23609
-
#9905 Reggel még meló előtt nyomtam egy kört az Imperial Eagle-el (baromira tetszik a hajó, mozgékony, fürge, gyors - pont az én stílusom), és azon gondolkodtam, hogy talán dokkolnom kéne, mert rég töltöttem fel a lőszerkészletet. Aztán ránéztem a maradék mennyiségre. Végtelen skuló multicannon-hoz? Bezonyám!. Bug jelentve amúgy:
-
nibron #9904 a múltkorában néztem egy interjút daviddel. tulajdonképpen elég nehéz volt felfognom, hogy lehet ilyen gondolkodásmenetük. sok téma közül pl. a játék egyik legjelentősebb élményfokozása lehetne az állomások játékosok általi menedzselése. david ezt elég röviden megválaszolta: egyelőre nem tervezik, hogy játékosok bázisokkal rendelkezzenek. mondom: mi vaaan? hát normális? az egyik legjelentősebb fícsör lehetne, akkora lehetőségek vannak egy ilyen környezetben. ha játékosok bázisokat/állomásokat tudnának építgetni/kezelgetni az rengeteg plusz játékost vonzana be. arról nem is beszélve, hogy amikor felfedezel, ami ugye elismerten rettentően unalmas, akkor onnan is lehetne bázis menedzselni. és ha már ez megvan, akkor a következő lépés pl. a tőzsde lehetne. az ilyen ötletekkel a legunalmasabb részeket is jól fel lehetne dobni. ehelyett kapunk mérnököket, amikhez rengeteg vackot kell előteremteni, de gyűjtögetés közben nincs hova rakni a cuccot. hogyha kilőnek, kezdheted elölről a keresgélést. szóval az én logikámban egy raktár már csak ezért is előrébb való volna. akár valami egyszerűbb formában is.
úgyhogy fogynak rendesen a játékosok. ts-en az ismerőseimet már nem tudom beinvitálni a játékba, mert azt mondják erre a szarra nekik nincs idejük. inkább csgo-znak vagy akár lol-oznak. és ez openban meg is mutatkozik. a probléma ebben csak az, hogy ha elfogy a pénz a szerverek fenntartására, senki sem fog játszani, mert azok nélkül nem lehet. és ahhoz az iszonyat mennyiségű adat kezeléséhez nem elég egy pécé, elég komoly infrastruktúrát kell fenntartani. csak addig mehet. -
#9903 hát obsidian ant elég nagy tényező,remélhetőleg odafigyelnek és reagálnak -
TokraFan #9902 Sokszor néztem már ennek a fickónak a videóit, komoly játékos. Pont ezt kifogásoltuk páran már hetekkel ezelőtt. A hosszú anyaggyűjtögetést a srác is említi mint az egyik legnagyobb problémát. Megnyugtató, hogy nem csak mi voltunk hülyék és értetlenek, sokaknak okoz problémát a végeláthatatlan gyűjtögetés anélkül, hogy cserébe bármi konkrét előrehaladást érzékelnénk a játékban (megspékelve a végén a roulette generátorral).
Sajnos a Frontier ilyen megoldásokkal akarja kitolni a játékidőt...csak kérdés, meddig mehet ez így?
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.06.22. 20:41:26 -
#9901 Szerintem visszaadják, nem lesz gond vele. -
#9900 Ooh hát nagyon felhuzott a jatek.
Utazgattam haza, gondoktam leteszem egy bolygora a gépet és kilépek.
Már a glide bol is kilepett, par km-re voltam a felszintol... Mire elment a netem, kidobott. Visszaléptem és egyből bejött a képernyő hogy a hajom megsemmisült. Azzal a sok felfedezesi adattal együtt...
Ki is léptem egyből és irtam a supportnak, hatha lehet valamit csinalni mert igy ez elég cumi. -
#9899 Pff...nem sikerült a bravúr, maradt így.
