63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Csicsó3d #59525 nenad-nak igaza van. a 20-30k elég kevésnek tűnik, pláne ilyen háttérrel.
Megoldást viszont én sem tudok, csak hogy TP. Jó lenne megtanulni nekem is :/ -
#59524 2010-ben és 2014-ben is ugyanez van. :| Meg fogom tanulni azt a fránya TP-t végre, mindig itt kötök ki, ha részecskéről van szó. -
nenad #59523 masik max, 20-30k tul keves... szerintem olyan 300-500k tol kezdodik a bibi. -
#59522 Csak a móka kedvéért kérdezem, van itt bárki, aki a particle flow-t valaha tudta egy marék részecskénél több kezelésére hatékonyan használni, vagy bennem van a hiba? SSD, RAID, több GPU, rakplap RAM, erős processzor, és semmi, semmi értemeset nem tudok belőle kihozni, mert mindig ugyanaz a vége, hogy egy-egy frame update ideje egy 20000-30000 részecskés rendszernél is sokszor 3-4 perc. Agyam eldobom, így nem lehet finomhangolni semmit. -
#59521 Köszi, orvoslom majd a leírtakat. a színek valóban olyan összevisszásak. valamelyik kép még tavaly évvége felé készült vmeik meg a napokban. igaz attól még lehetnének egyformábbak.
lantlant: be kell valljam nekem sem tetszik az eleje :) hátulról jobban bejön. Igen a bokrok azok csak "úgy" oda lettek szórva. Látszik is melyik oldallal foglalkoztam többet eddig. Vahogy az épület másik oldaláról nincs is mit mutatni szinte, azért "nyűgös" vele foglalkoznom is valszeg.
kamionokbol nézek vmi jobbat. -
#59520 Ja és közben megtaláltam a kettővel előbbi kérdésemre a választ, csak rosszul kerestem googléval.
Nem "túlcsordulás" -ra kellet volna keresni hanem "kerekítésre".
Íme a kimerítő válasz:
kerekítés
kerekítés
..amikből többek között kiderül, hogy
alap utasításként nincs a max scriptben kerekítés
vagy lefele "kerekít": floor
vagy felfele "kerekít": ceil
ha kerekíteni akar valaki akkor írhat rá funkciót:
fn roundInt n = (n+0.5) as integer
roundInt 22.51
..ja és soha se felejtse el senki aki scritelesre adja fejet, hogy egész számokkal való osztás érdekes
eredményeket adhat:
5/2 --eredménye: 2 :)
5*1.0/2 --így már jó lesz :)
-
#59519 cam1 Első benyomásom az volt, hogy ez egy szocreál épület.. de funkcióját tekintve is inkább postának vagy banknak gondolnám a formái alapján.. (másik oldalról mar sokkal jobban tetszik)
Ja nem mondok igazat mert az első benyomásom nekem is az volt hogy diplomamunkához perfect. :)
A cam5-nel a bokrokkal pedig nem az a baj, hogy hasonlóak hanem, hogy nagyon rendezetlennek tűnik az előtérben lévő növényzet. Olyan mintha nem alkalmaznának kertészet... (a cam4 előtér növényzet már sokkal szimpatikusabb)
Amugy a kivitelezés tetszetős (modellek,render stb apróbb hibáktól eltekintve, pl a kamionok(cam5) minősége alatta van a kép egyéb eleminek minőségéhez képest...)
Legjobban a cam4 és a night2 tetszik. -
putyi #59518 csak röviden camera correction, a színeket össze kellene fésülni, az éjszakain világosítani, hogy érezni lehessen a tömeget, és megkomponálni a képeket. -
#59517 jah azok tényleg egyformának tűnnek, elvileg pedig 3 kül. formájú gaz. cserélem öket majd.
dropbox -ot megnézem még nem használtam -
zenoka #59516 cam5 nel az eloterbe levo bokrokkal valamit kezdj szerintem mert nagyon ismetlos ize van.. egyebkent diplomamunkahoz perfect:)
dropbox nem jo kepfeltoltesre? -
#59515 Hi!
