63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    ha már így beszélgetünk. nem tudjátok, hogy hová rakták el a material editor-ban a materials on selected object funkciót?
    nagyon hiányzik! értékes tizedmásodperceket vesztek(csak hogy megidézzem sanyicks szellemét), de komolyan. elég sok felesleges körtől kímélne meg ezen tudás.
  • putyi
    de legalább most már tudod, hogy azt is figyelik, hogy hány régi fájlz veszel elő:-)
  • putyi
    "icakerimedzsik" ahogy freddi mondta volt.
  • Aldaryn
    "it's magic!"
  • bencsab
    jééééééééééé, erre varjatok gombot:
    - új jelenetnél, amit max 2012-ben kezdek el szerkeszteni jól működik (rááll az ojbect-re)
    - ha kinyitok egy régi fájl, ott nem jól működik, hiába van a név szerinti rendezés beállítva
  • bencsab
    mármint egy jeleneten belül sem jegyzi meg
  • bencsab
    kérem én, de nem jegyzi meg
  • Aldaryn
    Mókás elolvasni a cikket, ahol azt magyarázzák, hogy tech supportért és némi plusz százalékokért miért is éri meg ötször annyi pénzt kifizetni lényegében ugyanazért a hardverért. (Quadro + Tesla kártyák vs. sima konzumer gtx gpu-k)
  • putyi
    Ha nem lenne hova tenni a sok pénzt!
  • Midas
    nenad a fo hacker itt :)
  • putyi
    dehogy jegyzi! mit fognak akkor a következő max-be beletenni. úgy látszik, hogy nem érted még a kapitalizmust:-)
  • Aldaryn
    És megjegyzi már egyik MAX sessionről a másikra, hogy default név szerint rendezze? Mert én kb. ezen funkció (mindig resetelte magát alapbeállításokra) miatt nem használom az új scene explorer-t, és MAx install után az első dolgom kikapcsolni.
  • putyi
    ha kéred, hogy név szerint rendezze, akkor azon áll meg.
  • Aldaryn
    Hmm, ... ha megnyomom a H betűt, akkor nekem azon az elemen áll, ami ki van jelölve... ;)
  • bencsab
    ki ért itt a programozáshoz?
    nagy dolog lenne, hogy ha megnyomom a "H" gombot, akkor a felugró párbeszédablakban a list azon az elemen álljon, ami éppen ki van jelölve, és ne valahol tök máshol?
  • nenad
    asszem csa cuda/nvidia megy...
  • PozitronGraph
    Hali !
    Milyen beállítások kellenek ahhoz ,h ATI radeon 6970 hardware rendereljen?

3ds Max 2013
    win7 64

• tilbury
    Hali!
    Vhol láttam, hogy hdri helyett 'exr' kiterjesztésű cuccot rak be a srác dome light textúrának.
    Kipróbáltam, de vmit valszeg nem jól csinálok. Néha tükröződik a felületeken pl. a felhő, égbolt máskor meg nem. Mármint nem állítok semmit, max annyit, hogy másik 'exr' filét rakok be. Vki találkozott már ilyennel?
  • bencsab
    lelke van annak a programnak, nem lehet kihasználni a végtelenségig, kell egy kis pihenés neki is
  • putyi
    ha már itt vagyok elújságolom, hogy tegnap sikerült a Max-ot valamivel kiakasztani(nem nagy szó, tudom), de úgy, amilyet még nem láttam. gyakorlatilag nem lehetett semilyen szinten renderelni. se mateditor sem rendes render. egyedül a hálózati render kiadás élt. ja és a render elementeket mikor beállítottam, akkor egy pillanat alatt eltűnt mind.
  • putyi
    nem. 10 napos halált okozott volna az írásom, de így csak nyomorult 8 napocska brühühü
  • bencsab
    mármint a 10. fórumgyilkos írásod?
  • Mcrider9
    köszönöm, nem tudtam, hogy ilyen néven kell keresni :)
  • putyi
    fúj!
    játékrontók!
    2 napot várhattatok volna, hogy meglegyen a 10.!
  • zenoka
    trololololo
  • Malakai
    Akkor így.. :)
  • nenad
    a világ egy eurós boltrjai egyesüljetek! xD végre rendes mosópor zsákok rendes áron... LOL
  • bencsab
    nade ehhez tudni kell, hogy mi is az adott anyag neve/típusa angolul... ;)
  • Aldaryn
    Ilyen módokon pl.
  • Mcrider9
    Hogyan tudnék olyan síkot csinálni, ami egyáltalán nem látszik, viszont az árnyékok megvannak rajta. PNG-t szeretnék menteni úgy, hogy az árnyékok meglegyenek, de ne keljen leraknom planet, amit kikelljen retusálni :)
  • putyi
    vicces, hogy a vraysamplerinfo nem kezeli a vraycamera képsík eltolását.
  • nenad
    npeter privi
  • nenad
    LOOOOOOL bazzeg nekem sincs kedvem megkeresni vajon mi valtozott meg maxban hogy a script befagyasztja maxot(!!!!)
  • Aldaryn
    Ez a MAX csodája, üres scene sokáig otthagyva kifagy. :)
  • npeter
    hát ezt is megértem: kb. este 8 körül elindítom max-ot (2011 64), azzal a nem titkolt szándékkal, hogy használjam a programot arra amire való. Közben csak addig jutottam, hogy elindítottam, közben gyerkőccel kis játék , fürdetés, vacsi, stb. Most kerültem ismét gép elé. Hát mi fogad: appication error! Egy üres scene/ szüz indítás után (igaz vagy 2,5 óra eltelt közben).
    De legalább nem vesztek el az adatok
  • nenad
    behalt mindenki? Kozben nyomtam egy palyazatot RedQueenel. Csodalkozva veszem esze hogy 2013 tol az exporter crasheli maxet... Hmmm. Nezem a doksit es semmi... beszaras..
  • nenad
    vannak ilyen megoldasok..
    https://bitcointalk.org/index.php?topic=186877.0;all
  • Aldaryn
    Sajnos nincs nyolc GPU fogadására alkalmas alaplap. :(
  • putyi
    jó ötlet, bár ezzel a lendülettel a v-ray-t is ki kellene dobni.
  • nenad
    8 videokareszra nem ruhazatok be? van mar 6 megas vidkaresz is (egy processzor maghoz rendelt) mar csak 158k az ara Sapphire HD 7970. 6gb