63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #59325 dehogynem xD -
#59324 Az a jelenet ara jó példa, hogy komplex nagy animációt sok millió objektummal és nagy kiterjedésű jelenettel lehet a modoban összerakni. Nem arra, hogy egy ilyen volumenű projektet odahaza két gépen pár nap alatt lepörgetsz. :) (Ezt más csomagokkal, renderszoftverrel sem tudnád megtenni) -
nenad #59323 akkor hagyd mert minde1, azt hittem ez olyan manus aki eveken at szamoltat.. -
#59322 Épp keresem. A rebusfarm felhő renderszerveren számoltatták, pont a minap találkoztam a videóval a rebusfarm oldalán, mint promó, de most egyszerűen nem találom. -
nenad #59321 milyen gepen keszült nincsen infod? -
#59320 Volt az a poszt apokaliptikus városban motoron repülő drón elől menekülős gigahosszú és a vége felé önismétlő és kicsit már uncsi videó, még együtt néztük, no az azért jól villogtatta a rendszer skálázhatóságát. -
#59319 Archviz terén az is problémás lehet, hogy a dwg importálást nem támogatja. -
putyi #59318 Engem alapvetően az tart vissza, hogy még nem láttam igazán komplex jelenetet modo-val(mondjuk annyira nem is kerestem). de a 301 óta szorgalmasan töltögetem az aktuális verziót.:-) -
#59317 Ó, milyen kifejező elgépelés. :) -
#59316 A megszokás hatalmas. Ennyi. -
nenad #59315 ti meg miert maxoztok akkor a modelleket at lehet huzni nem? -
nenad #59314 egy egyszerű jelentre meglepően gyors... de azért megnézem valami komplexebbre is.. -
nenad #59313 interiorben nezted a rendert? Ha ott 2-3x gyorsabb mar valtok is.. LOL -
Csicsó3d #59312 én egy ideje már kísérletezem modo-val (kb fél éve)
Azon kívül, hogy van néhány furcsasága itt-ott modellezésben és az anyagozás is másabb, ha átállítod az agyad, akkor kiröhögöd a 3ds-t :( Az, hogy a preview render ablakban MINDEN látszódik és nem kellenek kis gömböcskék a shaderekhez, mert realtime update-eli a final képet mindennel együtt az furcsán jó, hogy működik és hogy a final kép is úgy fog kinézni :)
A render amúgy ahogy néztem kb 2-3x gyorsab mint V-Ray.
kicsi off: EZT egy modo-s pályázatra gyúrtam -
putyi #59311 erre használják a nagyok az ecc-s ramokat :-) -
JackMeadow #59310 nemakarja katt -
JackMeadow #59309 egyejszakas kaland -
JackMeadow #59308 -
Zokni #59307 http://www.mattguetta.com/vray-3-beta/
Francia, de az angolra fordítást bebillentve egész olvasható. (a magyarra fordíttatását nem javaslom :D) -
#59306 Érdekesség: AfterFX fagyásába sikeresen belefagyott a hálózaton számoló összes Nuke node. Az AfterFX épp a Nuke-ok által előállított kimenetet használta, mint input footage. Miután összekakiltam magát az összes Nuke node, aki épp renderelt "invalid file argument" error üzenettel megmakacsolta magát.
Nehéz logikával felfognom, hogy egy olvasási művelet egy N halmazon miként tud tönkrevágni egy irási műveletet egy M halmazon. -
#59305 Persze nem itt, de az sem elhanyagolható, hogy fele annyiba kerül, mint egy XSI, vagy majdnem harmad annyi mint egy MAX vagy Maya... :) -
nenad #59304 a kis merete a stabil gyors ablakkezeles nalam egyenlore ennyi az elony... a rendermotort meg nem neztem. doh.. -
#59303 Ár érték arányban mint komplett csomag nagyon kompetenssé vált. Jófajta gyors rendermotor, jófajta részecskerendszer, instancerendszer. Jófajta node-alapú minden mindennel kötögethető workflow, egyik legjobb modllező közeg, és már animációk felépítésében is teljesen korrekt. -
#59302 Gaz gáz, ok.. Szóval fluid szimuláció elég kezdetleges még modo 701-ben, bonyolultabb füst és folyadékra biztos, hogy nem a megfelelő választás.
