3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ki korán kel, poligont lel.
bennem még a poly modellezés, valamint a nagy objektumszám kezelése merült fel, valamint asszem a vray primitívebb a c4d alatt, mint a max-nál.
Lassan már csak azért járok ide, hogy a MAX-ot anyázzam. A kollégám mindig cseszeget, hogy minek mentek olyan sok max-file-t. Nahát most megint beigazolódott, hogy kell. A tegnap esti legutolsó mentésem ugyanis szépen szarráment, és "Failed to Open" várt kora reggel. 😞 Még az a szerencse, hogy az elõtte való mentésem egy órával korábbi, mert asszem rohamot kaptam volna, ha a komplett lakóházat elölrõl kellett volna kezdenem.
Csak tudnám, hogy mi tud félremenni egy sz@ros SaveAs-nál. Fel nem foghatom.
u.i.: Jah és mindezt az elõzte meg, hogy a Quadro kártyám sem volt hajlandó mûködni, szóval hajnal ötkor szedtem széjjel a gépet, portalanítottam a VGA kártyát, és hálistennek utána volt kép, amin szépen HD minõségben virított a "Failed to Open" ablakocska. 😞
\"So always look on the bright side of death\"
Meg tudja valaki mondani, hogyha beanimalom a spinratet akkor miert porog tovabb az a ku**** particle? Ezek az autodeskesek hulyek? Vagy porog mint az allat vagy semmi...
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
teleport vazze.. alig varom.. 😄
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
http://kristalyhang.wordpress.com/2012/09/03/a-keshe-igazgatojanak-levele-vilagbeke-meghivo-a-kormanyoknak/
szeptember 21-én megoldják az energiaválságot :-)
Idõnként, ha egy spline-nál sub object szinten belelépek valamelyikbe, akkor eltûnik a vonalam. Csak akkor válik láthatóvá, amikor kijelölök valamilyen részt. Ha kilépek a sub-object szintbõl, akkor megint elõtûnik minden.
link
A végén van, látni hogy neki szép szimmetrikusan, egymás mellé kiterítve rakja, nekem meg egymás alá, és az egyiket teljesen összecsoffasztja... Mi lehet a probléma? elég idegesítõ hogy az utolsó lépésnél van gond....
Kérlek segítsetek :Ð
http://www.tenke.hu
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/2d-fluid-solver-in-maxscript
http://www.redgiantsoftware.com/products/all/knoll-light-factory/
http://www.tenke.hu
tenkenorman: Az az 90-es évekbeli lens flare-t azt nagyon gyorsan tüntesd el, manapság már inkább rontja, mint javítja a képeket. Jó az is, ha nem világít a torony (amúgyis nappal van)
Többi nem lenne rossz, de lehetne koszolni (algázni) a köveket, fû is lehetne többféle színû (néhány hosszabb fûszál, néhány kiszáradt sárgás, stb)
\"freedom is not a licence for chaos\"
A MAX-ben a sphere-re ha ráteszem a Turbo Smooth-t, akkor a gömb tetején és alján is keletkeznek ilyen... rovátkák. Azt nem tudom, hogy (fél)gömbben végzõdõ alakzatoknál hogy oldjam meg, hogy ezek a rovátkák ne legyenek ott, ugyanakkor mégis (fél)gömb lehessen v. félgömbbe végzõdhessen? Próbáltam a gömb "csúcsán" lévõ pontra a 'Chamfer'-t, s noha nem ennyire drasztikusan van jelen a probléma, de jelen van.
A probléma
#58624: Nagyon szép a kép, nekem az ilyen megvalósítása még csak távlati álom.
Az a lenszflór az ps utómunka vagy a render része?
*: mit 1? 100.
