb ertenek angolul Inkabb aszond meg hogy az 1.6al vagy az 1.5el tolod-e? Ha az 1.6al a pinget hogy hoztad rendbe?

PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)

Concept ART-ok nincsennek, eleve texturázást meg modellezést is csinálok, szal magamnak nem fogom lerajzolni, hogy mire gondoltam.
A másik meg, hogy szinte valós buggyk alapján készülnek a modellek és ezernyi kép van többféle kameraállásból, hogy le lehessen õket modellezni.

zippofcy
Szerintem epeszu ember ugy tervez palyat hogy elolvassa a Haboru es beket, es elkepzeli a napoleoni csata helyszinet. Aztan vegignez nehany Carlos Sainz meg Colin McRae videot, vegul beall utkarbantartonak egy evre. Ezutan felvesz ket profi kepregenyrajzolot megrajzolni az ut menetet. Na EZUTAN elindithatja az editort, es lerakhat EGY fat. Majd meg egyet. De egyszerre csak egyet ! Mert kulonben a vegen meg nem latna a fatol az erdot
Na az ilyen felfogas miatt kell manapsag egy jatekhoz 100 keszito meg 3 ev mire elkeszul

zippofcy
"pályákat sem úgy tervez az épszû ember, hogy elindítja az editort, és lerak egy fát, vagy utat"
Hallod ezt, Tibi?

I-NoVa
Concept artra gondolsz? Szerintem a modellereket, és a pályatervezõket is inspirálja 1-2 megálmodott rajz, és pályákat sem úgy tervez az épszû ember, hogy elindítja az editort, és lerak egy fát, vagy utat. Jót tesz a végeredménynek, ha elõtte látod, hogy hogy szeretnéd, hogy kinézzen.

Programming is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots.

zippofcy
Na ennek kb. annyi az ertelme mintha en kijelentem hogy te semmihez nem ertesz. Lehet cafolni, de kit erdekel?

zippofcy
En nem istenitem a programozokat, de a mostani jatekok peldaja is azt mutatja hogy abbol a legnehezebb megfelelo tudasut talalni. Eletemben nem irtam meg egy sor kodot sem, de rendezonek sem kell ahhoz lenni hogy ertsunk a filmekhez, se pedig fokunstruktornek hogy ertsunk az autokhoz. Ennek a temanak pedig semmi koze a budget kiadokhoz, inkabb a jatekfejleszteshez. De azzal egyetertek hogy Tibiek topikjat nem kene ezzel novelni, ugyhogy be is fejezem. A szabadkezi rajz meg nooboknak valo szvsz, jo modellernek nincs szuksege ilyesmire. Johogy nem mar elobb keszitsunk egy kepregenyt a jatekbol, aztan filmesitsuk meg hogy szegeny grafikusoknak legyen mire tamaszkodni, ha mar fantaziajuk egyaltalan nincs Toborozzunk 100 embert a jatek megirasahoz, utaztassuk oket Hawaiira hogy szep kornyezetben alkothassanak, fizessuk oket masfel-ket evig oraberben. Aztan meg csodalkozzunk hogy a kesz mu a bekerulesi osszeg felet sem hozza vissza (ala Final Fantasy mozifilm)