Habár max önmagában mégannyira se talán (inkább houdini, vagy softimage), de arra jelenik meg pár okos plugin, amik modora nem jönnek. -
#59301 Nem mintha folyadékszimmel tele lennének a programok, maxban is csak úgy fogjuk rá tudsz csinálni pf-ban.
A modo 701-ben pedig már van részecskeszimuláció, amiben van olyan opció, ami lehetővé teszi hasonlóan fogjuk rá módon szimulálni folyadékot.
Gazt meg már régóta tud, van benne hair/fur rendszer és replikátorok is jók, gyorsak. -
nenad #59300 sok dolgot nem lehet benne megcsinalni, szerintem annyira meg nem erett csomag,
Nem tudom van e gaz, folyadékszim stb e hozza. -
#59299 A MODO egy nagyon kompetens csomaggá nőtte ki magát. Mostanában, ha valaki kérdi tőlem, mibe kezdjen bele, mindig a MODO-t javaslom. -
nenad #59298 (sohaj...) letöltöttem a legujabb modot es betoltottem egy 500 megas jelnetet csak tesztelni a nezetablakot . szerintem joval gyorsabb mint a maxé es ahogy nezem a vidkaresz kihasznalasat sokkal jobban hasznalja...
beszaras hogy hány éven át kell könyörögni hogy jobb legyen a maxé.
(csak poénból mielött vki megkérdi az ékezeteket ma csak oda teszem ahova tetszik xD LOL)
-
nenad #59297 ertsd minden nagy ceg software produktuma alatalaban xar limited vagy tudatosan butitott... -
#59296 Az a vicc, hogy minednféle nyakatekert módszerekkel rábírható, hogy dinamikus linkekként kezelje a beágyazott smart objecteket, legyen szó vektorokról, vagy raszterképekről. Mindezt egy sessionön belül, amíg el nem mented a file-t. A pofátlanság határát súrolja, erősen. -
nenad #59295 ja es a halozat gigabites lesz mindenhol... szerintem valaki mas ki fogja hasznalni a lehetoseget... legallabbis remelem... -
putyi #59294 köhönöm, kipróbálom. azt hittem, hogy ez amolyan köztes dolog, amit a beágyazott(smart) képeknek találtak ki. mennyivel egyszerűbb lett volna, ha csak, mint hivatkozásokat használná a képeket. No de majd a elfelhősödött verzió. -
putyi #59293 nem olyan nehéz előállítani 16bit-es színmélységnél. nekem is sikerült és kb. a felénél járok annak, ami várható. -
Midas #59292 lehet megneznem az esti mozit mire betoltene :D -
#59291 És az Adobe remek mérnökei erre gyorsan bevezettek egy új formátumot, a psb-t! :) -
marcee #59290 (én épp ellenkezőleg, lehetőleg sosem szeretnék eggyel sem találkozni!) -
Midas #59289 no; azert megneznek egy 2 gigas psd-t :) -
putyi #59288 Azt tudtátok-e, hogy egy psd file max 2gb-os lehet? -
Zokni #59287 Személyes véleményem szerint, ismerd meg előbb a "bonyolultabb" eljárásokat, úgy értem, hogy legyél tisztában előbb azzal, hogy később mit egyszerűsítesz le egy plugin, vagy script használatával, minthogy egyből az egyszerűbbik végét fogd meg valaminek, a nélkül, hogy az igazi módját, vagy viselkedését megismernéd. Szerintem lényeges, hogy az ember tisztában legyen a mögöttes tartalommal, utána pedig külön öröm, ha valamilyen segédeszközzel később egyszerűbbé tehető a folyamat. Egyelőre a tanulásra összpontosíts, majd utána jöhet az egyszerűsítés. -
djfules #59286 Köszi ezek hasznos dolgok és látom már más is talált újdonságot benne! Ilyenek jöhetnek még, tisztában vagyok a dolog sokrétűségére, hogy ezek speciális dolgok igazából minden érdekelne ami hasznos és jó dolgokat lehet vele művelni vagy éppen megkönnyít bizonyos funkciokat, anim, textura modell stb...
Majus 15 -én indul 3ds max BASE+PRO a mesharray-ben valaki megy vagy volt ilyen képzésen?