Minden amit a II. világháborúról és a Harmadik Birodalomról tudni lehet
  • Ulvar
    jó neki hogy játszhatott velük, nekem mind két nagyfaterom harcolt. egyiket 16 évesen sorozták be, majd képezték ki, és vitték Kassára ahonnan Németországba szállították, ahol további kiképzést kapott. Majd Drezdába szállították, pont a bombázás előtt. Megúszta, de pakolhatta a hullákat, majd amerikai fogolytábor és szökés, végül csak haza ért...

A másik nem beszélt senkinek, vagy nagyon keveset arról hogy mit csinált. Annyit tudok hogy telefonvezetékeket kellett helyre állítania...igen ám csak közben a szövetségesek folyamatosa lőtték őket repülővel...csak a szerencsének köszönheti életét, szerencsétlen mindig egy bokor alatt bújkált amikor jöttek a repülők. Egy életre megmaradt benne, de ő is megúszta, bár nem tudom hogyan, csak azt tudom hogy mit csinált.

Akiről korábban meséltem nagyfateromat próbáltam már kérdezgetni, de azonnal elterelte a témát más irányba, vagy a szokásos témát mondta el, ami nem lett részletezve. Annyit sikerült kiszedni még, hogy az amerikaiaktól nem hiába menekült el...nem voltak ám ők se szentek és akkor finom voltam.