zippofcy
Nekem ne lenne fogalmam? Ezt vajon mibol kovetkeztetted ki? A budget kiadokkal meg jobb vigyazni, csak nehogy a sajat borotokon tapasztaljatok majd meg.
Mindenesetre fogadok hogy egy kiado sem nyom pisztolyt egyik fejleszto fejehez sem hogy irja ala a szerzodest. A fejlesztok felelossege hogy csak annyit vallaljanak amennyit teljesiteni is tudnak. Nehogyma itt is elterjedjen a politikusok hozzaallasa
A megelhetesi jatekfejlesztesrol meg megvan a velemenyem, ha ugy erted a fogalmat mint pl. a megelhetesi vallalkozokat stb. Gyk: a megelhetesi vallalkozok azok aki csak jobb hijan vallalkoznak, mert kulonben ehenhalnanak. Tehat nem azert mert van tokejuk (szellemi vagy anyagi), jo otleteik stb. Na ha igy erted a megelhetesi jatekfejlesztest hat arra semmi szukseg nincs. Igy is eleg sok szemet jelenik meg. Az elso jatekot meg lehet hogy szabadido hianyaban nehezebb elkesziteni, de ha jo akkor ugyis el lehet adni. Aztan az erte kapott penzt nem elszorni kell hanem abbol elni mig elkeszititek a kovetkezot. Manapsag mar ugyis minden jatekhoz 3Ds engine kell, szoval a masodik jatek elkeszitese mar konnyebb is valamivel. Kiveve persze ha sokkal jobb fizikat, AIt, stb raktok bele. De olyanok akik egy sima 3Ds enginet (AI, fizika stb) se tudnak normalis sebesseggel es stabilitassal megirni miert nem licenszelnek egyet? Pl. a Serious engine nem hinnem hogy tul draga lenne. Mondjuk AI nincs is benne, de ha a fejleszto csapatban egyetlen kodolni tudo ember sincs akkor mar regen rossz. Jatekotlete minden masodik embernek van, modelleket is sokan tudnak kesziteni, a digitalis fenykepezok koraban meg a texturazas se tul nehez JO koder(ek) nelkul viszont NINCS fejleszto csapat, ezt kene megerteni mindenkinek. Raadasul mar jo tiz eve megmondta vki (sajna a nevere nem emlexem) hogy minden kodernek nehezebb egy masik koder altal irt kodot atirni mint ujat csinalni. Ezert nem lehet egy JO kodert 3-4 kozepessel helyettesiteni. Egy program kodjat at kell latni, meg egy primitiv tablazatkezeloet is. Manapsag meg a jatekok irasahoz kell a legnagyobb hozzaertes (kiveve persze az erosen specifikus programokat mint pl Maya stb)
Ezert nem lesz semmi egy olyan jatekbol amit 4-5 koder ir, ugy hogy belejavitgatnak a masik munkajaba, stb. A munkamegosztas persze jo, de csak ugy megvalosithato ha pl az egyik irja az engine megjelenito reszet, a masik a fizikat, a harmadik az AIt. Bar szvsz ezzel is tobb gaz van mintha egyetlen ember irja meg mindet. Vagy max 2 Penzhianyra meg a producer a megoldas. Na persze a fogalom hazai ismertsegere jellemzo hogy meg magyar szo sincs ra

I-NoVa
Jaja. Autós játéknak ráadásul kiadót sem kell sokáig vadásznia, ez mindig eladható. Visszatérve a témához:
Szerintetek szükség van egy buggyszimulátorban olyan részletekig számolni, mint gumideformálódás? Mennyire kéne elmenni a végletekig, és miben lehet spórolni anélkül, hogy a valóságérzet és a játékélmény csökkenne? Ezt jó lenne kicsit átbeszélni.

Programming is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots.

M@TriX
nehogy oda gyertek!! 😉 Szerintem olvasgassatok vissza volt párszor ilyen és mindenki szûrje le amit akar. Na térjünk vissza az új magyar reménységhez 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

De most õszintén ezt miért egy másik magyar csapatnak a topicjában kell megvitatnotok?
Menjetek át a Street Legal topicba és ezt tárgyaljátok ki ott ha lehetséges.

