II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szlovák hadjárat Lenygyelországban...
Ugyanez Vikitõl...
Kevésbé ismert epizód.

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

joebacsi

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Molnibalage
Ebbõl is látszik, hogy ilyen mûszaki jellegû támákban semmit nem higyjen el az ember, amit a híradókban hall vagy lát. Fingjuk sincs semmirõl és a "szakértõiknek" sem. Hülyítk a népet, másra nem jók.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Igen, a stratégiai tározóra gondolok. Aminél napokon keresztül imádkoztak az emberek, nehogy beomoljon az egész, csak hogy kielégíthessük a szerbek igényeit.
A Kolozsvár térségébõl indított Magyar támadás Torda irányába,szintén ezen a napon indult.A 2. magyar hadsereg indította a támadást...

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Bocs, 4652-re ment...

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Valóban, egy szál puskával tényleg szánalmas teljesítményt nyújtottak a T34-esek ellen... De abban a szituációban bármely ország bármely katonája szánalmas lett volna...
Azt azért ugye tudod, hogy amikor a magyarok megfelelõ fegyverzetet kaptak, sok esetben überelték a németeket is...
Gondolok itt pl. az 1944-45-ös M.o. feletti honi légvédelmi tevékenységre, vagy arra a maroknyi magyar páncélosra, akik korszerû német hk-kal és rolg-ekkel többször is megfutamították a jelentõs számbeli fölényben levõ T34-eseket.
A gyalogságunkról sem volt rosszabb más országokénál, ha megfelelõ ellátást/utánpótlást kaptak, és a vezetés is felnõtt a dologhoz.
Semmi esetre sem mondanám a magyar katonákat alsóbbrendûnek.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Azért a mentalitásbeli különbség is okozhatta ezt.Hans Friessner könyvében nagyon érdekes dolgokat ír errõl.Õ a Magyarországon harcoló német csapatok parancsnoka volt egy ideig és meglepõdött néha a felfogáson.

Különösen a hungaristák és nyilas bandájuk(akiknek többsége harcolni nem harcolt,max rabolt és persze végtelenül korruptak)mondjuk az is elmond róluk sok mindent hogy maguk Hitlerék is csak végszükség miatt jutatták õket hatalomba,jól tudván hogy csõcselék...

Hát azért nem minden német volt elragadtatva a magyaroktól,sõt a többség nem,nem egy két visszaemlékezésben lehet olvasni hogy bizony sok magyar katona szánalmas teljesítményt nyújtot.szóval magyar überkatona az URBAN LEGEND

Ez már mintha 1944 lenne.De jó felvétel...

Ulvar

Kárpátokban harcoló Magyarok és Németek.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

A Dón kanyarról.
ha már szóba került

Ulvar

Jut eszembe Don.

Ulvar
Don más volt..és ott nem ejtõernyõsök voltak 😊.

joebacsi
Lehet ezért bíztak ránk akkora frontszakaszt don-nál, amit csak többszörös létszámmal és komolyabb felszereléssel lett volna sanszos hatékonyan fogni? Dejó, hogy meglepõdtek 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Még egy kis ejtõernyõzés...
Ejtõernyõsök

Ulvar
"Állítólag": A németek amikor látták harc közben a Magyar ejtõernyõsöket, még õk maguk is meglepõdtek, hogy mire képesek egy csatában.

joebacsi

Érdekes felvétel,a gépek is szépek ,Caproni 101 esek ha jól látom.

Ulvar
Kronológia. Napi szinten lehet több bejegyzés. Azért 70 év az 70 év.

Példának okádék én errõl idén szereztem tudomást...

Nem tartozik szorosan a témához,de 1940 ben Szeptember 5.én indultak a Magyar csapatok Észak_Erdély visszafoglalására.

Molnibalage
A startégiai tárolóra gondolsz? Az télen a "gázválság" idején készen sem volt... A média keverte az startégiai tározó fogalmát a starégiai tartalékkal. Tartalék nem csak abban a tárolóban volt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ez így ebben a formában hülység. Az viszont tény, hogy van néha 2.3 milliárd m3 földgáz Szeged környékén, csak azt tározónak hívják. Ilyenkor azért nem egyértelmû, hogy Szeged mellett, vagy a néhai Szeged mellett van-e a tározó. (Idén télen azért voltak vele kételyek, hogy jó dolog-e a megengedett 100% fölé engedni a napi kiemelést belõle.)
Nem mellékesen azért Szeged mellõl kitermelni napi 1.6 millió hordó olajat is erõteljesen a scifik világára hajaz nekem.
Ezzel utalni kívánsz rá, h te úgy tapasztaltad, h olyan falukban, ahol vegyes a népesség, ott basznak ki egymással, ahol lehet és kerülik egymást, mint a leprásokat?

