3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

errõl van szó ez hiányzott nekem 😊

ez egy lowpoly model lesz szóval nem muszáj nagyon pontosnak lenni... mindjárt kipróbálom hátha jutok valamire, köszi 😊

Aldaryn
Mikro vagy nanométeres pontossággal szeretnéd?

(editable poly esetén make planar gomb melletti x,y,z, bár ahhoz elõtte a koordinátarendszert be kell forgatni a megfelelõ síkba, ha nem a világhoz képest XYZ-n szeretnéd, valamint graphite modelling tools-ban akad egy streighten loop gomb, amivel a kiválasztott edge-eket tudod kiegyenesíteni)

per aspera ad astra

sziasztok! a kérdésem az lenne hogyan tudom az alábbi vonalakat egyenessé varázsolni?

Egyszer már én is voltam, ne aggódjatok!

Aldaryn
Fórumgyilkosok gyülekezete. 😊

per aspera ad astra

Jabar
Nem semmi.

"Jabar sa bu eeda murishani!"

hivhatjuk sorozatgyilkosnak?😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Az öreg motorosok közül szerintem már mindenki volt legalább egyszer topic-gyilkos.
Mondjuk okt. 17.-én is legyilkoltad... 😄

Aldaryn
Megöltem a topikot. Hurrá.

Cserébe vessetek egy pillantást arra, hogy az Octane renderer milyen hatékonyan kezeli a memóriát, ha instancolásról van szó. karba a képeket egy 1,5GB memmel szerelt 590-es videókártyán rendereli. Eszem megáll.

Multiscatter támogatás Octane alá. Erre erre ->

per aspera ad astra

Aldaryn
Egy csomó ember modellez ezzel a programmal, nap mint nap. Sok percet, órát, napot, hetet, hónapot. Világklasszis mûalkotások, lenyûgözõ iparosmunkák, kimagasló képek, videók, valamint mérhetetlen mennyiségû egyéb alkotást hozva létre vele. Újra és újra.

Itt hozzáértõ emberek leírták már, hogy a MAX nem pontos. Nem úgy nem pontos, hogy tizedes, vagy százados jegyen nem pontos, hanem tízezredes jegynél válik adott százalékban pontatlanná. Tegyük fel, hogy méterben modellezel. Mi a tízezredes pontosság egy méretnél? Egy milliméter tizede. Egy tized milliméter. Annyira kicsi, hogy szabad szemmel alig látható. Ez azt jelenti, hogy lemodellezhetsz több tíz, száz méteres tárgyakat szemmel láthatóan tökéletes pontossággal.

Ha a két fenti gondolatot összerakod, akkor az rávilágít arra, hogy nem feltétlen abból adódik a problémád, hogy a MAX tízezredes pontossággal használható csak.

per aspera ad astra

googlet kiprobtad?! valszeg opengl-direct3d dillema..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Mindenféle megoldást kipróbáltam már, de egyik sem segített. 😞
passz

530d owner kitanított az élet

Heló!

Nagyon kezdõ vagyok modellezés terén. A Max-al is most kezdtem ismerkedni. Már elsõ próbálkozásnál fellépett pár probléma:

- Crytek Shader használata esetén meghal a program (A program hibát észlelt ezért leáll... bla bla bla)
- Exportálásnál is ugyanezzel a hibával

Application Error
An error has occurred and the application will now close.
Do you want to attempt to save a copy of the current
Application Error
Recovery failed.
The application will now close.
...-View Report Details-
3dsmax_minidump.dmp
dmpuserinfo.xml
dumpdata.zip

CryEngine 3-ba szeretnék jármûvet készíteni, de még egy alapot sem lehet ezen okok miatt. Remélem tudtok segíteni.

Köszi!
fétish...
😛

most sík, vagy nem sík. nem arról volt szó, hogy a 0,000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 eltérés miatt nem jól sédeli ez a szerencsétlen max?
ha már itt járunk, miért szopatod magad még mindig a max-szal?

sík felületen ami addig is 1 groupban volt, nem igazán hat...

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

ismerd meg a smooth módosítót! erre találták ki(többek között).

én nem vágyok rá, de ez a hulladék egy ezredes különbség miatt is képes egy szürketõl feketéig gradienses háromszögeket kirajzolni az elvileg sík felületre...

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

....amúgy a kívánt síkon létrehozol egy slice plane-t, az kimetszi a megfelelõ kontúrt, onnan pedig takarítás. de lehet, hogy ez is el fog csúszni néhány ezredmillimétert.

megint ez a baszakodás..
de komolyan, ha ezredmilliméter pontosságra vágysz, akkor cad-ben kell modellezni. ott akár angström-ben is mérhetsz. senki nem mondta, hogy a max pontos(még az autodesk sem) egy egyszeres pontosságú program, aminek vannak korlátai.

Igen, és hogy rendelem a segéd gridhez? Bár találtam egy hasonlót, hogy fent a reference coordinate systemben beállítom hogy grid, majd rányomog a grid align-ra. Csakhogy már is egy ezred mm-t elmozdultak azok a vertexek is aminek fixnek kéne lenniük. Bár ez lehet hogy csak a szokásos extrém pontatlansága a maxnak.

letrehozol egy seged grid-et majd a move resz gizmojat ahoz a seged gridhez rendeled es ugy nyomod meg az edit polyban hogy x y z koordinata legyen egy sikban amit szeretnel..

