II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pluskast
Ja azért épült Klebersberg Kunó minisztersége alatt 5000 elemi iskola meg 1500 népkönyvtár és még sorolhatnám. Tényleg totál szartak az országra... De utálom ezeket a sztereotípiákat.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ulvar
Nekem volt felvidéki bnõm. Nem mondom hogy az átlag szlovák elítéli a magyarokat, csak a politikusok buzdítják õket arra. Királyfiakarcsán Királyfiakarcsa (szlovákul Kráµovièove Kraèany) községben lakott.

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

" viszont vannak olyan tótok, akik ezért képesek feljelenteni, "
Mindig mindenhol vannak gerinctelen emberek

Ulvar
Kérdezd meg légyszíves a nagyanyámat, a nagyapámat és a szüleimet bazdmeg! Kurva jó volt a Kádár rendszer ezt fogják mondani!... Jézusom...

Molnibalage
Az átlag szlovák mit gondol errõl egyébként? Csak a vezetõik ilyen agresszív seggfejek?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ulvar
Elmondok neked egy titkot, de csak egyet. Szeged környékén kurva nagy kõolaj ezzel együtt földgáz lelõhely van. ARRA NEM VOLT PÉNZ HOGY LEÁSSANAK SÉ FELHOZZÁK MAJD FINOMÍTSÁK, amit én nem hiszek el! Angolok Franciák Hollandok és asszem Ausztrálok pályáztak a cuccra. 1%át felajánlották az államnak, az NAPI 1 milliárd Ft bevétel. Földrajzzal foglalkozom, tudom mirõl beszélek...tehát képes volt az állam eladni, ahelyett hogy kitermelte volna, pedig lett volna rá pénz, ezt is lehet tudni. Sok féle lehetõségünk volt/van/lesz csak kikéne használni bassza meg de így nem lehet.

így van

"Jah, menj már vissza kérlek abba az idõbe, amikor mindent megmondtak neked hogy azt csináld különben börtön. A nõket megerõszakolták, az embereket kivégezték, családokat tettek tönkre, gratulálok ásd el magad!"

Kádár-rendszer?Érdekes világképed van....

*beszélni

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Nem de nem várom el hogy a határon túliaktól kapjunk támogatást.....ami fordítva nem igaz.

Ulvar
Jah, menj már vissza kérlek abba az idõbe, amikor mindent megmondtak neked hogy azt csináld különben börtön. A nõket megerõszakolták, az embereket kivégezték, családokat tettek tönkre, gratulálok ásd el magad!

Az a gond, hogy azzal se "szabadna" (bár úgy se fogjuk betartani, ezt garantálom, viszont vannak olyan tótok, akik ezért képesek feljelenteni, merthogy a hivatalban használt magyar beszéd mostatntól olyan bûn, mintha pl. ittasan vezetnél, állítólag van egy esély "javítani a bûneiden", szóval elsõ alkalommal nem biztos hogy lesz pénzbírság) beszélhetsz magyarul, aki egyébként tud. És hidd el nekem, rengetegen tudnak magyarul.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Molnibalage
Csak nem 1920-at írunk. A körülmények nem azonosak. Több saját erõ kellene, de 100%-ben ez nem lehetséges. Akkor sem volt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Te magad is jól tudod mi a helyzet itt,komoly gondok vannak,szerintem elsõdlegesnek kellene lennie a saját portánknak és nem határon túlnak....

Ulvar
Most dönsd el magyar vagy vagy szlovák. Nem mind1. Amerikában sem mind1 a mai napig hogy Déli vagy Északi. Britteknél sem mind1 hogy Walesi, Skót, Angol, Ír...És te ki mellett állsz?

Azért én ezt nem mondanám,ha úgy átlag ember szintjét nézzük a Kádár-féle rendszer jobb volt mint a Horthy féle....Az urak semmibe vették a cselédeket.....

Ulvar
Nyugi. Nem vagy egyedül. Van aki még becsüli a kitartást és tesz is érte.

Gondolom neked se tetszik a jelenlegi politikai helyzet MO-n. Mégse költöztök ki családostul.

Azt mondd már meg nekem miért gond hogy egy olyan nyelven kell intézniük a hivatali ügyeket amelyet jól beszélnek????hm????

Ulvar
Hát jobb volt mint a Bolsevista rendszer.

