ELITE: Dangerous
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Igazi ínyencség ez a játék egy olyan embernek aki valóban csillagász 😛
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
http://www.gamespresso.com/2016/01/13/elite-dangerous-player-finds-planet-reach-from-halo-in-game/
A Sólyom Végveszélyben a férfiak Titanic-ja. Posztapok/zombie addict
Egyéb híreinkben: találtak valamit 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Honnan tudom hogy az adott rendszert már felfedezték? A galaxis mapon nem ír ki rendszeradatokat, még ha űrállomáson tartózkodok, akkor se. Viszont amikor már odarepülök és meg(bírom) nyitni a rendszer térképet akkor meg már ott vannak a különböző adatok és hogy ki fedezte fel.... nincs valami lehetőség ennek kiszűrésére? Ez így gáz hogy akár 1000 fényévet is repülök felfedezés hitében és mikor odaérek kiderül hogy én már a 2000. látogató vagyok <#conf>#conf>
FSD pedig annál gyorsabban tölt, minél kevesebb és kisebb tömegpont van a környéken. Mélyűrben villámgyors, egy Anaconda elől menekülve lassú 😊
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.01.14. 16:32:27
A valasz: jatszott o mar lassu jatekkal, vagy hatalmas bejarhato terulettel rendelkezovel, de azt nem erti, hogy mi abban mi a "jatek", hogy egyik allomasrol a masikra 4 napig tart elrepulni padlogazzal. Direkt megnezte, ha kilepett es visszalepett, ugyanott folytatta, nem ment kozben a hajo elore, ahogy hagyta. Probalt o mindent, de ennyi ideje neki nincs 😊
Ma este - ha a szerverek is engedik - megmutatom neki a supercruise/FSD funkciot 😊
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Dokkolásnál még nem figyeltem mert fontosabb a landolás 😄
Leginkább bányászat közben fedeztem fel, máshol még nem találkoztam vele: mi a piros PROX felirat? Mit jelent?
Gondolkozom rajta, hogy veszek egy tehenet, aztán kereskedek kicsit.
---
A következő utam nekem tengelyiránt és "felfele" lesz, aztán meglátom meddig megyek.
Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.01.13. 13:04:22
Mármint a nebula körül ?
Teljesen random útvonalon megyek, jó nagy kerülővel a nebulák felé, de tényleg minden érdekes már fel van fedezve valaki által.
Az első felfedező utam hosszúra nyúlt, mert nem mentem haza leadni a felfedezést, és minden érdekeset lenyúltak, pedig volt bináris Föld-szerű, meg Neutron ÉS Fekete lyuk egy azon rendszerben, 3 gázóriás élettel egymás mellett, stb.
Most egyelőre csak 3ezer fényévet mentem ki, a célom 20ezer körül van, tétje igazából nincs, mert az első útról így is több ezer akármin van már a nevem.
nekem a második köröm a California nebulahoz volt (1000 fényév), és onnan egy köríven visszatérve már van kb. 10 csillag a nevemen 😊
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD
Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !
Cargo Scanner (meg tudod vele nézni mi van a másik hajóban)
Chaff Launcher (Ez összezavarja a gimballed-gömbcsuklós és turret-tornyos fegyvereket egy időre 10 lőszer van benne)
Frame Shift Wake Scanner (Ezzel tudod szkennelni, hova ugrott a csóka)
Heat Sink Launcher (Túlmelegedéskor kidobhatod vele a hőt. 3 lőszeres)
Kill Warrant Scanner (Le tudod szkennelni, hogy más rendszerekben körözik-e az illetőt.)
Point Defence (Turret) (A rád lőtt rakétákat lövi le, ha tudja)
Azt hiszem ezek mehetnek oda.
Mindenesetre érdekes megoldás, olyan "átverés" érzést nyújt, főleg amikor százezres vagy több milliós eladási értékekről beszélünk és bizony több tíz/százezer a rejtett levonás. Elég bosszantó. Mindegy, akkor ez van, le kell nyelni.
Másik: a hajóknál mit jelent a "utility mounts"? Erre se találtam magyarázatot...
Na de ha totál 0 creditem van az eladás pillanatában, hiába adom át 5000-ért, végül nem lesz csak pl. 4386... Nem értem....
