7782
-
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
JÖVŐ NYÁRON???????????????????????????????????????????????
olyan sokáááááááááá -
NEM 
Olvasd el megegyszer. A kovetkezo autot lehet majd tolteni, az uj hozzavalo Viewer-rel egyutt.
Tesztverzio, demo stb., majd jovo nyaron - talan. -
most akkor szerdán, már egy "teszt" verziót le lehet tölteni? -
Szerintem jonak tunik a palya hossz a korpalyas versenyekhez. Ha atlag 60-70 km/h-val megy az auto - terepen elvileg jo atlag - akkor kb. 1,5 perc egy kor. Ebbe azert belefer 8-15 kanyar, ami a valtozatossagot, a jobb nyomvonalvezetest biztositja.
De persze ehez, azert biztositani kell, hogy lehetoseg legyen 30-50 koros versenyeket is menni. -
Annyira unatkozom és most nincs kedvem dolgozni, ezért végig olvastam az egész fórumot az elejétől a végéig.:)
Eddig az ask tagok nélkül 58 regisztált emberke írt a fórumba, unregeseket nem számoltam!
Szerintem a csapatnak már megérte minden szempontból, hogy itt vagyunk!
Az új kocsi, tehát a 3. kocsi szerdán érkezik egy módosított nézővel, amit a fiam kreált, de nincs rá elég
ideje, mert sokat kell tanulnia és ez a legfontosabb a számára!
A pályaméret egy picit változott, előnyére vagy hátrányára ezt még pontosan nem tudom, de meg kellett
változtatni. A hossza és szélessége 512 m, ebbe egy körpálya lehet 1800 m hosszú és egyértelmű, hogy kisebb
körpályák is lehetnek.
A programot úgy akarjuk kivitelezni, hogy reális legyen minden szempontból és inkább a játék
valódi környezetét és a fizikát fogjuk előnyben részesíteni. Szóval nem fogunk olyan dolgokat belerakni a
játékba, ami elmozdítaná a játékot egy félre sikerült utánzatra. Remélem azt a célt, amit kitűztünk korrekt
módon megtudjuk valósítani! Tudom, hogy nem könnyű a megvalósítás, de bizom a csapat tudásában,
és főleg a Ti segítségetekben!
Egy kis vélemény nyilvánítást kérnék 1-2 mondatban a pálya méretéről! -
ANT #1850 - Texturazas:
nem rakja össze a textúrákat az editor,hanem valós időben layeresen egymásra pakolja.A belerajzolás így is menni fog ,mivel magában az editorban 3d-ben tudsz bármilyen szinnel belekoszosítani a terepbe.
-Brighnes vagy Gamma :
hiába állítanád a texrúrában a gammát ,mivel egy textúra egyszer van a videomemóriában ,így mindenhol elmenne annak a textúrának a szine. -
ANT #1849 Jelenleg dinamikus az editorban az árnyék,ha felhúzod a terepet a fa alatt ,változik a fa árnyékának a formája.Ehhez 2x kell a fákat kirajzolni/+ lesz még fű és különböző tárgyak ,amiknek szintén lesz árnyéka/.Ez lassú gépeken nagyon leveheti a sebességet ha állandóan számolja a program./
Jelenleg akár a nap pozicióját is lehet változtatni,de a napszakok változtatásához ez kevés .A lényeg a textúrák szinének változtatása.
