23609
-
#10225 Az nem túl sok, főleg a peremvidéken nem - fegyverek nélkül olyan 32-35 körül kell, hogy a ritkább vidéken sok gond nélkül tudj haladni (módosítások nélkül annyit nem nehéz összehozni) -
#10224 No én közben eladtam az AspExplorert és átszereltem az Anacondát felfedezésre,ha minden jól megy este megindulok a galaxis pereme felé :) 25ly körül ugrik most ez majd növekszik ha az utsó lakott rendszerben ledobálom a fegyókat. -
#10223 Xboxos achievementek, és a hozzá tartozó jó kis háttérképek.
Itt a teljes acsi lista spoiler mögött, mert hosszú - nektek mennyi lenne meg belőlük? És mikor jönnek PCre?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!---Combat
- Killer Instinct: Destroy another ship
- Ship Slayer: Destroy 1,000 Ships
- Elite... Dangerous: Destroy 50 Elite Combat rated ships
- Make it Rain: Cash in combat bonds worth 50,000 credits
- Cha-Ching: Cash in combat bonds worth 100,000 credits
- I Found You!: Cash in a bounty
- You can run...: Collect 1,000,000 credits in bounties
- But You Can't Hide: Collect 2,500,000 credits in bounties
- Wanted, Dead or Alive: Get a bounty of 25,000 credits
- What Did You Do?: Get a bounty of 100,000 credits
- You're Mine: Interdict a ship
- Space Lasso: Interdict 25 ships
- Well Avoided: Avoid an interdiction
- Skimmed: Destroy 50 skimmers
- Semi-Skimmed: Destroy 100 skimmers
- Power Saving: Disable 50 generators
- Combative: Reach a Combat Rank of Expert
---Explorer
- A Jewel in the Night: Sell data on a celestial body
- Kepler's Eye: Be first to discover a planet
- Home, Sweet Home: Visit Sol
- Binary Agent: Visit W Ursae Majoris
- Centre of the Galaxy: Visit Sagittarius A
- Any Landing You Walk Away From is a Good One: Land on a planet
- On Average, 1 in 26 is a Crash Landing: Make 25 Planetary Landings
- VTOL Safety Pro: Make 100 Planetary Landings
- Controlled Falling: Spend a total of 5 minutes airborne in the SRV
- I Believe I Can Touch the Sky: Spend 15 continuous seconds airborne in the SRV
- I'm a Data Miner: Collect a data loot material
- Pilot Papers: Collect 5 different data loot materials
- Who Leaked this Data?: Collect 25 different data loot materials
- I Could Work in a Supermarket: Scan 100 data loot collectibles
- Data Broker: Redeem 100,000 credits of vouchers from data scanning in the SRV
- Reaper: Scoop a surface resource material in the SRV
- Harvester: Scoop 10 surface resource materials in the SRV
- Combine Harvester: Scoop 100 surface resource materials in the SRV
- Combination Harvester: Scoop 500 surface resource materials in the SRV
- This Looks Weird: Scan a barnacle
- I Will Drive 500 miles: Drive 500 miles in the SRV
- and I Will Drive 500 more: Drive 1,000 miles in the SRV
- A new Ranulph?: Reach an Explorer Rank of Trailblazer
---Trader
- Sales Merchant: Sell 1,000 units of cargo
- Heavy Lifting: Sell 10,000 units of cargo
- Market Diversity: Sell at 100 different markets
- Super Market Sweep: Sell at 500 different markets
- Consumer: Buy 100,000 units of goods
- How Very English: Buy 1,000 tonnes of tea
- Lave is a Rare Thing: Sell 250,000 credits worth of rares
- Rares, I Like Rares: Sell 1,000,000 credits worth of rares
- Black Market: Sell illegal goods
- Sneaky: Sell 50,000 credits worth of illegal goods
- Playing the Markets: Reach a Trade Rank of Merchant
---Miner
- Scratching the Surface: Refine 1 tonne of Mineral or Metal
