ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(nekem kb 1000 (0,000 001 milliárd) a "meglátogatott rendszerek száma" a statisztikában)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.18. 10:54:34
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
És van 400 milliárd csillagrendszer, amiből kb. másfél milliót fedezett fel valaki. Maradt 399,85 milliárd rendszer, amiben találhatsz olyat, ami neked tetszik, és még senki se látta 😊
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Úgyis el akarom már olvasni a Stephen King: Az -könyvet a maga 1400 oldalával <#idiota>#idiota>
Jó lenne kifogni egy olyan rendszert, ahol még nem járt senki, áll van 50 különféle objektumból és tartalmaz egalább 2 Föld-szerű bolygót <#taps>#taps>
Apropó. Erről még nem olvastam sehol és még meg se mértem (figyeltem). Ha vesztek egy modult, pl 100.000 Cr-ért, akkor eladni mennyiért lehet?
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.01.18. 10:39:15
Én is pont a Coalsack felé indultam most, ott minden fel van fedezve, onnan vagyok kintebb olyan 1500 fényévnyire. Szép lassan, kerülőkkel haladok a Statue of Liberty, majd az Eta Carina felé, ahogy időm engedi.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.01.18. 10:28:20
A neutronmezőket elég masszívan végigfarmolták már... majd én is megnézem, ha arra járok, tegnap este a Coalsack-nél parkoltam le.
Viszont a fekete lyukak, neutron csillagok már mind fel vannak fedezve sajnos.
Az állomásnak amúgy komoly rajongótábora és játékosok által irányított vezetősége van (Hutton Truckers), és egy különleges árucikk (a bögre) is játékosok által készült - és csak ott kapni - 2.7 millió tonnányi hulladékot (Scrap) hordtak oda 😊
És nem árt nem elfelejteni, hogy ez egy Játék. Ha mindent egyszerűen gombnyomásra meg lehetne csinálni benne, akkor emberek helyett játszhatnák gépek is, optimalizálva a jövedelmet.
Egy rendszeren belül a 700.000 Ls az egész sok, olyan ritkán van, és anyagilag nagyon ritkán éri meg - de van olyan felfedező, aki nem a pénzért utazgat.
6514-ben linkeltem egy szöveget, ott két fő "típust" határoznak meg, a Pénztáros és a Vándor felfedezőt - az előbbi nem foglalkozik már a pár ezer Ls-re levő jégdarabokkal se. Az utóbbi (én) akár le is száll rajtuk, mert épp egy jó fotót készíthet 😊
SC sebesség pedig nem igazán függ sok mindentől (2001c a maximum, amit közel 1 órába telik elérni), a hajók nagyjában-egészében azonosan viselkednek, így van esély egy kis, gyors hajót egy amúgy lomha nagy géppel elfogni SC-ben.
Supercruise extrém: a 6.8 millió (!) Ls (0,22 fényév) a Hutton Orbitalhoz az Alpha Centauriban több órányi utazás, akármivel (ha nem fogy ki az üzemanyagod).

