• M. Tibor
    Megpobalom emberi nyelven letagolni az ut krealasat!

Tobb mint 20 percig gondolkodtam es rajzoltam, mindig arra a kovetkeztetesre jutottam,
    hogy hulyeseg es nem lehet megvalositani, a gyors kirajzolas es az editor miatt, tehat
    ne legyen bonyolult hasznalni, szerintem ez is fontos. Ezt kovetoen
    megvilagosult bennem az a tudat, hogy rosszul kozelitettem meg a tamadasi pontot
    az utfele, es elkezdtem visszafele gondolkodni. Hat igen vannak meg hulyek vissza-
    fele gondolkoznak, es bejott a modszer, de nem akar hogyan, ezt meg jova kellett hagyatnom
    az agytroszt coderral. Aki akkorat bolintott, hogy majdnem lefejelt,
    szoval kivitelezo tulzasok nelkul. :)
    Majdnem elfelejtettem, hogy nagyon beindultam, dehat ez a dolgom,
    vagyis ez lenne, de itt vagytok Ti is hala istennek, es kapok jobbnal jobb otleteket,
    es egy-ket olyan megoldasra varo gondolatot, amivel szerintem nem igen fognak mas cegek
    foglalkozni, mert nagyon maceras es talan lehetetlen.
    Ezt mar most megcafolom, hogy jott ez az ut mizeria, hogy kraterek legyenek benne es, hogy
    megvalositani igen- igen hogy nem lehet, mert 2 meteres oldalakkal dolgozunk.
    Hat nem igaz az ember lelemenyessege hatartalan, de felre a trefaval es megprobalom szavakba
    onteni, hogy lehet megvalositani, de elore szolok, hogy nem mindenki fogja erteni, de hatha.
    Elkezdenem az ut leirasat pontosan, ha tudom es legalabb pontot rakkok a vegere.

1. Megrajzoljuk a ut formajat es beallitjuk a ut szelesseget ez editorban, eddig egyszeru.

2. A program legeneralja az ut texturajabol a mapolast a negyzet alaku nagy tombbe az
    utvonal szerint es ha felurol nezzuk, hogy az ut texturaaban csikok vannak akkor felveszi
    a kanyarban a csikozasat es mindenhol, remelem eddig ertheto ezt elegge nehez
    kiszamolni pontosan, de ez mar a mult es a jovoben gondolkodunk. :)

3.Ujra az editor magatol generalja az ut objectet akar 10 centis oldalakkal ugyanarra a
    teruletre, ahol a textura helyezkedik a nagy negyzet halozaton, igy megkaptuk az
    ut objectet sajat formatumban, es meg mindig lehet konnyen stripelni ez eleg fontos
    a gyors megjelenitesehez, es valami fraktallal nyomunk bele egy kis noise hogy elegge
    dogos legyen az az ut, amin a verdankkal majd nyomjuk a koroket, de csak az ut lesz ilyen dogos. :)

4.A ket utunk, amit letre hoztunk ugyanoda esik mapolas es pozicio alapjan, mar csak egy
    dolgot kell bealitani, hogy mikor jojon fel a reszletes ut a 2m talajra es kesz.
    Szerintem lehet, hogy 20 meterre bukkan ele a brutal ut, es csak azt vesszuk eszre, hogy hihetetlen
    finom az ut, millio poligon es tavol ugyis csak mipmapolva van, es ott mar az ember ugysem veszi
    eszre a modositott utat, ami mar 2 meteres oldalakbol all. Egy- ket problemat nem irok le,
    mert ez legyen mar az en titkom. Ugye nem is bonyolult? Remelem, hogy nem, ha igen akkor
    bocsanatot kerek mindenkitol hogy ismet megszolaltam. :)