63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    ezt el is fogadnám, de pillanatnyilag nincs a piacon olyan hardver, amivel ezt lehetne kezelni. lehet, hogy felhőalapú lesz és arra készülnek:-)
  • putyi
    al megtette, mint írja lentebb.
  • Aldaryn
    Lehet megtámogatták őket a hardvergyártók, hogy ideje lenne kicsit kényszeríteni a népet új, gyorsabb, erősebb hardver vásárlására, hogy újra zajmentesen tudjanak renderelni. :D
  • nenad
    tehért azt mondod hogy régebbi verzióba ez máshogy ment? Miért nem írtok be a forumba lehet valami bug?
  • putyi
    nehéz elmagyarázni próbáld ki!
    röviden: ha használsz light shadert belső térben, akkor olyan foltos lesz a render, amilyet még nem láttál. ha van egy lamella sorod, vagy függönyöd, vagy bármi ami ilyesmi geometriájú, akkor az inderekt világítású helyeken foltos lesz mint az állat. ennek kiküszöbölésére az ember az adaptív lc-t használta use direction only módban, ám ez a mód mostanra gyakorlatilag megszűnt létezni. az adaptivitás még oké, mert tényleg tök szépen kirajzolja a ies kévét, de pl. a lightshader-ből jövő fényt nem veszi figyelembe, tehát onnan nem vesz mintát. ha a lightshadert bekapcsolod direct light módba, akkor viszont atom zajos lesz a jeleneted, nem beszélve arról, hogy a durván megnő a renderidő.
    kicsit olyan érzése van az embernek, hogy elkezdtek valami nagy átalakítást, aztán leszóltak a sale-szesek, vagy a marketing, hogy kell új verzió, ezért gyosan összelapátoltak valamit és ez gyütt ki belőle.
  • Aldaryn
    Aaaz, merging, basszus, fáradt vagyok, köszi! Kerestem a papert, és nem értettem, hogy miért nem találom. :D
  • nenad
    ez vertex megring akart lenni csak valahol leweldeltek xD
  • nenad
    ezzel mi is a problema konkretan? Nem mukodik rendesen?
  • nenad
    vagy oriasi felbontasban...
  • Aldaryn
    Pontosan nem emlékszem rá, de elvileg szebb, jobb, gyorsabb, és későbbi fejlesztésekkel kompatibilisebb lett az adaptív mód az algoritmusban történt változtatások miatt. Persze ettől még szar ügy.
  • Malakai
    Bár, ha ilyeneket okoz, akkor devben kéne tartani, esetleg valami beta buildben kiadni szélesebb körbe tesztelni és nem belerakni major verzió frissítésbe, nem?
  • putyi
    akkor most már tudom miért van szétcsapva a lc. ezek szerint pont azt a részt berhelik.
  • Aldaryn
    Plusz a kiterjedt deep image supporttot sem szabad figyelmen kívül hagyni. Post DOF-ot tenni egy erősen motionblur-ölt jelenetre? :)
  • Aldaryn
    Path tracingnél olyan megoldás, amivel az indirekt specular rayek is a direkt specular rayekhez hasonló sebességgel lesznek tisztára renderelhetők. Konyhanyelven a tükröződő/refraktált causticsnak nem kell majd ilyen eszement sok idő tisztára renderelődni.
    Persze ez nem csak caustics, hanem egy kis fényforrás tükörképének a tükörképének a tükörképe sorozatos kicsi glossykon keresztül, stb...
  • putyi
    ez a vertex welding mi lesz? gondolom nem a max-es weld-del egyenértékű.
  • Aldaryn
    Ne mondjanak semmit, csinálják meg. :D Pl. a VRayPattern esetében írtam pár dolgot fejlesztőknek, jött a visszalevél, hogy megnézzük, kipróbáljuk, aztán jött a másik levél, hogy ez meg az nem megvalósítható, de ebbe meg abba belenéztek, és kijavítják/hozzáteszik. :)
  • putyi
    most mondják azt, hogy: hm, izé elbsztuk. mi lesz az imidzszsel? mindenesetre az elműlt fél évben számtalanszor szívtam miatta.
    a nenad által készített képen is látszik, hogy alapból foltosabb a render, mint a régebbi verzióknál.
  • Aldaryn
    Kérdeztem már ezt tőlük, de nem kaptam rá egyértelmű választ.
  • putyi
    én is várom lelkesen, csak azt nem értem, hogy miért kellett elb-ni a lc-ben az adaptiv tracing-ot és a use direction-t. így lamellás felületet gyakorlatilag csak és kizárólag direct light-tal lehet renderelni. vagy qmc-vel persze.
  • Aldaryn
    Vertex welding, spherical harminics, stb... lesznek ott érdekes dolgok. ;)
  • nenad
    vray 3.0 betat mar nyomjak...
  • nenad
    185 hsphsubdivs, high, interp samples 25 ,1500 lightcahche alapbeallitasokkal..
  • putyi
    akkor is! a vlado még egyenlőre nem fizet. a 2.2 fölötti vray-el amúgy is csináltak valamit, mert sokkal nehezebb belső térben foltmentesen számoltatni, főleg ha van benn selfillum is.
    milyen beállításokkal nyomtad?
  • nenad
    az a modoe...
  • putyi
    ja és köszi a gyors review-t
  • putyi
    nekem az alsó tetszik jobban továbbra is.
  • nenad
    a vrayes sotetebb alul sajnos... a modosnal a feny szebben szorodik...
  • putyi
    az alsó kép nekem természetesebbnek tűnik. a felső kissé olyan, mintha a pár pattanásig lenne csak számolva a fény.
  • nenad
    vray és modo.

Modo 6:48
    vray 5:09

modo szebben szorja a fényt még lighcache nélkül is de szerintem egy kicsit lasabb hasonló minőségben gi szempontjából nehezebb megvilágítású jelentekben...
    egyébként ha már itt tartunk a The renderelő lépett előre egy ujszerű eljárással - field mapping + FG

• nenad
    vannak a bizonyos lefaakadasok, az ablakkezelő akad. Majdnem olyan mint maxnal amikor valtasz shading modot... Hmm ma megnezem vrayel a csak self illumot. Sok dolog zavaro meg benne, a kijeloles mas modokban mashogz mukodik stb. Es ami azt illeti tehettek volna bele egy kis originalitast, az egesz cinema 4d imagine lightwave bol van osszetakolva szerintem.. tul egyertelmuen arrol masol
  • nenad
    a self illuminacios dolog eleg gaz viszont. ezt nem birj a a modo, holnap majd nezem vrayel is ugyanazt a jelenetet,,,
  • Aldaryn
    Azaz!
  • putyi
    ha még nem unjátok:-)

és még egy
  • putyi
    mondom ez!

És valóban modo-val készült, meg egy-két egy cuccal.
  • putyi
    Ez a'?
  • putyi
    á eszembe jutott, de az max-szel készült nem?
  • Aldaryn
    Bizony... távrenderelésnél a pluginek okozhatnak meglepetéseket. :)
  • putyi
    ez monnyuk kissé problémássá teszi, bár a max-be lehet importálni aztán azt is importálni. kibicnek semmi sem drága :-) persze, ha meg kellene venni mindent.
  • putyi
    pont egy ilyen távrenderelős ügy miatt lehet jó választás, mert nem plugin-nekkel dolgozik, hanem minden implementálva van.
  • putyi
    nem emlékszem erre a videóra, illetve amire emlékszem az nem egy város, hanem valami katonás lövöldözős csoda.