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

I-NoVa
Látom tényleg fogalmad nincs a budget kiadókról, és a megélhetési játékfejlesztésrõl. Én is munka mellett fejlesztõ csapatban vagyok programozó, itt meg lehet tervezni a játékot, megcsinálni kb magunknak felállított határidõvel, aztán keresni neki kiadót, mikor már eléggé fejlett állapotban van. Csak a szabadidõ nagy részérõl kell lemondani cserébe 1-2 évig.

zippofcy
Alexakarkinek mondd, o kezdte. Peldalozni mindenutt lehet mindennel, ugye

zippofcy
En meg ugy tudom hogy a kedvezotlen Mars - Fold egyuttallas miatt lett olyan amilyen. Megis kit erdekel hogy MIERT? Peldanak meg azt hozok fel amit akarok. Nehogyma a Street Legal TABUVA valjon, csak mert szar. Akkor Anettkarol se beszelhetne senki

zippofcy
Hatterismeret??? Mifele hatterismeret kell ahhoz hogy EGY KESZ MUVET kritizaljon az ember??? Ami szar az szar, be kell ismerni es kesz. Elobb kellett volna meggondolni, mielott kiadtak. Ha valamihez mar a nevet adta az ember akkor VISELJE EL A KRITIKAT. Foleg ha az jogos. Ha mondjuk a Mafiat huznam le kritikaban azzal onmagamat minositenem, ugyan ugy mintha a Street Legalrol azt irnam hogy nem egy kalap szar (mert sajnos az) Ha te is reszt vettel a kesziteseben akkor szegyelheted magad, amiert nem akadalyoztad meg az ilyen allapotban valo megjelenteteset. Ha meg nem akkor pofa be, neked sincs tobb jogod vedeni mint nekem kritizalni
Az A.S.K.-osok a haverjaim ,de ha csak egy feleannyira szemet valamit lenne pofajuk kiadni mint a Street Legal arrol is lehuznam a keresztvizet. Na de a koderuk szerencsere erti a dolgat, szoval ettol nem kell tartani Jatekot irni nem ugy kell hogy kitalalunk valamit, szerzunk hozza kiadot, aztan mivel hozzaertesunk NEM MEGFELELO ezert osszedobunk vmi szemetet, vegul mindent a kiado surgetesere fogunk. De ha megis igy teszunk akkor NE LEGYUNK FELHABORODVA a negativ kritikakon!
Sok penzintezet egyszeruen ellopta a befektetok penzet aztan csodbe ment. Megse haborodik fel senki azon ha ezeket szidjak.
Most akkor megis: TE kinek kepzeled magad???
A helyedben nem vitaznek valakivel aki ertelmesebb nalad.
Ez csak jotanacs, a CSben kieltem mar az osszes flame vagyamat.
De ha gondolod felsorolhatod miert NEM szar a Street Legal. Sok szerencset hozza, szukseged lesz ra hogy meggyozore sikeredjen Szvsz az a jatek olyan mintha Dark Basicben irtak volna. Vagy meg olyanabb.

zippofcy
En aztan nem vagyok az Insane keszitoinek vedelmezoje , de mi a bajod a multiplayer reszevel? ADSLel 3 embernek siman jatszhato volt. (tobbel sose probaltam) Ha a Street Legalt tizedannyira meg birtak volna kodolni mint azt nem lett volna az ev bukasa

