3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok! Nektek is szokott olyan lenni, hogy amikor a kamerához akarok key-eket hozzárendelni akkor mindig ki fagy? Esetleg nem tudtok egy jó ingyenes riggelt kamerát? 😊
Aldaryn
Használható. Annyira, amennyire erõs. Az én õskövület 4850-es radeonom is használható, attól függ, mire akarom használni.
Ha új VGA-t akarsz venni, akkor veszel, amilyet a pénztárcád megenged. Ha megvetted, akkor úgyis kipróbálod, hogy mit mennyire gyorsan renderel.
Vagy arra vagy kíváncsi, hogy érdemes-e beruházni VGA-s renderelésbe, és inkább VGA-ba tenni a pénzt, mint processzorba, ramba, stb?

per aspera ad astra

Sziasztok, vray-rt gurukat kérdezném elsõsorban, szerintetek ez az új gtx 650ti kártya mennyire használható rt alatt?
http://prohardver.hu/hir/nvidia_mindent_beleadott_geforce_gtx_650_ti.html
Nemigazán értek hozzá, az árához képest órajel, cuda magok száma elég szimpatikus, de pl nemtudom mennyire számít a memória busz sávszélesség, illetve a textúrázó csatornák száma (ez gyanítom nagyon..).
Válaszokat elõre is köszönöm.

Valaki tudna abba segíteni hogy a renderelés adatait. Render idõ -t polygonok számát. használt render motor-t hogy lehetne kiiratni egy txt-fájlba. Max scriptel probálkoztam de nem jövök rá hogy a render idõt hogy pedig ugye a max alul az info sorba renderelés után kiirja.
nagyon penge! amúgy mire jó egy ilyen flashbox?

pécsi? hmm aszittem zalaegerszegi pano volt, kékei nagy egerszegiesek voltak, de a hdrit eltaláltam, következõnek próbálj meg egy újhartyáni naplementét olyan 8-9 óraatájban, egy hangyányi stratocumulussal a horizonton, nekem a legszebb világítások mindig hartyánból jönnek, bár studió setuphoz a balassagyarmati hajnalokat is tudom ajánlani, nagyon szépen kiemeli az íveket cut the crap will ya

gyönyörû cucc lett majd megszólal

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

Aldaryn
Összedobtam elõzõhöz egy studio setupot. Az elõzõ kép egy pécsiégboltról készült HDR panóval volt bevilágítva.

per aspera ad astra

repvez
Az elsõ kérdésre a boolean funkció lehet opció,de jobb eredményt kapsz ha készileg illeszted össze a 2 testet attachal és a felesleges részeket kitörlöd a kapcsolódó vertexeket meg weldeled igy szebb topológiát tudsz kihozni mint a gyári , igaz kicsit idõigényesebb és tökölõs meló,de a végeredménye kevesebb gond a késõbiekben.

A második megoldásnál meg az omni fényforrás helyett válasz másikat vagy ha vrayt használsz akkor a vray light az elég jó pl az ablakoknál .
5Dani
Hogyan lehet egy tárgyat részben belenyomni egy másikba, úgy hogy a lenyomat (elnagyoltan, lekerekítve) ott maradjon?
Másik kérdésem pedig, hogy hogyan lehet nem pontszerû, hanem nagy felületû fényforrást kreálni? Mint fotózásnál a softbox.

Köszönöm.

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

Azta pi... lehet csak nekem új ilyet látni (bár annyira nem) de mégis elõször fel sem fogtam hogy render, nem is értettem mit keres itt a kép😊 lájk.

