II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ulvar

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Ulvar

Ulvar

"A második világháborúban eltûnt 78 ezr amerikai közé tartozik az a 20 éves texasi pilóta, akinek testét a német búzamezõk fedik."
"Denis To azonban eltökélten folytatja a munkát a pilóta édesanyjáért, aki 64 év óta várja, hogy végre hírt kapjon fia sorsáról. "

Az anyuka ezek szerint legalább 64+20+18 = 102 éves. Gondolom, a pilóta nagyszülei még jobban aggódnak.

Amerikaiak Europában
Nem túl friss,de hátha valaki nem olvasta.Érdekes feltétlenül...

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Ezért kell sok ember ott legyen hogy lássák.
Áldozatot hoznék,mint a mentõsök...
Sõt,lehet én járok jól<#ravasz1>

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Ha balszerencséje van, csak akkor...
Aztán pont téged rabolnak el, és jól nézel ki...<#eplus2>

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Nekem bármilyen jelzéssel megfelelne...
csak lássam,sokadmagammal.

Ha jól láttam, be lett lökve két video náci csodafegyverekrõl. A Maus -ról és Ratte nevû társáról csak annyit jegyeznék meg, hogy pusztán méretüknél és "sebességüknél" fogva is kiváló célpontot nyújtanak. Hiába veti be a hadvezetés, ha a szövik gépei egymás után változtatják azokat fémforgáccsá. Hiába no, Hitler nem tanulta meg, nem a tûzerõ és a páncél a minden. Menni is kell. A csészealjakról: ha annyit írnak róluk, miért nem tûnt fel még egy sem az égen? Majd ha látok a pofám elõtt leszállni egy ilyet, amin bazi nagy svasztika díszeleg, azt mondom, oké, létezik. Én is szeretném elhinni, de olyan vagyok, mint Columbo: bizonyíték.
degenerator
nem a kulturális felsõbbrendûségrõl vitáztunk, hanem hatékonyságról, olcsóságról.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

A tények meg már nem is játszanak egy idõ után.

Kisendre
Az a baj, hogy mindkét fél elfogult, leginkább azt fogják elhinni ami számukra "kedvez".
Törvényszerû, ha két más irányba elfogult személy kezd el vitázni, az elõbb-utóbb anyázásba megy át, most is ez történt.

Nagyon ugranak az emberek az ilyen témára.
Hallanak néhány sztorit és egy részét minden további nélkül elhiszik,más részét semmiképp...
Szánalmas...

Molnibalage
Mi az, te is kedzed a trollkodást? Nem a jenki katonák téptek szét lovakkak egy megerõszkaolt apácát.

Van még kérdésed?

<#falbav><#lama><#banplz>

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Tudod õ volt az aki barbár hordának titulálta az oroszokat,és az amcsi katonákat mûvelt katonaságnak....

MaSzKa

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

MaSzKa

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

degenerator
afganisztánról volt szó, ott voltak szovjetek.

Uraim, ha egy nemzet úgy gondolja, hogy vannak védelemre méltó értékei és érdekei, akkor kötelessége gondoskodni azok védelméről. (Ismeretlen Francia Tábornok)

B-24
érdekes oldal Libi rajongóknak...

Ulvar
Sõt soha. Lásd Afrika, Szomália.

"a stinger megjegyzéssel arra akartam kilyukadni, hogy hol van a mostani kecskepásztoroknak ilyen technikájuk?"

Hmmmm... Igaz, Irakban történt, de láttad a DHL teherszállító gép eltalálásáról készült filmet?

Szintén Irakban történt, hogy egy M1-es oldalpáncélzatát átütötte valami, ceruza átmérõjû lyukat hagyott maga után, és több berendezést tönkretett, valamint megsebesült a személyzet pár tagja.

Szóval, ha van pénz, akkor van minden (a fegyverkereskedõket nem mindig a hazafias érdekek vezérlik)

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

degenerator
a stinger megjegyzéssel arra akartam kilyukadni, hogy hol van a mostani kecskepásztoroknak ilyen technikájuk?

az oroszokkal néha nyílt csatákat vívtak. most hol van ilyen?

néha megáll az eszem az egysíkû, kétbites gondolkodásodtól.

Molnibalage
A Stinger "lövöldözés" nagyon fel van fújva. Az egész konflikus alatt alig ezres nagyságrendben használtak fel belõlük. Ezt elsõ blikkra soknak tûnik. Na de 3-4 év alatt? Ez napi egy indítást sem ér el átlagban.

A Stinger meg hogyan jön ahhoz, hogy mit bír a bokorugró baka. Érdekes módon Afganisztánban az oroszok is teherautóval, BMP-vel, tankkal jártak szinte mindehova, ha volt út. Ezek veszteséglistáját is nézd meg... Ha nem volt opció a fenti, akkor helivel.

Az újonnan érkezõket meg repcsi hozta legtöbbször, Il-76-os. Konkértan a háború legsúlyosabb vesztesége az volt, mikor egy Il-76-ot (vagy An-22-õt?) löttek le. 200 körüli halott volt...

