23609
-
invasive #10145 Igen, minden ok. a küldetéssel, többször is végigolvastam. Nem dobom még el, csinálok valami mást és visszanézek később, hátha. -
nibron #10144 a fire group-oknál lehet az előzőt és a következőt választani. options/controls/weapons útvonalon a "cycle next fire group" és a "cycle prev fire group" beálltások vannak rá. -
#10143 több fire group készíthető,közöttük az n betűvel lehet váltani. a fire groupban az 1es bal egérgomb,2es jobb egérgomb
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.06.28. 23:01:47 -
#10142 A fire groupoknál hogyan lehet válltani?beállítom 1-es meg 2-es gombokra de,nem tudom hogyan lehet válltani.Valaki leírná részletesen ezt hogyan is kell használni? -
#10141 Ez talán arra lenne jó ha egyáltalán nem adná be a célpontot, de nem ez volt, hanem iszonyú ritkán sorsolta ki őket. Különben mivel már eldobtam, nem tudnám kipróbálni. -
nibron #10140 valamennyire még életszerű is lenne.:) -
nibron #10139 hát pár hete volt ilyen hiba, de a múlt hét óta nem találkoztam vele (ismerősök sem) pedig elég sok küldit csinálok. azt hittem kijavították. hát akkor azt tudod tenni, hogy pihenteted kicsit. eljössz az állomásról, csinálsz másikat, esetleg párat, és kis idő múlva visszanézegetsz. és akkor talán. bár én több milliót voltam kénytelen kifizetni nem teljesített küldetés miatti büntetés gyanánt. ez van.
de a navigációs panel transactions fülön ha elovasod a mission leírást aszerint részedről minden ok? és biztos semmi sincs az inbox-odban erről a küldiről? -
Zozo76 #10138 akkor teged tulajdonkeppen atbasztak! elvegezted a melot es a megrendelo lelepett mielott kifizetett volna... :) -
invasive #10137 A leírás szerint Abe Works állomásra kell mennem a pénzért, ott is vagyok. Az ellenséges hajót kilőttem, jelzi is hogy 1/1 confirmed. Az is elég hülyén van megoldva, hogy az aktív küldetés paneljén nem látom már a megrendelő nevét. Nem változott meg a cím, nincs értesítő erről. Végig kattintottam mindenkit, de sehol semmi. -
nibron #10136 a feladatleírásban nincs benne, hogy hova menj? esetleg a comm panelon? időnként megváltozik a cím, erről kapsz értesítőt. de az is lehet, hogy nem az első emberkénél kell átvenned. azt hogy kinél van aktualitásod, azt képviselőnként a jobb felső sarokban egy sárga kör benne felkiáltójellel jelzi. akinél van arra rákattintasz, és már le is tudhatod. -
invasive #10135 Találtam végül többet is, de kicsit elegánsabb lenne ezt eleve jelezni a térképen szerintem. Szóval kilőttem a hajót, szuper, mentem vissza az állomásra ahol a csajtól fel kéne vegyem a zsozsót, de nincs ott senki. Nem tudom hol kéne átvennem a lét. A mission boardon nincs, a contacts-nál sincs semmi.
-
nibron #10134 és ha elmész majd vissza a rendszerbe? -
#10133 Az "csak" 2 mínuszt jelentett, azóta egyszerűen nem rakott elém olyan kalózt aki egyben a kívánt frakció tagja. Mindent végigjártam a rendszerben a Nav.Beacontól kezdve USS-eken és aszteroidákon át a gázóriások gyűrűiig (RES pont nincs), és mindenhol vannak kalózok, de nem OLYANOK amit a küldetés megkövetelt. Régi rendszerben ennyi idő alatt 50 kill is lenne...
Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.06.28. 22:08:18 -
nibron #10132 de most mi a baj? ennyire bekavarnak a rendőrök? -
nibron #10131 ha sok a bolygó, akkor kezd az állomásokkal. állomások közelében is van. egy szektorban általában van jópár cz. megy az gyorsan, másodikra már rutinszerű lesz. -
#10130 Óóó, ez semmiség, hidd el, bár ilyenek lennének a legnagyobb problémáim! Te legalább tudod hogy valahol biztosan ott lesz amit keresel. A kalózvadászatot most adtam fel, inkább eldobtam jónéhány órát, mielőtt még több időd ölök bele feleslegesen, tudniillik a 8-ból összesen HÁRMAT sikerült ennyi idő alatt kipipálni. Egy vicc. -Nek is rossz, mert nem röhögök. -
invasive #10129 Ok, köszönöm!
-
#10128 becélzod (bal oldalt a listáról kiválasztod targetként) és közel mész hozzá -
invasive #10127 Szkennelni hogy kell? -
#10126 Menj el a Nav Beaconhoz, ott kiesve a supercruise-ból és azt leszkennelve elvileg adnia kellene, hogy hova haladj tovább. -
invasive #10125 Ebben reménykedtem, hogy a system mapon látszania kéne csak én nem tudok valamit. Hát akkor keresgélek, de ez így nem túl szimpatikus elsőre. Ebben a rendszerben van vagy 12 bolygó, ezeket egyesével végigjárkálni találomra, hogy hol futok bele ilyen cz-be, nagyon időpocsékolás. Köszönöm azért, akkor próbálkozom. -
nibron #10124 akkor belépsz abba konkrét rendszerbe amit adott, és ott a bolygók közelében lesz a cz. valamennyire meg kell őket közelíteni, hogy lásd a navigációs panelon. a system mapon nem is látod ezeket a zónákat.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.28. 20:53:24 -
invasive #10123 Sziasztok,
Most vettem a játékot, kérdeznék ha nem gond.
Felvettem egy küldetést ahol 1db hajót kell kilőni (Eagle rendelkezem most).
Azt írja, hogy keressek XY hajókat amiből 1db-ot lőjek ki, megad egy rendszert ahol keresni kell egy confilct zone-t, de rendszeren belül nem jelzi semmi hol van ilyen. iker csillagos rendszer, tele bolygókkal és 2db állomással, remélem nem találomra kell keresgélni. Honnan tudhatom meg, hol van ilyen conflict zone? -
#10122 Most komolyan mért kell mindíg ez a vergődés...
Én bármikor leülök elé, akkor élvezem minden percét, visszarepít egy 15-20 évet.
Ha nem élvezném, akkor keresnék mást, ilyen egyszerű.
Az meg külön érdekes hogy szerinted szar munkát végeznek. Hmm. Igen nem béta, meg nem early access, hanem egy online játék, ami folyton változik és alakul, formálódik. Nem lehet minden apró részlete mindenkinek tökéletes az első perctől, és ahogyan fejlődik, bonyolultabbá válik, egyre több ilyen kisebb balanszolási problémák fellépnek, ezt én nem úgy venném le, hogy rajtam tesztelnek, hanem inkább úgy, hogy ez egy lélegző élő világ, ami velem együtt változik, alakul.
Nem igen játszom ilyen mmo játékokkal, de feltételezem ilyen wow szintű sikeres címekben sem az első percben kitalált mechanika megy tizek akárhány éve, hanem ahogy jön az új tartalom, úgy balanszolják, alakítják. -
#10121 A Horizons a megjelenésétől (december) az összevonásig (februrár), amikor season pass nem lett belőle a szép zöld Early Access címkével szerepelt a Steamen. Aztán összevonáskor hirtelen az megszűnt, és megjelent DLC-ként a sima játékban. Addig hetente magyaráztuk el itt, hogy hogy is működik a dolog, mert az is jól átgondolt lépésként lett kialakítva. Azt is megtehették.
Az pedig, hogy ti valamit nem tehettek (vagy nem tesztek) meg, az az ő szempontjukból édesmindegy. Látod, hogy megteszik, hiába bámultok furcsán :) És ne rám nézzetek, hanem rájuk - ők csinálják. És az ezernyi másik EA játék "fejlesztőjére", amivel rossz tapasztalatok vannak a világban, mert sokaknak inkább pénzbeszedési módszer, mint "segítség" a fejlesztésben.