Viszont legalább törölték az eddig törölhetetlen üzeneteimet a communications menüből, erre nem is számítottam. -
#9898 Amit én 99%-ban használok, az a fastest, vonalak nélkül. Már egy ideje (a 2.1-ig, ami megint elbarmolta) játékindításonként egyszer az első alkalommal kellett beállítani. Most meg ha csak továbbmegyek egy rendszertérképhez majd vissza a galaxyhez, máris újra a vonalas eco fogad. -
#9897 Elvileg csak fogják, hiszen ez a 2.1.03 patchnotes-ja, és most élesedik. -
nibron #9896 ezt már megcsinálták, vagy csak fogják?
csak mert már feltűnt, hogy superben gyorsabban töltődik. aszittem csak én képzelődök.:) mert ha már meg, azért szükség lesz arra a shield boostra.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.22. 11:17:30 -
#9895 Ha kikapcsolod mindkettőt (ha csillagsűrű környéken jársz, akkor használhatatlan az egész), akkor újra belépve valamelyiket bekapcsolja, meg régebben játékból kilépve és vissza emlékezett a beállításokra, most nem. -
nibron #9894 miért? nem jegyzi meg? én rendszeresen kapcsolgatom ide-oda, és még soha semmi bajom nem volt vele.
van jópár pofa, és úgy "generálnak" újabbakat, hogy változtatnak a hajzaton, pofaszőrzeten, stb. mondjuk elég gányul művelik. -
#9893 Ez azért segíteni fog menekülősöknek a patchnotes-ból: "All shields now regenerate at double rate when in supercruise" -
#9892 Nem látom a listában hogy a térkép ISMÉT megjegyzi a fastest route (vagy bármilyen) beállítást.. Remélem azért megcsinálják, és csak azért nem tették bele mert halál kellemetlen újra és újra ugyanazt javítani - hogy én ezt a mondatot már legalább harmadszorra írom le az fix...
Az inara.cz vajon miért kopasztotta meg szerencsétlen Juri-t, nálam van haja -
nibron #9891 ha 402-el repeszt, akkor nem igazán kell a pd-n kívül semmi. 3 pötty az eng-re, 3 pötty a sys-re (én alapból így repülök), és folyamatosan pöcögteted a boost-ot, míg meg nem tudsz lógni. hátulra mindenképpen kell egy pd. a pd-nél lehet egy kis trükköt alkalmazni. ha hátul alul van, akkor a directional thrusterrel folyamatosan felfelé mész, ha felül, akkor lefelé. így eléred, hogy a pd folyamatosan rálásson. a radaron látszik, hogy jól csinálod-e. így is átjön néhány rakéta míg a pd újratölt, de simán meg lehet úszni. szabad helyekre pedig rakj shield boostot, mert előfordul, hogy egymásután többször is kiszednek. ha pedig nagyon rád ragadt, akkor elugrassz a legközelebbi rendszerbe, majd vissza. -
#9890 5:50-nél elpusztul egy SRV Amúgy érdekes dolgokról beszél, folytatom is gyorsan.
Húha, az utolsó pár mondat eléggé elgondolkodtató.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.22. 10:39:41 -
#9889 Jól összeszedett gondolatok még egy nagyobb nevű youtubertől:
-
#9888 Új patch log
https://m.reddit.com/r/EliteDangerous/comments/4p9kys/update_2103_incoming/ -
#9887 Annyira tetszik ez az Imperial Egale, hogy ma beszerzek egyet szerintem. Alapból 300-al repeszt, azért az nem piskóta. -
#9886 Igen-igen, erre már gondoltam én is, de köszönöm a tanácsot! -
#9885 Arra figyelj, hogy a PD-t hol helyezed el a hajón - mivel egy pici turret, így rá kell látnia arra, amire próbál lőni. Nem tudom a T6-on hogy vannak a utility mountok, de mivel menekülésre fogod használni, így olyat keress, ami minél jobban le tudja fedni a hajód mögötti térrészt.