Fûzzek még bármit is "sasszemû" észervetéeleidhez? Nekem speciel megáll az eszem azon amit itt mûvelsz.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

degenerator
"Az átlag sorkatona. Aha, persze. Szeretném én azt látni. A MNH szintje beleillet az átlagos VSZ szintbe. Õk is ezt csinálták ugye napi szinten? Ne fárasszál már."

igen, az átlag sorkatona. pl egy tankelhárító csecsenföldön, hegyen, vitte a sátrát, cövekeket, fejszéket, fûrészeket, ásókat, hasonló dolgokat. Aztán karabély, õszer bele, néhány gránát, kés, kabát, takaró, hálózsák, bogrács, két karton cigi, fehérnemû, plusz PTUR.

és bizony, átlag sorkatona. és természetesnek vette.

degenerator
"Akkor nyisd ki jobban a szemed te szerencsétlen hülye, mert erre már nem találok szavakat. Az ODS alatt a jenki (és más erõk is) sátortáborokban éltek hónapokig, a semmi közepén. Légkondiról szó nem volt meg a szokásos ellátási szintrõl, amit te vízionálsz. Szórakozási lehetõsége sem volt, pia és nõ sem. Más egyéb?"

És ezt hatalmas dologként élték meg. Máshol ez átlag feladat.

"Afganisztánban a nem harctéri veszteségek megalhadták a harctérit. Tudod olyan nevetséges dolgok miatt, hogy a katona fertõzött vizet ivott. Gratulálok..."

Afganisztánban van akkora ellenállás, mint a szovjet hadsereg ellen? pl, hol lövöldözik az amcsi heliket stingerekkel?

Molnibalage
Római polgár nem hadakozott. Arra ott voltak a légionáriusok. Tudod, zsoldoshadsereg.

Nem a germán barbár hódította meg az akkor ismert világ nagy részét és tartotta egyben pár évszázadig.

Van még más hülye példa is a tarsolyodban? Alig várom.

Molnibalage
Az általad leírt dologokra jó lenne valami pédát mutatni, mert ez így szájakarate.

Kiváncsi lennék, mi lenne az amcsikkal, ha nem lenne légkondi a barakkjaikban.

Akkor nyisd ki jobban a szemed te szerencsétlen hülye, mert erre már nem találok szavakat. Az ODS alatt a jenki (és más erõk is) sátortáborokban éltek hónapokig, a semmi közepén. Légkondiról szó nem volt meg a szokásos ellátási szintrõl, amit te vízionálsz. Szórakozási lehetõsége sem volt, pia és nõ sem. Más egyéb?

Unom, hogy a jenkiket puhpöcsû senkiknek tartod, te ezek az alakok elég sok segget szétrúgtak. Az oroszok '45-óta nem vettek részt komoly háborúban, ahol voltak, ott is vesztettek.

Afganisztánban a nem harctéri veszteségek megalhadták a harctérit. Tudod olyan nevetséges dolgok miatt, hogy a katona fertõzött vizet ivott. Gratulálok...

Egy orosz katona az 50-70 kilós szerelvényével járõrözik napi 25-40 km-et.

Az átlag sorkatona. Aha, persze. Szeretném én azt látni. A MNH szintje beleillet az átlagos VSZ szintbe. Õk is ezt csinálták ugye napi szinten? Ne fárasszál már.

Egy 190cm/100kg-os jenki erre mirét is ne lenne képes? Valami okot mondjál és ne baromságokat. Az õ kiképzésük nem terjed ki az erõnlétre? Mert a baka PS3-mal háborútik? Vagy az is volt a '80-as évkben? Jaj...

A vietnámi háborúban az amerikai katonák nem voltak hajlandóak gyalog járni, mnidenhova teherautóval akartak menni.

Komolyan mondom itt már tényleg röhögnöm kell. A vietnámi veterán ismerõsöm kicsit máshogy vélekedett errõl. Ugyanis ahol nincs út, hogy nem megy teherautó...

A "keresd fel és kutasd" személettel kirakták õket valahol és hetekig is kint lehettek terepen.

Ok tudom, hülye vagyok.

A jelek szerint igen. Nem kicsit, nagyon.

degenerator
lefordítva, elkényelmesedett római polgár, kontra germán barbár. melyik lehetett a jobb?

degenerator
igen.

Az lenne a gond hogy valaki esetleg igényli a civil társadalomban is megszokott jólétet mint katona?
A másik meg a civil társadalomban sem nagyon válogathatott.
Jól értem?

degenerator
látod, teljesen másról beszélünk.

Egy orosz katona, a 90es években, ha arról volt szó, ivott a patakból.
Az amerikai katona háborog, ha nem érkezik meg az usában zacskózott víz.

Egy orosz katona megette csecsenföldön a kóbor kutyát is, ha nem volt utánpótlás.
Egy amerikai katona, ha nem jut 3 napig hamburgerhez, eladja a sztoriját dokfilmnek.

Egy orosz katona hetekig aludt õrszolgálaton olyan fedezékben, amiben az esõzések miatt a füléig ért a víz, a priccs hiánya miatt.
Kiváncsi lennék, mi lenne az amcsikkal, ha nem lenne légkondi a barakkjaikban.