Csomó mindent nem is értek hogy van, pl a dugók rovátkolt felülete az most mesh vagy valami.. a dugók rugói is, eh. Szivesen megnézegetném a scenejét de gondolom nem publikus😊
copass
sziasztok!
azt szeretném kérdezni, hogy tudna-e nekem segíteni valaki abban hogy van kb.10-15 max fájlt amit kiexportálna nekem 3ds-be.

npeter
<#eljen>
hmm, itt is szép nagyon, élethû.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Szep render, ahhoz kepest, hogy nehany ora, meglepoen reszletes, meg a kabelek is szepen feszulnek a csatlakozobol kijovet... Ha "fikazni" kell, akkor egy pici furcsa dolog van a bevilagitassal, olyan mintha egy relative vilagos belterben ra lenne nyomva meg egy eros spot, igy picit elvesz a kompoziciobol a kotraszt, skylight/dome/stb, avagy a kornyezet vilagossaganak visszevetelevel, talan jobban kijonnenek a szepen kidolgozott reszletek.

Mas...
Beuzemelodott a rancfelvarrot masina (a VGA egyelore meg maradt a gtx275, vsz sima gtx660 lesz majd belole), probabol felraktam a 2013at meg a 2.3vray-t, viszont az RT CUDA-val baromira instabil, 10bol 9x elszall, amikor epp nem, elotte CPU renderrel meg kell neki mutatni a scenet, utanna muxik...
Driverem nem tul friss, vsz amint lesz egy kis idom megint frissitek egyet, de erdeklodnek, Nektek milyen tapasztalattotok van evvel?

(iRay meg azt irja a GPUt a winfos hasznalja, es nem veszek eszre idobeli kulonbseget a CPU es GPU render kozott)

Amugy nagyon kellemes a kis 3770 sebessege az eddigi q6600hoz kepest, pozitivan csalodtam eddig a vasban! 😊
Aldaryn
Ezer éve, gondoltam beszórok a múlthétrõl egy személyes, párórás projektet. Mostanában keveset MAXoztam, kicsit szerettem volna egerészni, ez kerekedett belõle.

per aspera ad astra

GerY5
Üdv!

Attól, hogy chamfer box-ot használtál építõelemként, egyetlen smoothing group-ba foglalva a poligonjait, miközben a nagy oldalsó poligonokkal a szomszédos kisebbek enyhe szöget zárnak be, így az oldal enyhén domborúnak "látszik" render szempontából.

Megoldásként nyomj a 6 oldalsó poligonra egy bevel-t 0 magassággal, minimális behúzással (kb akkorával, amekkora a gömbölyû élet alkotó poligonok szélessége).

http://www.dock4phone.com - http://gyar.eu/2A-dock4phone \"Az autónak is két tengelye van, mégsem függvény\"

5Dani
Üdv!

Ez a fajta recés árnyék/tükrözõdés mitõl van?

When someone saves a new HDR photo, god kills a kitten. Gyerekmunka jó, maláj elnök rossz! http://www.flickr.com/tokeletlen/

GerY5
Üdv!

Remélem van itt valaki, aki tudja a megoldást a problémámra:
V-ray fizikai kamera a téma.
Már régebben is belefutottam ebbe a jelenségbe, de most lett zavaró egy jelenet kapcsán.
Minden be van állítva, egyedül az expozícióval és a mélységélességgel kell játszanom még, tehát több tucat kis tesztképet készítek egymás után.

Azt vettem észre, hogy a kamera picit elmozdul/elfordul véletlenszerû irányokba, mintha tényleg egy kézben tartott "Still camera" lenne. A perspektíva látszólag mindig ugyanaz, de kis eltérés mindig van.

Ezt a kis mocorgást direkt csinálja a v-ray? Kiküszöbölhetõ egyáltalán?

A válaszokat elõre is köszönöm!
Üdv:
G.

http://www.dock4phone.com - http://gyar.eu/2A-dock4phone \"Az autónak is két tengelye van, mégsem függvény\"

fúhh, ez nagyon OFF lesz, de ki tudja milyen cégeknél dolgoztok és ki lát benne fantáziát 😊 Ha támogatni nem is tudtok, de egy share nagyon sokat jelentene nekünk! Ezer hála!

http://www.pleasefund.us/projects/mammuth-rewarron

u.i.: ne is reagáljatok itt, privátban válaszolok bármilyen kérdésre ha lenne 😄

ON:

\"freedom is not a licence for chaos\"

persze
gyere itt a chat, vagy msn, vagy gmail vagy skype😄
vagy hijjal fel😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Hali, tudnál cseten segiteni egy 2 percet?

