23609
-
#9865 Az újjászületés dolgot tisztázzuk: nem úgy van hogy arra a bázisra kerülünk vissza ahonnan utoljára felszálltunk?
A piton is (meg az összes még nagyobb dög) meglepően jól mozog - ha a legnagyobb A-s hajtóművek vannak rajtuk. Persze nem az Eagle-hez, hanem az önmaguk átlagához viszonyítva. -
#9864 Nem unalmas ez, tanulságos - rengeteg olyasmit sikerült megtenned, ami másnak hónapok alatt nem jön össze :) És szórakoztató volt olvasni is, jó a stílus -
#9863 A cmdr-k élete nem csak játék és móka :D
Én maia-ig mentem a pythonnal hogy majd ott jól megszedem magamat barnackle fosztogatással.tévedtem.viszont annyi commanderrel dumáltam chaten mint még soha.hallottam sztorikat.volt aki sag *a-ból jőtt ide egyből és ő se talált de elmondta miken ment keresztül. -
#9862 Unalmas sztori ON:
Huhhh.... Nos, azelmúlt pár napom elég mozgalmasra és izgalmasra is sikeredett, bár nem előre tervezetten. Azonban ezért csak a saját bénaságomat okolhatom, senki mást.
Kezdődött ott, hogy szerettem volna rangot lépni. Eléggé az elején járok még a föderációs ranglétrának, így én naiv azt hittem, hogy az első pár rangot majd gyaloggalopp sebességben fogom teljesíteni, és túllépni rajtuk. Természetesen nem így lett, nagyjából 5 órányi kamionozás hozta meg a szintlépéshez szükséges eredményeket, a szintet hajnalban sikerült abszolválnom. Talán ennek is köszönhettem a figyelmetlenségem, miszerint ennek a szintnek a meglépésekor még NEM jár a Federal Assalt Ship, még további egy szintet kéne hozzá teljesítenem.
Jöhetnek a balfaszságaim, vagyis figyelmetlenségeim (bár már az előző mondatom is hajlott erre):
Mikorra rájöttem, hogy kéne még egy szint a hajóhoz, a hangárban már csak egyetlen db Eagle állt minimálisan felszerelve, a többi cuccot kipucoltam. Szóval egy Eagle-el és 58 millió kredittel a zsebemben néztem meredtem a képernyőt, akkor még nem tudtam, hogy a monitort dobjam be egy téglával, vagy saját magamnak keverjek le egy kurva nagy pofont amiért elnéztem ezt a dolgot...
De az élet nem áll meg! Hát akkor irány Li Yong-Rui, sz@rok az egészbe, veszek egy Python-t - ugye ez volt a gondolat. Ahogy néztem, a kedvezménynek köszönhetően még marad a kezdő bányászfelszerelésre is. Eagle-ről eladtam a cuccokat, 89 fényév a kiszemelt rendszer. Előtte persze direkt csekkoltam, hogy van-e Python a Shipyard-on - gondoltam most már figyelek mindenre. Hát a francokat, 8 ugrás lett volna a rendszer, de persze 2 ugrás után full száraz volt a tankom. Mert hát erre miért is gondoltam volna! Hát akkor dokkolás, felraktam rá annyi Fuel Tank-ot, hogy szerintem a térképről is le tudtam volna ugrálni vele + Fuel Scoop, szóval tuti atom biztosra mentem.
Ugrás az időben: odaértem, Pythont beszereztem, elég korrekt kis bányász felszerelést varázsoltam rá, ráadásul ott is érvényes volt a 15% kedvezmény. Utána elhúztam a már hetek óta kiszemelt rendszerbe, ahol van 8-10 RES site, és van Metallic Ring is, szóval gondoltam majd mindig azt csinálom, amihez kedvem van - tegyük hozzá, hogy alig pár ugrás ettől a Li Yong-Rui által uralt rendszertől.
