23609
1418743729.jpg
  • nibron
    na most a bétával kapcsolatban: ki a tökömet érdekel a béta? miért velem kísérleteznek? alapból nem azért játszanék. mondjuk nem olvastam el a szerződést, de abban benne van, hogy nekem bétatesztelnem kell? azért fizettem. nincs róla tudomásom, amikor megvásároltam nem tüntették fel, hogy ez egy ilyen-olyan állapotú játék. akkor meg? egész életemben tesztelek, többek között ez a munkám is, a fentmaradó időmben eldönthetném én, hogy kívánok-e tesztelni. amúgy meg nem, én ezzel játszani szeretnék, van tesztelni valóm épp elég.
  • Dzsini
    Szerintem csak olyan rendszerben, ahol nincs rendfenntartó erő - anarchia, lakatlan. Máshol már az interdict is bűncselekmény.
  • nibron
    lehet, hogy nem ment át, de alapból a kalózkodás miatt gondoltam.:) ki lehetne-e fosztani hajókat úgy, hogy aztán ne legyek wanted.
  • Dzsini
    Mivel még láthatóan folyik a béta és alakul a dolgok működése, így belefér, hogy nem mindent implementálnak egyszerre :)
    A legutóbbi hírlevélben is lehetett olvasni, hogy a nyitott bétából szerzett ismeretek alapján hogy alakítják a dolgokat.
  • nibron
    ismerve az engineers működését, inkább előtte kellett volna mint utána. de tudom ne keressek logikus gondolkodást a dolgok mögött.:)
  • Dzsini
    Hát, többek között akkor, amikor lesz raktárunk :)
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.28. 17:57:43
  • Dzsini
    A hajóparkoltatás is egy lehetőség, amivel nem vagy köteles élni - a raktár (amikor lesz) ugyanígy nem lesz kötelező, ha te 1 hajó 1 embert játszol, akkor megteheted. Viszont aki szeretné félretenni a jól sikerült moddolt fegyverét, vagy mondjuk a modular terminalokat egy olyan hajóval gyűjtögetné össze, aminek nincs összesen 25 raktere, akkor neki jól fog jönni.
  • TokraFan
    És az mikor lesz?
  • s_andras
    Én jobban örülnék olyan játékmenetnek ahol nincs is szükség tárolóra... Már a hajóparkoltatás bevezetése is megtöri egy kissé az alap-ELITE-fílinget, ahol gyakorlatilag a hajónk az otthonunk, de belátható hogy így egyszerűbb az élet, mint mindig váltogatni a vasakat.

Modular Terminals hírek: borult az elmélet, mert Anlave-ben most adtak egy >kalózvadász< küldit aminek ez lesz a jutalma...
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.06.28. 17:55:41
  • Dzsini
    Mire vége lesz az Engineers bétának lesz raktárunk is :)
  • Roger6
    Ezen én is gondolkodtam amúgy, hogy hajót annyit tárolsz amennyit a pofád nem szégyell, de 1 tonna árut lerakni... Na azt aztán nem! :)
  • TokraFan
    Rohadtul kéne már egy tároló a játékba! Vicc az, hogy kb. 2órás munka lenne megoldani egy programozónak. Egy plusz menü, ahova be tudom tenni a felesleges anyagokat (gyakorlatban kb. egy új "excel tábla" aztán kész). Mit nem lehet ezen megoldani hónapok óta, ez felfoghatatlan számomra, miközben a fórumok tele vannak ezzel az igénnyel?
  • Roger6
    Ott mindenki a "Lawless" jelzőt kapja, tehát szabadon lőhető. A gond az ugyebár, hogy nincs is érte Bounty (csak ha KW Scannert nyomsz rá).
  • s_andras
    Na hát ezt akár olvashattam is, mert nibron módszeréhez képest félrevezető: elvileg nem maga a hi-tech rendszer fogja adni (ilyeneket próbáltam), hanem a szomszédai - ha jól értettem őt. Anlave mindenesetre közel van, teszek egy próbát..
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.06.28. 17:19:11
  • Dzsini
    elsőre
    Modular Terminals are only obtainable through missions. People have been saying that they have had good luck in High Tech systems, but not all. I found multiple missions in Anlave. You might need to refresh the board a bit.
  • s_andras
    Ja, hát párszor rágugliztam de ilyen konkrét paramétereket eddig még nem találtam amit nibron javasolt.
  • Dzsini
    A lakatlan rendszerek pedig anarchiának számítanak :)

Amúgy érdemes egy-két pillantást vetni a fórumokra, ott az ilyesmiket elég jól kitapasztalták, hogy milyen jellegű küldetések és hol adnak gyakrabban olyasmit, amire vágysz.
  • s_andras
    Sejtésem szerint csak ott nincs bünti ahol nincs rendfenntartó erő sem, tehát az anarchiákban, ahol a "report crimes against me"-re senki sem figyel.