\"So always look on the bright side of death\"

tuti lehet valamibe exportalni aztan obj be aztan maxba.. googlezgass😛

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Volt pár gondom már, ami miatt menekültem volna elõtte is... Alig van normális modifiere, mindent kézzel kell gyurmázni, nem tud rendesen smootholni stb - már ami engem érint. De mondván "ugyismingyákész" gondoltam kibírom addig. Most viszont belegondolok mennyi munka elment a semmibe amíg hajnalokig huzigáltam az uv vertexeket kifolyó szemekkel... idegesitõ, persze magamnak köszönhetem😊
Naéspersze ez a mocsok saját .gmax formatba menti a scenet, ráadásul egy nyamvadt obj export vagy valami sincs benne legalább a mesheket kimenekiteni.
hat nagy😄
de ezt anno en is elkovettem😊
szoval kezd elolrol tisztesseges maxxal😊

Köszi, igen, pont erre gondoltam, csak épp ez nem lehetséges GMax alatt... egyúttal kezdek rájönni mekkora hiba volt GMax alatt elkezdeni a projectet...
pelt mapping vagy a sima flatten map is siman tud mukodni ha nem tul bonyolult az object es azaranyaiban megtartja a faceek nagysagat...

Unwrap oké, ezzel szoktam szétbogozni a mapet. "Bonyolultabb" objekteknél viszont idegesítõ, hogy ezerfelõl kell planarral mappolni és azokat szétterítgetni, vagy egy box mappingot szétbogozgatni hogy melyik polygon hogy is van. Erre értettem van e valami olyan mapping lehetõség amivel nem kell szarakodni.

A szobrocskával meg kísérletezgetek, aztán meglátjuk😊
modellezés:
ha kezdõ vagy, akkor ne egy ilyen szoborral indulj neki egy komplex modellezésnek. kezdj egyszerûbbekkel, és ahogy ráérzel a lényegére, majd tudni fogod hogyan kezdj neki.
http://www.google.hu/search?hl=hu&noj=1&site=webhp&source=hp&q=3ds+max+polygon+modeling&oq=3dsmax+pol&gs_l=hp.1.3.0i10j0i10i30l9.2002.4982.0.6750.10.10.0.0.0.0.103.608.9j1.10.0...0.0...1c.1.o4wiVpXrHUk

textúrázás: unwrap UVW módosító

Koszi szepen!

Megerositettel eddigi sejtesemben. 😊
ez sem max :-)

a blender foundation legújabb rövidfilmje nagyon kemény.

Üdv!

Véletlenül találtam ide, remélem jó helyen kérdezek😊
Két kérdésem lenne, mindkettõt autodidakta amatõr hobbi maxerként, így ha hülyének tûnik a kérdésem az nem véletlen😊

Elsõ, az alábbi linken (még nem tudok urlt postolni) a középen levõ madaras szobor megvalósítása lenne. Itt pár ötletet vagy tanácsot szeretnék kérni arra, hogy egyáltalán hogy induljak neki, mert õszintén szólva használható ötletem még nem támadt.

http://oblivion.nexusmods.com/images/1933911-1316157931.jpg

A második. Létezik valami módszer UV mappingnél arra hogy a tárgy polygonjait egy síkra arányosan ki lehessen "teríteni"? Kezd macerás lenni ez a jobból-balról-fentrõl-lentrõl bohóckodás a planar mappinggal, ami már egy egyszerübb objektnél is idõtrabló és idegesítõ.

Köszi elõre is.
hi !

