3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy belsõ terem, amit mental ray-jel szeretnék bevilágítani, de sose használtam még korábban (eddig vRay-t használtam), és egyszerûen nem jövök rá mi a baj, de tök mások a materialok színei a renderen, mint kéne. Próbáltam a standard, meg photometric fényekkel is, de nem jó, aztán leesett, hogy a mental raynek biztos nem jó a standard shader, kipróbáltam DGS-el (sima diffuse felületek szeretnék textúrákkal, semmi extra), de azzal is ugyanolyan fakó minden, és egyszerûen nem tudom azokat színeket elõhozni, amit kéne.
Mit csinálok rosszul?
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
Nemtom konkrétan hova és hány vonallal akarod használni, én ha belefutok ilyenbe, akkor nem egy vonalat húzok, amit eltolok a szélek felé, hanem kettõt, amiknek a távolságát variálom (Pinch ugye). Végeredmény ugyanez lesz, leszámítva a túloldali fölösleges vonalat, amit aztán pár klikkel kitörölhetsz, ha felesleges...
www.pumaszallas.hu
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Mennyi ido szokott lenni egy ~50-70nm iroda/bolt belso tervezese+modellezese+arajanlat adasahoz fobb meretekkel ellatott terv a kulso gyartoknak? (persze nem mindegy, hogy egy projektre 2 vagy 4 ember jut, de ugy alltalaban)
Tenyleg csak sacc/kb (2nap-1het-2het ?) Persze ceges kornyezetben es nem olyankor mikor privat melo.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Olyan kérdésem lenne, hogy létezik-e olyan oldal, ahol ingyenesen letölthetõ üres interior képek vannak.Pl nappali, hálószoba de bútorok nélkül. A shutterstock.com-on nagyon jó képek vannak, de baromi drága (egy hónap 250 $?!)
kép
Érdekes, hogy elmentettem a render presetet egy másik scenébõl, ahol jól mûködik. De ebbe betöltve ezt csinálja.
Annyi különbség van hogy a másik scene az rendes külsõ modell, ez meg belsõ tér lenne mint látható.
Szeretnék csinálni egy felhõkarcolót ami éjszaka ki van világítva , de nem tudom, hogy csináljam meg az ablakok világítását. Nem photoshoppal szeretném megcsinálni a texturázást, hanem max-on belül. Ti, hogy álnátok hozzá?
"Sima" HDRI bevilagitas animacioban.
Elõször After Effecstre gondoltam, de ott a módoknál nem találtam ilyet, szóval nem tudjátok véletlen megmondani, hogy melyik programra utal a videó?
talalkoztatok mar olyannal, hogy poly objecten mikor pld el chamfer-nel elojonnek a kis bogyok akkor csak akkor latszanak amikor az eger felette van? (Max2012)
Egyik gepen megy rendesen (ugyanaz a videokartya, driver, rendszer, max beallitas) a masikon meg nem.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
ahogy a Dzsekó mondta: píár dö wörld...
a megoldás teljesen egyszerû. bent is hasonló fényerõt kell produkálni, mint ami kinn van. a fotósok ezt jellemzõen vakuval oldják meg amikor benn vannak, amikor kinn, akkor pedig vagy alkonyatkor mennek ki fotózni, vagy egyenként derítik a tereket. te viszont egybõl kizártad plusz fényforrások elhelyezését, így csak azt tudtam tanácsolni, hogy ismerd meg a természetet és utána talán megvilágosodsz..
minden editora kurva jó egyébként.
maajd linkeld😊
sassom: van ra megoldas.. utomunka.. hdri felvetel.. a valosagnak az felel meg hogy bent sotet kint vilagos mar ha helyes expozicioval "fotozol"..
"mert biztos, hogy a valóságban, csupán napfény által jobban megvilágított lenne a belsõ tér,"
nem igaz a szemednek maxiimum de annak sokkal nagyobb a dinamika tartomany befogadasa.. vagy hogy mondjak szepen..
de ha mutatsz fotot hogy mire gondolsz akkor igazad lehet😊
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
putyi valszeg arra akart rámutatni, hogy ha fényes nappal lefotózol egy épületet, akkor tuti, hogy nem fogsz a belsõ t"térrõl" semmit sem látni, hacsak nincs(enek) bent fényforrás(ok).
lásd alábbi link: exterior building
putyi: ha nem erre gondoltal, akkor sorry es majd, ha megyek Pestre pls kovezz meg 😊
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
A másik kérdésre köszönöm szintén a választ, a parametric array-re már idõközben rátaláltam én is.
vagy vray-pattern
Találtam viszont egy jó módszert, parametrikus modellezésnek hívják, van rá egy egy beépíthetõ plugin, ha valakit érdekel, mesélek róla bõvebben.
Egy épületrõl szerenék külsõ rendert készíteni, Vray renderert használok, Vray Sun fényforrással. A problémám az, hogy az épület belsõ terei nagyon sötétek (GI természetesen be van kapcsolva, stb.) Anélkül szeretém megoldani, hogy plusz fényforrásokat kelljen betenni a belsõ térbe, mert biztos, hogy a valóságban, csupán napfény által jobban megvilágított lenne a belsõ tér, viszont a renderelt képen nagyon sötét. Ha túl erõsre veszem a skylight-ot, akkor meg már a külsõ lesz túl világos. Mi a megoldás erre a problémára?
üdv: sassom