A fizetős bétának egy esetben lenne valódi értelme pénzbeszedésen kívül - ha akik részt vesznek benne valóban "dolgoznának" bétatesztként, és nem inkább játszanának. Ez pedig a játékosok elsöprő többségére nem igaz - és van egy nagyon szűk kör még a fizetősökön belül is, akik valóban hibákat keresnek, jelentenek, hozzászólnak. Miért tettek vajon nyereményeket a béta végére most? Mert tudják, hogy úgyis játszani mennek a játékosok. Miért egy bétás community goaltól tették függővé bizonyos fegyverek játékba kerülését? Mert úgyis játszani mennek a játékosok. Miért adták ki újra megvehetően a bétalehetőséget? Mert játszani mennek a játékosok. Nincs elég Kickstarteres bétásuk meg 1.x bétásuk meg Horizons bétásuk, hogy elég mérési adatuk legyen? Miért adták ki végül is a koncepcionális hibákat ismerve "véglegesre" az Engineerst? Mert az, amit bétának hívtak az maximum pre-béta volt (úgy hogy az Engineers nagy része már februárban bőven működött, akkor volt bent a Lave Radio a Frontiernél, és láttak sok mindent működni a belső tesztgépeken - többek között a fejlesztett AI-t, az állomásrádiót, és az új küldetésrendszert), és akik megvették hozzá újonnan a bétakulcsot, azoktól jött egy jó nagy vödörnyi pénz. A valódi béta pedig azóta jött el - csak már nem annak hívják.
-
nibron #10120 ácsi. azért mert nincs konkurrenciája valakinek/valaminek az nem jelentheti azt, hogy akkor bármit csinálhat. egyrészt gerinctelenség, másrészt hosszútávon pénzügyileg sem kifizetendő. a mi cégünk is egyedülálló technológiákat fejleszt, mégsem tehetjük meg, hogy kívülállókon kísérletezzünk. az egyik haveromnak ügyviteli szoftverfejlesztő cége van, magyarországi viszonylatban nincs konkurenciájuk, mégsem tesztel az ügyfeleken. ha most egymás mellett állnánk hárman, mi ketten elég furcsán bámulnánk téged.:) egyezzünk meg abban, hogy ez a tevékenység nem elfogadott.
a béta és az early access két teljesen különböző világ. a korai hozzáférés a játékosoknak és a fejlesztőnek is kedvez. a játékosoknak nem kell éveket várniuk mondjuk az alpha esetleg béta kiadásáig. esetleg az első kiadásra. a fejlesztő pedig egy kis pénzmaghoz jut ezáltal. de ebben az esetben a játékos tudja, hogy korai kiadásról van szó, szabad elhatározásból játszik vele. lehet, hogy mire eljut akár az alpháig, már teljesen másról szól a játék. lehetnek benne hibák, és a steam pl. az összeomló programokat nem tolerálja, de akár technológiával is segíti a fejlesztőket. az early access egy rettentően hasznos és hatékony dolog. szuper dolog, hogy egy terméket a megszületésétől a teljes életciklusában behatóan ismernek a használói. és az is hasznos, ha időben kiderül, hogy arra a termékre nincs szükség.
a béta esetében a fizetős dolog azért nem igazán elítélendő. a játékos ha a normál állapotánál előbb meg szeretné ismerni az újításokat, esetleg részt szeretne venni a tesztelésben, akkor ezt fel lehet úgy is fogni, hogy ez egy kis plusz fícsör. és ha ezért a fejlesztő kér valamennyi pénzt az teljesen rendben van. egyébként is az ilyen kialakítás plusz kiadásokkal jár, ilyenkor már nem egy zárt kör a tesztelők csapata, kellenek plusz felületek, munkatársak, stb. az üzemeltetéshez. ha a mi cégünk csinál ilyen külső teszteket, azt mindig felmérjük az előkalkulációban, és a várható plusz költségeket természetesen a megrendelő állja.
