63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Zokni #59485 Ehhez mit szóltok, mi a véleményetek? Ez volt a legutóbbi képem, remélem mostmár, hogy hamarosan kész az új. Ha éppen nem fő fel az agyam és van időm, akkor dolgozom rajta.
-
bencsab #59484 http://sportgeza.hu/uszas/2013/06/19/ilyen_lesz_a_20_ezres_vb-uszoda_a_dagalyon/ -
bencsab #59483 ez a látványterv már 5-6 éve is erősen színvonalon alulinak számított volna -
#59482 Zokni, ugyes a megoldas :) -
putyi #59481 JA és az ablakokban post-it címkékből kirakott figurák vannak, mert unatkoztak a koleszosok. -
putyi #59480 látom sikerült a fantáziátokat beindíltani.
nos a linkelt képen minden keret eltérő színű(tehát az egymás alattiak is) a színfolyam, így meanderezik végig a homlokzaton.
a pf jó ötlet, kicsit anyáztam is mert általában eszembe szokott jutni, de most valamiért nem.
-
Zokni #59479 VRay 2.40.04 for 3DS Max 2014
New features:
(*) Support for 3ds Max 2014;
(*) V-Ray RT: Support for MultiScatter instancing;
(*) V-Ray RT: Support for Phoenix FD 2.1;
Modified features:
(*) V-Ray: Changed default settings of VFB’s sRGB button, “Don’t affect colors” option and “Gamma” value to suit Linear Workflow from the start;
(*) VRayCarPaint: Added support for displacement texture channel;
(*) VRayHDRI: Made file open dialog to remember the last used file type filter;
(*) VRayHDRI: The image file is now reloaded if it had been changed outside 3ds Max;
(*) VRayMtl: Added Self-illumination slot;
(*) Raw OpenEXR files now have ZIPS compression by default;
Bug fixes:
(*) VRayProxy: Objects pointing to vrmesh files without extension did not render;
(*) V-Ray RT: Fixed crash when a texmap is attached to an disabled environment override slot;
(*) V-Ray RT: Fixed error during initialization when Auto update bitmaps is enabled;
(*) V-Ray RT: Fixed wrong DOF with physical camera;
(*) V-Ray RT GPU: Fixed crash with materials with mapped IOR;
(*) VRayIESLight: Fixed issue causing wrong override shape dimensions when loading, if the previous scene had different units setup;
(*) VRayMultiSubTex: Fixed issue preventing drag and drop operations for subtex with index greater than 20;
(*) VRayPTex: Fixed a crash at the end of a rendering;
(*) V-Ray Light Lister: Fixed error in 3ds Max 2014;
-
Zokni #59478 Persze, azt volt az első megoldás, mert én is azt hittem, hogy az kell, de nem az kell. :)
(látod is az első képen, hogy 12 object, egy UVW Map, karácsony, csak sajnos nem az volt a feladat)
Hanem ahogy Malakai is írta, hogy objektumonként legyen a színátmenet. -
Zokni #59477 Igen, a te kézi munka megoldásodhoz hasonlóan csináltam, csak nem olvastam el a leírásodat előtte. Annyiban közelítettem meg másként, hogy nem az unwrap-pal szórakoztam, hanem csak szimán egy planar map van így "keresztbe" rárakva. Ezt húzogatva, mert húzogatni jó, szépen változik árnyalatonként a színe.
-
tilbury #59476 általában ezt a slate mat. editort használjátok? én nem igazán tudtam/dom megszokni maradtam a régi kinézetnél. -
#59475 Na ez a kézimunka. :D
Mivel MAXban nincs szépen hozzáférhetővé téve az objektumrendszer úgy, mint mondjuk XSIben vagy Houdiniben vagy bármiben, ahol lehet nodeozgatni, itt marad a maxscript. Funkcionalitásában majdhogynem ugyanaz, csak nem olyan vizuális és felhasználóbarát. -
#59474 De a lényeg az, hogy egyetlen darabon belül ne legyen színátmenet, hanem az egyetlen szín, nem? -
nenad #59473 mar nem azert de ha mindeegyikre ugyanazt az anyagot tesszel egy gradiens mappal akkor teljesen oke nem? Az uvw modositot mindegyiket kijelolve teszed ra... -
Zokni #59472 Akkor meg így, ugyanaz minden, csak több UV map-et raktam fel, nem volt túl sok idő.
-
Zokni #59471 Aha, jobban belegondolva lehet, hogy mégis félreértettem, mert neki objektumonként kell a színátmenet. Na, akkor majd gondolkozom még rajta. :) -
Zokni #59470 Nem biztos, hogy jól értem a dolgot, de ez nem csak ennyi?
