23609
-
#10065 Nav beaconból nyert adatok nem eladhatók, és így nem jár érte Explorer rang se.
Amúgy a kezdeti Sidewinderrel nyugodtan érdemes bárkinek nekiugrani, mivel "ingyen" van (nem kell újravásárolni pénzért, hiszen semmi nem változott rajta), legalább gyakorlás és tapasztalat van belőle. Menekülni ráér akkor, ha már van vesztenivalója :) -
nibron #10064 ha most kezdesz, tök felesleges még a szkennerekkel foglalkoznod. van egy alap kis hajód, szinte semmi zsozsód, reputációd. ahogy dzsini is írta ami a hajón van el is adhatod, a lakott rendszerekben nav beacon-ök vannak azokat kell szkennelni. és kell is, mert egy csomó felfedezési adathoz hozzájutsz így, amit eladhatsz az állomásokon. a játék elején pedig minden cr-re szükség van, plusz az explorer rangot is tolja. kezdőhajóval üzenetszállítós küldiket érdemes felvenni, ezekért kapsz némi pénzt, és ami a lényeg, reputációt. így elég gyorsan megtanulod a küldetésrendszert, az állomások működését, mit hol találsz, az életet a buborékban, stb. az npc-k ellen ezzel a hajóval még nem igazán tudsz fellépni, első körben marad a menekülés. aztán ha van már valamennyi pénzed, próbálhatsz mást is. a játék eleje meglehetősen nehézre sikeredett, mondjuk én szerettem. -
#10063 Stimmt, lakott rendszerekben van (ott talán mindegyikben?). Azért is írtam lent, hogy a Discovery scannerek a lakatlan rendszerek feltárásához vannak. -
#10062 Azt nem feltételezem hogy mindjárt elindul felfedezni az ismeretlenbe, ezért csak a teljesség kedvéért és a félreértések elkerülése végett: Nav B. nincs minden rendszerben. -
#10061 Igen, az van minden hajón alapból, de most már a Nav Beacon szkenneléssel lehet teljes rendszerinformációt szerezni, így igazából az egy olyan dolog, amit érdemes lehet alapból eladni, már feleslegessé vált. -
#10060 Mindig csak azokat érdemes felszerelni, hogy az aktuális szerepednek megfeleljenek.
Ha rosszfiúkra vadászol, akkor KWS (Kill Warrant Scanner) kell, ha felfedezni indulsz, akkor a lentiek.
Lehet sokmindenre alkalmas hajót építeni, de mivel az átszerelés nem jár költséggel, így érdemesebb inkább specializálódni. -
#10059 Azt hiszem minden hajót az ún. "basic discovery scanner"-rel árulják, ami arra jó hogy egy ismeretlen rendszerbe ugorva 500 fénymásodperc távolságon belül megmutatja az égitesteket, ezzel kijelölhetővé válnak utazási célpontnak. -
#10058 Van egy jó pár.Köszi! -
#10057 Normál "szkenner" van, ami ha rámutatsz valamire, arról adatokat ad, és középen a radarként üzemel - ezt "Sensors"-nak hívja, és minden hajóban van.
Emellett lehet specializált szkennereket felszerelni - ez a Kill Warrant Scanner (az ellenfelekről nyújt plusz információt arról, hogy hol mennyi vérdíj van rajtuk), a Cargo Scanner (ez a hajók rakterét mutatja), és a Frame Shift Wake Scanner (ami az elugrott hajók "nyomait" tudja követni).
És végül vannak a felfedezéshez használt keresők - ez a 3 méretű Discovery Scanner (ezek hatótávja más és más), és a Detailed Surface Scanner. Ezek az ismeretlen, lakatlan rendszerek feltárásánál használatosak.
