63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    * a program -szutyok- működése
  • Aldaryn
    Nagyon hasonlóval már találkoztam, de az igazat megvallva nem nagyon foglalkoztunk a megoldással, mert épp esedékes volt egy platformváltás, és az új verzióban nem jelentkezett a probléma, de jelzésnek érdekes lehet, hogy nem egyedi a problémád. Sajnos a 44GB RAM nem sokat ér, ha MAX-et használsz. :) Az a ram arra jó csak, hogy lerenderelni nagyon nagy jeleneteket is le tudsz, valamint nagy fagy szét a maxscript, ha eléri a memória határát, a program működése a hardverkörnyezettől független. :P
  • Hzsolesz
    Csak felvettem zenoka fordulatszamat...de nem kenyerem a sertegetes.
    A processzor hasznalat nö meg 0-rol 5-8 %-ra de azon kivül semmi. Memoriabol 44 GB van a gepben, ugyhogy egy frissen inditott oprendszernek egy MAX 9-el nem hinnem, hogy ez keves lenne.
    Oprendszer Win 7 64 bit, semmit nem frissitettem mostanaban, sem a programot, sem az op.rendszert, sem a drivereket.
  • Aldaryn
    A belassulásos dolgohoz én is hozzátennék egyet, hátha valaki találkozott már vele, és tudja, miről van szó.

Nagy file, 500-600MB, sok Multiscatter benne, ezt, VRayt, VRaypatternt, PhoenixFD-t és BerconMaps-ot leszámítva más plugin nincsen bent. Egy darabig minden szép és remek, a filementés központi szerverre kb. 25-30mp, ami teljesen remek.
    Egyszercsak megváltozik valami, és a file mentési ideje 5-6percre nő. Ez tipikusan a autosave utáni azonnali autosave minősített esetét is előidézné, de nem emiatt érdekes, hanem azért, mert megfigyeltem, hogy amint save-et nyomok, a proci dolgozni kezd, és 5 percig töpreng, majd ha ez megvolt, akkor fogja, és látványosan "kiírja" a file-t a rendelteési helyére, annyi idő alatt (25-30mp) mint ahogy régen mentette. A gondolkozási idő alatt ninclemezművelet, csak a MAX megszokott 1magot maxra pörgető gondolkozása. Memória is még van kb. 6GB szabad. Szerintetek mi okozhatja a töprengést? Multiscatterekre gyanakodtam, de kitörölve őket is megmarad a file ilyen jellegű viselkedése.
  • putyi
    esetleg ezt próbáld ki, fokozottan figyelve a notetrack-ek számát.

Csendben jegyzem meg, hogy az alábbi frusztrált stílussal nem jutsz messzire. A kérdésed egy sokismeretlenes egyenlet, mivel egy sóhajon kívül semmit nem osztottál meg, amibe kapaszkodva segíteni lehet. Például nem tudjuk, hogy a proc terhelés nő, vagy a memória fogy el. És még sorolhatnám.
  • zenoka
    nem megyek bele pocok.. meleg van...
    hozateszem: driverek...oprendszer...etc.. mind abbol a korszakbol valok?
  • Hzsolesz
    Birom ezeket az epitö jellegü hozzaszolasokat, mint a tied zenoka. Te biztosan a 2020-as verziot hasznalod mar, amit legalisan megvettel.
    Azt ertem en, hogy öreg a program, de akkor azt magyarazd meg, ha eddig tökeltesen müködött, akkor miert nem teszi most is ezt?
    Lantlant, az nem lehet, mert egyreszt minden textura rendben van, masreszt pedig a frissen elinditott, csont üres projekt is ezt teszi. Ez az, ami bosszanto...
  • lantlant
    Hzsolesz
    Nem lehet, hogy valmi textura bitmapot nem talal es azon tepelodik?
  • nenad
    xD "az kutya evekben 42 ev."
  • zenoka
    6 eves program...az kutya evekben 42 ev... annyi idosen mar azert lassul az ember.. vagy turelem vagy csereld le valami fiatalabb csodorre:)
  • Hzsolesz
    Sziasztok,

Egyik naprol a masikra olyan mertekben belassult a program (Max 9), hogy amikor elö akarom hivni a Material Editort vagy a Render Scene Dialog-ot vagy csak egyszerüen atklikkelek egyik texturarol a masikra a Material Editorban kb. 5 masodpercet varnom kell.
    Mi a turo törtenhetett? Hiaba telepitem ujra, nem javul...
  • Palika1989
    Igen, a válasz tartalma és humorvilága is megér egy like-ot!!
    Köszönöm a választ, ígym ár könnyebb kalkulálni! :)
  • putyi
    az kimaradt belőle, hogy utána 800-ért kiadod egy alvállalkozónak, akit nem fizetsz ki.
  • zenoka
    akkor igy:D
  • npeter
    (like gomb :))
  • zenoka
    +1
    :)
  • bencsab
    Kéne ide a fórumba is egy like gomb...
  • Aldaryn
    Elgondolkozol rajta, hogy mennyi pénzt akarsz egy hónapban keresni (adók, egyéb jövedelmek, stb...), ezt beosztod a munkaóráid számával, amit hajlandó vagy egy hónapban dolgozni mint 3D freelancer, megvan az órabéred, megnézed, mennyi egy ilyen ajtó összerakása, besorzod az előbb kijöbb órabérrel, súlyozod annak függvényében, hogy profi vagy amatőr vagy-é, mert lehet, van, aki egy ilyen ajtót fél óra alatt összerak. Az így kijött összeget közvetíted a megrendelő felé. Ha a pénzt kevésnek érzed, akkor átgondolod az eszmefuttatás legelső pontját.