Jó lomha dög ez a Python - gondoltam -, de nem okozott gondot az aszteroidák közötti lavírozás, sőt: egész kezesnek bizonyult. Palladium, Platinum, Gold -> csak úgy zuhantak be a raktérbe, fél óra alatt közel 2 milliós rakomány várakozott már türelmetlenül az eladásra. Én is türelmetlen voltam, úgyhogy kinéztem egy rendszert, ahova a Palladium-ot exportálják, és átugrottam. Na persze ahogy illik, ugrás után 10 mp-vel már egy NPC rám is gizdult, kihúzott SC-ből. Nem tudom tudjátok-e, de egy bányászatra fittelt Python annyira hatásos menekülésben / harcban, mint öreganyám a programozásban.
Szóval elhullottam seperc alatt. Jött a felismerés azonban: nincs annyi pénzem, hogy fedezzem a Python költségeit, szóval 2.3 mill volt a zsebben, 2.5 volt a biztosítás. Buktam közel 60 milliót. Egész nyugodtan konstatáltam ezt a tényt, sőt, úgy fogtam fel, mint egy új kezdetet. Most majd mindent ésszerűen, és helyesen csinálok - tényleg pozitív voltam a dolgokkal kapcsolatban, nem idegeskedtem már. Nem is lehetett volna, a saját hülyeségem volt.
De ekkor jött a meglepi. Amikor ugye kilőnek, feljön az a fekete ablak, és ott volt egy sor: Loan - bezony, kaptam hitelt, vagy kölcsönt, vagy nem is tudom hogy nevezzem. Szóval azért a játék nem szőrös szívű, simán vissza tudtam vásárolni az egész Python-t, hiányosságok nélkül, minden modullal.
És amikor azt hinnéd, hogy most már minden rendben van...
El is adtam róla minden bányász cuccot, a pénzt fegyverekbe, pajzsba, felszerelésbe fektettem. Olyannyira beleéltem magam, hogy még az FSD-t is leszereltem, vagyis a legkisebbre cserélem - gondoltam így kisebb súlya is van a hajónak, meg úgysem ugrálok ki a rendszerből, szóval jó lesz ez így. Persze amikor kidokkoltam, akkor láttam csak, hogy bazdmeg abban a rendszerben vagyok, amiben lelőttek, és nem abban, amiben bányásztam!
Ugrani persze nem tudtam, én vissza nem dokkolok. Akkor irány RES, majd szedek össze pénzt, veszek FSD-t, és ugrok a megfelelő helyre. Aha, persze, csak éppen RES nem volt a rendszerben. Ok, akkor irány Nav Bacon, hát velem nem szórakozik senki. De igen, az egész játék velem szórakozik, ugyanis belépem a Nav. Beacon-höz, és közel 20 PERCET (!!!!) kellett keresgélnem, mire egyetlen Wanted hajót találtam. Húúúúúúú baszki, na ez viszont rendesen feltolta a vérnyomásom a plafonig!
Száz szónak is egy a vége: azóta már a kiszemelt rendszerben vagyok, igaz a Python még nagyon alap felszerelésben, de a tűzereje így is lenyűgöző a régi Vulture-ömhöz képest. High RES-ben tevékenykedem egyelőre, nagyon rendesek ezek a rendfenntartók: elég egyet belelőnöm valakibe, rá is mozdulnak egyből. Szóval így nem gond pl. egy 3-as Wing-et kibombázni, és még a vérdíjat is megkapom.
Bár féltem a Python RES-ben való használatától (nem is ezért vettem eredetileg), hiszen egy lomha, dög nagy, lassú vasról van szó - azt kell mondjam, hogy baromi jól teljesít.