Nibron nem túl rég ajánlotta azt is, hogy a hajó hasára és a hátára is érdemes egyet szerelni, ha van rá hely - persze ez csata esetére vonatkozik, ahol nem csak egy irányból jön az áldás. -
#9884 Na, alakítottam a loadout-on, most már van PD is rajta, de egy Chaff-ot meghagyok, nekem bejött a használata eddig.
Utoljára szerkesztette: Roger6, 2016.06.22. 09:15:25 -
#9883 4 pötty SYS-re (2,5szeres pajzserő), teligázzal elrongyolsz mellette (hogy neki sok időt kelljen eltöltenie azzal, hogy utánad fordul), ledobsz pár aknát, és töltöd az FSD-t. A rakétákat a hátulra helyezett PD elintézi futás közben, chaff még talán felesleges is. -
#9882 Pontosan erre kéne. Szóval bányászok ASP-X-el, aztán át T6-ba, ami ráadásul 402-vel repeszt boost-olva, közben nyomatom a Shock Mine-okat, és töltöm a Shieldet Chaff szórás közben ha megtámadnának. -
#9881 Pár beszámolót olvastam róla redditen, futás közben az üldöző AI elég készségesen beleszaladt nekik, és most a többi rakétafélével együtt igen tisztességes nagyot pukkan.
Szállítókra (T6-7-9) el tudom képzelni, interdict után szembefordulsz, teligázzal el mellette, ledobsz egy-két aknát amíg megy a cooldown, aztán fsd töltés. -
#9880 Shock Mine Launcher-t használt már valaki? Elvileg meneküléshez tökéletes lenne, csak azért kérdezem (pl. szállítóhajón). -
#9879 Addig-addig járt a korsó a kútra, míg el nem tört. -
#9878 Most olvastam hogy van t9 "Goliath" skimmer.milyen menő lenne ha rover helyett ezt is vehetnénk.lehetne canyon versenyezni meg lehetne rajta nagyobb cargo ,limpetekkel.Max drágább lehetne meg nagyobb hely kéne neki.ha még a havert is fel lehetne kapni na akkor fel se szállnék :) -
#9877 A vicc pontosan 3 bika, a fiatal akar lerohanni egy tehénhez, a fater akar leballagni az összeshez, és az öreg mondja hogy amelyik d*gni akar az majd úgyis feljön de értem amit mondani akartál ezzel, viszont nálam egyesülnek a két első eset pozitívumai mert én lerohannék az összeshez LOL vagyis a játékra lefordítva ugyanúgy megélem az összes élményt mint aki komótosan ínyenckedve tolja, de mindezt töményen, gyorsan, és folyamatosan. Az E:D-nél nem félek attól hogy "elfogy" a tartalom mint pl egy FO4-nél, nem lehet a végére érni, hiszen ott a felfedezés. Eddig még csak a rang miatt voltam felfedezni hatékony üzemmódban, de bármikor bekövetkezhet az hogy nincs mit maxolni, azonnal megyek élvezeti felfedezőútra. És ezt örökké lehet csinálni, nem fog elfogyni.
A bányászattól én is fáztam, de most hogy "muszáj" volt, hamar ráéreztem és nem is olyan rossz! Mondjuk az biztos hogy a limpetezés nélkül teljesen életképtelen volt, de most már szinte kész harácsolás. Gondold el, ha 9 drón lapátolja megállás nélkül az 500+ tonnás raktérbe az aranyat, platinát, palládiumot, painite-t stb, amiket utána teljes áron tiszta profitként adunk el..! És nem kell sokáig egy helyen dekkolni, úgy repültem kőtől kőig, mint ahogy a méhecske virágról virágra. -
nibron #9876 off:
az egyik a halálom nekem is a tps. alapvetően az fps típusokat favorizálom. de a w3-ban muszáj volt így csinálni. és igen, a tps egyik nagy baja az irányítás. eleinte nekem is szokatlan volt, meg idegesített, de miután beletörődtem, kaptam egy zseniális játékot. és a többszálas befejezés eddig nekem inkább figyelmeztető felirat volt, itt odacsapott. nagyon jó tervezőcsapat dolgozott rajta. a játékpszichológia pedig külön egy 5-ös. szóval hidd el, hogy inkább vesztettél vele, hogy nem játszottad le. nem használtam kontrollert, bill+egér kombóval csináltam.
