II. világháború

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Mert a náci felsõ vezetés idiótákból állt és a hülyeséget erõltették. Amíg egy ICBM nem rendelkezik legalább 60-70% körüli megbízhatósággal, addig hülyeség rá atomegyfevert tenni, fõleg, ha alig pár darab van.

Az elsõ robbanófejek is jóval 1 tonna felett voltak.

Le kelle már számolni ezekkel a "csodafegyver" és "németeknek volt esélye mítosszal". Minden radikálisan új dolog amit szolgálatba állítottak kiforratlan volt. A másik fele szimplán használhatatlan. Még 5-10-15 békeidõs fejlesztés kell nagyobb pontenciálal, hogy legyen belõlük valami értelmes és valóban használható. Többnyire max. jó ötleteik voltak. Az Leonardonak is volt, de attól nem õ találta fel a dolgokat...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ulvar
Azt akartam mondani hogy közel álltak az I. ben a kapitulációhoz. Rosszul fogalmaztam reggel van + 5 ZH 1 vizsga után ... sorry

War Thunder AF & GF Thrash metal topic, V8 Supercars, HRC

Ulvar
Én is így gondoltam a nagyobb töltetet. Ha nem tudják kifejleszteni az atom fegyvert miért szenvednének vele? Miért nem próbálnának máshonnan közelíteni a dolog felé?

Az angolok mikor is kapituláltak az elsõ világháborúban? Ez nekem új.
Ulvar
A kút fejembõl és abból hogy máshonnan nézem a helyzetet. Amúgy az I. Vh.s dolgot könyvbõl.

A komplett V2-es kilõtt robbanóanyag összesen volt pár ezer tonna. Ennyit kapott egyszerre egy bombatámadásban egy német város, nem fél Európára elosztva. A ballisztikus rakéták igazából csak tömegpusztító fegyverrel érdekesek - vegyi, biológia vagy atom-, mert a pár kilométeres pontosság elegendõ akár Budapest mellétrafálásához is. Vagy ha be is csapódik, mit csinál 1 tonna robbanóanyag? Ledönt egy házat? Marad még másik egymillió.
Molnibalage
Ja, és amerika többi része? Az ipari termelés a Nagy tavak körüli városokban volt vagy másol. Elérhetetlen volt mindenki számára. Ma is az igazából, csak ICBM jön számításba.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Nem a túrót nem. A szovjet és jenki ICBM-hez kellett még majd 15 év. A V-2 320-km körüli hatótáva semmi volt, de az indítások 20%-a asszem azzal zárult, hogy felrobbant. Az indított rakéták jó ha fele érte el a célpont környékét. Mit tettek volna az orrába? Max. 1 tonna hasznos teherrel mire jó? Egy Liberator egy bevetésen vicc költséggel és pontosabban ledob 5-6 tonnát. A 20 évvel késõbbi ICBM körkörös szórása 8 km (!) volt.

Mikor voltak az angolok kapitulációhoz közel? Szerintem soha. Még azt a szintet sem érték el, hogy éhezés kezdõdjön. Jegyrendszer volt, azt passsz. Az I.Vh alatt a központi hatalmaknál brutális élelmiszer hiány volt...

Honnan jönnek ezek a vad gondolatok?

Molnibalage
És milyen bombamennyiség lett volna? Akkor oda is vadászok települnek és olyan mészárlást csinálnak a németek között, mint a németek Ploiestinél és Schweinfutnál. New York bombázása miben segítette volna a német gyõzelmet? Max. a dokkokat érte meg volna.

Molnibalage
És ki kezelte volna õket? A háború végén gyerekek és 40-50 éves "katonák" harcoltak...

Mi gyártotta le volna ezeket? Az igazság az, hogy a gázturbinás jetet leszámítva a németek szinte minden téren hátrányban voltak. Lehet bármilyen pöpec a harctéren a Tiger vagy Panther, ha a gyártása komplikált és az ellen nem 6000 db-ot gyárt hasonló kategóriában, hanem 60'000 db-ot.

Semmiféle realitása nem volt a német sikernek '43-tól kezdve. A kérdés az volt, hogy mikor jön a vég és addig hány ember hal meg a tébolyult vadbarom miatt.