-
#10056 Értem már.Ha este hazajövök melóból meg is próbálom.Még gey kérdés hirtelen.Alapból nincsen a hajón scenner?Szóval venni kell,vagy pedig valami alap mindegyiken van? -
#10055 Úgy gondolom hogy fire groupba kell osztani és elsütni mint egy fegyvert vagy bármelyik másik scannert. -
#10054 Hogyan tudom használni az nem tiszta.Van valami gomb rá? -
#10053 Van egy úgynevezett Cargo Scanner, ezzel tudod csekkolni a szállítmányt, ha x km-en belül van az adott hajó. -
#10052 Ha beazonositok egy hajót,akkor hogyan lehet megnézni,hogy mit szállít?Van valami billentyű rá? -
#10051 Igen, a Frontieres Courier az inkább a mostani Clipper, azért is azt tették az újracsinált trailerbe. -
#10050 Igaz, a Frontier Imp.Courier vonal is rendben van. Egyébként kár hogy itt az a hajó ilyen kis gizda lett, a behúzható "szárnyak" hiányáról nem is beszélve. Nem is értem hogy adhatták ugyanazt a nevet neki, teljesen nyilvánvalóan egészen más a két hajó. -
#10049 A Gutamaya és a Saud Kruger formák mára eléggé elszakadtak a baltás alaktól, bár a Frontierben már látszott, hogy próbálkoznak az ívekkel, ilyesmikkel. -
#10048 Nem lenne jó ha jönne valami nagyon elrugaszkodott forma, kilógna a sorból. Nem baj ha tartják magukat az ős-ELITE baltával szabott geometriai alakjaihoz, ez a stílus az etalon. Nekem már a vipera módosítgatott, kicsipkézett vonalait is nehéz volt megszokni. -
TokraFan #10047 Egy kicsi fantáziát vigetnének már a hajó design-ba. -
#10046 FNS THANATOS Farragut class battlecruiser felszínközelben a Merope 2A-n. Valami készül :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Zozo76 #10045 ugyanigy vagyok en is, pedig en anno 88-ban jatszottam mar az elso resszel, meg utana az elite frontierrel is. de mar igy nagyon kozel a 40-hez nehezen orientalodok a mai bonyolultabb jatekokhoz... :) -
#10044 ezt olvasgattam,de nem találtam olyat hogy valaki egymás mellé rakta volna a kettő artifactot.de olvasom tovább. -
#10043 Nekem a kedvencem az, hogy ha eléállsz leszkennel, és visszacsipogja neked a hajód rajzát :)
itt olvasgathatsz róla, hogy mi mindent próbáltak már meg, és ajánlatokat is lehet tenni. -
#10042 ellátogattunk Izanami A 4 a-ra és megis lett két unknow artifact,erre beugrott hogy Ross 47-nél meg Uncnow Probe lehet.Mi van ha egymás mellé dobjuk a kettőt?Canonn-ék megcsinálták már?mert kerestem de nem láttam.Már arra is gondoltam hogy mi van ha lejátszuk az artifactnak a saját hangját vagy valami ilyesmi.Rohadt meta dolog ez a Thargoid téma :) -
#10041 Telefonról nem tudok linkelni de itt a bejegyzés.
Nem akarok reklámozni.ha baj töröljétek
https://m.facebook.com/?_rdr#!/groups/773710492717657?view=permalink&id=1052643048157732&refid=18&ref=m_notif¬if_t=group_activity&_ft_=qid.6300838713478416350%3Amf_story_key.1052643048157732%3Atl_objid.1052643048157732&__tn__=%2As -
#10040 Saitek ST330 a joyom.Nem mai darab.:) A gombokat ide raktam az asdf gmbok köré, hogy gyorsan elérjem.
Hotas joyok ahogy nézem nem olcsók.A magyar facebook oldalon nem találtam hirdetést.
-
#10039 De a magyar elitedangerous facebook csoportban van eladó Hotas is ha "új" joyt vennél.nem tudom milyen, de én is onnan vettem az enyémet. -
nibron #10038 ha szeretnél harcolgatni, ne állítsd el messzire, mert a powerdistributorra szükséged lesz. ha leveszed a joy-ról, tedd át a billre, pl. a kurzorvezérlőkre, ahol könnyen-gyorsan eléred.