Zárom soraimat, tisztelet annak, aki elolvasta, és reménykedjünk, hogy a jövőben hasonló dolgokat egyikünk sem követ el. -
#9861 De jó hajó is a FAS, csak a hardpointok nincsenek jó helyen.viszont telepakolod hull reinforcement package-el aztán atommá dodgemezel mindent vele.legalább is régen ezt tettem.de asp-x is lehet azzal a rakat hardpointtal jó vadászgép amúgy.sok ember nem szereti a fed hajókat,de nekem pont ez a markáns vonalzós élek tetszenek -
nibron #9860 a superpowers alliance repu csíkra gondoltam.:)
mármint úgy res, hogy alliance területen bemegyek res-be npc-t lődözni? -
#9859 De most repu, vagy alliance csík? Mert alliance csíkot sima RES-el lehet pikk-pakk felhúzni, a reputáció a szarabb. Az a nehéz. -
nibron #9858 valami különös oknál fogva, arra az elhatározásra jutottam, hogy kicsit felhúzom az alliance csíkot. 18%-on állt, 40 küldetés után most billent be a 20. ha lineáris a dolog és jól számolok, akkor már csak 1600 küldetést kell megcsinálni.:) -
nibron #9857 ilyen piti dolog miatt biztos nem csesztetem őket, megteszi ezt helyettem legalább másik 3.:)
de andrás bátyót mindjárt reportoljuk, főleg, hogy már rutinból rángatja a kábelt.:) mintha nem lenne elég az állomások működésének szabotálása.:)
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.20. 15:51:52 -
nibron #9856 az még rendben lett volna. de kb. olyan 1.5 hetet ugrott vissza, arra az állapotra amikor még csak pumpáltam a két csajt. csak 1.szintű fejlesztések voltak, abból is csak a pumpa miatti hülyeségek. azokkal a hajókkal semmi sem történt amelyek parkolnak, csak a repülttel. először azt hittem, büntit kaptam, de nem jött értesítés, a másik, hogy most aztán nem is lenne miért.
Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.06.20. 15:28:24 -
#9855 Megmondtad a százalékot, ismertek a határok (elég pontosan), úgyhogy már csak szorozni kellett :)
Nekem a szombat reggeli szerverkieséskor volt, hogy 2 rendszerrel "visszaugrottam" - gondolom az volt az utolsó, amit még el tudott tárolni a szerver, a következő ugrásról még megkaptam az adatokat, és utána szállt el ugrás közben.
Egy ilyen hibánál nem szóltál a supportnak, hogy ez most mégis mi?
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.20. 15:25:17 -
nibron #9854 én vmelyik nap kicsit rosszabbul jártam. újra kellett indítanom a játékot és vmiért a piton visszaállt egy régebbi állapotra. felszerelés, tartalom minden. még hiányik 1-2 materrials, hogy visszacsináljam az upgradeket. pont most vettem fel egy küldit amiben van egy, de már megint összefosta magát.
dzsini: elég jól megtippelted azt az 52millát. egészen pontosan 51.977milla. :) -
#9853 Éééééérdekes eset :) hálégnek nem lett belőle gond. Én lehet, hogy néztem volna bután, ahogy kipukkasztanak, mire eszembe jut a hálókábel :)
Bár az ilyesmiket refundolják elég gyorsan, ha benyújtod a ticketet, de jobb, hogy nem kellett futni velük egy kört. -
#9852 Jó, hát nem mondtam hogy csak ezek tetszenek, hanem ezek IS... -
#9851 OFF: ROTFL Touché!
ON: Na ilyensevóótmég: leteszem a mérnöknél a bárkát, de nem hagyja abba a landolási visszaszámlálást, nem adja be a helyére a menüt! _W_T_F_? Nem tudok semmit csinálni, se felszállni, se visszahúzni a landing geart. Lássuk mit szól ha kimegyek a főmenübe és vissza: HÁT NEM VOLT JÓ ÖTLET, mert ugyan megint lebegek a landing pad felett, de nincs leszállási sőt tartózkodási engedélyem se, ezért felszólítanak, és hiába repülök egy kicsit odébb, nem hagyja abba!!! Megtámad a bázis, és mire kettőt pislognék, 32% a hull! Na ITT rántom ki a hálózatot alóla minden teketória (és lelkifurdalás) nélkül. Kilépés launcherig, indít ohne Horizons, recover to orbit, kilép, indít rendesen, leszáll. Szerencsére 100%, az egész meg sem történt... -
#9850 Azért a "szexi hajótest"-ről hamarabb jut eszembe bármelyik Gutamaya vagy Saud Kruger hajó :) De persze, kinek-kinek ízlése szerint, csak szórakozok. -
#9849 Tiszta szexi hajóteste van mindegyiknek Más az ízlés, nincs itt semmi gond. -
#9848 Én annyit tudok róluk, hogy csúnya egyforma mind, és az iCourierrel mindegyik elől szaladni kell :) -
#9847 Volt Dropshipem, de pár nap után eladtam. Nagyon lusta dög, és hát a tűzereje sem volt számomra kielégítő. -
#9846 Jaa, a föderációs szappantartók :)
A dropshipet már használhatod most is, az nem jó? -
#9845 Federal Assault Ship - baromira tetszik a formája, a design... Szóval minden.