Ulvar
Na várjunk, azért az interkontinentális ballisztikus rakéták kifejlesztésétõl nem álltak messze.. annak a hatótávolsága....van 4-6000km ha jól tudom. Azzal és egy nagyobb töltettel elértek volna minden célpontot. Az Angolok nem álltak messze a kapitulációtól, az USA segítsége nélkül be is kapituláltak volna mint az I. vh. ban. De ha a szövetséges kiszáll akkor utánpótlás nuku. Akkor Anglia szarban van. És kezdõdhetett volna minden újra.

Gundark 1 1
Nem "ki lõttek" hanem "ki tudtak lõni" 😊
Gundark 1 1
A háborúkat nem a csodafegyverek döntik el. Amikor az USA beszállt ki lehetett tenni a vége táblát. Csak az idõpont volt kérdéses. Akkora gazdasági potenciállal nem lehetett versenyezni. Gondoljunk csak a Liberty hajókra, egyszerûen több készült mint amennyit ki lõttek. Persze ebben benne volt az is hogy a repülõk hatótávolsága jelentõsen megnõtt és a végére szinte eltûnt a holt terük a tengóknak akik viszont igencsak nem szerették a repülõ masinákat.

No meg a másik oldalnak is megvoltak a maga kis játékai. Nem szeretem a D Mustang istenítését ami mostanában folyik de el kell ismerni kiváló gép volt. És amig Tobak Tibi bácsi könyvében a képe alatt az az aláírás szerepel hogy "az egyik legveszélyesebb ellenfelünk" addig el is hiszem. Hogy miben volt jó? Nagy hatótávolságú kísérõ vadászgép szerepben.

Remek hogy egy darab horten eléri a túloldalt. Kicsit macerás egy 50 100 gépbõl álló köteléket odavinni. Rengeteg üzemanyag, és ledobnak majd egy 100 kilós bombát. És akkor még nem beszéltünk arról hogy amennyiben bármelyiket találat éri elveszettnek tekinthetõ mert nem bír még ki 6000 kilométert hazáig.

Kb a Japán általi USA területének a bombázásnak felel meg.

Hülyeség.

A Panther és a Tiger I-II. a Shermanhez vagy a T34-hez képest csodafegyverek voltak.
Aztán Rejtõt idézve: "sok lúd disznót knockoutol".

Talán ebben a topikban írtam, talán nem: a háború sorsát a hadrafogható lakosság létszáma, az ipari fejlettség és kapacitás, valamint a nyersanyagtartalékok döntik el.

A németeknek ezek közül TALÁN az ipari fejlettségben volt itt-ott elõnyük.

\"Fuck Hollywood. Fuck CGI. Fuck 3D Cinema. Fuck Special Effects. Fuck AVATAR. I want Clint Eastwood, Sergio Leone and Ennio Morricone! Damn it!\" -Ismeretlen török srác a Youtube-ról

Ulvar
Horton fivérek a csupa szárny repülõjükkel eltudták volna érni New Yorkot. Ez volt a Cél. New York bombázása, csak addigra elfogyott minden tartalék. Itt van pár õrült, és sikeres repülõ modell, ami alig vagy soha sem készült el.

Haver mesélte hogy Göringnek volt olyan repülõ terve, hogy egyszerre Stratégiai bombázó és Vadászbombázó. Hát ... nem sokáig húzta...állandóan kigyulladt...De amúgy ezen annyit kacagtam...hogy lehet Stratégiai bombázó és Stuka keverékébõl egy gépet csinálni.

Amúgy ezen repülõk miatt alakult ki az ufó hit. Mert olyan gépeket teszteltek és csináltak amiket más Ufo szerûnek talált. De ez hülyeség. Link alatt láthatjátok.

MaSzKa
igen a németek kezdtek el mindent

ha lett volna még 2-5 évük és addig kitartanak
jöhetett volna a csodafegyver, stb amivel akár nyerhettek is volna

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Willenbrock
Pontosabban Kanadai volt az eszmei szerzõ:bizonyos Ernst Zündel-és nyeseségvágyból követte el ezt a tettet😊

Willenbrock
Itt van egy link a sztori kialakulásáról.Természetesen a nagy USA-ból indult az egész elmélet ha jól tudom.