- Mining like a champ: Refine 100 tonnes of Minerals and Metals
- Refined Taste: Refine 500 tonnes of Minerals or Metals
- Goldsmith: Refine 25 tonnes of Gold
- Painite in the Asp: Refine 10 tonnes of Painite
---Missions
- Gettin' it done: Complete 5 missions
- Mission Complete: Complete 50 missions
- Working Together: Participate and receive a reward in a community goal
- A Real Team Player: Participate in 10 successful community goals
- Mission Accomplished: Complete 250 missions
- Fortune 500: Complete 500 Missions
- Air-to-Surface: Complete a planet side mission
- The Secret is to Bang the Rocks Together: Complete 25 planet side missions
- Pledge Allegiance: Sign up with a power
- Loveable: Be Allied with 2 minor factions at the same time
---Misc
- Well Trained: Complete all the tutorials
- Elitist: Get an Elite Ranking
- Triple Elite: Reach a rank of Elite in Exploration, Combat and Trading
- That's Scooper: Fuel scoop 100 tonnes
- Amateur Chemist: Synthesize materials 1 time
- Analytical Chemist: Synthesize materials 25 times
- Chemical Engineer: Synthesize materials 100 times
- Social Engineering: Visit an Engineer
- Mod Culture: Customise 10 modules at a mechanic's workship
- You Made This?: Collect a manufactured loot material
- Great Workmanship: Collect 5 different manufactured loot materials
- Exemplary Virtuosity: Collect 25 different manufactured loot materials
- Splashing Out: Buy a new ship
- Classic Collection: Own 10 different ships simultaneously
- Ship Hoarder: Own 20 different ships simultaneously
- Wing Friends: Form a full Wing
---Arena
- Be Prepared: Customize your Loadout
- Pro Player: Reach a CQC Rank of Professional
- Full Ranking: Reach CQC Championship Rank 50
- Better Prepared: Switch your Ship mid match
- On Your Own: Complete a Deathmatch
- Contributor: Complete a Team Deathmatch
- Flag Day: Complete a Capture the Flag match
- Helping Hand: Get an assist
- A Long Road Ahead: Win a CQC match
- Silver Arrow: Win 25 CQC matches
- Bullseye: Win 50 CQC matches
- A True Champ: Win 250 CQC matches
- Killer: Win a Deathmatch
- Butcher: Win 10 Deathmatches
- Slayer: Win 25 Deathmatches
- Executioner: Win 50 Deathmatches
- We Win: Win a Team Deathmatch
- Team Player: Win 10 Team Deathmatches
- Veteran: Win 25 Team Deathmatches
- There is no "I" in Team: Win 50 Team Deathmatches
- Flagman: Win a Capture the Flag match
- Signalman: Win 10 Capture the Flag matches
- Flag Carrier: Win 25 Capture the Flag matches
- Vexillologist: Win 50 Capture the Flag matches -
#10222 Hamarabb jönnek a zsaruk, és kisebb az esély. Persze előfordul ott is, ha azt dobja a kocka. -
#10221 Miben másabb egy High Security besorolású rendszer egy Medium besorolásútól? Mert eddig egy Medium-ban bányásztam, és ott szedtek ki az ASP-ból. Hihg-ban ennek kisebb az esélye? Vagy csak az a különbség, hogy jönnek a zsaruk, ha kiszednek SC-ből? -
#10220 Szia! A motort megértem, minecraftot kevésbé! :)
Én azota is kintvagyok, de márcsak 14e ly. Még hazafelé meglesek pár ködöt, egy fehér oriàst... És utàna passz, meglátjuk mihez kezdek -
#10219 Sziaaaa! :)
Sok sikert a chopperhez, nyáron marha jó lehet! A közösség pedig vár szeretettel. -
#10218 Halihó! :) A galaxis megvár, ígérem, hogy nem fogunk előled minden csillagot lecsapni. Jó szórakozást a kockavilágban és kétkeréken! -
Janicsillagasz #10217 Üdv!
