3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha színkódolással osztja szét a szín és a mélység információt (Anaglyph 3D), akkor speciális, színezett szemüveg kell, de gyakorlatilag bármilyen lejátszón, még kinyomtatott képen is látható a 3d hatás (és az is mindegy mivel játszod le). A wikis linken láthatod a színkódolási szabványokat, ezek nagy hátránya, hogy legtöbbször a színeket eltolják, vagy ha nem (colorcode pl egész jó színtartó) akkor más korlátai vannak. Mondhatni a legkezdetlegesebb, de a legtöbb módon használgató 3D megoldás. Ha ilyet keresel, akkor a red-cyan, colorcode, stb szavakkal szokták a 3D szabványt jelölni.
Szinek szempontjából sokkal jobb a szemletakarós technika, de olyan speciális szemüveg kell hozzá, ami az egyik és a másik szemedet letakarja-felfedi (áttetszód LCD üvegen nézel át). A minitoron felvillanó képpel szinkronban végezve, az egyik szemednek felvillanó infót mindig csak azon a szemeden látod, a másikat az LCD-t elsötétiti. Ehhez is elvileg bármilyen kijelzõ használható, de a takargatás miatt a képfrissítési freki felezõdik, ergo 100Hz-es megjelenítõ alatt nagyon vibrálhat a kép, és megfájdul a fejed. Jellemzõen a PC-hez kapott 3d szemüvegek mûködnek így, és gondolom a 3D TV-k nagy része is, mert alapvetúen egy egyszerû technológia ez is (és már a legelsõ 3D kártyák tudták ezt). Elõnye, hogy teljesen színhû, nem érdekli a kép fényviszonya, sem más színkódos 3d betegség.
És persze van a polarizációs technika (moziban fõleg), de ehhez speciális vetítõ, és polaroid szemüveg kell (job és bal képet eltérõen polarizált fénnyel vetítik, értelemszerûen az egyik szemednek szánt képet a polaroid szûrõ átengedi, a másikat nem). Ehhez nem kell szinkronizálás, teljesen színhû, de nagyon macerás a két vetítõ miatt. Nem tudom, hoyg 3D-s TV egyáltalán készült-e ilyen technológiával, azzal nem vagyok képben most épp melyik mit tud.
www.pumaszallas.hu
Egy videoval foglalkozo forumban valoszinuleg tudnak segiteni, de ez nem az a forum.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
hátha megoldja ;-)
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Viszont ott a source az egyik mappaban, mar csak egy script/C++ guru kene...
Zsenialis tool, bar nem tudom 2010 utani verziokon mukodik-e. Jo lenne...
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Ha mindenkeppen kell akkor kapcsold ki, hogy viewportban is megcsinalja. Eleg csak renderkor.
Amugy milyen modell az? Biztos kell annak 2millanak lennie?
Nem mindig homokórázik, forgatni, nagyítani döccenés mentesen tudom, ezért gondoltam hogy hátha valami beállítási probléma van.
Amúgy E8400-es proci, 8 giga ram.
I will use google before asking stupid questions.
Azért ahhoz nagyon durva modellnek kell lenni, hogy symmetry módosítóra homokórázzon... Ebben az esetben valahogy meg kellene próbálnod szétbontani a modellt, esetleg bizonyos részeket xref-el becsatolni, stb...
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Nem tudom a max9 memoriahasznalata milyen 64 bites kornyezetben, de valoszinuleg, ha most kezded vagy vannak alapismereteid nem fogsz korlatokba utkozni (amig nem akarsz extra dolgokat), hiszen Max 1.0 val is oldottak meg komoly dolgokat. (pld. Blizzard, Blur Studio es tarsai).
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
U.i.: Nézd meg ezt a linket 😉
(müködõ rayfire plugin kéne sürgõsen! )
Készítem a kis modellemet, rendezgetem a vertexeimet amikor egyik pillanatról a másikra el kezd ugrálni a vertex amit arébb szeretnék mozgatni, úgy mintha be lenne kapcsolva a snap toogle. Nem kapcsoltam be semmit, már próbáltam úgy is, hogy a mértékegységet át állítom. Mi lehet a baja??? Csak ennél a projectnél csinál így, a többinél nem. (2011-es max)
En igy elso blikkre Mix vagy Composite materialt neznem meg, hasznalva a kulonbozo uvw csatornakat.
Vagy multi sub materialt használva.
Még nem texturáztam,de én igy állnék neki
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
Ilyen általában akkor készül, ha két objektumot összeattacholnak, és nem a megfelelõ opciót választják az material ID hozzárendelésekhez.
Multi-Sub materialban 2-es slotban Multi-Sub material. 😄
Elnezest de valakivel meg kell osztanom...

az is igaz, hogy akkor még nem volt ennyire kidolgozott modellek, gazok.
állandoan nyomogattam a ramboster nevu kis programot <#nyes>#nyes>
Kedves kollega aki nekiallt a projektnek telenyomta Multi-sub object materiallal amik hihetetlenul megdobjak a memoria hasznalatot.
Pld: multisub egy szekrenyen, hasznalva belole a 8-12-15-os ID-t. Ugyanez egy masik objektumon, de hasznalva a 13-17-22 ID-t. Majd ez igy tovabb szinte vegelathatatlanul.
Tanulsag: A cegnel alig akadt gep amin problema nelkul lefutott volna a render. DE, ha kicsit odafigyelunk arra mit hogyan csinalunk megkonnyithetjuk masok eletet 😊 (486-ost mindenkinek, hogy megtanuljon "optimalizalni")
Van én nekem egy quadro fx1400-om. A kérdés, hogy 3d studio alatt miben nyilvánulnak meg az elõnyei és hogyan tudom azt kihasználni?
Alienware M17x R3: ASUS N53SV:
CPU: - i7-3610QM - i7-2670QM
Graf kártya: - Geforce GTX 660M 2GB DDR5 - Gef. GT 630M 2GB DDR3
Kijelzõ: - 17,3" - 15,6"
Akku: - 9cellás - 6cellás
Az alienware-ben elég kevés a ripi-ropi mûanyag, igaz emiatt majdnem kétszer olyan nehéz, mint az ASUS, de a tapasztalatok alapján a DELL gépek még mindig magasabb gyártási minõséget képviselnek mint az ASUS-ok. És nem utolsó sorban bár abszolút nem vagyok gémer, meg a külcsíntõl sem szoktam hasra esni, de az Alienware kinézetre nekem bejön, persze valakinek meg csicsa.
Ki korán kel, poligont lel.
Max 2012+Mentaray -al van valakinek tapasztalata interior renderrel?
Megorulok tole.
Adott egy helyiseg ami egy oldalan nyitott (bejarat+kirakatok) MrSky+Sun+Exposure MrPhisical.
Gi+FinalGather. De a helyisegben vannak olyan vilagito testek (logok) amik indirekt modon hatrafele vilagitanak. A baj csak az, hogy ezek Final gather-el mukodnek es vilagitanak. Amint GI bekapcsolasra kerul azonnal eltunnek mivel ilyenkor a Diffuse Bounces erteket ignoralja. Van erre valami epkezlab megoldas? Nemmellesleg foltosodik mint az allat. Nyomhatom a samplest az egekbe is.
Lehet kene vetetnem egy Vrayt a ceggel. Ott a ligh_mtl megoldotta siman. 😞 De szegeny ember azzal foz amije van.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)