A dinamikus fény nekem a lightmap ,aminek igazán csak esti pályákon van értelme.A nap is olyan lassan mozog,hogy azt senki nem venné észre a progiban.Gyorsabb napmozgás pedig kifejezetten zavaró lenne. -
Persze!! :))) Csütörtökön mondjuk eredményhirdetés skin ügyileg, pénteken új skin alap. De ez csak ötlet. -
Gondolom, jovohet penteken? :)) Mondjuk, van meg 5 percuk;)))))))) -
Egy kérdés: Lehetne az új modelleket péntek környékén nyilvánosságra hozni, hogy hétvégén neki lehessen esni, szépen, nyugodtan???? -
Autoarnyekban a csucs gagyi, az EA F1 sorozat;)) Egy sik lapra teszi a vetett arnyekot, ami az auto alatt van, es raadasul, 10 cm-rel, az ut fole;))))))))
Bar, ha ugy nezzuk tokeletes, mert amugy versenykozben, az autobol semmit nem latok az egeszbol;)) Max., visszajatszasban gazos;)) De az meg annyira nem izgat. -
Úgy értem, hogy ez csak a pályaárnyékra vonatkozik, lehet itt értettük félre egymást. Az autók árnyéka problémásabb. -
De a texturázás az nem lehet dinamikus? Ott nem kell szamolni semmit, csak az ido fuggvenyeben cserelni a texturat. -
pedig lehetne :)
az összes terepen a lehető leghosszabb pályavonalakon egy paris-dakar szerű verseny bejönne :) -
En is ezt mondtam, csak mashogy;)) Fontosak az arnyekok, de nem kell hogy itt dinamikus legyen, mert felesleges.;)
Ezert van, hogy trukkozunk, otletezunk vele;) -
Miért, a texturás fény, az olyan izom dolog, szerintem egyáltalán nem az. Persze a dinamikusság egyáltalán nem is fontos ilyen szempontból, mert nem hiszem, hogy lenne olyan verseny, ami több, mint egy óráig tartana. -
Most miert??:) Az jo nekik, reklamozzatok oket:))) Biztos rajuk fer;DDD -
Köszi szépen, de nem biztos, hogy a Pixar örülne neki ha viszontlátná őket a játékban.
-
Ezek az otletek a sporolas miatt vannak. Meg lehet oldani mindent izombol, vagyis lehet diamikus minden ami letezik. van ra pelda, jatekok is. Csak hat, azokat nem 1 evig fejlesztik, es nem kiado nelkul kezdik el, talonba, hogy majd lesz valahogy;)) -
Akkor ez azt jelenti, hogy lehetnek például esti kivilágított pályák? Lehetne egy PG és 18+ kód az ütközésekhez.
Persze ez csak vicc volt, de a texturás fény szerintem remek ötlet. Sőt, akár dinamikusan változható is lehet, bár az lehet, hogy már meglátszana az FPS-en. Le lehet renderelni előre egy teljes napot is akár, és úgy blendelni időben egymásra a texturákat játék közben. Ez persze egy kicsit helypazarló dolog, de ha van rá hely egy gépen, akkor be lehet kapcsolni.
-
Mivan hüjegyerek. Nincs semmi új a DC-n? -
-
Dj gaga #1833 Le lehet már valahonan tölteni? -
Twister #1832 parasztok.................................

-
Twister #1831 

-
Twister #1830 Romhányi te egy fasz vagy...
-
Twister #1829 Haverom egyik buggya:
-
Lehet, hogy megint hosszu leszek, gyozettek olvasni;)))
- A palya onarnyekra nincs otletem. Foleg, hogy nem is vagyok programozo;)) A texturankent plusz alphas textura sok memoria, es lassu. Az egy nagy arnyek textura, tul nagy kep lenne, vagyis memoria, plusz, az emlitett "tobbszintu" taj miatt nem igazan korrekt.
Bar, ha az egy nagy textura, vagy a plusz sok kicsi megoldhato (sebesseg, memoria), es egy palyahoz egy fix napszak tartozik, akkor eleg ha az editor "elore" lerendereli, es azokat a texturakat "ratenni" pluszban a jatekban a tajra. Vagy ha valaszthato a napszak a jatekban, akkkor a jatek a palya generalasnal szamolja ki elotte. Ez jatek kozben ugy sem dinamikus. de hogy ezeket hogyan, az passz;)))
- A felho arnyeka "csak" jo lenne, vagyis annal fontosabb a reszletsess texturazas - mindjart irom;). csak latvany miatt jo, hogy meg a nyilt terepen is valtozik a fenyviszony, a palyamegvilagitas, es az autok "sotetebb", arnyekosabb "reszekbe" is be tudnak futni.