M@TriX
hopp, ezt a mondatát el sem olvastam

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Alexease
Es te ki a f*sznak kepzeled magad, hogy nulla hatterismeret nelkul becsmerelsz egy ceget es munkajukat (Invictus - Street Legal)???
zippofcy
Nekem csak egy kerdesem lenne: mit kepzelsz ki a fasz vagy hogy barki is arra fogja pocsekolni az idejet hogy az idiota n00b kerdeseidet megvalaszolgassa???
Grafikus enginet kesziteni, mint minden mas az eletben erosen hozzaertesfuggo: van aki egyedul megcsinalja nehany het alatt, meg van ahol szaz ember 3 evi munkaja sem eleg hozza mondjuk ha azok csak a faszukat meresztik napi 8 oraban oraberben fizetve, vagy ha egyszeruen fingjuk sincs a programozasrol. (lasd Street Legal )
A jateknak kiadot pedig nem a weblap fog talalni, hanem a jatszhato demo. Weboldalt ma mar 6. osztalyosok is tudnak jot kesziteni, annyi segedprogram van hozza.
Az openglnek Winfos alatt meg mar semmi ertelme miota kijott a DX8, annak meg mar jo ideje, ugye
Lunix alatt ilyen nincs, de ki a fasz jatszik Linux alatt??
Jogtiszta szoftverek: termeszetesen minden jogtiszta, a SZERZO ALTAL DEDIKALT PELDANY ! Vagy lehet az is hogy az egesz jatekot a Far Commander beepitett HEXA editoraval keszitik. Csupan hozzaertes kerdese ez is.
Masreszt viszont miert kellene hogy a fejleszto csapatnak meglegyen barmi is eredetiben, A KIADONAK ugyis megvan, valami ertelme meg legyen mar annak a 60-80% nak ami az eladott peldanyok arabol a kiado zsebebe vandorol, ne kidobott penz legyen
Vegezetul: nem kell megkoszonnod a segitsegem, felfogasom szerint a boldog elet titka hogy minden heten vigyunk veghez egy jo cselekedetet. Eheti penzumom a te ratardalt enednek a felvilagositasa volt
Vigasztaljon az a tudat hogy nem mindenkit aldott (vagy vert ) meg egyforma eszbeli kepessegekkel a sors.
Javaslom vegezz el egy prog-mat egyetemet, jatekot irni ugyan azutan sem fogsz tudni, de legalabb lesz rola papirod hogy mennyire tudsz programozni

Szevasztok! Tetszik ez a fórumos ötlet! Jó olvasgatni 😊 Nekem is bejönnek azok a képek, alig várom, hogy a terepen kanyaroghassak ilyen ótókkal... Úgy néz ki, vennem kell majd kormányt 😊 Egy internetes játékban hogyan lehet megvalósítani, hogy ne "ugráljanak" az autók? Úgy értem, rengeteg adatnak kell átmennie nagyon soxor, amire szerintem egy átlag ADSL vonal nem képes. Vagy tévedek? Ez az itiner tényleg jó ötlet; ha készítek egy pályát, felvehetném hozzá a saját beszólogatásaimat is? Mókás lenne...

A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom

hmm.
csak nem egy fizika-guru? 😛
mondjuk nem rossz kérdés a valos fizika...

football without ultras is nothing

Na jó, lezárom ezt a weblap kérdést.
Készül az új webünk is, csak most fontosabb volt bemutatni a leendõ játékot pár szóban és azért lett feldobva egy ilyen oldal.
Amint kész lesz az új, akkor fel fog kerülni, de jelenleg vannak fontosabb dolgaink is, szal türelem...

M@TriX
kösz, éppen mondani akartm, hogy megvan 😉

Alexease
Ittten😉)
Rail Runner DEMO
M@TriX
és merre van?

Alexease
M. Tibor
Kozkivanatra kiadtuk a Rail Runner Demot, amit 1998-ban keszitettunk. :-)

(Most mar tudom, hogy nem letezik 100% csak 120%)

http://www.clevers.com

Ez miért ilyen?
Itt minden tisztázott és mégis csak ennyi :-)

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

M@TriX
annyiban egyet értek Toya-val, hogy az idõt inkább a játék fejlesztésével töltsék az idõt. De mondjuk egy honlap összedobása meg nem lenne sok idõ. Viszont azt figyelembe véve, hogy még nem tisztázódott minden a játék körül, így lehet azért nem vágtak még bele 😉

jogos
de
sztem ondjuk a csapatrol is lehetne vmi info, nem?
ugyértem ez a csapat site-ja, nem a játéké....
de mondjuk nekem 8 😛

Nem értem ezt a weboldal mizériát komolyan.
Milyen oldalt képzeltek el 14 kép köré, mert ugye a leírt terveken kívül ennyi a publikus információ a programról.
Szerintem tökéletesen elég ennyi egy éppen bejelentett projectrõl.
Hidd el szépen bõvül az website majd ahogy az információkat csepegteti a csapat.

a kérdés jogos....
sztem a fejlesztõket nem is fogja érdekelni

ufff....
ez azért télleg elég elgondolkodtato...
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=13200501033618

Már ne haragudj de TE ki a gyík vagy?
CSak mert nagyon jópofákat kérdezel unreg felhasználó létedre.És mibõl gondolod, hogy valaki is válaszolni fog az agyament kérdéseidre?