Elég régen írtam már valóban, nem gondoltam hogy hiányozni fogok bárkinek is :D
A helyzet az hogy mostanában lefoglalt a minecraft, de hamarosan visszatérek ide is :)
Ja és időközben levizsgáztam nagymotorra, vettem egy vadiúj choppert és egyfolytában úton vagyok :)
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.06.30. 07:18:36 -
#10216 sokszög (Coriolis) állomásoknál több módszer is van a bejárat egyszerű megtalálásához:
1- mindig a bolygó felé néz, ami körül kering
2- mindig órajárással ellentétesen forog, ha a bejárat felől nézed
3- az állomáson a csúcspontokon zöld fények jelzik a bejárat felőli oldalt
4- ha kijelölöd, akkor a hologramon nyilak jelzik a bejárat felőli oldalt
-
nibron #10215 ja igen és egy elég fontos "szabály". amikor hiperben vagy, vedd vissza a gázt. ha nem teszed full gázzal rongyolsz bele a napba. -
nibron #10214 az a "kék bolygó" valszeg egy törpe volt. az igencsak meleg, meg lehet ott sülni, ugyanúgy kell kezelni mint egy szépen világító napot. túl közel kerültél hozzá, ilyenkor kiesel sc-ből. úgy tudsz visszamenni, hogy az fsd-nek le kell hűlnie, majd amikor elindítod az sc-be lépést, kapsz egy kilépési vektort. arra kell ráfordulni, és akkor pár % sérüléssel megúszod. nyugi a legprofibbakkal is megesik néha. -
nibron #10213 na igen az x3 bevezető fénysor.:) az egy igen csapadékos délutánnak köszönhető. eredetileg az ils-hez hasonló szerkezet oldotta volna meg a dokkolást, mert többnyire nem volt látható, hogy hova kell dokkolni. de a cockpit hiánya kissé nehézkessé tette, és éppen azon gondolkodtam, hogyan lehetne a hud-on vadászrep módjára megoldani, amikor elém került képen LHBP 31L ködös időben a cockpitból. estére már volt nullás változat.:)
a fénysor itt is nagyon hiányzik, egyrészt nagyon látványos amellett kis erőforrás igényű, másrészt coriolisnál hasznos lenne amikor nem látni a bejáratot. tudom, hogy bolygó meg forgástengely, de elég sokszor még úgy is keresgélni kell. és még ami nagyon hiányzik az, amikor egy ködben vagyok, maga a köd.:)
ha 5 percenként kell dokkolnod, egyáltalán nem haszontalan a dock computer. az utóbbi időben reszeltek rajta kicsit, finomabb lett a mozgása, nem boostol mint a barom, de természetesen ezt is elbták mint ált. mindent amihez hozzányúlnak. majd kijavítják és vele elrontanak vmi mást.:)
most elég vicces, hogy bemész egy állomásra és a padok felett ott lebegnek az npc-k. aztán egy idő után szétlövik őket.:)
beszélgettünk a srácokkal, és arra jutottunk, hogy a vga összeomlást, lehetne kissé mérsékelni. töltsd le a legújabb inspectort. abban benne kell lennie az elite dangerous profilnak, és ott a frame rate limitert állítsd hőmérsékletre. azt, hogy hány fokra kell beállítanod, úgy tudod meg, hogy előtte futtatod az elitet, megnézed, hogy mi a maximum. ha pl. 85 fok, beállítod a legközelebbi kisebbre. nyugi nem a hőmérséklettel van baj, hanem a "shader belső memóriakezelésével", de ez a beállítás számunkra egyszerűbb, mintha kártyánként kellene a ram időzítéseit baszkurálni. ha a limitert így állítod be, akkor a driverben vannak táblázatok, azokat fogja használni a memória időzítéseknél. magyarán egy kicsit "lágyabban" fogja kezelni a memóriát, több időt hagy neki a self refreshre, stb. kipróbáltam, valamennyire jó, res-ből ki kell jönni, alt-tab tilos. így nekem most este jó volt pár órán keresztül. -
