3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
játékfejleszteni lehet bármilyen programban nem? pl blender , amitaz elõbb méltatlanul kihagytunk. azt ha jól emlékszem pont játékfejlesztésre találták ki.
A "szar" akkor röpül ha szar, például a logikátlan transformnál, vagy amikor uv-zés közben randomban kifordul a modell és a facek addig nem látható oldala lesz látható és a látható láthatatlan és csak restart max segít, vagy amikor éppen úgy gondolja hogy a 4-bõl 1 viewportot alt-w-vel nem lehet teljes képre rakni, csak az ikon megnyomásával, szóval ilyen pre-alpha szintû bugoknál.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
A kovetkezo kerdesem lenne.Szeretnek csinalni egy festovasznat,amit fenykeppel texturaznek le.Viszont szeretnem ha a rendereles utan a festovaszonnak nem sik hanem vaszon anyaga lenne.Valakinek valami otlete vagy tanacsa?Elore is koszonom.😊
félre ne érts, én sem vagyok megelégedve teljesen vele, de a problémák nem olyan szintûek, mint amiket általában kérdezel.
Nagyon ígérték, hogy a következõ verzióban már valóban a kurzor alatt lévõ objektumok kerülnek majd szelektálásra, minden esetben.
per aspera ad astra
Így már jó. A fura viszont az hogy ez a cucc soha nem volt mozgatva sem méretezve sem forgatva. úgyhogy nem értem mit resetel 😊 mondjuk tuti hogy a készítõk sem értik már ennek az xformos dolognak az összefüggéseit olyan kaotikus lehet már a program kódja.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com
Elsõsorban kisebb animációkat akarok majd csinálni. Intro videók stb...
A kérdésem az lenne, hogy mivel még igencsak az elején vagyok, érdemesebb lenne-e erre 3ds maxot használnom?
Mi igazából a 2 program közt a fõ különbség? Illetve melyik alkalmasabb arra, amire én szeretném használni. Cinema 4d kicsit egyszerûbbnek tûnik. Ahogy nézegettem, nem is teljesen ugyanarra a területre szánták a két szoftvert.
Illetve olyan kérdésem is lenne, hogy 3dsmax is cpu-val renderel? Mert így 1-1 kisebb jelenet is sokáig tart. Cinema 4d a cput-t hazsnálja. Gpu pont a 3d renderelésben lenne erõs nem? (hisz játékokban is ezt teszi)
Illetve van enhanced opengl, de úgy nem egészen a kíván eredményt hozza...
Fem - design,
Nemetschek allplan statikai modullal,
Teckla structures (talán ez tekinthetõ a legprofibbnak).
Lehet még sorolni. Rúdszerkezetek (tetõ) esetén elemi statikai és szilárdságtani ismeretek szükségeltetnek, lemez, héj (fal, födém) nem árt ha végeselem eljárással kapcsolatos ismereteid vannak. A sima geometria felrajzolása nem elég, tudnod kell erõtani, és tehermodellt alkotni különben félrevezetõ eredményeket kapsz.
A tartószerkezet tervezõ építõmérnök (statikus sicc...) nem véletlen külön szakma. 😉
Alfahím bétaváltozat...
per aspera ad astra
1. Wireframe nézetre váltassz (F3)
2. Elrejted a box-ot (hide object)
3. Izolálod a cilindert (ALT+Q)
Amd Athlon 4x 750k, 8gb Corsair 1600mhz, Amd R9 270 2gb
ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com
Ki korán kel, poligont lel.
BUÉK nektek <#wave>#wave><#pias>#pias>
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
per aspera ad astra
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
kép
\"So always look on the bright side of death\"
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
"A memória a tapasztalat terméke. Így a tudat visszahatás a tapasztalatok útján b?vül."
\"So always look on the bright side of death\"
Ezt reactorral készitettem:
Ez animáció. Nincs benne mechanikai szimuláció:
Ez egy cloth szimuláció amit már régen készitettem:
Mint ezeket a camera tracking klippeket is:
Az elsõ két és az utolsó két videót, amit linkeltél, azt meg lehet oldani kb 10 perc alatt keyframe animációval, Felesleges szenvedés lenne azokhoz beálligatni dinamikai szimulációkat, a 3. és 4. videó már lehet hogy nyomokban tartalmaz szimulációt (fõleg a libikóka szerû)
\"freedom is not a licence for chaos\"
de mind1 sikerült szebbre alakítani a modelt...
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
autosmoothnál valóban szebb így viszont az élek nem lesznek kiemelve?
tenyleg..
masodikra mindig jobban megy..
minden próbálkozásom ellenére mindig marad a modellben egy két hupli... <#shakehead>#shakehead> erre valami okos dolog?