Ezután figyeled, ahogy a megrendelő haverjának a gimis fia darabonkét ezerért úgyis megcsinálja.
  • Palika1989
    Sziasztok!

Akinek van 3D munkabeli tapasztalata (fizetett munkák), annak a segítségére lenne szükségem.
    Kapok AutoCad terveket, abból 3D ajtókat kell készítenem kb ilyen szintűeket: http://www.belteriajto.hu/

Technikailag menne a dolog, kérdésem, hogy kb. mi a reális ár érte? Kb. 40 ajtót kellene csinálni. (egy összegben érdemes árat mondani vagy darabonként?)

Kérlek segítsetek, nem szeretném, hogy szinte ingyen dolgozzak, de azt sem, hogy elküldjenek melegebb éghajlatra! :) (ha annyira nem publikus infó akkor kérlek privát üzenetbe!)

Köszönöm!
  • nenad
    passz,
    Lehjet delre, itt kezd kurva hideg lenni...
    Tegnapelott 10 fok volt ejszaka. Ilyen meg nem volt hogy a nyar kozepen ilyen hideg legyen... meg 1000 kilometerre eszakra sem...
    Utananeztem honnan jon ez a rohadt hideg levego...a jegsapka eszakon 10% kisebb mint tavaly... ami az 1000 eves rekord legalabb...
    En a helyetekben lasan elkezdenek tervezni... Nehogy aztan ne lehessen lemenni delre... mert tele lesz...
  • zenoka
    gyilkossagi kiserlet?:)
  • bencsab
    éppen azért: 24 óra után jár a fórumgyilkos cím
  • zenoka
    csak nem:)
  • putyi
    lehet, hogy nenad az én közel 10 naposomra gyúr és most kibsztál vele.
  • zenoka
    aaa dehogy meg csak 24 ora telt el..
    nenadot akartam meg menteni a 5 napos gyilkossagtol:)
  • bencsab
    fórumgyilkos titulus kijár!
  • zenoka
    hova koltozol? kulfold?
  • nenad
    szépirodalom?

Hegedűs Géza: Hermész Pecsétje - kiadás éve : 1970 - ára : 2000ft
    Lakoma, Görög Latin próza mesterei - kiadás éve : 1974 - 444oldal - ára : 3000ft
    Thackeray: Hiúság Vására - kiadás éve: 1965 - 848 oldal - ára : 5000ft
    Kosztolányi Dezső: Boldogság - kiadás éve: 1978 - 280 oldal - ára : 2000ft
    Jack London: A vaspata - kiadás éve: 1984 - 258 oldal - ára : 2000ft
    Lion Feuchtwanger : A hamis nero - kiadás éve: 1971 - 330 oldal - ára : 2500ft
    H.G.Wells : A láthatatlan ember,Istenek eldele - kiadás éve: 1985 - 406 oldal - ára : 3000ft
    Történelmi lecke útközben - kiadás éve: 1982 - 162 oldal - ára : 1000ft
    Zachar Jószef : Franciaország Magyar Marsallja - Bercsényi László - kiadás éve: 1987 - 305 oldal - ára : 1800ft
    Lactanitius - Az isteni gondviselésről - kiadás éve: ~1985 - 210 oldal - ára : 1500ft
    P. Ovidius Naso - Római Naptár Fasti - kiadás éve: ~1985 - 250 oldal - ára : 1500ft
    Robert Graves: Én Claudius - kiadás éve: 1970 - 410 oldal - ára : 2500ft
    Szerb Antal: A világirodalom története - kiadás éve: 1958 - 1000 oldal - ára : 5000ft
    Szathmári Sándor: Kazohinia - kiadás éve: 1935 - 383 oldal - ára : 5000ft
    Radnóti Miklós összes versei és műfordításai - kiadás éve: 1965 - 487 oldal - ára : 4000ft
    Kosztolányi Dezsö: Néro a véres költő - kiadás éve: 1968 - 285 oldal - ára : 4000ft
    Molnár Miklós: Egy vereség diadala - kiadás éve: 1991 - 291 oldal - ára : 2000ft
  • Aldaryn
    3D Studio MAX 8!
  • bencsab
    hűvazze, elég hosszú a javított hibák listája
  • Zokni
    Autodesk 3ds Max 2014 Service Pack 1

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=21918703&linkID=9241178
  • putyi
    nagyon, de inkább 14-re.
    bár ha aldaryn-t kérdezed, ő a max8-ra fog esküdni :-).
  • raulrm
    Sziasztok!