Hogy lehet a kijelölt felületet síkká tenni a nyíllal jelölt felülettel, úgy hogy a nyíllal jelöltön nem módosít semmit? (így tehát a make planar nem jó). Tehát csak a kijelöltnek kéne hozzáigazodni a másikhoz, és nem mind2-nek egymáshoz...

az volt az, köszi!
gyanús, hogy autosave be van kapcsolva, akkor szokta ezt csinálni.
Ne kapcsold ki, mert néha nagyon jól jön, de állítsd át mondjuk 15 percre 😊

\"freedom is not a licence for chaos\"

mostanába a maxom olyan csinál hogy 2 percenként kb 6-8 másodperce elkezd tölteni néha ki is írja felül, hogy (nem válaszzol) csinált már valakinek ilyet? lehet tudni miért van ez?
Köszi 😄

ThomasGins
"x" gomb

\"So always look on the bright side of death\"

Sziasztok! Van egy kis problémám, remélem valaki tud segíteni. Amikor mozgatni / forgatni akarok objektet akkor eltûnnek a "nyilak" mellõle. Tudom hogy alsó toolbarnál is lehet állítgatni (XYZ) , de sokkal könnyebb a nyilakkal. Hogy állíthatnám vissza (Reseteltem az UI-t, de akkor se voltak ott) ?
(Válaszotokat elõre is köszönöm)

mi van?

köszi, félig meddig használható, bár jobb lenne ha lehetne lockolni tengelyekre a mozgást, meg a forgatást is.

Köszönom szépen! :-)
Aldaryn

per aspera ad astra

atila4
Sziaszok! Hd 3000-res grafikus kártyával lehetne készíteni autó modelleket amik mondjuk 400.000-res poligonszámból épülnek fel?

ASUS M2N-E SLI, AMD X2 3800+(2,5Ghz),EVGA 8800 GTS(320mb), 2 GB,Samsung 500GB/Samsung 160GB, Windows 7 http://gameronline.freeblog.hu/....http://atila4.xtreemhost.com

Sziasztok!

Akinél fel van telepítve épp 3dsmax és vray (vagy más olyan progi, amivel lehet raytracinget csinálni), tudna lõni egy olyan képet, amin egy üveg téglatest van, benne egy levegõbuborékkal (1.5-ös törésmutató)?
A saját raytracing programomat szeretném ellenõrizni, viszont nincs rá kapacitás, hogy beszerezzek egy studiot, meg ki is ismerjem a használatát. (valami ilyesmit kéne: http://i.imgur.com/ANmvJ.png)
Sziasztok!

Nagyon érdekel a 3D-s modellezés, tudnátok ajánlani könyveket vagy oktató anyagot, amibõl bármiféle tanfolyam nélkül meg lehet tanulni? Sajnos komolyabb tanfolyamok 500.000-nél kezdõdnek 😞 ezért szeretnék önerõbõl megbirkózni vele.

Elõre is köszi a segítséget!
http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/autoplace

autogrid szerû mûködést meglévõ objektumon hogy lehet elérni? Pár plane-t kéne egy nem egyszerû felületre illeszteni.

Met
Van egy régebbi file amit meg szeretnék nyitni és újra renderelni.
Ezt kapom render közben Type error: bsearch requires Array, got: undefined.
2010-es Max

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

van, de alapaesetben linear kulcsot használ. Irány a graph editor, ott megkeresed a percent értékét a kamerának és ott már átállíthatod, hogy a kulcsaid milyen típusúak legyenek.

\"freedom is not a licence for chaos\"

Üdv.
Max2012. Két spline-t óhajtanék össze attach-olni de nem megy, a NURBS curve-öket sem. Gmax alatt így szoktam, ott mûködött. Megtudhatom az okát? Megköszönném.
Sziasztok!

Ha kamerára alkalmazom a Path Constraint, akkor ott nincs Easy In Easy Out? Szeretném, ha szepen lassan állna meg a kamera 100 %-on.

VO101Tom
Köszönöm! 😊

www.pumaszallas.hu

kattints bal gombbal rá,majd a megjelenõ menüben,vedd ki a pipát a show buttons elõl.

VO101Tom
Sziasztok. Egy kérdésem lenne nekem is. Bekapcsoltam véletlen egy panel részt (gáz, hogy pontosan azt sem tudom hogy hogyan), amit nem tudom, hogy hol lehet kikapcsolni. Idegesítõ, mert a jobboldali paneleken egyébként sincs sok hely. Ha valaki tud megoldást, segítsen plíz.

www.pumaszallas.hu

flip normals nem oldja meg?

\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)

sziasztok, csináltam egy üveg materiált (vray)aminek csak az egyik fele ereszti át a fényt természetesen rossz fele. Tudom hogy van a 2 side opció aminek bepiálásával mind a két félre alkalmazható egy materiál, de az volna a kérdésem hogy hogyan lehet meghatározni egy objectum színét, hogy melyik legyen az elsõdleges oldal a textúra szempontjából
Jah és 2012-es max v-ray, physical camera.