Egy orosz katona az 50-70 kilós szerelvényével járõrözik napi 25-40 km-et.
A vietnámi háborúban az amerikai katonák nem voltak hajlandóak gyalog járni, mnidenhova teherautóval akartak menni.

Ok tudom, hülye vagyok.

"A szovjet laktanyák és körülmények olyan szarok voltak, hogy az itteni szolgálatot mindenki üdülésnek tartotta a körülmények ellenére is"

Szerinted akkor, ebbõl az jön, hogy a szovjet katonának nagyobbak az igényei, az eltartási költségei?

"Bocs, de szánalmas erõlködést mutatsz be"

Szerintem inkább az írott szöveg értelmezésébõl nyújtottál gyenge teljesítményt.

Szerinted, ha egy katona rossz körülmények között él, viszont azt napi szinten elviseli, sõt, azt veszi alapnak, abból azt következik,hogy nem bírja ki?

Molnibalage
És szerinted az oroszknál mi van most te nagyon te..?

A szovjet laktanyák és körülmények olyan szarok voltak, hogy az itteni szolgálatot mindenki üdülésnek tartotta a körülmények ellenére is. Még a pilóták is. Egy weboldalon asszem egy bulgáriából Magyarországra áthelyzett pilóta írt errõl, és ott szinte szó szerint ez volt leírva. Az itteni szolgálat és körülmények üdülés volt. Belenko is említette, hogy milyen szánalmas az elhelyezés és, hogy ennek milyen hatása volt a morálra.

Akkor hol is van a mindent eltûrõ orosz katona?

Bocs, de szánalmas erõlködést mutatsz be. Minden katona morálja egyformán megviseli a hosszútávú szar életet.

degenerator
amúgy direkt figyeltem.

említettem én valahol 2. vh-t? pont írtam, hogy 80as évek, amikor kezdett bejönni mindenhol a fogyasztói társadalom.

Semmi köze a rendszerhez annak hogy megadják magukat a csapatok...
legalábbis nagyon minimális...

degenerator
gondolom, ha azt írnám, hogy nekem meg röhögnöm kell a te szemellenzõsségeden, akkor hülyének néznél.

hagyjuk az egészet.

Molnibalage
Esetleg támaszd alá. Morál meg nem minden. Esetleg részletes adatokka rendelkezel a szovjet morálról? Végülis csak millióan adták meg magukat és nem harcoltak a rendszerét. Másik néhány százezer meg önként harcolt a németek mellett.

Gratulálok. Egyszerûen röhögnöm kell szemellenzõs hozállásodon.

degenerator
a droid hozzáállásom abból is állhat, hogy olyan tényekre, és információkra alapozom a véleményemet, amin te átsiklasz, esetleg nem veszel figyelembe.

nézzük csak bastogne-t. az usa katonánál az hõstett. az orosznál alapkövetelmény.

nézzük már meg, mekkora ellátást igényel egy amerikai katona ahhoz, hogy ne csökkenjen a morálja, és egy orosz.

Molnibalage
II.Vh alatt hónapokig harcoltak csapatok kint az elsõ vonalban. Bastogne mond valamit? A téli hónapok alatt is a belha fenyvesekben?

A vietnámi õrjáratok? A koreai fagyoskodás az '50-es évek elején?

Kezd rohadtul elegem lenni a dorid hozzállásodból.

degenerator
pl?

Molnibalage
Blablabla. Történelmi tények bizonyítják, hogy álomvilágban élsz -e téren.

degenerator
részedrõl tisztáztuk. hagyjuk.

Molnibalage
Baromság. Pont. Ez akkor ott is tisztáztuk.

Igazából nem tudok sok mindent arról az esetrõl,de mi van akkor,ha nem megrendezett volt,és nem csak propaganda?:I

degenerator
a haditechnikai topikban beszélgettünk anno errõl.

a 20. században, de fõként a 80as évektõl kezdve.

arra gondoltam fõként, hogy egy amerikai katona nem hajlandó olyan körülmények között élni, és harcolni hosszabb idõn át, mint ami egy orosznál a kiindulási pont.

Molnibalage
Csak akkor mi szükség volt egy megrendezett akcióra? Ez valahogy nagyon belekavar a lenti dokumentumokba...

Molnibalage
Nem értem a nekem cízett sorokat. Mikor? Hol? Melyik idõben? Mirõl van szó?

degenerator
most olvasom pont arkagyij babcsenko, jelenetek egy háborúból címû könyvét. abból képet kaphat az ember a szláv/keleti emberek mentalitásáról, és brutalitásáról.

molni, neked is ajánlom, összehasonlíthatnád az alapján az orosz, és az amerikai gyalogságot, és megértenéd, mire gondoltam olyankor, amikor azt mondtam, hogy a lövésznél nem a pénz a lényeg a kiképzéskor.

degenerator
a vörös hadsereg megmosta a lábát azér a visztulában😊

de hagyjuk a témát, nem ide tartozik.