Köszi a Modular T-s felajánlást, ha csak úgy eladnál a jövőben belőle, és nekem addig még nem sikerült szereznem eleget, akkor szívesen elcserélem platinára :) Az már nálam is kezd összeállni, hogy pl bányászküldetések soha nem fognak ilyet adni, és azt hiszem hogy ami megvan azt tényleg futárkodásra adták, de hogy ennyire szofisztikált legyen hogy csak Fed. hi-tech közelében... na megnézem a legközelebbi ilyet.
    Utoljára szerkesztette: s_andras, 2016.06.28. 16:50:50
  • nibron
    ha kell modular terminal nyugodtan szólhatsz. én időnként nem győzöm eladni. küldetésből rengeteget össze lehet szedni. most is van kettő a raktérben, azt az egyik upgrade-ra tartogatom. volt, hogy egy állomáson 12-őt fel tudtam venni. főleg csomagszállítós küldik adják federációs állomásokon, olyan rendszerekben ahol a szomszédban van egy hi-tech. annyira nem lutri, de tény, hogy elég sok küldit kell teljesíteni mire kiismered.:)
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.28. 15:59:56
  • nibron
    utóbbi időben gondolkodtam azon, hogy a buborékban vannak lakatlan/semleges rendszerek. ha ott mondjuk elcsípek egy teherhajót, és kifosztom, urambocsá jól meg is lövöldözöm, akkor ugye ettől még nem lennék wanted sehol? feltéve, ha a megtámadott hajó nem tartozik sehová. vagy épp ha tartozik akkor mi lesz? annál a társaságnál csökken a repum? mert volt már, hogy "muszájból" kilőttem pl. birodalmi hajót, és a birodalomnál nem csökkent semmi. vagy ha mégis észrevehetetlen a különbség.
  • nibron
    srácok, az rendben van, hogy miből mit tudunk kihozni. de egy totál kezdő aki még a játékot sem ismeri, annak nem ez a legfontosabb. ellenben a galaxy és system map, az állomások működése, outfitting, küldetésrendszer, reputáció viszont annál inkább. 1000 cr-el ebben a játékban olyan mintha meztelen seggel ülnél a konyhakövön. nem hinném, hogy a legfontosabb az srv, res-ben való lövölde és társai dominálnának. a community goal-ról meg ne is beszéljünk. bár ha olyan van mint a múlt héten a felfedezési adatleadás akkor persze, rendben van, mert amellett csinálhatja a dolgát.
  • Roger6
    Egy low RES-ben amúgy fél óra alatt 800 k-t szedtem össze Sidewinderrel két napja, stream-eltem is. A nagy hajók nem tudnak lefordulni egyrészt, másrészt ha elkezdem lőni a rosszfiúkat, rövid időn belül csatlakoznak hozzánk a törvény hű szolgái, és velük együtt már elég könnyű lezúzni bármilyen hajót.
  • MikX
    Hát énis anno mikor kezdtem a sidewinderrel mentem res-be is, igaz cdak low meg med-be, de lődöztem rendesen. Igazabol ugy hoztam össze a felfedezős dbx setupom.
    Bár az még a 2.1 előtti időben volt, akkor npck is gyengébbek voltak. Tényleg az már elvileg ki lett balansholva ugye?

Ha egyszer visszaérek asszem veszek valamit lődözni kicsit, meg csak ugy maszkalok, már nagyon antiszoc lettem.
    Már 17e fényévre vagyok csak, csak "sajna" visszafelé is belefutottam egy jokis neutronmezőbe, sok felfedezetlennel, azt mégsem hagyhatom ott àrválkodni
  • s_andras
    Jaja, a kalózkodás nem igazán kifizetődő. Ezt abból is ki tudtam következtetni hogy korábban elgondolkodtam már azon, hogyan lehet egy másik játékosnak kreditet átadni, és a T9 tele rakomány platina kiszórással is csak nagyon lassan megy az "átutalás".

Más: Markó bácsinak ezt a 25 Modular Terminals-t összeszedni GYÖTRELEM. Napok óta mászkálok ilyen küldetések után, és eddig HÁROMSZOR adott ilyen jutalmat, ebből 2-t tudtam felvenni. Legutóbb is voltam egy olyan állomáson, ahol KILENC küldetés adott commodity-t, de persze mind valami más volt - egyébként biztos vagyok benne hogy amiket most hátrahagyok azok mind olyan fontos dolgok, amik majd később kellenének is nagyon, de most látom őket utoljára mert ezeket többé nem fogja kisorsolni... botrány ez a rendszer
  • Dzsini
    Ha Horizonsos kezdést választasz, akkor jár SRV az alap hajóra :) És szórakozásnak nem rossz a "szerezz információt a bázisról" küldetés is.

ObsidianAnt Cobra Commander-es videói pont arról szólnak, hogy milyen most újrakezdve a játék, hol és hogy lehet és érdemes a kezdeti Sidewinderrel jó eredményeket elérni.