Annyi kérdésem lenne, hogy mennyire éri meg lecserélni a 2010-es maxot 2012 esetleg 2013-asra? Köszönöm a válaszokat!
  • berlinboy6329
    Ha utánanézel az object trackingnek,akkor nem akarod lemodelleztetni az egész kocsit. Minek? Már van egy, csak a tükröződést kell lecserélni. A macera ugyanakkora teljes kocsival is. V még több.

A hszed másik részén meg csak picit kell elgondolkodni... Betervezik élőben a villogást, oszt fognak vmi fényt, amit majd villogtatnak,ha kell. 3D-ben is vannak fények,azok is tudnak villogni és akkor a 3D-s környezet is villog,mint az igazi. Fordítva már gáz, mert ha 3D-ben van villanás meg fényváltozás és igaziból nincs, akkor sok sikert annak, aki azt meg akarja csinálni szépre.
  • repvez
    Hát igen,de hamár a tükrözödö részeket lemodellezik akkor akár már egyszerübb lenne a teljes autót is, kevesebb macera lenne az összeilesztés még utána.

Arról nem is beszélve , hogy a jelenetbeli fényváltozások és egyéb árnyékok, hogy kerülnek az környezetre/személyekre.
  • berlinboy6329
    Ha kocsiról kell a tükröződést eltüntetni fingom nincs hogy csinálnám. Letrackelném a kocsit, rátolnám a lemodellezett mását - vagy legalábbis a tükröződő részeket - nem muszáj tökéletesnek lennie, csak legyen közel, aztán kirenderelném és rákompozitálnám az eredeti anyagra. Mivel le van trackelve, ezért a 3d autórészlet is úgy mozog,mint a felvételen( Ha érdekel akkor keress rá az "object tracking"-re), egy jó render után megkapod a megfelelő tükröződést, aztán ha kell, akkor kap egy kis Nukeot v AE-t v ki mit használ. Legalábbis én így csinálnám. Ha nincs 3D v csak részleges , akkor fogalmam sincs, mert akkor nem lehet újraalkotni az EGÉSZ tükröződést, mert más szereplők/tárgyak is látszanak rajta.
  • berlinboy6329
    Hát én ilyentet sose csináltam filmes cuccokon,de minden hülye kompozitor tudja, hogy működik elméletben.

Van olyan h Primatte Keyer, ami automata, ne kérdezd hogy csinálja, csak az a baj vele h nem lehet keyelni az értékeit,tehát ha megváltozik a greenscreen, mondjuk egy vaku bejön a képbe átfesti a zöldet,akkor bukó van.

De manuálisan annyi, hogy amikor a keyelővel ráböksz a színre, hogy mintát vegyen, akkor aztán a beállytásokkal bohóckodsz, hogy a kivágandó népek megmaradjanak csak a greenscreen tűnjön el. Nagyon moslék, lehetetlennek túnő keyt még nem csináltam, úgyhogy fogalmam sincs azt hogy lehetne megoldani,de tükröződő dolgokat nem érdemes használni, merthogy felfogják a zöldet aztán szopó van. De ha jó a key, még akkor is lehetnek zöldek a népek, széleken főleg, esetleg benne vhol, netén a ruhája világos és olyan a világtás, hogy kicsit felveszi a zöld háttér színét, olyankor annyi az egész, legalább is amit én használok a fos munkáimhoz, hogy újrakeyelem az egészet, de nem finomítom, így felveszi a zöldet a karakterekről is. Mivel van egy alphám a render keyből, azt feltudom használni a gagyi keyhez,ami azt jelenti, hogy ----> a tökéletes key alphája körebeveszi a népeket----> a gagyi key ezért lehet gagyi, mert matteként ott a tökéletes---> Fogom a zöldet, aztán szürkévél varázsolom.

Ha nagyon érdekel, annyira h végnézzél egy tutort, akkor lesd meg ezt, ami AE-hoz van,Nukekal fogalmam sincs hogy kell:

VC Advanced Soft Keying

Esetleg ezt,rövidebb, de referenciának a fenti tutorból használja a módszert, ha nem akarod végigülni:

Rövidebb Keying Tutor
  • repvez
    Ezeknél a green és blueboxos dolgoknál eddig azt nem értek, hogy hogy tudják eltüntetni a személyekről vagy tárgyakról a zöld szint. Mármint ha egy kromozott autónál a háttér az nagyon jól visszaverődik meg minden meglátszik az álványoktól kezdve minden..
    Ezeket nem hiszem, hogy minden egyes képkockánál el tudják tuntetni automatizálva vagy tökéletesen láthatatlanul.

Hogy megy ez a gyakorlatban?
  • ThomasGins
    :)
  • putyi
    köszi a burkolt elismerést! :-)