Honnan jönnek az alapok az ilyesmikhez?
Ki volt az elsõ aki ezt kitalálta?
Mármint a Náci ufo-t?

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Pluskast

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

A legmegfelelõbb szó rá szerintem a baromság.
Gundark 1 1
Azért a németek igen messze (a láthatáron túl) voltak az atombombától. Tudom mostanában mindent tök jó igy nézni, de attól még nem így van. Volt bizonyos Jack Northrop a csupaszárny gépek lelkes készítõje, mégis jobban hangzik az hogy ez igen go-229 a "lopakodó" és jól lezúzták volna az usákokat ha elõbb jön.

Náciufók: állítólag mindent elloptak a németektõl, pont ezt nem? Tény Von Braun az amerikaiaknak adta meg magát (most õszintén kinek adtuk volna meg mi magunkat a helyében? 😊 Ettõl függetlenül nem kerülnek elõ bizonyítékok ezeknek a csészealjaknak a létezésérõl csak mindig jön egy 98éves Hans bácsi aki beszélt olyannal aki hallotta hogy adolfnak vannak ilyenjei.

Miért nem rukkolt elõ az usa vagy a szu a hidegháború idején ilyenekkel, döngetve a mellét hogy ez igen ez ezt mi tudjuk csinálni de az ellenség az nem mert az hülye. Pénz nem kérdés. Ha egy Spiritet el lehet adni ennyiért és meg is veszik akkor egy ekkora technikai ugrás mint egy náciufó bármennyi pénzt megért volna nekik. Elfogadom hogy kisérleteznek ilyen eszközökkel, már az 50es évek óta. Akkor miért nem mutatnak be ilyet nyilvánosan? Most nem az imbolygó kis szarokra gondolok hanem a "rendes ufóra" ami 7 machhal megy és 10 méteren megáll. Persze szigorúan mint "kisérleti darabot" és hangsúlyozva hogy "akár" fegyvereket is vihet. (de nem akar mert békés szándékkal jött létre)
MaSzKa
engem nagyon érdekelnek a 2vh-s technikákról szóló írások

amúgy nem tudtok olyan helyet ahol lehet letölteni nagy mennyiségben 2. világháborús dokumentumfilmeket? fizetõs is lehet, privibe

Szerintem a kritikán aluli, sokkal jobban illik rá, mint az hogy érdekes.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Kb
Földi Pál a volt katona aki úgy gondolta történész lesz vén korára,módszere az összecsiszolás 5 könyvbõl csinál egy újat,magyarul pofátlanul másol,jah és persze szelektív módon.Felismerhetõ továbbá a náci védelmezésrõl,fröcsögõ szovjet gyülöletrõl..

Kurt Rieder meg álnév lévén,nem meri vállalni a nevét a szarhoz amit kiad.Módszere az internetrõl való anyaggyûjtés,az ufós hülyeségek pontatlan adatok jellemzik,az okultistákról szóló könyve meg marhaság,tényként írja hogy a németek azeroth nevû démont idéztek meg,illetve himmler feltámasztott egy középkori embert 😄DDD

Molnibalage
Ezek szinonímák a tömény hülyeségre? <#zavart1>

Azért van benne Kurt Riederbõl is egy jó adag 😄

Molnibalage
Vagy csak a józan ész szabadságra ment.

Asszem megint árleszállítás lehetett a Földi Pál standon...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

Ulvar
Én nem tom..én is csak lesek...

Molnibalage
Április 1. lenne?

MaSzKa
MaSzKa
pedig ott a kép

#5076-ban a BMW Ufokról

amúg a neten volt 1 olyan oldal ahol kifejezetten BMW Ufok voltak
csak nem találom

http://www.letletlet-warplanes.com/2009/08/25/luftwaffe-1946/

http://naziufomythos.greyfalcon.us/discaircraft.html

Zöldség: Hitler a Holdon

Willenbrock
Na neee pont BMW? Mégha Henschelt vagy Messzerschmittet mondtál volna...😊

Willenbrock
Az elsõ sugárhajtómûvet egy angol mérnök Frank Whittle szabadalmaztatta 1930-ban-ezt kevesen tudják mert az elsõ sugárhajtómûves repülést valóban németek hajtották végre.

