ELITE: Dangerous

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PiszkosFred
Ahogy Dzsini is irja, legyen penzed a biztositasra, ez a prioritas! 😊 Ha nem akarsz kockaztatni es megvan vmelyik regi geped, azzal keress kis penzt, aztan mehet a moka az uj verdaval is.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.01.25. 09:23:48

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Dzsini
Ez az Elite Dangerous első Aranyszabálya: ha nincs pénzed elveszteni, ne repülj vele.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Na. Hazaértem tegnap a felfedezésből, egészen pontosan 38 csillagrendszerben lehet találkozni a nevemmel, a legjobb rendszer amit eladtam, 180.000 creditet ért. A 38 rendszerre csak 4 milliót kaptam... Egy jó hét alatt csak 4 milla.... Valóban nem éri meg a felfedezés 😞
Ebből a pénzből megvettem végre az A kategóriás pajzsot, energia generátort és hajtóművet, felcuccoltam fegyverrel és megyek vadászni. E célra melyik "területet ajálnjátok a legjobban? Hol lehet a legtöbb pénzt keresni ezzel? Conflict zone vagy a bányászati területeknél? Küldetésekbe nem merek belevágni, mert ha kikapok egy erős kalózt akkor végem, még a biztosítást se bírom kifizetni. Van összesen 2000 kreditem 😄
Dzsini
Én lejelentettem nekik, mint "grafikai hiba, nem súlyos" - majd kipakolják a bolygót / összehúzzák egy kicsit a gyűrűt.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ilyen helyen én is jártam. Erősen rácsodálkoztam, hogy ez így hogy, de aztán beszkenneltem és mentem tovább.
Dzsini
Néha sikerül a procedurális generátornak fura dolgokat alkotnia...

Egy gázóriás gyűrűrendszeréhez egészen közel kering egy hold:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Menjünk közelebb, egész látványosnak tűnik 😊

Nézzük csak meg közelebbről, talán egy kicsit túl közel...

Mintha egy penge vágna bele a hold felszínébe 😊

És még le is lehet szállni:

Konkrétan a föld alól zuhognak felfele a kis jégdarabok 😄

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.23. 20:31:59

Köszi, megnézem. Még egy rang kell és mehetek szelfizni a Sol-ba.

Köszi.
Dzsini
Igen, csak egy emailcímet kér cserébe. Kapsz egy kódot, amit a Frontier oldalán a fiókodnál tudsz beváltani, és utána a játékban megjelenik a Cobra III-nál az átfestés lehetősége.

Ez ingyenes?
danone
Nincs valaki itt aki szívesen farmolna MERIT-et (Hudson) a most aktuális expansion zónában?

Úgy hallottam mindegyik wingman megkapja a teljes bónuszt.
Utoljára szerkesztette: danone, 2016.01.23. 04:58:32
_Kondor_
17 Draconis ha jól emlékszem. Kicsit kiesik, de nagyon adja a credites charityt.
Utoljára szerkesztette: _Kondor_, 2016.01.23. 02:45:29
Igen, csak nekem az ilyenre rá kell készülnöm lelkileg. 😄

tutituti
hát én véletlenül futottam bele fb-n.
ÉS mivel megvan a játék, de még mindig a ti irományaitokat olvasom(ahelyett hogy végre én is belefognék), ezért gondoltam ide bedobom. 😊

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

(Akik kisujjukból vágják a hajókat azoknak nem mondok újat, csupán unaloműzésként írtam az alábbiakat 😛 )

