ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Ha szemből akarod látni, akkor előremész, megállsz, megfordulsz - vagy a kamera indításakor lefele nézel a hajóra, és a landolásnál is használt függőleges iránnyal felfele mész...
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.20. 05:33:45
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Mindig úgy meghozza kedvem Elite-hez, zseniális! 😊 (és pont ezen nem voltam kinn 😞 )
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2016.01.19. 09:29:48
Bár főleg a "felveszed a sok rabszolgát, elhagyod a küldetést, és a büntetést bőven ellensúlyozza a profit" módszert akasztották meg, a "rendes" Shadow Deliveryk megmaradtak, és azok se rossz pénz.
Azon pedig mindenki gondolkodjon el, hogy a játékvilágban pontosan mit is csinál, és hogy az érdekli-e, vagy csak a számok és a profit a fontosak.
Archon Delaine rendszerekben mindenhol nyílik és jobban is fizetnek, a Arissa Lavigny-Duval és Pranav Antal control rendszerekben viszont bezárják az összeset.
Ez alapján mondjuk Delaine rendszerek határán érdemes keresni fegyvert és rabszolgát olcsón árusító rendszereket, és hozzájuk beugrálva eladni.
Tehat felszedek kb 20millio osszerteku kuldetest, es indulas. A dolog nehezsege az, hogy hacsak egyszer is le scannelik a hajodat, buktad az osszes kuldetest, tehat lehet mar tul vagy 16 jumpon, es veletlenul be scannel a stationnel a bejarat mert lassu/balfasz pilota vagy mint en, akkor oda az egesz, es kapsz egy kellemes buntetest is. Ezek elkerulesere kulonfele modszerek vannak.
Ugyebar ha tele van a hajod illicit cargoval, folyamatosan uldozni fognak vallalkozo kedvu kalozok, es lakott rendszerekben gyakran a system authority hajok is. Sokszor probalnak majd interdictelni (minel nagyobb erteku a cargo annal gyakrabban, ugy vettem eszre), itt inkabb a system auth. hajokkal aka rendorseggel van baj. Amikor egy kaloz interdictel semmi gond, submit, aztan 4 pip az enginere 2 a systemre, es el boostolsz a francba, ujra supercruise, es kesz. Viszont ha police hajo interdictel, gaz van, ugyanis ha sikerul neki, egybol elkezd scannelni. Erre ket letezo megoldas van, az egy az, hogy azonnal szembe fordulsz vele, es deploy hardpoints, esetleg ra is lehet loni egyet, mert ELVILEG amint kirakod a fegyvereid, a masik hajo automatikusan abba hagyja a scannelest, es o is betaraz, aztan pedig ugyan ugy mint a kalozoknal, usgyi el. Nekem ez 10bol 6szor nem jon be (masoknak mindig, lehet en vagyok a bena), tehat en eleg kocsog modon oldom meg. Amikor a chatben megkapom a piros uzenetet a police hajotol, hogy interdictelni fog, onnantol 4-5 mp van az interdict kezdeteig. Na en ilyenkor villamgyorsan kilogolok a main menube, majd vissza. Igy elveszted az uldozo hajot, es mehet tovabb a csempeszes. Clever use of game mechanics? <#banplz>#banplz>
Masik lehetoseg az egesz elrontasara a dokkolasnal van. Ugy amikor bedokkolsz egy stationre, a mailslot elott automatikusan scannelni kezd. Itt az egyetlen megoldas az, amit mar lentebb is irtak, ugy kell kijonni minden alkalommal supercruise-bol, hogy veled szemben legyen a mailslot, es itt mar csak a pilota kepessegen mulik, hogy gyorsan be tud e repulni(ha gyorsan mesz be nincs ideje scannelni, bent meg mar biztonsagban vagy) vagy neki megy a falnak. En neha neki szoktam. 😄 Ilyenkor sincs minden veszve, amikor a kepernyon megjelenik a ship scan detected felirat, villamgyorsan log out, majd vissza, nem a station elott fog visszarakni, hanem 10 km-re tole, ujra meg lehet probalni... Aztan lehet vinni a masik stationre leadni a kuldetest, es igy tovabb.
Nagyjabol ennyi a lenyeg, az egesz szent gralja EZ a cikk, mindenki ezt a modszert hasznalja, itt vannak ship buildek, es oktato videok az aljan. Tenyleg nem nehez a tema, egy nap alatt bele lehet jonni, es rohadt izgalmas, plusz nagyon jo penzszerzesi lehetoseg. Ez nem ajanlgatja a ki es be logolast mint amit en csinalok, erre a kommentekben talaltam ra, nem fontos hasznalni, ha valaki szerint ez mar cheat.
Ja, es open playben nem ajalnom a smugglingot, mert direkt erre specializalodott kalozok varnak Robigoban a vallalkozo kedvu csempeszekre.
Utoljára szerkesztette: MaRee, 2016.01.19. 09:24:39
Outpost hatranya, hogy kevesebbet is fizetnek - legtobb esetben -, az illegalis cuccert, es - bar lehet csak en voltam peches eleinte -, nehezebb black marketet talalni. Nagyobb allomasoknal surubb a fekete piac, es tovabbi elonye, hogy jobban (dragabban) el lehet adni a csempesz/lopott arut.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2016.01.19. 09:10:59
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Ott adod el feketepiacon, ahol tiltott (ezt írja a rendszer oldalon az állomásnál), és úgy véled, hogy szükség lehet rá (pl. rabszolgákat Birodalmon kívül, de még nem a Föderációban) - a csempészetnél nem fogják a kezed, és adnak előre árlistát 😊
Viszont ha valahol van feketepiac, akkor ott megvesznek olyasmit, ami amúgy tiltott azon az állomáson, sokszor igen komoly profit lehetőséggel - és azzal a kockázattal, hogy ha annak az állomásnak a közelében szkennelnek, akkor büntetés jár érte.