Szlovákiában élek teee... de mindegy.
Mi az, hogy átköltözhetnénk akár mikor? Mi vagy te? Egy Kúrcsány, "el lehet menni, kéremszépen!", vagy mi? Már nem a kilakoltatások és tömeges kiköltöztetések idejében élünk. Az életünk itt van "berendezve", a rokonaink itt laknak, az õseink itt laktak. Egy utolsó mocskos tót miatt nem fogjuk mindenünket itt hagyni. Persze, eladunk mindent, aztán keresünk új életet MO-n, mi? Ignorancia az van, látom. Nem fogunk megfutamodni, ezzel csak azt érnénk el, amit a maffiózó Fico meg Slota banda akarna... Látszik, hogy fogalmad sincs a helyzetrõl, egyáltalán nemtudod, milyen az élet "idekint". Persze nem olyan szörnyû, vagy az utóbbi idõben nem volt olyan szörnyû magyarnak lenni, de mostanában kezd ismét felújulni a magyarellenesség.
Külömben meg tudok beszélni tótul is, szóval nem én vagyok hátrányban. 3 nyelvet beszélek folyékonyan, ellenben a nagypofájú hegyitótokkal szemben, akik többnyire csak a tótot ismerik, és azt hiszik magukról, hogy õk a világ közepe.

Az a szomorú, hogy lehet ha nem vonják vissza a bécsi döntéseket, vagy már eleve trianonnál igazságosan húzzák meg a határokat, az etnikai problémát figyelembe véve. Dehát nem így lett, a tótok egyre több földet akartak maguknak, nemhogy inkább örültek volna a megszerzetteknek, a magyarokat meg ott se lehettek a tárgyalásokon... csak miután már el volt döntve minden.
Szóval nekem senki ne mondja, hogy a tótoknak vajmi joguk lenne ugrálni. A 19. sz.-ban ébredt föl bennük pár ember hatására az ún. nemzettudat, nemsokára meg is kapták, amit akartak, de nem volt elég. Mindig többet és többet. Aztán a történelmet is meghamisították, hogy 1000 évig mi itt elnyomtuk õket.

1868 horvát kiegyezés,szabad belügy,de amúgy függõség.Na és a szlovákok?

Gundark 1 1
Igen ezek ilyen rohadt, megátalkodott emberek, ahol születtek ott szeretnének élni. Normálisan, békében. Furcsa emberek tény, mert például ki is vándorolhatnának Guatemalába, vagy a Kajmán szigetekre, de maradnak.
"Érdekes az elsõ világháború után valamint a gazdasági világválság után Magyarország szinte a fellegvára volt Közép Kelet Európának"
A Horthy féle,úri-cselédvilág?Azzal én nem dicsekednék.....

Felõlem lehet msn,talán megértenéd az álláspontom jogosságát.

Ulvar
Ez hülyeség, pont hogy engedtük a szabad nyelv használatot és vallás szabadságot pl: Horvátok? hmhm?

Ulvar
egyetértek. Nem így kell felépíteni Magyarországot, saját erõbõl kéne, mint régen. Érdekes az elsõ világháború után valamint a gazdasági világválság után Magyarország szinte a fellegvára volt Közép Kelet Európának. Akárcsak az I. vh elõtt. Most meg arra nem vagyunk képesek hogy egy normális utat csináljunk saját forrásból...és még ezt is elveszik mert költségcsökkentést kell végre hajtani mert ezt mondták a bankok...fasza. 😞 És mi lesz a mostani fiatalokkal, azaz mondjuk nem egozok velem és kortársaimmal. Menjünk ki külföldre? Hagyjuk el hazánkat? Ahelyett hogy felépítenénk mint szüleink és nagyszüleink? Erre buzdítsuk magunkat hogy csak magunkra gondoljunk? Ebbõl lesz az egységes igaz Magyarország? Hát nem.

"Miért trollkodsz? Kíváncsi vagyok mi szólva egy határmenti német vagy francia, ha betiltanák a nyelvhasználatát valaki. Akkor persze visítanának Brüsszelben."

Csakhogy az arányok mások nem fogják a nyelvhasználatot tiltani hiszen kevesen vannak,míg Szlovákiában bõven van magyar kisebbség.....Nem mindegy hogy kis jelentéktelen kisebbség,vagy nagyobb....Egyértelmû hogy a magyarok beolvasztására törekszenek,de érthetõ mi magyarok sem voltunk különbek Monarchiában.

"Az eu bekaphatja. Szarra sem jó intézmény."
Ebben egyetértünk.

Molnibalage
Miért trollkodsz? Kíváncsi vagyok mi szólva egy határmenti német vagy francia, ha betiltanák a nyelvhasználatát valaki. Akkor persze visítanának Brüsszelben.

Az eu bekaphatja. Szarra sem jó intézmény.

Pluskast
Nem vártam más jellegû reagálást a részedrõl. Csatlakozom Ulvarhoz.

Ulvar
Na látod, te vagy az igazi lehúzó, magyar ellenes gyökér 😊. Gratulálunk 😊. De itt fejezzük is be, nem azért van ez a topic, ellenben látlak szívesen MSN, vagy személyes találkozó keretében, és megmutatok neked egy két dolgot. Talán megváltozna a véleményed..

OFF over...😊.

Magad ellen írsz.

Talán el kellene adniuk a házukat és lenne rá pénz...csakhogy nem akarják.

Pluskast
Na akkor, hogy egy picit még segítsek Neked. Az agent provocateur jelentésének lényege: szélsõséges megnyilvánulásairól ismert provokátor.