-
#9844 Mi az áhított hajó? -
#9843 Közben persze szintet léptem hajnalban, nem feküdtem le addig.- ám ekkor szembesültem a ténnyel, hogy még egy rangot le kell küzdenem az áhított hajóig. Szóval dühömben elhúztam Li Yong-Rui területre, és vettem egy Python-t. Igaz, egyelőre bányászatra szerelve, de már a garázsban áll a böszme dög. -
#9842 Ma egész délután kamionoztam a rep. növelés miatt. Nagyjából 4 órán keresztül, néha egy-egy gyilkolászós küldetést is elvállaltam, hogy azért ne legyen teljesen egyhangú. Aztán hogy-hogy nem, véget ért a war (vagyis tűzszünet van), tehát már nem tudok olyan küldetést felvenni, hogy nyírj ki 30 hajót XY cégtől, mert RES-ben 30 ilyen hajót összeszedni hosszú órák kérdése. Ez még a kisebbik gond, hát akkor ASP elővesz, és újra kamionozás. 90%-on állt a rangom, és az utolsó három küldetés pontosan 0%-ot adott a rangomhoz. Na ezen most felbasztam az agyam, mert még ma szintet akartam lépni, és nem rajtam múlt. Szóval mára egyelőre ennyi, holnap remélem azt a maradék 10%-ot fel tudom tornázni. Ha megvan az új hajó, már költözök is egy új helyre, amit már kinéztem magamnak pár hete.
Jó éjszakát! -
#9841 Joccakát :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#9840 No, azóta bedobáltam még egy vödör adatot - 567 egységnél tartok, még mindig top10%, de ez most már úgy is marad valószínűleg. És most már végképp elindultam a buborékból jó messze - naplementénél találkozunk :)
... már csak keresni kell egy szép bolygót naplementéhez.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.19. 17:25:04 -
#9825 Mérnökhöz leadott adatok: ott minőségre mennek, itt mennyiségre. Annál a mérnöknél, ahol az FSD-met szereltettem már 4. szint közepén tartok, és bármilyen kis-közepes útról visszatérve simán megvan az 5. szint, ha minőségi adatokat hozok neki - de annyira nincs rá szükségem, pár fényévvel jobb lehet belőle, de elvagyok így is. A föderációs felfedezős nénivel nem foglalkozom (Felicity).
Az, pedig, hogy egy játékban valamit pozitív dolognak tartok (pl. császárság), az nem jelenti azt, hogy bármilyen hasonló véleménnyel vagyok dolgokról a játékon kívül. Az Elite-et lehet szerepjátszósan is játszani, én pedig ilyesmivel is szórakoztatom magam. Ha ez a mostani felfedezős adatgyűjtés bármilyen föderációs támogatással folyna, akkor egy fia adatot nem kapnának tőlem :) Az utópista Pranav Tóni pedig egyike a kevés értelmes célokkal rendelkező powereknek szerintem. Ez a gyűjtése pedig jó céllal van - az eltűnésekkel kapcsolatos adatokat keresnek.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.19. 13:33:04 -
#9824 off: JUJJ, a transzhumanizmust pozitív jelzővel még egy napon sem lenne szabad említeni..! Kár hogy nem fér itt bele ennek a kifejtése..
on: szerintem a felfedezési adatokért a játék SEHOL nem tud annyit fizetni, hogy ne érje meg még mindig ezerszer jobban egy mérnök repujába fektetni!! Már persze annak akit érdekel egy ilyen mérnök. -
MasterMason #9823 Infinitus Prime, 5K-s VR cucc 3000 dolcsiért:
http://www.infinitusprime.com/ -
#9822 Keresgéltem egy kicsit - lakott rendszer 19 ezer van. Az EDSM Sol központtal és 500 fényéves sugárral 83 ezer rendszert dob ki, 1000-el 121 ezret, 1500-al 148 ezret.