A megoldás: Outpostokra menni, ahol kevesebb a rendőrség, és nem szoktak befelémenet szkennelni, vagy ügyeskedni csendes futással egy nagyobb állomásnál.
Csak azért kérdezem, mert nekem nagyon tetszenek ezek a küldetések, de nem mindig ad ilyet az állomás. Vagy van, vagy nincs ilyen küldi.
Ezzel mit lehet csinálni?
Lomha mint egy tehén, nincs rajta fegyverzet (az a két kis modul semmit nem ér), alig fordul.... és azonnal ki is szedtek az SC-ből, de sikerült meglógnom.... azonnal eladtam a fenébe xD Inkább felfulloztam vissza a Cobra mkIII-at és azzal mozgolódok. Többé nem veszek T6-ot 😄 Lehet hogy majd a 9-et kipróbálom, de valahogy a kereskedelem nem az én műfajom 😞
Én is lövöldöztem egy kicsit, fuvaroztam egy kicsit, bányásztam egy kicsit, aztán kipróbáltam elugrani csak úgy ide-oda (esetleg futármunkával együtt), és rájöttem, hogy most ez tetszik a legjobban.
Hosszú távon a Fuel Rats társaság hihetetlenül szimpatikus, és oda szívesen betársulnék, de sajnos közel sem játszok annyit, hogy hasznukra legyek. Esetleg ha már nem lesz hova tennem a pénzt, akkor én is kipróbálom a PowerPlayt, van két szimpatikus társaság ott is.
Utoljára szerkesztette: stoppos, 2016.01.18. 18:13:00
Írtam korábban, HD 92072-ben hagytam abba múltkor, most innen indultam el egy 700 fényévre levő, fekete lyukat tartalmazó rendszer felé, közben nézelődök az útbaeső rendszerekben. 😊
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.01.18. 15:18:31
Kép
Szép rendszer, én biztos le is szállnék néhányon nézelődni, ha elég közel vannak egymáshoz 😊
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.18. 15:00:24
Beleütközni meg ugyanúgy nem fogsz, ahogy két hajó se ütközik össze SC-ben, ahogy apró holdakat se túl könnyű eltrafálni. Majd biztos be lehet targetelni, mellé szegődni, és bányászni róla / leszállni rá / ilyesmi. Vannak már most is olyan holdak, amik száguldoznak 😊 SC-ben nehéz utolérni:
A belső csillagrendszerben egész lassú a hajó amivel esetleg ki lehetne kerülni, de ha felgyorsulunk pl 500C fölé két csillag közötti úton, akkor már elég gyorsan mozognak a dolgok és nemigen lehetne elkerülni egy hiperbolikus pályán mozgó üstököst, hisz mire észrevesszük hogy ott mintha lenne egy halvány kis poltocska, addigra már át is mentünk rajta 😄
Hacsak nem targetelhető objektumok lesznek, akkor fel lehet ismerni messziről is. Mi történik ha átmegyünk a porcsóván? Sérül a hajótest? És ha az ioncsóván (ha lesz ilyen)? Sérülnek az elektromos részek? Esetleg a meglepetések miatt raknak-e ellencsóvát? Állandó helyzetre szerkesztik, vagy valóban mozogni fognak a csillagrendszerben? És beleszámít a felfedezésekbe? Elég sokmindenre kell ismét gondolniuk a fejlesztőknek 😄 Mindenesetre nagyon várom <#taps>#taps>
- plusz ha lesz több személyes hajózás, akkor ott fel lehet ismerni majd a másikat
- plusz ha lesz hajóbejárás (esetleg valaha majd állomáson mozgás), akkor fel lehet ismerni a másikat
... igazából első sorban arra jó, amire bármelyik MMO-ban az avatár készítés. Önkifejezési forma 😊
Erre az évre várható amúgy a kisebb jelenségek és tárgyak beépítése - aszteroidák, üstökösök, akkréciós korongok.
És amire rengetegen vágynak, és talán lesz: több fényforrásos megvilágítás a bolygókon és bolygófelszíneken (jelenleg csak a legközelebbi csillag világítja be, hiába van távolabb esetleg egy jóval fényesebb) - de ez valószínűleg csak a legerősebb gépek privilégiuma lesz, irdatlan munkát igényel több árnyék meg minden ilyesmi kiszámolgatása.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.18. 11:50:05
Gratula, nekem egyelőre kimaradt az Orbital, de ha visszatérek, el fogok oda menni, szerintem egy felfedezőnek minimum illik, és hozok onnan bögrét.
Sőt, le fogok szállni a 9.77G-s égitesten is, ha addig nem találnak még nagyobbat 😊 vagy kezdem 6G-vel, az kevésbé nehéz
Egyelőre 2.5G a "rekordom", tegnap egy fémtartalmú, gyűrűs hold:

Gyűjtögetem az ilyen "tennivalókat".
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.18. 11:38:51