Ha csak vrayt akarsz használni akkor az új ATI jobb opencl-be ,de létezik Iray amit én használok ,szerintem szebben renderer akkor viszont Nvidia ! És akkor ott van a nagyon ütõs Octane render ami szintén cudás ,meg ott vannak a cudás pluginek pl rayfire stb..megint csak cuda ! Szóval Szerintem érdemesebb nvidiát venni.
jaaaaaa, köszi!
mert most már nem qmc(quasi monte carlo) mintavételezést használ, hanem dmc(deterministic monte carlo) metódust.

Sziasztok, egy olyan kérdésem volna, hogy több tutorialban is láttam, hogy a Vray GI enginenel úgynevezett Quasi-Monte Carlo opciót használnak ami az én vrayben nem szerepel. Ki tudnátok okosítani, hogy ez miért van és hogyan érhetõ el az említett opció, elõre is köszi
Sracok, evel a vray rt-vel kapcsolatban hogy nvidia vagy ati jobb e neki, nincs tapasztalat?
Egy esetleges platformváltás? 😄

ugyan nem max, de elég komoly:

Luxology+TheFoundry

Vajon mi fog kisülni belõle?

ThomasGins
6os max?😊

Tipp? 😄
laza 😊

the world is mine

ThomasGins
Kicsit ráértem😊 ipot

ThomasGins
És már max-ra is szántak pénzt, vagy még mindig valamelyik ezerévessel tolod?

Most raktunk ossze a cegnel 4 gepet, kb. egy hete nyuzom.

I7 - 3770 3,5GHz
Intel Spur Lake DZ77SL - 50k
16gb Kingston 1600 DDR3
GTX570
Swapnak: Crossair Force 3 SSD / Sata3

Halados kis masina lett. Sokat dolgozom nagymeretu fajlokkal is es meghalalja a gyors swapteruletet (Win/Photoshop/Illustrator) Gondolom a max a windows swap-ot hasznalja igy az is profital belole.

Szevasztok!

Lattam nem tul reg volt nehany HW+Win kerdes, e temaban szeretnek en is kicsit tajekozodni...

Gondolkodom rancfelvarrason, a kis q6600+gtx275-ot i7 3770+660Ti-re (de lehet meg vlami ati-s alternaitva is, mert a 660ti-t egyelore nagyon dragallom) valtanam, ha majd kijon a win8...

Egyreszt VGA miatt kerdeznek, hogy v-ray-el milyen tapasztlalatotok van ati (ok ok amd) vs nvidia viszonylatban? (jo lenne majd a jovoben realtime is hasznalni a vga-t maxban)

Masreszt pedig a win8 es a max kapcsoaltarol kerdeznek, hatha van mar itt is tapasztalat?

Amugy ilyenben gondolkozom:
i7 3770 + Be Quite Dark Rock Pro 2
Asrock Z77 Extreme4
Corsair 16Gb (4x4) 1600MHz CL9 LP
ASUS GTX 660Ti DC2 (ez meg nem tudom mi lesz, ASUS DC2 hutes viszont vsz fix a hang miatt)
haat ez maya😊)) egyebkent franko kis gep!

http://forum.mentalimages.com/showthread.php?11164-my-render-test-with-Iray-!
ez meg mostkészül
Sziasztok ! hogy tetszik ?
hunkircsi
Félévente egyszer van ilyen, én inkább a MAX számlájára írom. 😊 Ezen kívül soha nem volt semmi problémája a gépnek, így a memóriát és a vinyót kizárnám a hibalehetõségekbõl. Az AutoBackup nekem többször cseszte el a jelenetemet, mint ahányszor nélküle megzakkant egy-egy manuális mentés.
Szóval, szerintem szimplán összejött minden, hogy ne legyen fullhappy a frájdéj...
Ez a videókártya dolog is érdekes, nem volt rajta olyan eszeveszett porréteg, meg épphogy csak egy éves múlt a cucc, és ez a gép, mivel melógép, elég ritkán ment, tehát még azt sem mondhatom, hogy egész nap az év 365 napján.

Ki korán kel, poligont lel.

memória, vinyó? nálunk is van néha, de nem általános és ráadásul az autobackup is be van kapcsolva.