3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
valami brutálisan nagy szopást találtam ezért tartott ilyen sokáig.. a megjelenített számok és belül a rendszeren táolt számok nem egyeztek, stb...
a lényeg, a téglatest elsõ lapjának síkját három pontal határozhatod meg (vertex/edge snapping rulz - ezeket változtathatod is közben) a negyedik pont a mélyégét határozza meg. Ezt a negyedik pontot akárhonnan veheted.
Késõbb majd csinálok hozzá primitivet stb, akkor majd normálisan lehet méretezni, ahol minidg csak az egyik oldal fog eltolódni.
Ha valaki segitene elküldeném neki a fájlt, mert gondolom egy hozzáértõnek nem lenne sok idõ megcsinálni.Meg megnézhetmé ,miért van valahol hupli , amit nem tüntet el a smooth a kabin körül.
Errõl lenne szó
a bpt, az instancolás rt alatt, az ies kiterjesztés stb. azért kicsit több, mint hibajavítás. no, de majd meglássuk.
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
[O_O] (.)(.)
Vegas 10.0 pro-t használok. Szeretném a kész videót lerenderelni. Mit és hogyan állítsak be, hogy Hd legyen és jóminõségû. Értem ez alatt mint pl youtubeon a 720P videók.
Esetleg ha kell valami leírás a géprõl akkor adok szívesen. 😊
Segítséget elõre is köszönöm.
( Amennyiben tényleg butaság és zavaró a Hsz úgy legyen törölve! )
Egy olyan problémám van, hogy egy nagy épületet modellezek 3DSMaxban és a falakat plane-ekbõl csináltam meg. Most már nem ezt tenném, mert a plane-ekre ha ráhúzok egy textúrát, akkor belülrõl is ugyanaz a textúra látszik. Nem találtam sehol sem leírást, hogy egy plane különbözõ oldalain lehet-e különbözõ textúra, de szerintem ez egy jó lecke volt hogy rájöjjek, hogy nem lehet.
Vagy mégis? Tudnátok segíteni? Egyenként kicserélni az összes plane-t az rohadt nagy meló lenne, mert iszonyat sok fal van, vágva vannak belõlük ablakok helyei meg minden, az úgy felejtõs. Nem lehet mégis valahogy megoldani, hogy kívüle és belülre különbözõ textúra menjen? Valahogy nem lehet a plane-eket átkonvertálni box-okká, hogy megmaradjanak ilyen formában? Köszi elõre is a válaszokat!
Próbálgattam a 3dsmax-ot, már egész szép dolgokat tudok modellezni, igaz a témába nem nagyon mélyedtem el...
A problémám az lenne, hogy egy 3d objektumot szinte képtelen vagyok normálisan feltextúrázni. Nagyon béna textúrákat tudok csak csinálni. Valaki tudni adni útmutatást ez ügyben, hogy Photoshop -ban miféle módon lehet szép kinézetet adni egy-egy modellnek?
Más. Nézegettem teljesen realisztikus modelleket és környezetet. Azokat hogyan csinálják? Az is csak textúra, vagy ott mindenféle világítási trükkök vannak?
Köszönöm a válaszokat!
Üdv.: AkroMenToS
1-2 elég frankó kis karakter lett <#taps>#taps>
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Gondoltam ide is beszúrok egy linket a 3DSurvival fórumon folyó versenyrõl. A verseny már lezárult most zajlik egy hétig zajló szavazás amin mindenféle regisztráció nélkül részt vehettek.
Szánjatok rá pár percet, nézzétek meg a versenyre beküldött képeket és döntsétek el ki a legjobb 😊
http://3dsurvival.hu/contest

[/img]
Tiednél is rengeteg él van az ablakoknál, pedig kevésbé ívelt szerintem mint a zondáé. A te kocsidnál a motorháztetõ kitüremkedése miatt végigmegy az autó közepén 5 él! azoknak csak ott kéne megjelenniük ahol íve van annak a kitüremkedésnek.
Szóval ahogy elnézem a gyári képet, a polygon szám lehet magas (kb 10,000 vagy még több is), de nem feltétlenül kell elmenni odáig. A lényeg, hogy szépen optimalizáld az egészet minél keveseb polyból. Aztán csinálhatsz egy részletes modellt is minden kis bizbasszal, és aztán bake-eled. Egy normal map is csodákra képes 😊
\"freedom is not a licence for chaos\"
per aspera ad astra
Itt egy példa, amit a fejlesztõk készítettek, ez kb mennyi poligonból állhat?
Illetve a másik dolog h ugye sokszor olvasni, hogy háromszögek ne legyenek, de itt látok elég sokat ezen a Pagani Zondán
Itt egy kép a modellemrõl
Jelenleg úgy próbáltam modellezni, hogy ha rányomok egy turbosmooth-ot akkor is minden okés legyen, de például fontos-e hogy az egész modell egybe legyen? Vagy motorháztetõt meg lököst detach-elhetem? illetve lehetnek rések az elemek között? Vagy ezeknél a részeknél chamfer és besüllyesztem kicsit, hogy olyan legyen mintha ott rés lenne?
Az nitrous ujabb driverekkel egeszen turheto 30 fps korul vereti.
cs
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Az edraw-t leszedtem, de az nem valós 3D. 2D-s image-ek vannak benne. (egyébként Visio koppintás vagy fordítva. 😊)
Maradok a max-nál akkor. 😊 Az objectumokat így is úgy is abban kell megrajzolnom mert ktv-s elemek tuti nincsenek ilyen progikban.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
pl:
http://www.edrawsoft.com/Network-Diagrams.php
"Jabar sa bu eeda murishani!"
Egy kissé a topik témájától eltérõ (bár lehet nem) kérdésem lenne. Vannak ezek a "csicsás" 3D-s hálózati topológiai ábrák. (példa lent) Miben csinálják ezeket? Van erre specializált progi vagy simán valamelyik 3D-s CAD-ben - pl maxban - csinálják?

If Everything That Has A Beginning Must Has An End
http://www.techrepublic.com/blog/window-on-windows/change-the-processor-affinity-setting-in-windows-7-to-gain-a-performance-edge/5322
Köszönöm a segítséget!
A következõ problémám megoldására szeretnék javaslatot kérni tõletek.
A renderelés elindítása után a gépem CPU-ja 100%-ban leterhelõdik és ezt szeretném lekorlátozni
70- 80%-ra, hogy egyéb alkalmazásokat tudjak használni renderelési idõ alatt.
Prioritás beállításával már próbálkoztam, de sajnos az nem vált be. Segítségeteket elõre is köszönöm!
www.pumaszallas.hu
per aspera ad astra