- Texturazas: Ez megint nem tudom, hogy mukodik igazabol;) A palyara megfestett (elore letarolt) texturakat kulon-kulon tarolja, es futaskor rakja ki, vagy az editorban megfestett texturakbol szamolja ki a mappokat, azokat tarolja, es a jatek futatatasakor tolti be az elmentetteket?! Ha az editorban "megfestett" texturakbol keszit a program uj mappokat/texturakat, akkor meg lehetne kicsit modositgatni a dolgon, hogy ne legyen annnyira "homogen, csempezett" a dolog:))
Ha van ra lehetoseg akkor lehetne ugy, hogy amikor az editorban kivalasztjuk az Uttipust (
), ami hozza magaval a texturat is (pl. fu-map), talan megoldhato, hogy az editorban lehessen allitani az aktualis textura festes elott a textura Brighnes vagy Gamma erteket;)))) Igy lehetne allitani a textura fenyesseget (vilagosabb, sotetebb), es meg valtozatosabb lehetne a taj;))))
- A nezo-utkozesszamitas annnyira nem lenyeg;) Ha el vannak keritve, vagy ha csak atmegy rajta az auto - ilyenkor hiba, kizaras, versenyvege stb. - mar tokeletes;) -
ANT #1827 A táj önárnyékán gondolkozom hogy legyen, mivel a régi bitmappos trace módszer nem müxik a teljesen 3d-s táj miatt /mert ugye oldalra is húzhatóak a háromszögek/.
A fa árnyékával csak úgy lehetne megcsinálni , hogy zbufferes textúrát használnék,ahhoz pedig pixel-shader kellene ,ami jelenleg nem engedélyezett ,mivel futnia kell gf2-n.
A kocsi árnyék módszere se jó,mert a stencil volume elkészítése sok háromszögnél lassú és túl nagy felületeket kelene fillezni.
A felhő árnyéka jó ötlet ,majd kipróbálom.
'groove' az tegnap lett kész ,hogy játék közben változni fog-e ,azt nem tudom.
Az úttipusok használata is jó ötletnek tünik...
A nézők ütközéséről annyit,hogy most lett kész az új ütközés viszgáló rész ,ami framenkent 10x 12 db pontot ütköztet 128000 háromszöggel nem észrevehető sebességcsökkenéssel, vagyis nyugodtan leszakíthatja a testrészeket a kirepülő alkatrész ...... -
De lehetne olyan is, mint a Street Legal-ban, hogy állandóan elugranak, ha pedig nagy ritkán a véges sebességük miatt ez nem műkszik, akkor egyszerűen csak átmegyünk rajtuk. -
skristof #1825 elsőre ebből inkább vmi II. WW-os játék terepét nézném ki...
ne kérdezd, miért.. :P -
skristof #1824 megabrutááál!!!
nagyon jooooo!!!!
képeket, múvikat de gyorsan!!! :P -
-
A Shark is mehet??? :DDDDD Nem is írtál rá semmit:(( Pedig a te tiszteletedre csináltam :(( 
-
A nezok "utkozesere" nincs sok jo megoldas. Persze, a leszakado vegtagok, es a szertefroccseno ver, nem az igazi;)
A legegyszerubb, elkeriteni oket korlattal, reklamtablaval stb. Igy sem utkozest, sem semmit nem kell szamolni. Ha "szabadon" van, az gazosabb. Ha van utkozese, es neki megy az auto, de mint betonfdal, az szerintem gaz. Talan a legjobb, ha csak mint "szellem-nezo" szerepel, fizikalis utkozes-szamitas nelkul, es ilyenkor azonnali kizaras az aktualis versenybol.
Szerintem a Screamer 4x4-es nezo megoldas jo volt. Hirtelen furcsa, vagy poen, de jo. Mivel ott akadalyokat kellett kerulgetni, fel lehetett fogni szimbolumoknak;)))
-
Igen -
1-vagy több?????? :))))) Utolsó kérdés, és küldöm: mivel szavazás-eredményhirdetés még nem volt, minden ötletet küldjek el? -
Lesznek nézők? És texturák, vagy modellek lesznek? Nem tudom, hogy hogy fog elsülni a dolog, mert akkor elvileg egy szabadpályás játékban el kéne tudni ütni őket. Az pedig egy kicsit brutkó dolog.
Viszont ha úgy lesz megoldva, mint a Screamer4x4-ben, akkor meg illúzióromboló.
-
okés :)
remélem nembaj de csak jövő hét közepe fele tom küldeni mer ...évvégi hajtás meg ilyesmik:((( -
whao, jól néz ki..., de a Hoppa sem semmi. ;)