Bár így utólag belegondolva lehet hogy a küszöbön adtam fel, pont az eddig felderített terület határán voltam, csak kicsit feljebb vagy lejjebb kellett volna menni? Viszont találkoztam olyan kettőscsillaggal, ahol a B tag 700.000 Ls-re volt... <#buck>#buck> Hát oda el nem repültem csak egy nyamvadt csillagért, mert nem volt mellette semmi, a fene ott eszi meg <#mf2>#mf2>
Nem lehetne felgyorsítani kicsit az SC-t? Jobb FSD kellene hozzá? A totál maxot vettem a Cobra MKIII-ra.... Jobb hajó kellene? Mit ajánlatok?
Felfedezéshez:
- Türelem
- Bika FSD
- Legnagyobb scoop, ami csak ráfér a gépre
- ADS + DSS
- Türelem (könyv, podcast, rádió, második képernyőn netflix - lesznek 3-500 ezer Ls-re is látnivalók, ameddig érdemes lehet elbumlizni - viszont nincs gond azzal, ha vécére kell épp menni 😊 )
- Screenshot gomb 😊 (alt+F10 az extra nagy felbontáshoz)
- MINDEN ugrásnál visszaszámoláskor a throttle 0-ra (alapból billentyűzeten x gomb), hogy ne száguldj bele egy óriásba 😊
- Ha felszínen is raliznál, akkor pajzs a hajóra, mert leszálláskor oda fogod néha csapni, kint FSD-ben nem 😊 És persze az SRV
Szóval felfedező lennél - oktatófüzet 😊
Először csak kis utazást próbálj ki (pl. Maia rendszer, a lent említett HIP 63835) - nem mindenkinek jön be a semmi közepén repkedés.
Nem a legjobb pénzkereseti módszer, viszont pár hét alatt annyi háttérképnek / nyomtatni való képet lősz, hogy már válogatni kell 😊
Mindenért fizetnek, az első felfedezőnek csak plusz pénz jár. A Maia fekete lyukat már sok tízezren beszkennelték, mégis jár érte a pénz. Nagy szívás lenne az új játékosoknak, ha egy évvel később kezdve már nehezen találnának felderített rendszereket a buborék közelében.
Ha nagyon unod, kapcsolj át CQC-be egy kicsit lövöldözni 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.18. 08:12:28
Tehát az alap kifizetést duplázza a DSS, és az alap díj jár még egyszer, ha első felfedező vagy (a DSS-es érték fele).
A dudálás pedig az alap kifizetés fele (DSS-es érték negyede).
Első felfedező pedig az alapdíjat kapja.
Ping: 1/2 X
Scan: X
DSS scan: +X (összesen 2X)
Első szkennelésért díj: +X
Ha valaki kompetens a felfedezés témában, pár szót írhatna erről. Előre is köszönöm.
Felderítés, és unexplored-ből valós név és adatok megszerzése úgy működik minden égitestnél, hogy targeteled az égitestet (nem a rajta levő bázist), és elég közel mész hozzá úgy, hogy folyamatosan a hajó orra az égitest felé néz. A távolság az égitesttől függ, egy csillagot akár sok ezer fénymásodpercről lehet szkennelni, egy kis jégholdat akár 10 ls-re is meg kell közelíteni, és a scannelés 10-30 másodpercig tart.
A kifizetések:
Dudálásért (unexplored marad) kevés pénz jár minden égitestért, nem igazán jelentős.
Scannelésért jár égitesttől függően kb. 500 (jeges holdak) ~ kb. 50 ezer (terraformálható, Föld szerű bolygó)
Ha van hozzá Detailed Surface scanner, akkor ezekre +50%
Ha te vagy az első felfedező, akkor még +50%
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.18. 07:44:36
Lenne ösmét egy kérdésem... Vettem egy Advanced Discovery Scannert (nagyon fasza cucc), és azt vettem észre, hogy nem mindig scannel automatikusan ha objektum közelébe érek. Ha beérek egy rendszerbe, elnyomom, kiírja hogy xy új objektum, odarepülök egy bolygóhoz és Unexplorered marad. De volt olyan hogy elkezdte bal oldalon scannelni és kiírta a bolygó nevét. Tegnap csináltam egy szállítós küldetést, beértem a rendszerbe, sehol a küldi állomás a listában. ADS bekapcs, ok megvan, egy Unexplorered bolygó felszínén. Odamegyek és nem scannel. Leszálltam a bolygóra és akkor is Unexplorered maradt.
Szóval mitől függ hogy a bolygó közelébe elkezdi-e scannelni vagy nem? Nagyon közel repültem hozzá pedig.
Egyébként azok az adatok, amiket el lehet adni felfedezésből elég ha minden Unexplorered, vagy minden egyes bolygót, objektumot fel kell fedezni?

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Nincs messze a Maia rendszer se, ott van egy fekete lyuk, vagy a HIP 63835 (népszerű turistacélpont), ahol három is. Meg egy kék-fehér óriás, meg még vagy tíz kisebb-nagyobb csillag. Jó hely 😊 (és egy-két holdra le is lehet szállni, szép fotókat csináltam én is)
Kereskedésre szerintem az EDDB.io az egyik legkényelmesebb.
kedvenc sci-fi filmem miatt, 2001 the space odyseey 1968.
Mi is a kereskedelmi program neve?
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.01.16. 22:18:46
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Egy rakományt kellett leszállítani valahova, de útközben felrobbantam így elveszett a rakomány, most vissza kellene mennem az eredeti helyre és felkapni újra, de nem tudom hol van.....
Tegnap esti 20 perces meló HRES-ben scouttal. Ment volna tovább is, csak elbénáztam és wanted lettem.

Utoljára szerkesztette: stoppos, 2016.01.16. 20:31:50
43 millióból raktam össze egy Asp-et felfedezni valamikor tavaly március környékén, még azóta is azt használom. 😊
Az első felfedező utam alig 8 hónapig tartott 😄
A mostani meg már csak bosszant, hogy minden érdekes felfedezés már meg van nevesítve..
Ma átcuccoltam egy Asp Explorerbe (a barnacle-ból szerzett meta alloys meg a legutóbbi felfedezőutamból megvolt a váltásra és felszerelésre a pénz - nem csupa A kategóriás, de rendben van), és könnyek nélküli búcsút vettem a zavaró körülményektől (űrállomások, mások hajói, ilyesmik).
Van egy kis rakterem, van csavarhúzókészletem, van SRV-m is, kóborlás következik.

Videó (Great Annihilator és Sagittarius A)
Gravitációja pedig minden objektumnak van a játékban.
Egyébiránt - jelen tudomásunk szerint egy fekete lyuk messziről nézve "csak" egy égitest. Van tömege, ebből adódóan (spec.rel. szerint) gravitációs hatása (ált. rel. szerint) hajlítja maga körül a teret, van sugárzása (ami a játékban hőként jelentkezik) - ha a Napot kicserélnék itt a szomszédban egy azonos tömegű fekete lyukra (kb. 3 kilométer sugarú lenne), akkor attól eltekintve, hogy hamarosan elkezdenénk fázni, az égitestek keringése nem változna.
Ami legdurvább hogy ezután átmentem a Chrome-ba böngészgetni, és fél óra múlva már máshogy vetődött az árnyék és a bolygó is máshogy állt. Hihetetlen mi minden mozog egyszerre összhangban!
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Elmettem helyette az idegen izékhez:

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.15. 10:46:49
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
... és még egy csomó nincs ezen rajta, pl. a sötét ködök.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.15. 10:45:46