Igen.... Anaconda... az is érdekes egy hajó. Összehasonlítottam a másik két nagy döggel (Cutter és Corvett), és ez az Anaconda is ott van a dobogón.
-Csupán kevéssel marad el a sebességben, szinte észrevehetetlen a különbség. (nem adok rá összesítőpontot).
-Mozgékonyságban ugyanolyan tetű mint a többi, szóval erre se adok pontot 😄
-Pajzsra viszont csak bő fele egy corvette-nek, a Cutter pedig a kétszeresével bír. Ez pedig sokkal fontosabb szempont mint a sebesség (szerintem)... (jó igen, tudom, azért próbáljak már meg szétbontani egy A6-os pajzsot.....) (1/2/3 a pont)
-Páncélzatban viszont odabasz, 945-ös érték a Corvett ördögi 666-osa ellen, de még a Cutter is "csak" 720.... (3/1/2)
-Súlyra több mint feleannyi mint egy Corvette, és majdnem harmada a Cutternak. Ez sokkal jobb kezelhetőséget hozhatna a hajtóműre nézve, azonban a kisebb class miatt ez nem következhet be sajnos :/ Viszont javul a pajzs arány? Nem tudom ehhez annyira nem értek még, okítást kérek szépen 😄 (Mivel nem tudom pontosan hogy ez mit befolyásol, így erre megint nem adok pontot)
-Cargo.... hát... 4 modulhelyet kapott gyárilag, de ezeket én lecserélném valami másra, pl Shield Cell Bankra, de ki mire akarja használni a gépet..... De 114t az alapkapacitás, a Corvette 76t, a Cutter pedig 164t. Azonban a Cutter kimaxolva majdnem 800-at bír el, szóval kereskedni se utolsó hajó, kalóz legyen a talpán aki beleköt 😄 (Alapértéket nézve 2/1/3)
-Üzemanyag kit érdekel, úgyis tankolunk minden sűrűn 😊
-Ugrási távolság. Na ez érdekes. Az alap 9.41Ly, kimaxolva 41.02Ly! Ez már szép 😄 A másik kettő a nyomába se ér (6.31-21.15 / 8.21-25.70). De kit érdekel, aki ilyet vesz, úgyse felfedezni indul vele 😊 (Alapértéket nézve 3/1/2)
-mindháromnak nagy leszállópálya kell ez tiszta sor...
-fegyverzet.... Na ezen nehéz eligazodni hogy most melyik összeállítás a jobb. 8 beépíthető kieg mindhárom hajónál (Utility mounts), Anacondában 2 pici fegyó, 2 közepes, 3 nagy és 1 óriási. Corvette-ben 2 kicsi, 2 közepes, 1 nagy, 2 hatalmas. Cutter 4 közepes, 2 nagy és 1 hatalmas. Nem tudom kinek melyik összeállítás tetszik jobban, melyik helyre milyen fegyverzetet pakol, az mindenkinek egyéni ízlése. Azonban ha bepontozom (a kicsi kap 1 pontot, a közepes 2-t, nagy 3-at, hatalmas 4-et), akkor az Anaconda kap 19 pontot (1+1+2+2+3+3+3+4), a Corvette 17 pontot, a Cutter pedig 18-at. Szóval jobb az Anaconda, még ha csak egy egérfarokkal is..... (pontok: 3/1/2)
-Beépíthető modulokat is az előzőhöz hasonlóan pontoztam: Anaconda kap 54 pontot, a Corvette szintén 54-et, a Cutter viszont csak 51-et. Tehát 2-2-1 a bíráló pontszám.
Szóval az Anaconda 14, Corvette 8, Cutter 13 pontot szerzett. Anaconda vagy Cutter? Jó kérdés. 1 pont különbség majdnem semmi. Azonban más adatokat nézve talán könnyebb lehet a választás, hiszen a Cutter 62 millió credittel kerül többe! Nagyobb a fogyasztása, nagyobb a biztosítása is jó 3 millióval, sokkal többe kerül a javítása. Viszont érveljünk is már mellette: Istentelenül bivaly pajzs megy rá (ha ki bírod fizetni a maga 244 milliójával 😊 Igen 😊 Többe kerül mint maga a hajó 😊 (Mert gondolom erre már a 8-as modul fog felmenni, de javítsatok ha nem) Azt tépd le! 😄
Szóval a Cutter csak milliárdosoknak való, vagy azoknak akik szeretik a tudatot hogy "Van egy Cutterem" 😊

És most várom a dühös válaszokat és észrevételeket <#mf1>
Forrás az összeállításhoz: Elite Dangerous wiki <#banplz>
Jóvanna! Napi 14 órát melózok és unatkozok <#boxer>
Dzsini
Kockázat nélkül érdemes eljárni néha a CQC-re - még ha szanaszéjjel tépnek is jó szórakozás az apró, fantasztikusan manőverező gépekbe beülni egy kicsit 😊

PiszkosFred
twitter-en is volt, FB-n es redditen is, bar ketsegtelen, hogy elobb itt lattam en is a forumban, csak kesobb a halozatban 😊

Nem tudhatom, csak PVE-t nyomtam, általában ezekben a játékokban nem igazán vagyok ellenfele a népeknek.