Az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája.

Javaslom regisztráld magad, mert unreg felhasználókat általában figyelmen kívül hagyják ezen a fórumon és nem is véletlenül.
Elolvastam az utolsó három hozzászólásod és nekem ezekbõl az tûnik ki, hogy neked savanyú a szölõ és ezért kérdezel ilyeneket.

Inkább örülj, hogy a csapat a Pure Pinball után új program fejlesztésébe fogott és ebben 100%-ig figyelembe veszi a játékosokat is.
Erre eddig egyedül a LFS fejlesztõi fordítottak figyelmet (a játékosok ezt meg is hálálták).

CSOCSO
igen igen..szal ha odaverjük az autot akkor szolaljon meg a mélyláda ahogy csak tud😊)))) no meg nembaj ha visszadurrog az auto az is ad egy kis feelinget.. no meg kiváncsi vagyok hogy a turbo hangot hogyan prezentáljátok...
mondjuk én supra szintû turbora gondolok😊 szal visítson prüszköljön stb
Carlos

Þór vígi þessi rúnar

Alexease
Utcai, kozuti autoversenynek, szimulatornak ott a Street Legal. A "kissebb" FPS problemakat leszamitva, szerintem mar nagyon jo es elvezetes. Erdemes "megbaratkozni" vele, mert nincs es nem is lesz hasonlo program a kozeljovoben.
12346
biztos süti lesz a gém, de miért megint ilyen?😞(( normál utcai autók hiányoznak már nekem, amit esetleg szintén lehet "húzogatni" meg zúzni.😞(( az se baj ha offroad pályán vagy akármi, csak lenne már sztrít káros game

Lacc
Wow, csak most néztem be a topikba, és igencsak megdöbbentem a képeket, iszonyat jól néznek ki! Meg úgy az egész koncepció tetszik annak ellenére, hogy nem ez a stílus a kedvencem.

Leginkább az off-road rész érdekel engem a játéknak. Legfontosabb nekem ilyen szempontból az, hogy az autóknak legyen szép, látványos de azért reális rúgózásuk, tehát dolgozzan rendesen az a lengécsillapító 😊
És ami még talán ennél is jobban számít, de még egy ilyen stílusú gameben se láttam jól megvalósítva, az a hangok! Egy brutális motorral felszerelt verdának legyen jó tökös, basszusos hangja, hogy kirázzon a hideg ha felbõg! Emellett ha odaverõdik egy off-road pályán a kaszni valaminek az nyikorogjon ám rendesen, reccsenjen, stb. 😄 Szóval ne csak valami tompa kis puffanás lehessen hallani 😊 Szerintem ezek egy ilyen frankó grafika mellett nagyon meg tudnák adni a játék feelingjét.
Szerintem ez nagyon jó kis játék lesz. Csak ne essetek bele az Invictus hibájába, hogy hamar adták ki a Street Legalt, és tiszta bugos volt. Inkább legyen kevesebb autó, pálya, alkatrész, stb., vagy jöjjön ki késõbb, de az a verzió leygen stabil és bugmentes. Sok szerencsét, és kitartást a fejlesztõknek! :-)
Szép játéknak igérkezik! Gépigény??? Bocs, ha már volt...
M. Tibor
Ez nem azt jelenti hogy elhuzzuk a szekerunket.😊

(Most mar tudom, hogy nem letezik 100% csak 120%)

Alexease
Nem biztos hogy nepszeru lesz az a forum. "nehezkesen" hasznalhato, es en speciel megvakulok tole;(
M@TriX
lesz több vásárolható a kocsikhoz...

Alexease
Ízelítõ ...

M@TriX
Dolgoznak 1000L 😉