#10212 Most majdnem meghaltam,de nem tudom miért is pontosan.Kiléptem a hyperűrből.Elöttem kék bolygó,gyorsan elfordulok szokás szerint.Ráfordulok a célra és elkezdem nyomni a gázt,hogy belépjek SC modba.Furcsálom, hogy olyan párás a fülke ablaka.MIelött belépni elkezd vinyogni a rendszer.Forgolódom össze vissza és látom,hogy a bolygó bal oldalamon van.Próbálok távolodni de elkezd sérülni a hajóm.Közben az ablak egyre párásabb.SC modba nem tudok belépni még mindig.Aztán mikor lement a hajó burkolata 12%-ra, sikerült SC modba kapcsolnom.Odaérek az állomásra erre nem tudom megjavítani.Valakinek ötlet,hogy mi is történhetett velem pontosan? -
TokraFan #10211 A DC ebben a játékban elég tré sajnos. Remélem azért még egyszer ezt is megcsinálják rendesen, mondjuk egy normális autopilottal együtt. A bejárat meg igen...sajnos megint csak az X3-al tudok jönni, ott ez sokkal jobban meg volt oldva, mert volt egy bevezető fénysor minden dokkolási ponthoz, így eleve látni lehetett, hol van a bejárat vagy a dokkoló kar. Nem mellesleg, sokkal szebben rá lehetett fordulni a "besikláshoz" (tudom itt nincs ilyen, ezt nézzétek el a polgári repszimek miatt :-D ). -
TokraFan #10210 Minden más működik, a gépem meg kiváló mivel viszonylag hardver buzi vagyok. :-) Witcher 3, Stellaris, X-Rebirth, GTA5, de még a 3DS MAX is hiba nélkül megy. Elite is random crash-el, nincs mihez kötnöm, egyszer csak összeomlik. Volt, hogy a menüben amikor nem is terhelődik a gép. Van amikor 2-3 órán át semmi, de ma már harmadszorra omlik össze, legutóbb fél órán belül kétszer.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2016.06.30. 00:16:11 -
HyperManiax #10209 Csak a kőzvetlen leszállás előtt kapcsolom be, az állomásra manuálisan repülök be. Meg jól jön a sokszög állomásoknál hogy megtalálja melyik oldalán van a bejárat. -
#10208 Igen, többen is írták mostanában, nem vagy egyedül. Az én véleményem egyébként hogy a DC egy totál felesleges kütyü, sokkal gyorsabban le lehet parkolni nélküle még akkor is ha épp a csúcsformáját hozza. -
HyperManiax #10207 Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan hibával hogy a standard docking computer a nagy állomásokba nem teszi le a hajót hanem kicsit jobbra viszi a hajót és ott remeg a levegőben pár méterre a leszállóhely felett? -
#10206 Játéktörténeti okokból (valószínűleg készül ott valami, ezért nem engednek oda játékosokat) egy csomó területet zár alá vontak, egész szektorokat. Régebben is voltak ilyenek, most 2.1-el néhány egész közeli köd is be lett csukva.