on. -
TokraFan #9875 Kiváló a Witcher 3, de ha már a technológiát nézzük, az irányítása rettenetes, és az volt a korábbi részeknek is. Eleve a TPS-nézettől a falra tudok mászni, egyedül a Mass Effect trilógiában volt játszható módon megoldva, de ott ugye nem kardozni kellett. Witchernél gyakorlatilag össze-vissza csapkod az ember, közben forog, pörgeti a kamerát ide-oda. Ez minden, csak nem tudatos irányítás, gyakorlatilag ahogy sikerül, úgy puffan, azt sem látom sokszor, hova fogok ütni. Én kb. 5-6 óra játékot követően feladtam, annyira idegesített az irányítás és a kameramozgás. Jobban szeretem a Skyrim féle megoldást (bár ott is kihúzható a kamera TPS-be, de választhatom a belsőnézetes módot is). Nagyon remélem, hogy a Cyberpunk nem a Witcher féle irányítást kapja majd! -
nibron #9874 általában egyet szoktunk érteni, de most talán van némi véleménykülönbség:).
van erre egy vicc is: két bika a dombtetőn szemlélgeti a völgyben legelésző teheneket. megszólal a fiatal: rontsunk le és b*k meg az egyiket. mire az öreg: nem fiam, leballagunk és megb*k az összeset.
szóval úgy állok az összes játékhoz, hogy mindig a teljessége érdekel. szakmai szemmel a technológiák, a játékmenet, a fantázia, minden. ezt ha csak gyorsan kitolod nem tudod élvezni. persze neki lehet utána még párszor futni, de számomra sokkal tartalmasabb ha kényelmesen hátradőlve, végigélvezem az egészet. első játszásra meg szoktam csinálni a mellékküldiket is, és így tovább. az év játéka (fallout 4), ezért számomra nem a favorit, mert olyan mennyiségű mellékküldit kapsz a játék folyamán, hogy belefulladsz. és hát majd mindegyik ugyanazon sémára épül. nem is játszottam végig, meguntam, annak ellenére, hogy az egyik kedvenc stílusom. nem is emlékszem a fő szál történéseire, annyira elterelt. az év játéka számomra a witcher 3, ott is rengeteg mellékküldi volt, de mindegyik egy külön történet volt, amiknek a végeredménye zseniálisan beleszámított a végeredménybe. el is rontottam a végét, mert a munkám miatt (és ugye az fontosabb) nem tudtam kellőképpen odafigyelni a történésekre (de azért mindkét csaj megvolt:)).
