3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

npeter
szórjad szét manuálisan 😛 <#kuss>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

csak akkor jon hogy a megbizonak nem jo az ujabb verzio s zokasos pluginek nem mennek.. lassabb a viewport meg ilyenek... jelenleg anyazom 20 perce mert a spacing tools nem akar szetszorni 40K talpfat... fuuuj

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Hajlamos az ember figyelmét elkerülni az ilyesmi, amikor egy már beváltnak tekinthetõ munkafolyamatot követ, hogy nem veszi észre, vagy nem figyeli, ha esetleg valami olyan változik a programban amire õ már egy másik megoldást használ. (ráadásul az embernek általában nincs is ideje nyomozni az ilyen dolgok után)

Én nem olyan nagyon régen foglalkozom behatóbban a dologgal, úgy kb. másfél éve, ez idõ alatt nem egyszer találkoztam ezzel a jelenséggel, mármint, hogy régi motorosok rácsodálkoztak egy-egy újításra, hogy mennyivel egyszerûbb úgy a dolog, aztán végül használni kezdték.

Sok ötletes apró dologgal bõvült a program az elmúlt 1-2 verzióban (mióta én jobban ismerem), meg persze egy rakás - valójában használhatatlan - sallanggal is. Valójában érdemes lehet néha rászánni az idõt és mégis átböngészni ezeket, mert a következõ projekten akár mindjárt vissza is nyerheti az ebmer az így belefektetett plusz idõt.

<#eljen>
mire nem jó a friss szem!
és mûködik! és gyors! <#rinya>

2013-asban van select instances az edit menüpot alatt, nem tudom, hogy ez melyik verzióban került oda.

köhönöm!

ez igen

jah select instance script a blur csomagban van volt
http://www.neilblevins.com/blurscripts/blurscripts.htm
hotkeyhez van rendelve nekem tok jol mukodik 2011 en is.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

A splineland már majd egy hónapja kijött le tetszik maradva lenni.

Aldaryn
Emlékeim szerint az összes scene explorert kipróbáltuk már, és mindegyikben volt valami hákli, amiért végül a régi jól mûködõ MAX-os maradt meg.

Az lehet, hogy van már FP4, de van SplineLand 1.0! 😄

per aspera ad astra

Malakai
Itt esetleg lehet nyitni neki egy issuet, vagy csinálni egy saját forkot – aki bele akarja vetni magát – úgy tûnik nem túl valószínû, hogy mostanában frissítené az eredeti fejlesztõ.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

nekem a régi scene explorer tökéletesen megfelel. utálom, ha váltogatni kell, mert most éppen instance-okat akarok kijelölni, vagy akármi. megnéztem a zookeeper-t, remélem, hogy az autodesk mihamarabb megveszi, mert szerintem az a hozzáállás a jövõ, csak nem 250 dollárért.

sajnos nem tud instance-eket kijelölni :/ Sõt, nálam elõferdül egy olyan bug NÉHA, hogyha array vagy többszörös copy van, akkor eltûnik a lista 😄 mondjuk akkor csak bezár és megnyomom a hotkey-t hozzá és kész, seperc alatt újraindul, szerencsére nem agyalgat, hogy mi is van a jelentben, azonnal listáz. de még mindig jobb mint a H :p

\"freedom is not a licence for chaos\"

Még egy RPC feltámadás hiányzik egy jó kis tavaszi felbolyduláshoz.... 😄

beelõzték elég rendesen a multiscatter-t már gyûjtök, hogy szülinapomra megkapjam:_)

Naugye!!! Én mindig hittem benne!

én ki sem próbáltam már ezt a megoldást, mert addigra elfogyott a cérna, csak amikor kerestem valami áthidalást akkor botlottam bele.

én használom:-), de komolyan. tök gyors, igaz nem mindig jó, de jó is lehetne, ha lehetne úgy állítani, mint az autocad-ben. egyébként mi az a script?

Aldaryn
Az a legszebb benne, hogy hiába állítgatod be, úgyis reseteli magát, és kezdõdik elõlrõl a beállítgatás. Én két hétig bírtam, aztán döntöttem úgy, hogy nem én vagyok a hülye, hanem az Autodesk.

per aspera ad astra

A container object-ek és a vray együttmûködésérõl van valakinek tapasztalata? Én már több ízben használtam eddig (pl étterem asztalon terítékek elkészítésére), de úgy néz ki, hogy most emiatt nem bír a max a jelenettel renderelésnél. Ha átkonvertáltam õket sima instance objektumokra, akkor minden okés velük. Csak le ne kelljene cserélenm a tányérokat... 😄

Az instance-ok kijelölésére van külön script. Nekem szerintem ez az ami már a legjobban lekopott a toolbaron. Nem is tudom, hogy a max beépített selecet similar object kapcsolóját ki az aki használja egyáltalán. Aki kitalálta az még az életben nem dolgozott egy projekten sem, utcára vele...

Malakai
Ja bocs, outlinert nagyon rég próbáltam ki, de akkor még az egy korábbi verzió volt, az még nem tudta.
A zookeeper túlárazásával meg egyetértek.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

jó-jó, persze azt én is tudom, de most az outliner-rõl volt szó. személy szerint pont a lenti ok miatt, valamint a nagyobb jelenetekben való fagyási hajlama miatt nem használom.
Egyébként a zookeeper tök jó volna, csak szerintem enyhén túlárazott termék, aztán lehet hogy a fejlett nyugaton 250dollár csikkzsebbõl megy.