Munkatársnak csinálom az alábbi képeket diplomamunkára. Elvileg dec-ig van idő vele foglalkozni, néhány wip képet feltolok, szívesen fogadom a tanácsokat, kritikákat, észrevételeket. Egy kamion parkolóval egybekötött motel+kajálda+kávézó lesz a project.
valami normális képfeltöltős oldalt tudtok ajánlani iaro helyett?
cam1
cam2
cam4
cam5
night1
night2 -
putyi #59514 nem írta, hogy koszolódáshoz kell. -
#59513 mixelgetés... nem törlök. -
#59512 Sajnos azzal nem valami egyszerű megoldani, hogy egy adott map szaturációját meppeld úgy, hogy vagy csak csökkented, vagy csak növeled, és egy koszolódásnál taán pont erre lenne szükség. A nem valami egyszerű az itt kifejezetten bonyolult.
Két shader micelgetéséből sokkal egyszerűbben lehet eljutni oda, de ezt is írtad. -
putyi #59511 mondom composite map. egyik layer adja a színt a másik a szaturációt, mint fotosopban. -
nenad #59510 de ha mindkettot color correctolod akkor ok... -
#59509 Ilyen shader jelenleg nincs MAX alá. -
Zokni #59508 Autodesk Mudbox 2014 Service Pack 1
http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=21910439&linkID=11937426
Akit érint.
-
Zokni #59507 2 map összemixelése az oké, de konkrétan a szaturáció akkor nem mappelhető, vagy legalábbis nem tudni.
Olyasmire gondoltam pl., hogy mondjuk a color correct map-ben mappelhető lenne a szaturáció, 1 mapon belül, nem kettő mixelésével. Mondjuk azt meg nem mondom, hogy a 2 map mixelése az ugyanazt az árnyalatot adja e vajon (mármint az eredeti kék és a deszaturált kék pl. mix map-be rakása) mint az egyébként deszaturált eredeti.
Mindegy, ne bonyolítsuk, csak úgy eszembe jutott. :)
-
putyi #59506 composite ma a te barátod, vagy mix map használatával blendelve két map között. -
Zokni #59505 Ha már itt esőfelverődésről, meg ilyesmiről beszéltünk, eszembe jutott erről valami.
Max-ben van lehetőség valahogy a szaturáció map-pelésére?
Értem ez alatt, hogy mondjuk van egy plane-em, sima kék diffuse színnel. Lehet ezen a szaturációt úgy map-pelni valahogy monochome map-pel, hogy ahol teljesen fekete a map, ott teljesen deszaturált, ahol meg fehér, ott a teljes szín látható? Éppen marha melegem van, és ez úgy eszembe jutott, ez vajon megoldható valahogy? Nem mintha kéne ilyesmi, de vajon ez megoldható?
-
#59504 Engem a slate editor. jobban összezavar, még ha logikus is, idegesit.:)
A meanderre meg van gugli,mindig taul az ember, nem ismertem ezt a szót. -
putyi #59503 a meanderért bocs, írhattam volna föl-le kígyózó mintát :-) -
putyi #59502 de, particle flow, mert kicsit megzavart a slate editor. -
Zokni #59501 Én azt nem tudom, hogy mi az a pf. :)
pf-re hirtelen csak a particle flow jut eszembe, de gondolom az itt nem játszik. :)
-
#59500 A meander zavart össze minket, meandervölgyieket:) -
putyi #59499 a feladat -
putyi #59498 [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1024035655&no=59480] -
Zokni #59497 Először pont úgy csináltam, ahogy te is írod, de objektumonként kellett neki a színátmenet, nem folyamatosan, legalábbis én ezt vettem ki abból, amit leírt. (írtam is, ott van a képen (az első képnél), 12 objektum, 1 UVW mappel. De úgy, hogy külön objektumonként legyen a színátmenet, nem volt jobb ötletem, mint az, hogy pár objektumonként újra mappelni, de elképzelhető, hogy van rá egyszerűbb megoldás is, sőt, minden bizonnyal van, de ez egy jó, és nem bonyolult megoldás rá.
Illetve ha jól értettem azt, amit leírt, akkor ez sem tökéletes, mert neki az ablakkeret színében is van eltérés, (mármint a keret oldalsó és a front része között, de a front rész az egységes színű minden keretnél, ott nincs átmenet, csak objektumonként van, de egy objektumon belül nincs, vagy akkor én nem látom jól) ebből kiindulva meg tényleg nincs rá más megoldás (legalábbis most nem tudok rá), mint az ablakkeretnek megint külön ID-t adni.