az eliteben pl. a federációs repu szerintem jól fejleszthető. nem megy magától, de ha kicsit gondolkodik az ember, szépen lehet vele haladni. és párhuzamosan lehet mást is növelni. az alliance-csíknak semmi értelme, ha 3-4 óra alatt ki lehet maxolni, de akkor sem ha többezer küldetést kell hozzá megcsinálni. ezért írtam, hogy ez inkább hiba. te kitűzted magad elé célnak, hogy márpedig kimaxolod a mérnököket. én ezt másként látom: teszem amihez éppen kedvem van, és csak úgy mellékesen megcsinálgatok párat. én inkább arra helyezem a hangsúlyt, hogy a most felmerült "problémákat", hogyan tudnám abszolválni. ez számomra sokkal szórakoztatóbb. az bizisten, hogy ebben a játékban nem fogok bányászni, céltudatosan kavicsokat keresgélni, stb. majd amikor éppen kedvem szottyan rá (bányaszatra soha de soha). eddig is csak akkor rovereztem amikor talajközelben éppen megkívántam, pedig (gáz)pedállal és kormánnyal vezetni a rovert rohadt jó feeling. -
#9873 "játszani kell, nem kimaxolni mindent amilyen gyorsan csak lehet." - a két dolog nem zárja ki egymást ;), sőt. Az én elveim szerint minden új tartalom azonnal kimaxolandó, és eddig éppenhogycsak sikerült befejezni az előzőt, mire jött az új. (Persze ebben benne voltak a hibák miatti késedelmek is, és nagyban függ attól is hogy ki mennyit tudja tolni. Napi 1-2 órával ezt nyilván nem lehet megcélozni.) Egy ilyen gyorsítás mint ez az Alliance csíktolás mindig jól jön. -
nibron #9872 először is köszi az alliance csík tippet. kicsit túl is teljesítettem a tervet, mert így meg most iszonyat mértékben tolja a csíkot (pár hajó után már 65%-on állok). nem kicsit lehet ez a rész is elkeffentve. szóval ilyen gyorsan nem szerettem volna haladni. de a küldetésekkel meg szinte egyáltalán nem megy. összekötöttem a kellemest a hasznossal, vettem egy feerdelance-t felszereltem csatahajónak (másnak nem is lehet igazán), azzal mentem a res-be. sok kalóz játékos ezzel jár, már kíváncsi voltam milyen harcban (már amennyire ezt res-ben ki lehet próbálni). hát azzal a huge fegyverhellyel igen acélos. tipikus csatahajó, ellenfele talán csak a konda lehet. elhúzódtam a rendőröktől, hogy ne zavarjanak, és nekimentem mindenkinek. ill. abba a pici raktérbe raktam némi értéket, hogy rámrontsanak a rosszfiúk. egyszer sem pukkadt ki, de jónéhányszor elszáll a szélvédő rögtön a shield off után.
a kalandozásodról: hát igen, nem árt ha a játékos végiggondolja, hogy tulajdonképpen mit szeretne csinálni. kicsit ugyan megzavarja a képet a rengeteg "hiba", de azért nem olyan bonyolult a dolog. nekem kicsit az jött át, hogy nem igazán sikerült eldöntened, hogy reput szeretnél növelni, vagy inkább pénzt keresni. mert a frissítés óta lássuk be a kettő együtt nem megy. ha pénzre van szükséged, akkor pl. most ott a community, ott degeszre keresheted magad. kell hozzá egy kamion, nekem ez a piton volt 224t-ra szerelve. 20 percenként lehet fordulni laza 1.3m profitért (lehet, hogy most már magasabb). ha reput szeretnél növelni a federációnál, akkor pedig egy aspx 80t-ra szerelve (itt nem jó a piton, inkább akadályoz), bemenni a buborék közepébe ahol sok a federációs rendszer, és tömegesen venni fel a küldiket. én túrajáratszerűen vettem fel őket, tehát nagyjából eldöntöttem, hogy kábé merre szeretnék haladni, és aszerint vállaltam. és annak ellenére, hogy ez a küldetésrendszer talán a legszarabb amit eddig életemben láttam (hibás és dögunalmas), elég jól játszható, legalábbis valamennyire leköti az embert. azért még mindig jobb mint két állomás között rabszolgákat szállítgatni napokon keresztül. mostanra már javítottak egy csomó hibát benne. és ha multizol jobban haladsz a reputációval, ha egy állomáson kb. 5 küldit le tudsz adni, akkor már nagyon jól csinálod. én ezzel dobtam fel kissé. nem száguld úgy a repucsík mint az alliance-resnél, de az úgy nem is jó. játszani kell, nem kimaxolni mindent amilyen gyorsan csak lehet.