Ty hogy találjátok meg ezeket?
Dzsini
Elfut, visszafordul alatt rád fordul, és egy nagyobb plazmagyorsító 1 találatból pukkantja ki az Eagle méretű gépeket. Ráadásul a kicsi fegyverek (1-2-es méret) még kevesebbet is sebeznek nagy hajók ellen, mint a "saját méretük" ellen. Nagyon jól összedolgozó pilóták kellenek a kis gépekben, hogy komoly ellenfelei legyenek a nagy dögöknek. Nem lehetetlen, de inkább érdemes spurizni, ha berobban egy Anaconda a csatatérre 😊

Elfut, visszafordul, lő. Gondolom, mert én is a fordulékonyságra esküszöm. <#circling>

PiszkosFred
Koszonom!

tutituti

A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict

Ugyanilyen hajó, más a fit kevesebb Fuel Tank, annyival ami neked van mire elég?
Dzsini
Ezeknek az óriásoknak általában van hátrafele is néző turret helyük - viszont lehet vakfoltjuk (ahova nem tud fordulni egy fegyverük se), és megpróbálhatsz ott maradni 😊 Vagy folyamatosan cikázni és chaffozni, hogy a gimballed/turret dolgok ne nagyon fogjanak be.
És igen, mozgékonysággal kell ellenük dolgozni. Kivéve a Pythont meg a Federal Assault Shipet mert azok nagy dögök (hivatalosan közepes), mégis nagyon jól fordulnak.
Vannak nagyon jó csatavideók, ahol Imperial Eagle méretű dolgokkal vadásznak Anacondára. Egynek nincs sok esélye, de 3-4 már hatékonyan szét tudja kapni. Az egy félelmetesen jó kisgép.

Gondolom a Class miatt, hiszen a Cobráé már 4-es osztályú.
Viszont visszatérve a nagy dögökhöz.... Ezek ha jól sejtem lassú mozgásúak, ergó ha egy ilyen az ellenségünk akkor a seggében kell maradni és úgy lőni. Viszont ha mi vagyunk egy ilyen hajóval? Kapjunk szívinfarktust ilyen esetben és gyors sprint a fenébe, vagy van "hátsó tüzérség"? Vagy erre a turret a megfelelő? Bocs a noob kérdésekért de nem nagyon szoktam (még) harcolni, nem vágom az ilyesmit és szeretnék előre felkészülni 😊
PiszkosFred
Haulerrel sokat taxiztam anno. Beszari fakezukent nem nagyon akartam harcokba kerulni, ezert inkabb kereskedtem vele. De mivel beszari voltam felfedezes teren is, lenyegeben Eravate/Frigaha/Chamunda kornyeken levo 15-20 rendszerben keringtem mint az a bizonyos golyafos a levegoben, de nagyon jol ossze lehetett vele szedni a penzt. Ami kifejezetten tetszett, hogy nagyon konnyu volt iranyitani, foleg landolasnal vagy csempeszesnel.

Ami nem tetszett - bar sajat faszsagom miatt - hogy ha elterveztem egy menetrendet (trade route vagymi a szaknyelvben), akkor sokszor elfelejtettem figyelembe venni a tavolsagoknal, hogy az ugrasi tavolsag mas uresen, es mas teli "hassal" 😄 Igy aztan volt, hogy emiatt szivtam es hatalmas keruloket kellett tennem, vagy esetleg ott eladni a szajret, ahol nem akartam. Utana jott a Cobra MKIII, na ott nem volt ilyen gond, ott tele rakterrel is szepet ugrott - a haulerhez kepest persze.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.01.22. 13:07:43

Igen, ezek a fehér ívelt luxushajók valóban jól néznek ki... hát igen.... a Gutamaya 😊
Néztem a közeljövőben érkező hajókat, a Beluga Liner elég különleges hatású, mintha szó szerint egy rakétában ünénk 😊
Dzsini
Akkor lehetnek majd igazán hasznosak ezek a nagyobb hajók, ha - nemsokára - jönnek a raktérből indítható fighterek (amibe át lehet ülni lövöldözni, amíg a hajót átveszi az AI), a több típusú rover, amihez nagyobb hangár is kellhet, stb.