de az elite nem early access, nem béta, elvileg végleges, a kiadásokat pedig dlc-nek kell felfogni. és akkor már látszik, hogy milyen szemét munkát végeznek, mert dlc-ben sem ismerek ennyi hibát, következetlenséget, stb. mint ebben a játékban. és ez azért már meglátszik az utóbbi időkben eladásban, játékos létszámban is sajnos. -
#10119 Van egy hatalmas adu a kezükben - nincs komoly konkurenciájuk már 2 éve (néha megnézegetem, hogy pl. a Steam mit ajánl hasonló stílusból). Így megengedhetik maguknak, hogy ennyire nyíltan rajtunk teszteljenek (és még fizethetsz is érte, ha külön beta accesst szeretnél), és amíg a Star Citizenből nem lesz valami, ez így is marad.
Sokkal egyszerűbb olyan tesztelőket "felfogadni", akik neked fizetnek azért, hogy hibákat kereshessenek, mint neked fizetni azokat. Persze így 1-1 tesztelő hasznossága sokkal kisebb, de nagyságrendekkel többen vagyunk, tehát az össz hatékonyság + bevétel megéri.
Ha visszaolvasol a topic elejére ott is beszélgettünk már erről - még bőven a megjelenés előtt - hogy ez a fizetős béta mentalitás nekem mennyire nem stimmel. De használják, nem csak ők, hanem az egész már beépült a fejlesztési kultúrába "early access" néven. Úgyhogy marad. -
nibron #10118 nekem nem bányász limpetem volt, hanem csak a sima. ha kilőttem npc-t, azzal takarítottam, mert már untam kézzel szedegetni.
azt írtam, hogy régen szkenneltek. mostanság már ilyen vacakul csinálják. ha elovasod, a comm panelon még irogatnak, azt bennhagyták, de értelme már nincs, mert azonnal lőnek. a rendőrök meg ilyen taplók, viszont amikor kellene a segítségük, legalább 7km-re tartanak langyi partit. ezt inkább jobb lett volna gombra tenni, és akkor a játékos eldönthetné, hogy szeretne-e segítséget vagy sem. -
nibron #10117 elég sok játékkal foglalkozom. ha azokat megnézzük, ott nem így van. többnyire egy végleges állapotot kapunk. az, hogy nem hibátlan az egy dolog, minden programban vannak hibák. az első napokban folyamatosan adják ki a peccseket. de olyan amire már egy hónapja, szinte naponta kell kiadni, olyat nem igazán tudnék mondani. és van ott még egy nagyon lényeges különbség. a kiadástól számított egy-két hét alatt kijönnek és kijavítják a nagyobb hibákat, úgy, hogy teljes mértékben végig játszható a játék. az elite csapata rohadt lassan és körülményesen dolgozik, ha rajtam múlna eléggé szétcsapnék köztük. de valószínű, hogy inkább a technológiával van a nagyobb baj. az eszközökkel és ahogy dolgoznak.
minden alkalmazás folyamatosan fejlesztett, kész soha sem lesz. max. leállnak a fejlesztésével. mi úgy szoktuk mondani, amikor elérjük a tervezett állapotot (első kiadás) akkor vagyunk 60%-on. de kiadni nem adunk ki félkész terméket, ha szorít az idő akkor sem. sokkal többe kerülne. és ezt manapság a kiadók is elvárják. pl. a steam már az early access állapotnál sem díjazza a hanyag munkát. tudom, mert van most éppen egy futó folyamat, és mostanában került alphába. de nincs is vele annyi gond mint az elite-el.:)
szóval farigcsálják csak szépen a műhelyben, és amikor kész van akkor adják ki, és nem akkor amikor szabira szeretnének menni. inkább várnék rá, mint hogy beletoljanak valami szennyet a képembe idő előtt. és igen jól érzed: lehet, hogy nem mondják hogy béta, de attól még az. és nekem az nem kellene. -
#10116 Amikor bányásznom kellett, a limpetekre nem reagáltak, csak ha már valami más is volt bent. Ez most úgy esett nekem 1 mp alatt hogy még akkor sem tudott volna szkennelni ha akar.