De itt egy konkrét példa amit nyomon lehet követni: https://www.youtube.com/watch?v=lQGffY_3p3E
(17:35-kor)
A videó alatt a hozzászólásoknál ott van az adott kérdésem is. (bár itt most kicsi a veszteség, de akkor is van...)
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.01.12. 14:15:30
Ha a piacon eladsz valamit, pl. 5000Cr-ért, akkor miért csak pl. ~4386-ot ad? És még nem is tankoltam..... Miért vannak levonások? Méghozzá nem is kevés.... minél drágább egy termék annál nagyobb a levonás.... szinte már alig van rajta profit.... vagy én rontottam el valamit?
Janicsillagasz vagyok, új pilóta. 45 órám van eddig a játékban. Igazából eddig még sosem hallottam a játékról (az előző részeiről és semmi történetről), csupán a csillagászati mivolta miatt kezdtem el érdeklődni iránta. Még valamikor 2015 márciusában megjelent a Magyar Csillagászati Egyesület havilapjában (Meteor-ban) L. B. egy kis cikke. Akkor elég gyenge gépem volt, így nem tulajdonítottam neki sok figyelmet, de most kicsit erősebb szerkezettel megpróbálkoztam a játékkal.
Imádom az ilyen "szabad" játékokat, ahol nincs kkötve hogy mit kell csinálni (kampány), hanem mindenki azt csinál amit akar. Sajnos egy fikarcnyit se értek angolul, így elég nehéz rájönnöm bizonyos részekre hogy mit is kell csinálni. A "hivatalos" magyar oldal hiányos, kevés adatot ír le, nem frissül, regisztrálni nem lehet (elküldi a regi linket az e-mail-ben, de rákattintva error-t ír), írtam az oldal e-mail-ére de még csak válaszra se méltattak... foglalkozik még vele valaki egyáltalán? Mindegy....
Arra már rájöttem hogy kell bányászkodni, találtam egy rendszert ahol minden 2. aszteroida csak painite-palladium-platinum-aranyból áll, tegnap este 2 óra alatt csaknem 500.000Cr értéket bányásztam ki onnan...
Nem tudom hogy egyes küldetésekkor mivel bíznak meg, azt se tudom hogy egy szállítói küldetésnél mikor adják át az árut vagy mikor kell megkeresnem.... Sajnos.... Esetleg ha valaki tudna nekem egy kis oktatást adni mindenről (hajókról melyik mire való, küldetésekről, felszerelésekről, és mindenről, azt megköszönném 😊 (Erre a célra magán TeamSpeak szobát biztosítok).
Utoljára szerkesztette: Janicsillagasz, 2016.01.12. 12:29:58
A Birodalom ilyen szempontból hihetőbb, ott a nemességgel nem feltétlenül jár együtt semmi más, egyszerűen adományoznak egy lovagi vagy bárói rangot, aztán örülj neki, továbbra is senki vagy, csak vehetsz csini hajókat.
Most pl. 15 euro kedvezmény van a Horizonsra, ha megvan az első szezon, és akinek megvan mindkettő, az vásárolhat Cobra MK IV-et. Hasonlóra lehet számítani ezen túl is.
Majd karácsonykor kijön az Elite Dangerous Sajtoskifli, ami megint ötvenvalahány euro lesz, és aki csak azt veszi meg, az megkapja a Horizons végéig az összes tartalmat, és a leendő harmadik szezonban mindent, ami jönni fog. Akinek meg megvan a Horizons és (vagy?) az első évad, azoknak kedvezmény is jár majd, és valószínűleg valami ajándék ....
Tulajdonképpen az MMO-k havidíját és a nagy kiegészítőket összevonva alakult ki ez a szezon rendszer.
Oké tévedtem. Dzsini mondja az igazságot.
Utoljára szerkesztette: Kronos79, 2016.01.11. 16:38:33
A sima ED az "első szezon" a múlt évi tartalommal rendelkezik, és már nem fog bővülni funkciók terén.
Olyasmi, mint pl. a World of Warcraft nagy kiegészítői, ami új lehetőségeket, egyebeket ad hozzá a játékhoz, de ugyanazon a pályán játszik mindenki - viszont itt ha a legfrissebbet megveszed, akkor rendelkezni fogsz visszafele az összes előző tartalommal (és ha az is megvolt, akkor olcsóbban vehetted meg és pár apró plusz is jár köszönetképpen).