Van mit nézegetni a buborékon belül is :) -
#9821 Nekem 630k a legnagyobb kifizetés, de az a Sag A* volt, és az 26 ezer fényév :) hogy sokkal közelebb hol van ilyen jól fizető rendszer, azt nem tudom - talán valamelyik alapból feltérképezetlen lakott, ahova berajzoltak egy csomó földszerűt.
Olyan 52 millió körüli adatod van, mert kb. 58 millió a Pioneer eleje (és utána 160 az Elite). Az igen tisztességes egy buboréklakótól :)
Nekem még az 5000 rendszer sincs meg (és kicsivel több, mint 5000 ugrás), de abból 115 millióm jött össze (113 ezer beutazott fényévvel). És 3 hétnyi játékidővel.
Jó szórakozást! -
nibron #9820 azt a 63-at is dudálással szedtem össze. elmentem a pitonért, és vissza túrista módban. ennyi jött össze. azért félelmetes, hogy már több mint 6000 rendszer után is, folyamatosan jönnek az adatok. a ranger már 85%-on van, és még nem igazán hagytam el a buborékot ezen az acc-on. 1433-at mutat a távolságjelző. a max.díj ~650e körül van. azt hol szedhettem össze?
engem nem kell banolni, hát én ugye alátámasztok, wazze. azt aki nem...:)
na léptem,pá -
#9819 Tegnap "hazaugrottam", 254 adatom van náluk, most gyorsan bejelentkeztem, még top10%-ot jelent (Pranav Antal szimpatikus transzhumanista, úgyhogy neki hajlandó vagyok információt szolgáltatni) - az a "gond", hogy itt a minőséget nem vizsgálják, csak a mennyiséget, így csak ugrálással és dudálással óriási mennyiséget lehet összeszedni - és lesz, aki csütörtökig még ugrálgat - én meg hét közben nem játszom. De ha visszaesek a top 25%-ba, akkor se rossz az eredmény. (vagy még ma hazaugrálok megint majdnem 3000-ről, ezzel a megnövelt ugrótávval igen tempósan tudok közlekedni, és meglesz a 300 körüli leadott adat...)
Szerencsére átvenni nem kell hazajönni, automatikusan utalnak 2 hét után.
Amúgy ha gondolod bannolhatlak, tizenpár éve vagyok moderátor az SG-n :)
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.19. 07:26:44 -
nibron #9818 ettől a manáktól egészen biztosan.:)
látod-látod. erről is beszéltünk már. kicsit visszaolvasol ott van kifejtve.:)
egyébként meg már lassan lehet, hogy ez a fórum látogatottabb lesz, mint a hivatalos. nem baj, ideköltöztetjük a frontiert. a reklamációt pedig betiltjuk. mindenki csak a dzsininek támaszthat alá.:) akinek nem tetszik, már megy is a ban.
hozd vissza az adatokat a community-be lejárat előtt, megfejelik még egy csomó zsozsóval. még az is lehet, hogy első leszel.:) én jelen pill. 63-al még bent vagyok a 25%-ban.:)
nah, laza 3 óra után elkészült a lányom. azt még nem tudja, hogy ahová megyünk ott nagyon előnytelen dolog a smink.:) -
#9817 Igen, bizonyára pont ugyanúgy viselkedek egy játékkal kapcsolatos névtelen és arctalan fórumon, mint személyesen egy háztartásigép-szerelővel :)
A többivel kapcsolatban pedig köszönöm, hogy szépen alátámasztottátok amit írtam.
Bár egy dolog még mindig nem derült ki, hogy az említett "össztűz" vajon tényleg csak az SG fórum magyar nyelvű, pár tucat játékos által látogatott topicját jelenti-e...