Majd putyi leírja, ha van kedve, hogy pontosan mi volt a feladat, de én így értettem, ahogy fent leírtam. -
Zokni #59496 Érdekes dolgokat írsz. A fák, így jobban meggondolva valóban kicsik. Nem akartam, hogy nagyon ráüljenek a képre, viszont valóban kicsinek tűnnek így utólag megnézve. Sajnos, így utólag már belátom, hogy hiba volt kútfőből dolgozni, pontosabban fogalmazva úgy, hogy nem kerestem fotó referenciát róla, így fordulhatott elő például az, hogy az eresz egyszerűen lemaradt.
Ilyen távolabbi képekkel tényleg az a bajom, hogy elvesznek a részletek. A mostani (ami most készül) képemen sokat játszottam a dirt-tel, de távolabbról nézve lényegében teljesen elvesznek az apró részletek. A tuják valóban egyformák, mármint a geometria, de mindegyik el van forgatva, illetve méretbeli különbség is van, de ezek szerint hangsúlyosabbra kellett volna csinálni, mármint a méretkülönbségeket. (színeik sem teljesen egyformák, de akkor erre még nagyobb hangsúlyt kell fektetni)
A cserép az érdekes, mert emlékeim szerint kb. pont az említett méretűek, vagy valami nagyon hasonló, (mármint 20x40x2 cm), de mégsem jön elő igazán a mérete, pedig a mérethelyességre mindig komoly figyelmet fordítok. Kúpcserép csak a tetőélen van, látod, abból sem látszik túl sok minden. :) (a többi élen valóban nincs).
Jó tanulság ez arra, hogy egyelőre kútfőből nem célszerű ilyen képeket csinálnom, bár általában fényképről dolgozom. A kompozícióval, megfelelő látószög megtalálásával mindig adódnak gondok, azzal kapcsolatban bőven van még mit tanulni. Ezért jó, ha mások is megnézik az elkészült képeket, mert mindig észrevesznek valami olyat, ami a készítőnek estleg nem tűnik fel.
Köszi a véleményeket, igyekszem emészteni az elhangzottakat. :)
-
putyi #59495 most van időm hosszabban írni. előrebocsájtom, hogy javítószándék vezeti a billentyűzetemet.
szóval maga a ház nem túl érdekes, viszont lehetne akár jó képet is készíteni róla.
először is a vesszőparipám a kompozíció.
ami most van az nagyon rossz. ez egy egyiránypontosból éppen kibillent nézet, ráadásul a téma is nagyon belefeszül a keretbe, így nem tudod átadni a hely hangulatát, mindenki a deszkákat számolja, meg sz ügyetlen falépcsőt nézi. jobb volna ha a kép valamelyik szélső(bal vagy jobb) 2/3-ába lenne elhelyezve a ház és az ösvényt, valamint a lépcsőt használnád arra, hogy a tekintetet a házra vigye.
a ház és egyéb műtárgyak.
nem túl érdekes a tömeg, ezért a részleteket kellene kidolgozni. pl. a faburkolat ott ahol a nap süti eső veri kiszürkül, a járdáról felcsapódó víztől sötétedik és algásodik. ezt ügyesen összerakott shaderrel(vraydirt, richdirt) procedurálisan is meg lehet oldani, nem kell egyből zbrush-t ragadni. nagyon hiányzik az ereszcsatorna, valamint a tetőfedés. én elhiszem, hogy ez geometria, de akkor a méretekkel van gond. egy cserép általában 20x40 cm és kb 2cm vastag. erre a házikóra mondjuk fazsindely illene, de ez más történet. a gerincen és a tetőéleken kúpcserepezést szokás használni. sz ablakok fölé sem ártana valami vízvető, ha már így kinn van a homlokzati síkon. fura, hogy a garázsnak nagyobbak az ablakai, mint a lakótérnek, de hát ízlések és pofonok. a lépcső szerkezete így nem hihető. a fokokat le kell támasztani a gerendára. a korlát sem igazán indokolt ebben a konstellációban, vagy ha igen, akkor mind a két oldalra. és mivel fa korlátról beszélünk fokonként kellene neki oszlop.
a növényzetről
már aldaryn is írta, hogy baj van az arányokkal.