a joy-odat pedig a vezérlőpulton kalibráld. gondolom régi, valszeg nincs hozzá driver, nem is kell, az alap usb driver kalibrációja bőven elég. -
nibron #10037 én kifejezetten szeretem, amikor változik a cím. legalább van egy kis változatosság, és kapsz egy kis bónuszt is. volt itt egy hiba, ha egyből odamentél az új címre, nem vette át senki, és buktad a küldit. aztán büntetés, illegális cucc, miegymás. úgy néz ki ezt már javították. -
#10036 A központi (föderációs, szövetségi, birodalmi) reputációd 2.1 óta csak a kezdeti állapotot befolyásolja - ha szövetséges vagy, akkor a semleges felső határán (Cordial előtt) kezdesz, ha ellenséges, akkor annak az alsó határán, de nem leszel automatikusan mindenhol jóbarát/ellenség.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.27. 11:52:38 -
#10035 A küldetések megváltoztatják a leadási célpontot, de MIÉRT..? Csak hogy jól megszivasson egy százezer Ls-re lévő állomással, köszönjük az ötletgazdának
Van itt egy másik probléma, ami még a legelején jelentkezett nálam: bizonyos hajókra váltva a birodalmi állomások nem veszik figyelembe a repumat. Régen amikor T9-cel kamionoztam, akkor tűnt fel először, ha néha visszaültem valami másba. Az állomás nem baráti zöld hanem alap narancs, és úgy is üdvözölnek (semleges hűvösen). Most megint ez van egy Cobra MKIII-mal. Lehet hogy ugyanez lenne Fed., All. helyeken is, ezt még nem figyeltem ki. -
#10034 Bizony-bizony -
#10033 Megvan megtaláltam. -
#10032 "Power to Engines / Weapons / Systems" és "Balance Power" a négy gomb neve. -
#10031 hú van ám küldi :) amúgy én is mostanában erre bányásztam,egy rendszerben van pristine icy és metallic is. egy jó kis high tech rendszer kéne federation kézben a közelben mert repuzni is kéne :) -
#10030 A nyilak gombokon lehet a pajzs,motor,és a fegyverzetet állítani.Ezeket szeretném átenni másik gombokra.Hol találom meg a menüben?
Bocs a hülye egyszerű kérdésekért de, nem találom. -
#10029 Az irányításnál vannak előre felépített beállítások sokféle eszközhöz, azok egész jók - amikor majd lesz benne gyakorlatod, akkor már tudni fogod, hogy mi az, amit neked kényelmesebb átrendezni. Addig az irányítást nem annyira fontos állítgatni, a tutorialok az alap ismeretekkel felvérteznek, akár csináld meg ugyanazt sokszor egymás után, hogy megtanuld azt, amire tanít.
Innen nézve telivér szimulátort játszik az ED, még egy gázkaros (pedálos) tele kapcsolókkal meg karokkal rendszert is be lehet lakni vele :) És bármilyen keveréket is fel lehet építeni, mert mindent az égvilágon át lehet konfigurálni (pl. egyszerre joystick a hajóval repkedéshez, gamepad vagy akár kormány a felszíni roverhez). -
#10028 Igen nézegetem a youtubos videókat.Meg a magyar oldalt is elkezdem böngészi.
Köszi mindenkinek!
A joyomat lehet szét kellene szedni megnézni mert néha balra pörög az űrhajóm.Kicsit babrálok vele(jobb oldalra mozgatom többször és akkor beáll).Kerestem joy beállítást a játékba de nem találtam.Annyi állítási lehetőség van, hogy uhhh.Ezer éven em szimulátoroztam.Szerintem a régi Elitek, meg az X-wing volt anno amivel játszottam. :D -
#10027 Nem egyszerű a játék, és nem fogja a kezed. A tutorialok nagyon jól alapoznak, utána pedig bátran indulj neki a játéknak, eleinte nincs vesztenivalód, és saját tapasztalatból lehet a legtöbbet tanulni.
Ha pedig bármi kérdésed lesz, akkor itt is, máshol is elég jó a közösség, szívesen segítünk, magyarázunk. Néha kicsit túl is bonyolítjuk a dolgokat, de ez már csak ilyen :)
Az EDHU-n van néhány magyar nyelvű tutorial, amik nem teljesen naprakészek már (pár dolog változott azóta), de a lényeg még mindig ugyanaz. -
#10026 Van youtube-on magyar elite dangerous tutorial.érdemes azokat megnézni mert sok időt és creditét spórolsz meg.Illetve megmutatja a nagyobb ismertebb dolgokat mint fejvadász vagy bányász meló