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.19. 06:04:05 -
nibron #9816 "Ugyanazt csinálod, mint s_andras"
látom levágtad a lényeget.
dzsiniéknél elég magasan lehet az ingerküszöb.:) van nekem egy nagyon régi cimborám, háztartási gép szerelő. nem semmi pali, szívesen elküldeném hozzájuk. valami ilyesmi lenne: "hááá főnök, most talán megcsináltam a felét, ha elmentem felőlem meg is nézheti. a másik felébe viszont be kellene segítenie mert nagyon elfoglalt vagyok. keresse már meg a hibákat legyenszíves míg elvagyok. ha megvan szóljon és ahogy mondja talán úgy ki is javítom ha tudom." javítás utáni elszámolás: "na nézzük főnök. volt ugye 4 kiszállás a maga hibájából, 4 hibakeresés..."
azért szívesen megnézném azt a pofát amikor azt mondja: "háát rendben, fogadjuk el..."
amúgy biztos kiváló alany lenne egy kíváncsi kamera felvételre.:) -
nibron #9815 az életben talán a repülők konténerei hasonlítanak a játék raktér egységeihez. ott adott konténer méretek vannak, és ha most eltekintünk a tömegközéppont (cog) szükségességétől, valamint a max.felszállósúlytól (mtow), annyi árut pakolnak egy konténerbe amennyi belefér. tehát ott inkább a térfogat minél optimálisabb kihasználása a lényeg. de meg van adva a konténerek max. terhelhetősége is. tehát az is biztos, hogy egy konténert nem fognak színültig tölteni arannyal, vagy bármi bazi nehéz valamivel. a szállítási díjakat normál esetben a súlyból számolják. a játékban így az egységek vonatkozhatnak a dobozkákra, de egy dobozba max. 1t cumó férhet egyvalamiből. az árazás pedig nem a tömegre értendő, hanem a dobozra. az egység elnevezése most, hogy a kg-t és a grammot kivették, kicsit félrevezető, de ha benn lenne, teljesen érthető lenne.
hja kérem az X. az meg volt csinálva. alaposan le lett koppintva az első elitről.:) ott tervbe volt véve, hogy egy konténerbe, több cuccot lehessen rakni, de mivel abban a játékban minden objektum külön életet él, az optimalizációk során jóeséllyel kiesett volna. ennek kompenzálására született meg a superfreighter. azért ezt a "kereskedelmet" látva megkérdezném iant, hogy mit szól hozzá. -
#9814 Nem tudom írta-e valaki, de tonna alapon szvsz. egyáltalán nem logikátlan a szállítmányozás, és így a játékban lévő sem.
A szállítás alapja elsődlegesen a SÚLY, és nem a térfogat. A térfogat a profit maximalizásánál fontos, de ez ugye másodlagos. Fontos, hogy a különféle emelők is tudjanak vele kezdni valamit, hiszen egy 160 tonnás csomaggal nem igazán tudnának mit kezdeni...
Ehhez még tegyük hozzá, hogy egységesíteni kell mindent, persze a játékban ez túl van egyszerűsítve, X- szériában pl szét vannak osztva a dolgok (halmazállapot szerint pl). De ez azért még nem akkora gond.
Ha ezt a logikát követed, akkor meg kell találni azt a legnagyobb térfogatot, amelybe még belefér egy tonna mittomén, mondjuk tömörített tollpehely, és azt kinevezni egy konténernek (1t). Ennyi.
Így maximum abba lehet belekötni, hogy miért az egy tonna az alap, miért nem mondjuk a 10. de ez meg teljességgel elfogadható, hiszen vannak kis hajók is.
Utoljára szerkesztette: danone, 2016.06.18. 23:08:57 -
#9813 Nem válogatok, nincs személyes preferencia, akkor fogadok el valamit, ha >kiállja< a logika próbáját, még ha először fel is merültek vele kapcsolatban kételyek. És ami meg nem, az megkapja a magáét.
Nem az olyan bugokra gondolok amikor totál egyértelműen hiba van, ezeket nyilván nem nagy kunszt "elismerni", hanem amikor a koncepció rossz vagy átgondolatlan, fejletlen, kezdetleges, gyermeteg stb. Ezeket nem kell a magunk szórakoztatására megvédeni mindenáron, jobb az ha a társaság fele helyett MINDENKI össztüzet zúdít rájuk: hatványozottan nagyobb esély a változtatásra.