az AM-es fák méretét ne vedd készpénznek. ezek kb. fele akkorák, mint amekkoráknak kellene lenniük. a fű viszont túl nagy, vagy ha ekkora, akkor nem így néz ki(ilyenkor már van közötte kivirágzott, fölmagzott példány és egy-két gyom is). keress referencia képeket. valami ügyes kertész járhatott erre, ha a lépcső alatt is le tudta nyírni a füvet. sokat dobna a képen ha itt nagyra nőtt gaz lenne, vagy kavicsterítés közötte néhány szál dudva, a széle pedig egybefolyva a fűvel. a járdának valóban hiányzik a szegély(kb. 15 perc lenne mindenestől), valamint a burkolaton is elgondolkodnék. ez így kicsit műanyag és a rakás irány sem jó, valamint nagyon szögletes a járda széle(nagyobb fölbontású spline kellene). ezek a tuják így kicsit azt sugallják, hogy nem volt pénz, csak ennyire és ezt szórtuk szét az egész telekre. a fűben lévő gazokra alapvetően igaz, amit Al írt, kiegészítve azzal, hogy figyelj a méretekre, valamint törekedj arra hogy cluster-ekbe legyenek a gyomok, mint ahogy a természetben is növénytársulások alakulnak ki.
fények
alapvetően egy kép annál laposabb lesz, minél közelebb kerül a megvilágítás iránya a nézőponthoz. ebből következően kb. derékszögű helyzetnél optimális. érzem a törekvést az előtérbe rakott árnyékkal, de ezt bármilyen fényiránynál el lehet érni. jobb lenne valami reggelebbi délutánabbi napmagasság és szín. -
nenad #59494 nem,, es ezert nem ertem mi a szarert csinalta igy... biztosan a meleg... lol -
bencsab #59493 eredetileg 10 évet akartam írni, de aztán rájöttem, hogy nem is emlékszem már miket csináltam 10 éve... :D -
#59492 Megint egy scriptes kérdés:
Nem lehet valahogy elérni/lekérdezni az utilites/measure adatait?
Konkrétan a felület méretre lenne szükségem. Van scriptem ami kiszámolja de nagy face számnál
irgalmatlanul lassú a measure-hez képest..
( a scriptem: felületszámító )
köszönet -
putyi #59491 a szar kortalan.
egyébként 15 éve is színvonalon alulinak számított volna. -
Zokni #59490 Igen, a szegélyt én is akartam, csak aztán mire odáig jutottam elfelejtettem, szerettem volna normális padkát csinálni, de egész egyszerűen kiment a fejemből :D Nem fénykép, vagy rajz alapján készült, csak egy egyszerű faházat akartam feldobni.
Az eresz az jogos, arról viszont teljesen elfelejtkeztem, a tető az azért érdekes, mert más is említette, hogy nem látja a cserepeket. Geometria egyébként, Batzal Roof Designerrel van csinálva, szóval ott vannak rendesen a cserepek, de ezek szerint úgy tűnik, hogy még hangsúlyosabbra kellett volna csinálni, a következő, készülő képen már vastagabbra raktam a cserepeket, hogy hangsúlyosabb, jobban látható legyen.
Met: A kép már nem változik, pár hete már "készen van", hozzá nem nyúlok újra semmi pénzért, inkább újon dolgozgatok, ettől függetlenül természetesen a kritika az ami érdekel, mert így legközelebb akkor már nem követem el ugyanazt a hibát. Nem szeretek már elkészült képeket újra elővenni, annál több idő fekszik az utómunkában meg renderben, viszont a felhozott hibákra mindig figyelek a következő készülő munkán.
A szegélyt azt bánom, mert valóban akartam csinálni, egész egyszerűen utólag nem tűnt fel, hogy lemaradt. -
#59489 Ha van fórumgyilkos, akkor van fórumfeltámasztó is? :)
Tuja méret variálás, háttér fák aránytalanul kicsik, fűben lévő dekorgazok lehetnének szétszórtabbak, kevésbé "odarakottak", és már készen is vala.
A dagályi uszoda látványtervei pedig merész próbálkozások a neobarokkos modern szenny stílusterületén. -
#59488 A tujákat kicsit forgasd már el különböző irányba mert most ugyan az a 3 levél világosabb a napfénytől :) -
#59487 Nemrossz, pár apróság: vmi szegélyt dobhatnál a járda és a fű közé, nem érzem a displacet/bumpot a tetőfedésen, deszkázaton valszeg a távolság miatt. Valami eresz féleség feldobná szerintem. -
zenoka #59486 tipikus epitesziroda sporol a latvanyterven igy megoldja maga.. jo csunya..