-
#59469 Csini! a 2-on mi van az ablakban?:) -
putyi #59468 köszönöm az elismeréseket, bár alapvetően a probléma illusztrálására raktam be a képet. szóval egy kicsit gáz(szerintem), hogy egy ilyen dolgot alapvetően kézimunkázva lehet előállítani. -
#59467 Érdekes ez a színes homlokzati megoldás, jó ránézni, olyan vidámnak tűnik az egész. Nem az a "műemlékvédelmi sárga" :)
Jó kép. -
#59466 Épp mondani akartam, hogy nagyon természetesek lettek a környezet zöldjei, fényei... :) Jó kép! -
putyi #59465 amúgy a bercon gradient, vraymultisubmap loopolt kombójával egész jól lehet abszolválni a problémát( szépen magyrul, szépen emberül). Persze ettől még kézzel ki kell osztani az id-ket. -
putyi #59464 én is ettől fostam, ezért kerestem valami parametrikus megoldást, mert így is kétszer kellett végigtolni, mert változott a homlokzati geometria. -
zenoka #59463 majd amikor kezdheted elolrol mert uj koncepcio lesz:)
egyebkent ez szep lett! -
putyi #59462 köszönöm a segítséget!
maradt a full kézi vezérlés, mert a szokásos határterületen vagyunk, amire úgy tűnik senki nem gondol. Azaz szabályos tervezett kiosztás, plusz a színekben valami tervezett véletlenszerűség.
Egy élmény volt a 130 id és árnyalat kezelése:-) -
#59461 Két módot tudok, amik parametrikusnak parametrikusak, és interaktívak is. Az egyik, hogy a színváltó objektumokat egy MultiScatter hozza létre, színüket egy MultiScatterTexture határozza meg, ami use object color módban van. A kiosztást végző MultiScatter pedig kap egy textúrát az ObjectColor map helyére. Ekkor ez utóbbi textúra értéke fogja meghatározni a MultiScatterTexture map színét, ami mindig diszkrét értékeket fog felvenni, ergó egy objektum egésze ugyanazon színű lesz. Az objektumot, amin történik a szétszórás pedig tetszőlegesen lehet pl. egy gradienssel mappelni (az ObjectColor mapben), és ez kényelmes.
Ha nem működik a MultiScatter, mert különböző objektumok kelenek, nem lehet vele jól pozícionálni, stb, akkor BerconMaps-ből a BerconGradient, ami MaxScript felől teljesen hozzáférhető, és egy MaxScript, ami mondjuk egy egymáshoz linklet objektumok sorozatában a BerconGradientet adott színnel adja vissza.
Fél-Kézi megoldásnak jó lehet, ha egy gradienttel felmappeled az objektumokat egy csoportban, ahogy változna rajtuk a szín, majd unwrappal minden egyes objektum UV terét annyira pici pontra scaleled, hogy csak egy kis részét találja el a gradiensnek. Ezt természetesen mindig újra kell gyártani, ha változik az objektumok geometriája, vagy a számuk. -
bencsab #59460 talán vraymultisubtex -
#59459 sziasztok!
Valaki ért itt a max scriptelés mely lélektanához?
Túlcsordulás és annak kezelése lenne a kérdésem.
beírod:
1000000000 * 2
2000000000 --eredmény
2000000000 * 2
-294967296 --eredmény
Megoldás?
-
nenad #59458 kegyetlen melo... multi sub material + maszkok... minden mat egyben egy mixmterial, vagy valami ilyesmi.. -
zenoka #59457
irigykedsz mi :) -
putyi #59456 esetleg ? -
#59455 hát nem pont ezt az ikont akartam :) -
#59454 -
zenoka #59453 Jelen:) csak olvasgatom itt a dolgokat:) meg sok volt a melo nem volt kedvem szon tul is maxozni:)
-
#59452 Zénó hova tünt?:) -
putyi #59451 van arra lehetőség hogy a mat id-t map-peljük. teszem azt van egy sor golyóm és szeretnék színátmenetet az első és az utolsó között, úgy, hogy minden egyes darab más színű. ezt hogyan lehet nem kézi vezérléssel előállítani? -
nenad #59450 kossz, megnezem... -
#59449 erre vki nyomat vmit: Rendering Competition No.1
nenad? te szoktál ilyesmiken indulni. Elég hosszú a megszabott idő rá. Kíváncsi vagyok mit hoznak majd ki belőle a srácok (esetleg leányok). -
#59448 Bocs az OFF-ért,de egy ismerőömnek szeretnék munkát találni. Kiadványtervezés meghívők és szórólapok (photoshoppal) és több éves porcelánfestői tapasztalattal rendelkezik. Ilyen jellegű vagy adminisztratív munkát keresne.
30-as hölgyről van szó és győr vagy környékén kellene
Köszi és bocs ha mégsem fér meg akkor törölje az illetékes -
Zokni #59447 "fejlesztes..."
Egyébént ezt nekem is csinálja néha, ezért aztán már gyakorlott módon minden UI módosítás után elmentem egy külön file-ba (a praktikus Save gombbal) a UI beállítást, aztán ha elfelejti, akkor visszatöltöm. Mondjuk nekem inkább csak akkor szokta ezt, ha módosítok rajta valamit, aztán kilépek. Na, akkor nem mindig jegyzi meg, ilyenkor jön jól a save/load. Ha egyszer megjegyezte már, akkor általában nem szokta elfelejteni.
(2013-assal nyomom) -
#59446 Miért van az, hogy a MAX egyszer megjegyzi az UI beállításait, másszor meg nem? Vagy hetedszerre rendelem hozzá a select instances parancshoz a billentyűkombinációt, és mindig elfelejti. Mást meg megjegyzett.