A tonnás beszélgetést átfutottam, de nem egészen értem a problémát: a konténerek egységes méretűek, és 1 tonna súly lehet bennük. Ez olyan mint ahogy a liftekben is ki van írva hogy pl Max.350kg. Nem bír el többet, leszakadna. A konténer is 1 tonnát bír és kész. Ha gabona akkor is, ha ólom, akkor is, hiába "lötyög" benne. Nem látok ellentmondást. Talán az az egyetlen érdekesség, hogy mi van ha a tartalma nem tesz ki 1T-t, akkor elvileg tényleg nagyobbat kéne tudni ugrani. De nem biztos hogy van ilyen áru, ezen még nem gondolkodtam. -
#9812 Ott hibás ez a nézeted (és ezt is írtam már többször), hogy kiválogatsz dolgokat, és ami épp nem tetszik vagy zavar, az kap egy "logikátlan" jelzőt, a többivel meg (ami hasonlóan logikátlan lehetne) nem foglalkozol - rengetegszer végigfutottuk már ezt a kereskedelmi rendszertől kezdve a fegyvereken át sok mindennel, te is írtad, hogy van, amit elfogadsz, és van, amit nem. Nem logika, hanem személyes döntésed alapján.
És én nem szoktam azt írni, hogy valami szerintem hogy jó, vagy hogy nem (nagyon ritkán, pl. a bétaidőszakkal kapcsolatban leírtam, hogy szerintem túl rövidre sikerüt, sőt talán még most is folyik #9732 ) - azt szoktam leírni, hogy ők valószínűleg miért döntöttek úgy, hogy valamit hogy csinálnak, vagy milyen ellentmondások vannak az általad vagy mások által leírt kritikákban vagy dícséretben (pl. a timesinkezés / grind erőltetés elveivel kapcsolatban). Mivel valamivel kapcsolatban úgy nem érdemes beszélgetni, hogy "ugye milyen rossz? - igen, szerintem is rossz, utáljuk együtt! - jó, utáljuk!", így én általában megpróbálok rámutatni arra, hogy mi miért alakul úgy, ahogy - függetlenül attól, hogy nekem az tetszik, vagy sem. Mivel a Frontier nem valószínű, hogy olvassa ezt a topicot, így más értelme amúgy sincs az ilyesminek, minthogy egymást szórakoztatjuk (erre két ellenoldali vélemény sokkal jobb, mint két azonos), és mellette a játékban segítünk tőlünk telhetően az erre járóknak és egymásnak. Ha bármi építő jellegű hozzászólásotok van gondolom úgyis a Frontier bugjelentő és egyéb hasonló felületeire külditek, hogy a mindezek mellett kedvelt játékból a lehető legjobbat tudják kihozni - gondolom a dokkolással kapcsolatosan is így tettél. Én is írtam nekik már sok dologgal kapcsolatban.
Amúgy ha egy kicsit visszaolvasol még azokat a hozzászólásokat is megtalálod, amikor sok mindenre azonnal én is rámondtam, hogy igen, az bug és hibás működés (pl. a bugosan felszerelt hajók, vagy a módosított felszerelések kiutalása NPC-k részére, amik elvileg csak a legfelsőbb szinten kellettek volna, hogy megjelenjenek, ehhez képest már Competenteknél felbukkantak) - mert ezeket egyértelműen nem így tervezték. Tehát azt, hogy szerintem "minden mindig pont úgy jó" a fentieken túl még így is cáfolom.
Tegnap a raktér és tonnákkal kapcsolatban is írtam, hogy a tonnát térfogatként használják, plusz utazáshoz tömegként, mert csak - ott az egyetlen "logika" az, hogy a játékdesign így jóval egyszerűbb, de ha elkezdi az ember kapargatni a felszínt (méreteket számol, sűrűségeket, ilyesmiket), hamar összejön az értelmetlensége. De működik, és játékmechanikailag használható.
Ha lenne itt valaki, aki teljes erővel a játék tökéletességét hangsúlyozná, akkor azzal szemben is ugyanígy felhoznám az indokokat és a példákat, hiszen ahogy nem csupa hiba és logikátlanság, ugyanúgy nem a tökéletesség mintapéldája a játék.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.06.18. 21:51:40