Amit még nem említettünk, és nagyon jó forrás - bármilyen Community Goalban részt venni, azok igen jól fizetnek egész minimális befektetéssel.
  • nibron
    igen azt írtam, hogy üzenetet szállítson. egyébként kis upgrade-el lehet már csomagot is szállítani. van egy csomó olyan küldetés. de az üzenettel párhuzamosan lehet cipelni cuccot is. nehogymár üresen menjen az a hajó.:) és az üzenetszállításban az a jó, hogy felvehet 25 körülit, és akkor már elég jól jön a pénz és a repu is. kezdéshez pedig srv sem kell, az is csak szórakozásnak jó eleinte.
  • nibron
    na itt majd leszokik róla.:) egyébként ahhoz a tevékenységhez is pénz kell, mint mindegyik másikhoz. az elite1-ben én is kereskedő-kalóz voltam. de ott lehetett elég cselesen kalózkodni, nem lettél már egy lövés után wanted. el lehetett sumákolni a dolgot. ezért inkább kereskedtem, de amikor megláttam egy jó kis teherhajót ideális környezetben, vége volt mint a botnak.:) és ha jól csináltam tiszta maradtam.
  • Dzsini
    Sidewinderrel nem fog szállítani szerintem (2-4 raktérbe nem fér sok minden, ha Horizons-os kezdése van még az SRV is foglal belőle), inkább futár küldetéseket vállal (egyszerűbb, alacsony reputációval is több van belőle), 24 óra alatt meg még néhány pukkanás után is odaér, és egy csomó plusz tapasztalatot gyűjt :)
  • nibron
    ha felvesz szállítós küldit, akkor szállítsa le, ne pedig harcoljon. ha elbukja, és ha harcol jó eséllyel elbukja, büntetést kap. pénzbelit és reputációt is. egy kezdőjátokosnak szerinted melyikből van több?:) szóval kezdőhajót ált. csak menekülésre használunk. ha nincs nála küldi, és mondjuk kimegy trénerezni, az mondjuk okés. de semmiképpen sem az a fő csapásvonal, mert azzal nem halad előre. hát igen a frontier így oldotta meg a kezdeti lépéseket. a 2.1 kiadása óta a büntirendszer kicsit keményebb lett.
  • Roger6
    Előfordulhat.
  • s_andras
    Mivel cargo-t akart nézegetni, gondolom egy kalózpalántával van dolgunk :)
  • Roger6
    Van már terved, hogy mivel szeretnél foglalkozni, vagy kipróbálsz pár dolgot, és majd döntesz?
  • Dzsini
    De amíg nem tudja, hogy melyik hajó milyen, melyik rang mit jelent ellenfélként, addig honnan tudja, hogy kitől kell vagy nem kell menekülni? Odafigyelve mindenkibe bele lehet kötni, és tanulni belőle. De ez is olyasmi, amit írtam, hogy nem fogunk mindenben egyetérteni.
  • nibron
    mi ts-en szoktunk beszélgetni, és ott általában megy music bot is. ha kikapcsolom a játékban a zenét, azért az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem fog zenélni.:)
  • Dzsini
    Ha szűkebb a dinamikatartomány, akkor a halk hangok is közelebb vannak az átlaghoz (és a hangosak is) - az átlag valószínűleg ugyanannyi, de mivel - főleg felfedezés közben - a hangosnak szánt hangok ritkábbak, így az tűnhet fel, hogy a csendesek lettek hangosabbak.

Persze valószínűleg hangrendszertől is függ.
  • nibron
    uupsz, ez szívás. akkor viszont kell oda a szkenner, sőt fel is kell bővíteni, mert a buborékban lévő térképadatokra szükség van, főleg ha pénzt is lehet vele szerezni.

felesleges, hogy eléggé esélytelen hajóval, tanulgasson harcolni. így is minden konfigot is meg kell tanulni, szükségtelen egy olyat amit sohasem fog használni. a kezdőhajó és pl. a felfejlesztett cobra között akkora a különbség, hogy még. csak az idejét vesztegeti vele. abból meg a játék elején kell bőven.
  • TokraFan
    De érdekes módon pl. Normal módban sokkal hangosabb a játék, igaz, a "térhatás" kevéssé érvényesül.
  • Dzsini
    A leghangosabb (robbanások) és a leghalkabb (szkenner pittyegés) közötti hangerőkülönbséget állítja - ha csendesre, vagy fülhallgatósra van téve, akkor a robbanások nem szakítják ki a füled akkor se, ha épp a bolygók zenéjét hallgatod.
  • nibron
    a lakott, tehát ahol állomások is vannak, mindenütt kell lennie. a buborékban lévő összekötő lakatlan rendszerekben csak akkor van, ha a mellette lévő rendszerben levadászós küldiket osztogatnak.
  • TokraFan
    Régóta próbálok rájönni, pontosan mit is csinál az audio beállításoknál a "Dynamic Range". Ha Full-ra teszem, mintha teljesebb stereo, illetve 5.1 hangzást produkálna, cserébe rettentő halk. Nekem házimozi erősítőre van kötve a PC, és rendesen fel kell tekernem a hangerőt ennél a beállításnál.