Jelenleg a hasznosságuk főleg a szépségükre korlátozódik. Az a Cutter valami csodálatosan néz ki 😊

Azon kivul hogy rohadt drága kifittelni őket, a legtöbb játékos ugy gondolja, hogy haszontalanok. A cutter egy nagy trader, fordulni nem lehet vele normálisan, egyedül sok helyzetben nem tul jo a harcban. A corvette mar sokkal jobb, jobb turn rate-el es harpointokkal, igazi harci hajó. Csak hat amilyen drága összerakni, nem jobb annyival. sokkal olcsóbb hajók is tudnak legalább ugy teljesíteni.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Dzsini
Én sokat repültem azzal, csak sajnos nem fér el benne kényelmesen a rover ÉS pár egyéb felszerelés is, pedig a legkedvencebb hajóm lenne.
ADS+DSS+pajzs+scoop után 1 hely marad, és oda vagy rover, vagy egy kis rakomány (hátha találok valamit), vagy csavarkulcs-készlet...
Arra viszont figyelj, hogy az 5-ös méretű FSD-ből már a B kategóriás is drágább, mint a hajó alapáron 😊 (és azzal ugrik olyan 26 körül)
A tiszteletére kapott az Asp Explorerem is taxifestést

Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.22. 11:39:25

Hauler igaz szépet bír ugrani, de sajnos csak 1db kicsi fegyverzete van és van esélye hogy megtámadnak amikor hazaérkezünk....
Diamondback Explorer? 34.26Ly a kimaxolt ugrótávja 😄
És még egész olcsó kis gép.... Lhet hogy veszek egy ilyet még este és kipróbálom..... habár nem tudom mi a bánatnak, mert ahol most vagyok ott csak a következő rendszerbe kell ugrani, van ami csupán 1 fényévre van 😊
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.01.22. 11:35:05
Dzsini
A Swift szerintem inkább az Adder - az is mindenes, de elég picike. A Cobra III inkább egy régi Merci vagy Volvo - ősrégi modell, de még mindig jól néz ki, és mindenre használható.
A Hauler az a VW Transporter 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.22. 11:24:21

Viszont felfedezésre jobb valamelyik explorer. Viszont a cobra igazi igásló. Az elite suzuki swiftje. 😊

<#worship>
Dzsini
Nehezen hitted el, hogy van neked is párszázmilliárd rendszer, ahol nem járt senki 😊

Sokan veszik amúgy, és sokan törik is 😉

Valamelyik Imperial gépet majd egyszer én is megveszem, nagyon tetszik a Gutamaya design. Vagy a Saud Kruger Orca (esetleg valami új hajó, ami még addig jön).

Nekem nem kell (még), bőven elég a Cobra mk III is a jelenlegi elvárásaimnak. Később esetleg amikor masszív harcot szándékozok, akkor esetleg valami erősebb, nagyobb.... de az még messze van 😊 Csak kíváncsi vagyok hogy miért nem veszi senki....
Egyenlőre legyek túl a felfedezésen 😊 Sikerült kiérnem a szűz területre, semmi nincs felfedezve, régen nem is láttam semmi jelét a régebbi túristáknak 😊
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.01.22. 10:55:39
Dzsini
Gyűjts rá, ha neked kell olyan nagy hajó. Én jelenleg úgy gondolom, hogy nekem nem kell, az Asp Explorer elég tágas a mostani igényeimnek, úgyhogy már csak pár millió kell a B helyett A kategóriás alkatrészekre.

Hmm... mindenki olyan csöndben van a "nagy állatokról". Imperial Cutter és Federal Corvette. Ezeket hogy hogy nem veszi senki? Vagy az már túl "Vérpistikének" számít egy ilyen hajó birtoklása? Tudom hogy rettenet árú a felszerelése és a javítása is, de akinek sok-sok pénze van, hónapok/évek alatt sok-sok milliárdot összerakott az már el bírja tartani. Világosítsatok már fel miért ne gyűjtsek rá <#banplz>
A Tun-on kívül tudtok olyan rendszert, ahol bőséges az áldás fedes repu küldetésekből? A Tunt elárasztották hétvége óta, és nincs szinte semmi megint.

Dzsini
Azért ezen lehet, hogy érdemes egy kicsit elgondolkodni játéktörténet szempontjából - masszív rabszolgakereskedelem, bajt okozó ismeretlen valószínűleg idegen eredetű anyagok felhasználása szabotázs céljából...