Molnibalage
Ez nem az angolok kegyetlenségét, hanem Churchill hülyeségét támasztja alá... A sima mustárgázos bomba elég lett volna. Az olaszországi balesetbõl tudható, hogy felkészültek egy esetleges bevetésre. A balesetben elhunytak számából el lehet képzelni, hogy egy városban mit mûvelt volna...

Mintha a golyó nem lenne elég...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Keress rá a gugliban haunebu, vril, thule szavakra, és olvasgass... (szerintem marhaság)

degenerator

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

Ulvar
te is gyere el velem falu túrára 😊.

Mellette:
1. Akiket ismerek különbözõ nemzetiségû normális embereket, azok gond nélkül megélnek egymás mellett. Persze lehet, h neked van ennek ellentmondó felmérésed, ami nagyobb adathalmazzal készült, bár én még nem hallottam ilyenrõl.
2. Szüleim/nagyszüleim elmesélése alapján tényleg megtudtak élni még egy faluban is. Talán hihetetlen, de még együtt is tudtak/tudnak játszani a gyerekek. Ebbõl látszik, h nem nemzetiség a lényeg, hanem, h az itt élõ emberek hogyan állnak a dolgokhoz.
3. Tényleg nem hallottam/olvastam említést az elõzõek ellenkezõjérõl. (Természetesen nem arról van szó, h nem létezett bûnözés.)
4. Ha az ellenkezõje igaz volna, akkor bizonyára komolyabb etnikai "forrongások" is voltak - én nem tudok ilyenrõl.
5. Lehet, h a szegényes képzelõerõm miatt, de én nem tartom realizálhatónak olyan jól mûködõ, értékteremtõ falvat, ahol mindennapos az erõszak.

Ulvar
Könyvesbolt, Könyvtár...én ott találtam egy csomó könyvet errõl. Egy EXemnek is van errõl egy könyve, szóval lehet kapni, ha nem mezei könyves boltban akkor egy nagy város bevásárló központjában biztos van ilyen hely.

Úgy látom, mindenki km-ekre kanyarodott el a témától. Mennyit tudtok a nácik állítólagos okkultizmusáról? Mert én pár könyvet olvastam errõl, de a fene se tudja, mennyire megbízhatóak. Szóval errõl kellenének adatok.
ilyenkor lepõdöm meg mindig hogy pl.: Szlovénia milyen jól kezeli a kérdést..mármint a kisebbségi kérdést..bár az ottani kisebbség csak 10%..az viszont beszédesebb adat hogy az egyaránt 0,5%-os magyar és olasz származású "szlovén állampolgárok" az általuk sûrûn lakott területen hivatalosan használhatják nyelvüket...talán mindehol így kellene...persze nem is hallani olyat hogy atrocitás érné az ottani "kisebbséget"....

degenerator
<#idiota>

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

inkább kihagyom 😞

Molnibalage
#4442 táján még megvolt a téma kb.

Meddig kéne visszaolvasni az eredeti témáig?1,5 oldalt tekertem és semmi...

Legend Killer
😄.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Molnibalage
Röviden? Fléééééém! <#zavart1>

Legend Killer
mi történt, hogy a top10be került?

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

degenerált te már csak tudod,Horthysta lévén.

Molnibalage
OFF

Az állam soha nem termelt ki itthon semmit, félreértés ne essék. A makói gáz meg olyan, hogy ma a világon senki nem tudja gazdaságosan kitermelni.

ON

Jó lenne a II.Vh-ról beszélni itt. A másik futó dolog meg kaphat új topikot, bár erõsen politikai jellegû a kérdés.

degenerator
úgy értettem, hogy sokan azt se tudják, hogy létezik bányajáradék. csupán azt, hogy egy cég idejött, és elviszi a gázt.

gondolom azt szeretnék, mint a szocializmusban, hogy az állam termeli ki, és adja el. játszhatnánk gazpromosat...

vagy pl kazahsztán is a gázból is él meg...

degenerator
na, lényeg a lényeg, rundival ne foglalkozzatok. van még pár ilyen az országban, mint õ, de egyre kevesebb szerencsére.

Molnibalage
Hogyan? A bányajáradékot minden esetben fizeti mindenki. Nincs kibúvó alóla.

degenerator
netto baromság😊

degenerator
arra gondol, hogy úgy is ki lehetne valahogy termelni, hogy az állam adja el, ne csak bányajáradék jusson nekünk belõle.

degenerator
a régi emlékek elõjöttek mi? hisz ott voltál mindkettõnél...

Makói vagyok... Általános ötödikben (1979) már mondták, hogy bazinagy gázkincs van alattunk. Azt is mondták, hogy Makó-Hmvhely között jó mélyen beletörték a fúrófejet, és azóta jegelik a dolgot.
Illetve tizenpár éve talajpróbákat végeztek a környéken, de semmi konkrétum.
Mostanában jött a "makói árok" dosszié leporolása...
Az biztos, hogy "olajosautókat" nem látok az utcán.