Neked pedig már volt itt (nem csak ebben a topikban) jó pár ilyen megnyilvánulásod. Tudod nem az a baj, hogy elmondod a vélemyényedet, hanem az, hogy az sokak számára sértõ, durva és bántó. Így ne csodálkozz azon, hogy jó páran elküldenek a fenébe. Tudod lehet úgy is beszélgetni és vitatkozni, hogy mások véleményét tisztelem még ha nem is fogadom el vagy azzal nem is értek egyet. Nálad viszont ez a tulajdonság igencsak hiányzik. Na Ezt most veheted személyeskedésnek.

Ulvar
Hát te nem vagy normális...jééézusom .. perszeee hallod lazán van annyi pénzük baszod... ..hát én most kapok szívrohamot 😄. Ezen már tényleg csak nevetek 😄.

Áh...erre nem lehet mit mondani.. szégyen gyalázat... ennyit az összefogásról... hiába akar itt bárki összefogni mindig lesznek ilyenek.

Látszik hogy érveid nincsenek csak személyeskedés,de ez közös jellemzõtök,magyarkodóknak.

Ha ide akarnak tartozni átköltözhetnek,megszerezhetik az állampolgárságot,de nem.A stílusod meg siralmas.

Pluskast
Látszik, hogy túl fiatal vagy és foggalmad sincs, hogy a magyar szóhasználatban ez mit jelent. Segítek egy ici-picit. Köze nincs egyetlen számítógépes játékhoz sem.

Ulvar
Hát te hülye vagy bazdmeg mind1...Nem az a bajom ahogy leírtam hogy nem egyezik a véleményed, olvasd végig mit írtam. Az a bajom hogy hülye vagy, mert össze vissza beszélsz hülyeségeket és még azt mondod hogy a másik a hülye. Mind1. Már csak röhögök rajtad kész...

Ulvar
ÁÁÁLLLJJUNK MEEEG miniszter úr... Te el vagy tájolva....Trianon után nem a mi belügyünk, de a külügyünk, ugyanis ugyan abból a vérbõl van mint te, és mi van ha õ ide szeretne tartozni és nem oda? Hagyjuk magukra õket, mert úgy egy gonddal kevesebb??? Na neeeem. És sajnos van nem egy ilyen ismerõsöm...És nem csak felvidékbõl hanem Erdélybõl is. És sajnálom õket, és sajnálom hogy nemzeti érzelmû vagyok, nagyon egy faszkalap geci fasiszta náci fattyú lehetek akinek a mániája az ária faj fenn tartása és a cigányok zsidók kiirtása...ugye?

Tehetséges fiatal lehetsz.

Még jóhogy nem rajtad múlik aki nem ért egyet azt már megöletnéd,mondhatom szép....

Nem vagy százas.Milyen agent?pf túl sokat játszol😄

Ulvar
Bazdmeg, én kulturáltan írok be nem írom le sértõen mivel nem szimpatizálok pedig megtehetném, de megtisztelem a többit azzal hogy akivel esetlegesen egy a nézetem annak privátba írok valamit legalább ennyivel tisztelné a többit is. Ezért tartunk itt...mind1...Csak ahogy tegnap is mondtam felhúzom magam... Szúszá. ...

A szlovákok belügye,egyébként ott a szlovák érdekeket nézik és ott van cigánybûnözés is,mégis a szemedbe szélsõséges szemetek,ami érdekes mert a hozzád hasonlók ide szélsõséges magyar vezetést akar.hogy is van ez?a szlovákok szlovákoskodása rossz,de magyarkodni jó...

Pluskast
Felesleges válaszólni neki õ egy agent provocateur. Minden ilyen dologba bele köt és csak az alkalmat lesi, hogy elmondja a hülyeségeit. Vedd levegõnek 😊

Ulvar
És igenis én is pattogni fogok mert én is onnan származom. Idióta...elsõ fára kötnélek téged is bazdmeg...Legalább ne szólalnál meg, ha azt se tudod milyen érzelmûek olvassák a topicot...

Ulvar
Bazdmeg, õ ott él te állat -.-"

Pares
tegnap 11:53
A szélsõségességrõl csak annyit jegyeznék meg, hogy míg Magyarországon vannak szélsõséges megnyilvánulások, addig Szlovákiában ezeket törvénybe foglalják és a magyarelleneségre alapozzák a politikát... Tudom, mi a helyzet, mert felvidéki magyar vagyok.

Istenem lõdd tarkón magad kééérlek! -.-"

Én a mai Magyarországban inkább kételkedem 😄

Pluskast
"Az viszont jó kérdés, hogy ki dönti el!? (A TV?)"

Ez tetszik! 😊 És milyen igaz!!

Az ott élõ magyarok amúgyis beszélik a szlovákot,csak te ugrálsz meg a többi nagy magyar.