MaSzKa

pedig BMW Ufok-k voltak

Willenbrock
1949 körül egy amerikai tengernagy igen jelentõs flottakötelékkel futott ki a Csendes Óceán déli részei felé.Pontos küldetésérõl és úticéljáról állítólag semmit nem tudni,bizonyos német érdekeltségek felszámolásáról szoktak pletykálni,hivatalosan pedig kutató-expedíció volt.Utóbbi biztos hogy nem igaz mivel egyértelmûen egy ütõképes harci kötelékrõl volt szó-ennyit már lehet tudni.Több hónapra tervezték az "expedíciót" de pár hét múlva vissza is tértek,miközben különös csönd vette körül az egész expedíciót,nem hoztak nyilvánosságra semmit az eredményeirõl,vagy egyáltalán arról mi is volt a konkrét céljuk.Viszont állítólag komoly veszteségeik voltak vadászgépekben,pilótákban és felszerelésben.Ha ez igaz akkor nagy kérdés hogy kikkel kerülhettek harcba ott a déli vizeken,miután nem sokkal korábban látványosan világháborút nyertek.Kik lehettek képesek érzékeny veszteségeket okozni egy USA köteléknek?Ezt nehéz elképzelni 1949-ben.Ha a nagy veszteségekrõl szóló hírek igazak,akkor azt gondolom lehetséges hogy valakik "csodafegyverekkel" megleckéztették õket-ahogy páran feltételezik.

Willenbrock
Van egy orosz dokumentimfilm a náciufó témáról-egész jó.Sok mindent hallani a német repülõ-csészealj kutatásokról,úgy látszik voltak ilyenek de egy részük bevallottan hamisítvány.Az amerikai ürge aki elõször dobta be a témát a nyilvánosság elé késõbb azt mondta kitalálta az egészet,a képei,bizonyítékai meg hamisítványok.Vannak a neten tervrajzok Haunebu meg Vril csészealjakról,rajtuk SS vezetõk aláírásai,stb.Állítólag antigravitációs/levitációs hajtómûvekkel kísérleteztek,de nem sok konkrétum van a dologról.Ehez kapcsolódik az Antarktisz-bázis feltételezés is,de szakértõk szerint az is csak legenda.

MaSzKa
MaSzKa

http://www.germanufochatter.com/German-Foo-Fighters/index.html

nagyon érdekes
ki tudja mi van még amirõl mi egyszerû emberek nem tudunk

el van ferdítve minden

MaSzKa
amúgy az érdekes, hogy minek mentek volna el, amikor már a Németeket leigázták és nem kellett tartaniuk

MaSzKa
nem tudom

bár nem tudom kiket hurcoltak ki

de Wernher von Braun 200fõs csapattal adta fel magát a az USA-nak
mert 3 választásuk volt

-halál
-oroszok (ez se jobb, mint a halál)
-amerikaiak

Willenbrock
Teller Ede a másik fontos ember a Manhatten-tervben.Úgy tûnik õ is magyar-zsidó volt mert állítólag a Numerus Clausus miatt ment az USA-ba többek között.Nem erõszakkal vitték,inkább az erõszak miatt ment úgy tûnik😞

MaSzKa

Willenbrock
Szilárd Leó az egyik fontos Manhetten terves fizikus.Õ is zsidó származású magyar volt.Einstein meg német állampolgár de õ is zsidó.Szerintem nem nagyon kellett õket rábeszélni arra hogy a náci Németország ellen fejlesszék ki az új fegyvert,bár voltak fenntartásaik a bevetésével kapcsolatban-errõl hallottam.Hogy erõszakkal vitték volna ki õket arról eddig még nem olvastam.Magyarul is van errõl cikk?

MaSzKa

MaSzKa
sugárhajtású repülõ

Einstein-nek "hála" Japán kapott atombombát 😞

és a mi tudósainkat is elhurcolták

nem önként mentek ki usába, mint azt ahogy beadták a köztudatba nekünk

MaSzKa
nem

usa és az oroszok a németektõl szerezték meg a tudást szinte mindenre:

atom bomba