üdv az emberiségben 😊

nem csoda, hogy sokan úgy gondolják, hogy kiszállnak a krumpliból, és távoznak minimum 2000 fényévre az ilyenektől...

Tapasztaltam egy érdekes dolgot, amit eddig még nem…
Bementem egy high intensity conflict zone-ba, választottam egy frakciót, és lőttem a másikat. Eddig akármelyik másik rendszerben voltam CZ-ban, minden lelőtt lawless ellenséges hajóért kaptam pénzt. Itt meg nem. A nagyobb hajókért általában nem kaptam, pedig 0% után is lőttem robbanásig. Más hajó is lőtte, de mindig lőtte más hajó is a célpontomat. Van amikor kapok érte pénzt, van amikor nem. Miért van ez?

Egyébként nagyon jó ez a CZ, bent van egy capital ship és körülötte megy a harc.
Eddig kereskedtem, küldiztem, felfedeztem. Aki azt mondja hogy nincs mit csinálni, az másik adót néz. Zseniális ez a szabadság.
Attol fugg milyen hajoval vagy. Cobraval nyilvan kell scoopolni, de kb egy nap alatt meg van az Asp Explorerre a penz. En ezt a fittet hasznalom kisse olcsobb verzioval, es csak egy fegyverrel mutatoba, 19et tudok ugrani, soha nem alltam meg meg scoopolni. Interdictes temarol lejjebb irtam.

Egyebkent aki bele akar vagni a Robigo mokaba meg most tegye, mert nehanyan meguntak hogy masok szazmilliokat keresnek ketnaponta, es elkezdtek tele tomni a stationt UA-val, valoszinuleg le fog allni az egesz a kozeljovoben, mar most is vannak problemak. De persze a Fehu, Quince, 17 Draconis es Maia rendszerekben ugyan ezt el lehet jatszani.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Nincs messze, de épp elég, hogy kifogyjon az üzemanyag és ha felveszed a küldit vagy 3 NPC lohol utánad a senki földjén. Egy biztosan kiszed cruise-ból, amint leszkennel bukta van. Ráadásul scoopolni is kell.
Dzsini
Az ED-nél átalakult a dolog, a multijáték miatt.
A sima Elite-ben volt a hiperűr (akkor még witchspace), és minden rendszer 1 bolygó, 1 csillag, 1 állomás volt - és rendszeren belül volt a Jump Drive, ami akkor működött, ha épp nem volt senki a közelben.
A Frontier és az FFE a hipertéren túl newtoni fizikát használt, valós sebességekkel, itt viszont az időt lehetett felgyorsítani, de egyedüli játékosként ez mindegy is volt, csak az órán pörögtek a napok 😊
Az ED-ben pedig rendszerek között továbbra is ott a hiperűr, viszont rendszeren belüli mozgásra kialakították a Supercruise-t, ami egy valós idejű lehetőség arra, hogy nagyobb tömegpontoktól távol lehessen "élőben" közlekedni akár sok hajónak is.

PiszkosFred
Jogos, rosszul emlekeztem akkor. Csak az remlett, hogy ket bolygo/allomas kozott kaptak el mindig, es sokszor maradtam alul. Hozzateszem en mindig keverem ezt, hogy mi micsoda, nekem minden hiperter, amikor nem realtime haladok (ezek szerint hibasan, de hat mit ertek en a lovakhoz) 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.01.21. 13:24:35

Mindig van egy, akinek az az első ötlete, hogy ISMERETLEN TÁRGY! SZÉTLŐNI!!!

Dzsini
És az FD azt nyilatkozta, hogy a sztori aszerint fog alakulni, hogy a közösség hogy reagál dolgokra. Tehát ha most is lesz egy trigger happy CMDR, akkor...

Már most is érdemes elgondolkodni azon, hogy masszívan lövöldözik a talált bigyókat 😊
(érdekes, hogy az első felfedezőknek eszébe se jutott - gurultak ide-oda körülötte, vittek oda UA-t, próbálták szkennelni... néztem a streamet róla)

Oké, így már megvan. A gyomorideg is visszajött régről. 😊 Ha itt is kemények lesznek, mint a beton, kicsit izgalmasabb helyé válik az űr.