63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    Az a gáz, hogy gyakorlatilag semmilyen szinten nem mélyedtél még el a témában(nem bántásból mondom) ezért bármit írunk, az újabb kérdéseket fog szülni.
    De röviden a distributed rendering az, amikor 1 képet több gép számol, a backburner pedig render manager software. Mind a kettő használatának előfeltétele az azonos program környezet, ellenkező esetben nem működik, vagy nem megfelelően működik.
  • djfules
    ezek szerint te se tudod hogy smint?
  • djfules
    hmm...
  • zenoka
    Ezzek a mai fiatalok bezzek anno se net se forum nem volt es baltaval faragtuk a polygonokat:)
  • djfules
    Most nézem a másik gépen 32bit es win van attól még menni fog a dolog 64bit es maxal?
  • djfules
    Na az lehet csak azért irtam ide ha valaki használta már és faca akkor veszodök vele egy pár órát mert felkell rakni de ha nem látható eredményért nem szenvedek vele, nos?
  • putyi
    most jött el a pillanat, hogy ezeket beírd a google-be :-)
  • djfules
    mivan? :-) distributed na erröl még nem hallottam és akkor a backbrunner mi a szösz?
  • djfules
    Az arra valú hugy a két gépet összewkötve gyorsabban rendereljen nem? (hülyén fogalmaztam) routerrel van összekötve a gép a nettel elég csak az ipcimetz beirnom nem? és akkor összedolgozik a két gép rendereléskor nem?
  • putyi
    szerintem a distributed renderrel kevered.
  • putyi
    mivan?
  • djfules
    egymás mellett van abba is egy négy magos amd van akkor 8 maggal számól nekem?
  • putyi
    Nagyon nem kell vesződni, elég egyszerű. Igen megéri, hacsak nem szeretsz össze-vissza ugrálni két gép között.
  • djfules
    Van nálam most egy másik gép használta már valaki a backburner-t? Tapaszatalat megéri vesződni vele?
  • putyi
    a houdini nem tud ilyet alapból? annyi pézér
  • MasterMason
    Jó ez a script, azt hiszem egy ilyet kénytelen leszek csinálni magamnak houdiniben.
  • putyi
    ugrik a pixel puma.
  • Aldaryn
    Dübörög a topik!
  • putyi
    ez történetesen script:-)
  • djfules
    Ez tényleg az. egyszer kérdeztem itt, hogy milyen pluiginokat érdemes nézegetni... ha valakinek eszébe jutna még valami...
  • VisualHarmony
    Jó kis cucc(már mint az A-tiles), thx.
  • putyi
    külföldiában igen, itthon csak 5.
  • putyi
    cserép a-tiles, fű és egyebek forestpack-kal, meg egy csomó kézzel lerakot ojjektum.
  • VisualHarmony
    Ha nem modellezi ki az ember a füvet akkor hogy? Marad a PS ami meg kurva macera nagyobb cégeknél vannak erre "rabszolgák". Nem gáz ez a fű szerintem és mióta van proxy, meg Vraypattern meg mit tom én nem csak a Displace gyorsabb is, szebb is mint egy fosul oda PSezett fű szerintem.
    Cserepek manuálisan vagy plugin(ha igen mi)?
  • MasterMason
    Tekintve a program árát, a belefektetett időt a modellezéstől kezdve a textúrázáson át, a munkabéreket és az egyéb járulékos költségeket is figyelembe véve, kétlem, hogy egy ehhez hasonló látványterv 6 számjegy alatt kelne el.
  • MasterMason
    Nyilván ha nem a brókernetnél dolgozik valaki minimum középvezetőként, akkor nem 740 ezer forintos boss öltönyöket fogja cserélgetni. :D
  • djfules
    :-) értem, nemazt kérdeztem ezért mit fizetnek hanem hasonló munkáért mi pénzt lehet kérni kb 40-50 100 ezret is vagy 10 ezer felet elhajtanak mit lehet ilyen munkával keresniuu ere volnék kiváncsi?
  • zenoka
    Eszmei erteke van:) nagyon szep scene!!
  • putyi
    a valós ára, amit kifizetnek érte.
  • putyi
    vajon gazdaságos-e, hogy nem a 10 évvel ezelőtt vett ruhádat hordod, hanem minden évben újat veszel, ami csak a színében és fazonában más.
    Az okfejtésed alapján az első p1_200mmx-es gépen 128mb rammal is tökéletes lenne.
  • djfules
    Mért mennyi egy ilyen látványterv valós ára, mit lehet ezért kérni?
  • MasterMason
    Hát ez még mindig nagyon szép. A kérdés csak az, hogy gazdaságos és vagy optimális e mindez, hogy a fű több memóriát eszik mint minden más együttvéve. Nyilván ha megfizetik és gazdaságos, akkor nem lenne gond még erősebb gépbe fektetni még több rammal, ha meg nem gazdaságos és vagy nem fizetik meg ennek a valós árát, akkor pedig gazdaságtalan.
  • djfules
    A növényzetet hogy csináltad plugin ,vue? mert nagyon király egyébként!
  • npeter
  • putyi
    ja és nem a max fila 12-16gb, hanem a memória szükséglet. a file 1gb körül mozog.
  • putyi
    és még benn némi bútor.
  • putyi
  • Aldaryn
    A kényszer, hogy a mainstream vga-kon egy-két éve még alig akadt 1GB feletti ram mennyiség gondolom meghatározó volt az octane algoritmusainak fejlesztésében... Az igazi nagy kontra az, hogy be kell ruházni 4-5 vga-ba, hogy igazán érezni lehessen az erejét 10-15 friss és erős rendergéphez képest, ami papíron nem rossz, de meglépni kicsit viszketős. :)

De egyértelműen ez a jövő, skálázhatóság, ár/érték-arány és teljesítménysűrűség tekintetében is, legalábbis a prosumer területeken. Nagyon csábító, hogy egy 200-250ezer forintos node teljesítményét egy 70-80ezer forintos kártya produkálja, és egy jól összeválogatott gépbe négy is pakolható belőle.
  • MasterMason
    Azt nem mondtam, hogy gyorsan renderel a vue. :)

• MasterMason
    Szépnek nagyon szép, de miben volt ez 12-16 giga, max fájlban? Tudsz erről egy maxos viewport screen-t is mutatni? Mennyi polygon van ezen a képen?