annyi pénznek mindig lennie kell, hogy legalább a biztosítást fedezd, azért lássuk be, hogy elég noob dolog ebben a játékban hitelhez folyamodni.:) én még egy kisebb hajó (pl. cobra) vásárlásához és felszereléséhez is mindig tartalékolok pénzt. nem kötelező pitonnal járni, a játék nagy hibája, hogy van egy hajó (aspx), ami mindenre teljesen jó. és nem drága, 35millából minden megvan. piszok gyorsan átszerelhető bármire. és ha pl. bányászol, még akkor is el tud menekülni, szinte mindentől. a kisebb hajókat meg még így is megeszi. mindig olyan hajód legyen, vagy éppen járj vele, amit lazán fenn tudsz tartani. ha nincs pénzed a piton feleslegesen drága a maga legalább 6m rebuy-ával, add el vegyél, egy aspx-et, az kimaxolva is csak 2milla körül van. nekem is van konda a garázsban (egyik hi-techben), járni nem járok vele, csak épülget (most pl. arról adtam el csomó cuccot, hogy felszereljem a feerdelancet). de ha kész lesz még akkor is az aspx lesz a favorit, csak akkor veszem elő, ha olyan lesz a feladat amihez ő kell. a pitont is csak inkább kamionnak használom. de ebben az esetben is el lehet azon gondolkodni, hogy inkább egy olcsó t7, mint a piton. most a community goal-ban rengeteg t7 van pajzs nélkül, ha elhullik akkor elhullik alapon. akkora a profit, hogy érdektelen. én csak azért használtam a pitont, mert én inkább szeretem megvédeni magam.
pici történet a community goalról: most ugye hordani kell a textilt egy állomásra jópénzért. jópárszor fordultam a pitonnal, egyszer csak kiszed egy kalóz pitonnal. felcsillan a szemem, hogy na végre (mivel ez az elsődleges cél), már venném elő a fegyvereket fordulnék rá, de felnézek az info panelra. látom, hogy irogat. álljak meg mert ő leszkennel. na mondom ezt megvárom.:) aztán írja, hogy "drop 20" (220t volt benn éppen). kicsit átkapcsoltam kereskedőbe és úgy gondolkoztam. a 20t árú beszerzési ára 20*384cr volt, ezért ugye az haljon meg aki hülye (csak a rebuy költség ennek többszöröse). a profit még ekkor is hatalmas. akár minden fordulónál simán kidobhatnék neki akár 50-et is. najó, kidobom, megköszöni, majd lelép. következő fordulóknál direkt figyeltem, egyszer sem szedett ki. még nem láttam ilyen kalózt. meghívom csetbe, aztán átmentünk ts-re, kiderül, hogy egy 67 éves nyugdíjas mérnök az usa-ból, szereti az elitet, és jól ismeri az elsőt is. amikor kérdezem, hogy miért kalózkodik, amikor sokkal jobban megérné hurcolni a cuccot, mondja, hogy alapesetben nem kalóz, de úgy gondolta, hogy kicsit feldobja a communityzők unalmát:). amúgy meg simán kilőhettem volna, mert a pitonján szinte az alapfelszereléssel játszott. én személy szerint az ilyen dolgok miatt szeretem a multit. -
#9871 Most már nekem is :) Biztos a torrent miatt nem mutatta őket. -
#9870 Nekem szépen betöltődik mind, kephost-ról vannak. -
#9869 A képek sajnos nem jelennek meg :( -
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#9867 "f you die while in space, you'll respawn at the system's space station If you die on the ground, you will respawn at the last save point you visited on that planet." -
#9866 Bányásztam, átugrottam szomszéd rendszerbe, kilőttek, és ott éledtem újjá. Én is azt hittem, hogy az utolsó dokkolás helye az, ahol éledek, ezért adtam el mindent, mert gondoltam ez az a rendszer. De nem.