15042
Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
-
#7258 Recycle..! :)
Nekem anno nagy father mesélte hogy az itt kilőtt T-34-esekben játszottak... volt amit elhagytak mert lánctalp leszakadt stb stb... -
SZU #7257 -
#7256 Álcafestést készít ! :) -
#7255 Itt mit csinál a manus? A felső képre gondolok. Átlagos karbantartás vagy álcamintát fest fel? Mert nekem ez a "kütyü" értelmezhető olajpumpaként, meg festékszóróként is. -
-
#7253 Úgy tűnik a führerből profi boxoló válhatott volna,táncol mint Kokó :) -
#7252 Én itt szoktam nézni. -
SZU #7251 Sok fincsi kép! -
#7250 (A képek valóságától független jó képek). -
SZU #7249 NP! =)
Félreértelmezhető fényképek:
Happy German Soldiers
És egy slusszpoén! ;)
-
#7248 Értem mit mondtál és nem is azért írtam, hogy kötözködjek:) Ez csak a fényképről leszűrt észrevételem volt:) -
Freeda Krueger #7247 Nem lehet hogy békeidőben készült a kép? -
SZU #7246 Értsd jól amit írtam! ;)
Pár hógolyózó katona fotója miatt fölösleges azt mondani, hogy pont ők nem voltak gonoszok, és azt is, hogy mivel ilyen egyenruhát viseltek és azon az oldalon harcoltak ezért eredendően szégyenletes gyilkosok mind.
Kapis? =) Ez csak egy kép, egy pillanatfelvétel.
Kereshetnék én is rokonszenves fotót, vagy filmet is a kutyájával játszó és anekdotázó führerről, ettől még nem lesz idézőjeles tömeggyilkos. -
#7245 bohózat
-
#7244 [URL=http://kuruc.info/r/2/82198/]Ide kapcsolódó cikk! Érdemes utána olvasni....hallatlan amit ezek a "nácivadászok" művelnek, és mondanak![/URL]
-
#7243 Ha megnézed azok a vagonok nem "személyszállításra" alkalmasok. Nem marha vagonok. Amúgy meg a hógolyózó "nácik" mindegyike wermacht katona. A zsidók transzportálását meg az ss végezte. -
#7242 annak a filmek az a lényege, kár felhúzni magad rajta. -
SZU #7241 Nem akartam ideologizálni, csak épp ezért ebből a képből merész kijelenteni, hogy "hát igen "gonosz nácik"".
Egyébként nem tudom hányan néztétek végig a Becstelen brigantikat, de hogy engem milyen szinten felk*rt az a film...
Ügye ott minden német a legsötétebb náci, akit ki kell nyírni... -
#7240 Szerintem meg egy pillanatképen nem érdemes ideologizálni... -
SZU #7239 Ezt ebből a képből ki lehet hozni "" jelekkel és a nélkül is. Mert pl.: épp lehetnének zsidók is a vagonokban. Ettől függően a jelenet lehet pozitív és negatív is!
De igazad van, nem volt minden tengelyhatalom mellett harcoló náci, vagy gonosz. -
#7238 hát igen a "gonosz nácik" -
Lacusch69 #7237 Ez igazából akkor poénos, ha a hógolyókba jut némi bazaltzúzalék is... -
#7236 -
Freeda Krueger #7235 Igen,bár én a teljes nevet nem tudtam. -
Mauro39 #7234 Alfred Lengyel Jr.--T/5. -
Freeda Krueger #7233 Érdekes mert a Malmedy nél lelőtt amerikai katonák emlékfalán is van egy magyarosan hangzó név. -
harcu #7232 Mivel olyan 1 millió körülire teszik a kivándorolt magyarok számát a század elején, és feltételezem, hogy az arányuknak megfelelő számban vettek részt a harcokban is, és feltételezek egy 200 milliós lakosságot az USA részéről, akkor olyan 0,5%-a lehet a teljes veszteségnek a magyarok aránya. -
#7231 A teljes II. Vh-s veszteséglistát átnézve lehetne extrapolálni. Vagy kisebb mintha is megteszi, de akkor a hibahatár lényegesen nő. -
Lacusch69 #7230 Számszerű adatot nem tudok, de egy érdekesség:
Ama bizonyos USS.Wahoo tengeralattjáró elsüllyedésekor két magyar származású tengerész is meghalt: J. S. Erdey és A. J. Magyar.
(Forrás: http://olli.freeweb.hu/) -
Mauro39 #7229 mostanság láttam egy dokut az Ardenneki offenzíváról, több veterán is megszólalt az amerikai oldalról, az egyikük Frank Dudash (Dudás Ferenc?!) volt, mostanság többször is elgondolkoztam (és ez is kapóra jött) azon, hogy vajon mennyi "amerikai-magyar" szolgálhatott a világháborúban az amerikai hadseregben? vajon van erről valami adat? -
#7228 Én 1848/49-es szabadságharcot kaptam abból is az erdélyi hadjáratot. Pont elötte olvastam el Bem a magyar szabadságharcban című könyvet:P -
Szépen kiszínezték. -
#7226 http://www.liveleak.com/view?i=dbd_1308900367 -
#7225 Én a Kádár korszak napjairól kellett hogy beszéljek...már mindent elmondtam, tanár meg mondta hogy csak folytassam, már a Wartburg, Trabant T72 minden volt a vége felé...:). -
harcu #7224 Nekem angol polgári forradalom volt a tételem. Mondjuk gyakorlatilag mindegy volt, mit húzok, mind ment volna. :) Viszont bejött az magyarból, hogy amit aznap reggel egy tételt átolvasol, abból érettségizel. -
#7223 Nem, de benne volt. II.Vh 1939-től 1942-ig volt asszem a tétel. Vicces volt mikor oda jutottam duma közben és úgy beszúrtam, hogy "jé, ami éppen 60 éve volt." -
Freeda Krueger #7222 Külön tétel volt a Barbarossa? -
#7221 Barbarossa? 10 éve érettségiztem. Kapaszkodj meg, pont abból a tételből. :) -
Freeda Krueger #7220 Ó igen,a kapituláció.
Csodás nap volt :)
Ermlékszem még mintha csak tegnap lett volna :) -
harcu #7219 70 éve volt...