Zokni#59496
Érdekes dolgokat írsz. A fák, így jobban meggondolva valóban kicsik. Nem akartam, hogy nagyon ráüljenek a képre, viszont valóban kicsinek tűnnek így utólag megnézve. Sajnos, így utólag már belátom, hogy hiba volt kútfőből dolgozni, pontosabban fogalmazva úgy, hogy nem kerestem fotó referenciát róla, így fordulhatott elő például az, hogy az eresz egyszerűen lemaradt.
Ilyen távolabbi képekkel tényleg az a bajom, hogy elvesznek a részletek. A mostani (ami most készül) képemen sokat játszottam a dirt-tel, de távolabbról nézve lényegében teljesen elvesznek az apró részletek. A tuják valóban egyformák, mármint a geometria, de mindegyik el van forgatva, illetve méretbeli különbség is van, de ezek szerint hangsúlyosabbra kellett volna csinálni, mármint a méretkülönbségeket. (színeik sem teljesen egyformák, de akkor erre még nagyobb hangsúlyt kell fektetni)
A cserép az érdekes, mert emlékeim szerint kb. pont az említett méretűek, vagy valami nagyon hasonló, (mármint 20x40x2 cm), de mégsem jön elő igazán a mérete, pedig a mérethelyességre mindig komoly figyelmet fordítok. Kúpcserép csak a tetőélen van, látod, abból sem látszik túl sok minden. :) (a többi élen valóban nincs).
Jó tanulság ez arra, hogy egyelőre kútfőből nem célszerű ilyen képeket csinálnom, bár általában fényképről dolgozom. A kompozícióval, megfelelő látószög megtalálásával mindig adódnak gondok, azzal kapcsolatban bőven van még mit tanulni. Ezért jó, ha mások is megnézik az elkészült képeket, mert mindig észrevesznek valami olyat, ami a készítőnek estleg nem tűnik fel.
Köszi a véleményeket, igyekszem emészteni az elhangzottakat. :)