lista
-
Amergin #10205 "Requires unknown permit' He
Kinn a francban, mélyen lakatlan területen, mi az, hogy engedély kell beugrani egy rendszerbe???? Kitől? Valakié a rendszer, de nem lehet tudni, hogy kié? -
nibron #10204 igazad van, pucoltassuk ki vele a gépet . de akkor pasztáztassunk is.:)
egyébként a kolléga már évek óta használ másik olyan játékot, ami sokkal jobban igénybe veszi a gépet. ezért aztán alapból nála már nem is feltételezem az ilyen bagatell hibát. a hő okozta hibákat simán fel lehet ismerni annyira jellegzetesek. és az amit most művel, az nem az. próbáltam egyébként régebbi driverrel, azzal sem javul. -
#10203 Nekem az "egy éve ugyanezt csinálta" miatt van egy ilyen gyanúm, hogy nála esetleg más is lehet a játékban. Persze nem biztos, de egy pillantást megérdemelhet a hőmérő. -
nibron #10202 jah, oké.:)
valszeg nála sem az a probléma, nálam is kb. ugyanaz van a múlt héttől, és a ts-en is kérdezték már páran. szóval inkább a "varázslómesterek" keze van a dologban, mint azt már megszokhattuk. ezért is nem foglalkozom vele. -
#10201 Nem neked írtam :) (nézd meg kinek a hozzászólására írtam válaszként)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.29. 17:10:17 -
nibron #10200 más nem csinálja. sőt most fejeztem be néhány órás tesztelést, azon amit csinálgatunk. itt még nincs megoldva meg a graf. optimalizálás, legalábbis teljesen nem, és ez is hiba nélkül ment. de kösz a tippet, jólesett.:) -
#10199 Nem melegszik túl? Más játékok nem csinálják? Már csak azért is, mert ha 1 éve szintén nyáron művelte ezt, és ha nem jó a hűtése a gépnek (proci, ram, videokártya, táp), akkor lehet, hogy attól kezd el hibázni valami. -
nibron #10198 írtam volna ha az update segítene.:) a diagnosztika valami számomra értelmezhetetlen művelet (utána kellene nézni) folyamán memóriahibát talál. úgy vettem ki mintha az lenne a baja, hogy nincs elég. de nem hinném, hogy 2db 4gb 980-ason sli-ben ez előfordulhatna.:) azt javasolja, hogy változtatni kellene a graf. beállításokon. na majd akinek két anyja van, az álljon neki szórakozgatni vele.:) -
TokraFan #10197 Uppoltam a drivert én is, semmi hatása. 64bites Horizons-t indítom, darabig megy, aztán crash. Látszólag minden ok nélkül. Egyszer kpes volt még a mission boardon is befagyni. Utoljára vagy 1 éve csinálta ezt ilyen gyakorisággal, azóta egészen jól ment. Most pár napja megint vacakol. -
nibron #10196 már odáig eljutottam, hogy video driver. tovább asszem nem fogok. -
TokraFan #10195 Nekem pár napja random crash-el a játék, kb. semmihez sem köthetően. Imádom ilyenkor... -
#10194 Olyan 2000 környékéig néztem-láttam többet is, azóta nagyon keveset. -
nibron #10193 jah, okés, most én sem nézek.:) -
#10192 Nézek =/= néztem :) -
nibron #10191 tegyük hozzá, mint hiteles dokumentum.:) nem azt mondtad, hogy nem nézel filmeket?:) -
#10190 Ledarálásról kiváló dokumentumfelvétel az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag idevágó jelenete :) -
nibron #10189 a wwii idején is elég nehéz volt megoldani a repülőkön a géppuskákat, hogyan helyezzék el, hogy a harc hevében ne tudják a saját gépet ledarálni, de minél jobban lefedjék a teret. -
#10188 Meg abba zavarodik bele / téveszti el az előző állapotot, ha a system mapról lépsz át galaxy mapra. Ha közvetlen lépsz be, akkor nagyjából rendben van. -
#10187 Nagyobb fegyver (meg a kicsi is) keresztüllő rajta :) (és a másik hardpoint fedélen is)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.29. 13:06:50 -
#10186 Akkor nemtom, nekem is van nagyon ritkán hogy egy lézer egyszerűen nem működik, de nem csak FDL-on.
És arra is rájöttem, hogy ha bekapcsolva hagyom a fastest routes segédvonalait is, akkor még a játékból kilépés után is megjegyzi!! Csak akkor felejt el mindent azonnal, ha a vonalakat kikapcsolom (pedig én ezt szeretem, nem hiányzik a sündisznó a térképen, és biztos hogy korábban működött).