Malakai
Ephere Zookeeper talán tudja, nem vagyok biztos benne, de az fizetõs, $250, sokaknak valószinüleg teljesen haszontalan featureökkel, node alapú nézet/szerkesztés, stb.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

...mármint egyszerre(lásd select dependencies, vagy select influences)

aztán az instance-okat ki lehet-e jelölni véle?

engem megteritettel anno ez iranyba😄

gyûlöltem a H betûs megoldást, és emiatt múltidõ hál Istennek: OUTLINER

Dual-monitoros rendszereknél simán elfér a másik monitor szélén és akkor folyamatosan kint maradhat. azonnal lehet az object-ek mellett freeze-elni, hide-olni, ha valami hide-olva van akkoris ki tudja jelölni és (mondjuk ki lehet kapcsolni akármelyik módosítót), nem beszélve, hogy kezeli a layereket é a materialokat is.
Ennyi reklám elég volt neki, próbáljátok ki 😊

\"freedom is not a licence for chaos\"

én is hasonló megfontolásból szenvedtem vele jó egy hónapig aztán visszaállítottam a régit. ez valami autodesk-es betegség lehet, mert az acad layer-kezelõje hasonló és az is meglehetõsen lasú.

Naigen, sokáig én is így tettem, aztán átváltottam az újra, hogy nem legyek olyan, aki mindig visszafelé nézeget. Próbálok befogadó lenni az új fejlesztések irányába, de ami szar az szar. 😄

valami bácsi írogatta, hogy ha az összes oszlopot kiszeded a scene explorer-bõl akkor már egész gyors. persze az idegesítõ hülyeségei megmaradnak, csak, ha valakinek nincs kedve bogarászni az ini-t, akkor jól jöhet. egyégként a réginél is minden ugyanazt a dialógot használja és valahogy mégis mûködik.

Aldaryn
Jópár éve volt errõl a vray dev listán egy nagyobb post sorozat, hogy a vray brdf-ekben betekintési szög minimumával automatikusan a glossy is konvergáljon 1.0 felé, aztán kézzel is könnyedén reprodukálható mivolta miatt kényelmi és user kontroll okokból elhagyták.

Scene explorer meg egy rakás trágya. Következetlenebb, haszontalanbb, feleslegesen túlbonyolított, és az instancokat is lassabban listázza, mint a régi dialogue window. A legjobb, hogy mivel rejtett ojjektumokat is tud listázni, ezért sosem jegyzi meg a legutóbbi szûrési beállításokat, mert ezt használja defaultban az unhide is.

per aspera ad astra

egyébként tényleg idegesítõ, vissza kell állítani a régit, gyorsabb és jobb.

optimalizálás?:-)

arra rájött már valaki, hogy miért van, hogyha megnyomom a "H" gombot, akkor a Slecet from scene a lista végén áll, és nem a kijelölt objektum neve van az orrom elõtt. Ez olyan kurva idegesítõ tud lenni!

Nos, sikerült a show main toolbar-t visszahoznom a képernyõre. Leírom, hogy hogyan, hátha majd egyszer valakinek szüksége lenne rá.

Costumize -> Load costum UI Scheme -> menj ide: Program files-autodesk-ui -> klikk a DefaultUI-ra .

Remélem érthetõ volt 😄
és ez így van jól

Helló! 3ds max 9-et használok (használnék) és van egy olyan problémám, hogy el tûnt a "main tool bar"
(alt+6-al lehetne elõhozni) és sehogyan sem tudom visszavarázsolni. :S Kitöröltem a 3dsmax.ini file-t, nyomogattam a gombokat, pipálgattam, leszedtem valami maxscript-et is, ami ilyen reset féleség de az sem csinált semmit. Remélem itt kapok választ.
már régóta szöget ütött a fejemben a gondolat: a tárgyak tükrözõdését vizsgálva, a betekintés szögének csökkentésével mintha nem is csak elsõsorban a tükrözõdésük erõssége változna, hanem a glossines mértéke is (pl egy bútorlap). ti hogy látjátok?

LOl végül egy szó sem esett újraépítésrõl csak adóreformokról stb...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Lehet megugrik a piac kint...

http://index.hu/kulfold/2013/02/13/obama_meghirdette_amerika_ujjaepiteset/

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

van valahol plusz poly.. amit nem tud athidalni a weld.. mozgasd meg a vertexeket manualisan es valszeg elo ugrik a problema..

olyan kérdésem volna hogy két különbözõ objectum vertexeit szeretném össze weldelni de csak minden másodikat weldeli össze, ha egyesével megyek rájuk akkor se weldeli (ugyan olyan távolságba vannak és a weldelési érték is jól van megadva), és a target weld se él ilyenkor. Már többször tapasztaltam ezt a maxnál és nagyon bosszantó. Mi lehet ennek az oka vagy mi nem felelhet meg ennek a mûveletnek? köszi a segítséget
atila4
Hali! Egy HD 3000-res videokártyával tudnák modellezni kisebb dolgokat? Mondjuk olyan 200-300 ezer poligonig szoktam..

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

és mi ebben a nagy szám?

Aldaryn
Plusz a mappolható fog color megint olyan dolog, amitõl az öreg rókák szemének sarkában apró könnycsepp gyûlik.

per aspera ad astra

Aldaryn
Nem bírom ki, hogy itt ne gondoljak arra, hogy Octane renderer 1GB-os videókártyákon miket kiszámol... Mindig a szoftver. Mindig a szoftver.

per aspera ad astra

Met
Nem yt malõr, sg malõr, az van berakva példa linknek, gondolom kis pénzszerzés az sg-nek...

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

az elozo valami youtube malor lehetett.