Most meg kb az ötvenedik adag wing végre 3 mission target volt, kezdtem örülni hogy ennyi meglesz a 8-ból, erre a köcsög szekusok 2-t kinyírtak, mire rájuk tudtam volna fordulni, kezdek kijönni a béketűrésből... Ezentúl már 8 kalózt is csak napok alatt lehet levadászni?! -
#10115 Ha megnézed mostanában a megjelent játékokat (legyenek akár MMO-k, akár nem), nagyon ritkán szokás "végleges" állapotban kihozni a dolgokat, még el szokott telni egy bő fél év vagy még több, mire valamelyest kifaragják olyan állapotra, ami régen a vállalható kategória volt.
Egy folyamatosan fejlesztett-alakított játéknál pedig ez sokszorosan így van - amúgy ők nem hívják bétának, én hívom annak, mert szerintem az. Elég régóta játszol vele, hogy lásd, mindig alakulnak benne a dolgok, és mindig jönnek bele (nem túl kiforrott) újdonságok. Egy MMO ilyen szempontból "örök béta", amíg le nem zárják a dolgokat. -
nibron #10114 állítólag ha nem vagy küldetésben, és üres a raktered, akkor nem id-znek ki az npc-k. ami ugye furcsa mert ha nem id-z, és utána nem szkennel le, akkor ugye honnan tudja? régebben olyanok voltak az npc-k, hogy ezt megtették, és ha nem volt nálad semmi, kaptál egy vicces beszólást, és elment. ha nem volt raktered sem, akkor arra külön üzenetek voltak.
mostanában tényleg békén hagynak, de pár héttel ezelőtt kiszedett, meg elkezdte irogatni, hogy dobjam ki a cargot, mert különben, stb. aztán miután elporladt, megnéztem mire izgult rá, mert úgy tudtam üres vagyok. és hát nem: volt benn 3 limpet.:) de amit gyűjtögetsz, arra is nagyon buknak.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.28. 18:36:17 -
nibron #10113 az elite1-ben egyébként ez úgy működött, hogy ha nem volt a radaron rendőr, szabadon meglőhetted az illetőt, de úgy hogy ne élje túl, és ne tudja jelenteni. ha elugrott, akkor szintén tiszta maradtál, mivel ugye nem tudta jelenteni az adott rendszerben. -
#10112 Nem nagyon van választási lehetőségem, pont azt csinálom: futkározok össze-vissza és sasolom a MB-okat...
Ezt a kalózvadászatot is sikerült túlbonyolítani: már nem elég egy bizonyos rendszer kalózait kilőni, hanem azon belül is CSAK EGY PÁRT gépei megfelelőek...már kezd fárasztó lenni ez a módosítgatás... Ja és az előbb egy barom NPC csak úgy elkezdett lőni egy USS-ben, pedig üres a raktér, nem vagyok wanted, nem bántottam, semmi. W.T.F. ... -
nibron #10111 jó, értem. már pár hsz-el előbb is.:) -
#10110 Ok, nem tudom egyszerűbben leírni. Lakatlan rendszerben ahol nincs rendfenntartó erő, mindenki törvényen kívül, nincs aki bounty-t akasszon a nyakadba. Ez most csak szerintem egyértelmű, és nem bonyolult? -
nibron #10109 az independentben is törvényen kívüli vagy többnyire. de ha ott meglövöldözöl egy nem wanted-ot, wanted leszel. és fordítva is így van. ha téged meglő egy ilyen wanted lesz. igaz, hogy csak 400cr-re, de az lesz. -
#10108 A válaszom ugyanaz, ott MINDENKI lawless, te is, az NPC-is, mindenki SZABADON lőhető. -
nibron #10107 fuss neki mégegyszer. próbáld meg az új infók alapján. menni fog az. ha nem megy szívesen segítek. bár nem hinném, hogy annyi minden után amit összeszedtél pont ezen betliznél be.:) -
nibron #10106 leírtad már egyszer, felesleges mantrázni.:) végülis logikus, ezért gondolkodtam mostanság ezen. de hát ebben a játékban a logika.:)