.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-
Egy nagyon hasonló erõmûrõl úgy jó egy évvel ezelõtt láttam videót és prezentációt a neten, az erõmû egy hatalmas kémény volt, aminek lábánál a talajtól pár méterre átlátszó fóliából kialakított lefedés biztosított egyfajta üvegházhatást, hogy a kémény szívóerejére rásegítsen. A fóliasátor alatt egy darabig melegkedvelõ növényeket helyeztek el. A kémény belsejében szélkerék termelte az elektromosságot. Azokat a rendereket is te csinálhattad annó?
per aspera ad astra
most oszinten vegig gondoltad amit leirtal vagy cask raengedted a macskat a billentyuzetre...
raadasul ugy hogy nem egyszer szereztem neked melot ami konnyu penz volt....
szoval ezt a hangnemet ha kikerhetem magamnak ne eroltesd foleg hogy en nem beszeltem igy veled.
es mit tanultal az elmult par evben 3d mellett? mert igen azt gondolom hogy ha valaki ugy hiszi hogy egymaga tervez egy teljesen ujfajta eromuvet atol cettig akkor az elszallt egy kicsit..
Ne haragudjatok de ez nem üti meg a szintet.
Útólag megjegyzem, hogy eszem ágában sem volt, közületek alklamazni valakit az épitészeti dolgokra, pont ezért a tuskó parszt viselkedési mód miatt. Faszom kivan nem fogood fel tuskó paraszt viselkedés mindig ellenszenvet szül? Mi olyan nehéz ebben? Szopjátok a faszt mit érdekeltek ti engem. Köcsög tahók.
Mehet flame szarházi. Érted vége van a hülye bunkóknak. Pápá
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
aaa nehogy azt hidd fiatalabb koromban ismertem egy lanyt... valszeg nagyobb melled van mint neki volt😄 szegenyke
el kell ismerjem, hogy a tiéd biztosan szebb, mint ahogy bármelyik lánynak nagyobb a melle az enyémnél.
Sokkal jobb pénz mint 3dvel gürizni. "
mirol beszelsz?!
11 eve vagyok epitoiparban tervezesben nagy projecteknel nem fisz-fasz tervezzunk egy szeket dolognal.. tudom mit jelent az hogy tanulmany terv, engedelyezesi terv, kiviteli terv, tender terv, biralati terv... es tudom hogy egy ember nem kepes megtervezni egy kibaszott eromuvet (kezdve az epulet statikajatol a geotechnikan at a gepeszetig etc).
egy otletted lehet persze az rendbe van de a ketto mas...
egyebkent meg nem kuldtelek a halal faszaba de ha akarod akkor elhuzhatsz oda ha mar szemelyeskedsz es van egy kis uldozesi maniad ismet...
Energia lobby van, hiszen ha belegondolsz, hogy olyan hülyességgel mint a szélerõmû milliárdokat lehet kicsalni a kormányokból.... A szélell az a baj, hogy amikor nem fúj akkor is meg kelle legyen a szükséges energiának... így jelen pillanatban nem sok érteleme van maximum kis cégeknek vagy egyéb ahol automatikusan arra át tudnak álni, de ezzel is csak saját magukkal basznak ki, mivel az energia mennyiség így is úgy kell...Hasónló a tidal meg a többi.
Itt kb véget is ér az energia lobby hiszen a nukleáris, szén,és vízerõmû folyamatosan termel energiát.
Zeno, menjél fussál. Bocs...
Sokkal jobb pénz mint 3dvel gürizni.
Egyébként ha a siemens, és a dán cégek sem küldtek el a halál faszára akkor te sem fogsz... LOL!
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
vagy eladod valami MIB-nek és szart se látunk belõle.
de, hogy legyen 3d-is. jót tenne a képnek, ha az épületen lnne még némi részlet(beton zsaluzás, vagy fémlemezek széle látszana egy picit).
de egy tenyleges mondjuk eng. terv szintu tervezes egy eromunel 2 ev az durvan keves szerintem😄
Remélem befut és akkor vége van a széntüzelésû, nukleáris, szél, és egyéb valamilyen problémát okozó erõmû típusoknak.
Egyébként az erõmû design tornyonként 15gigawattig tud skálázódni...