23609
1418743729.jpg
  • MikX
    Hát nimcs, mikor jött a 2.1 én kint voltam, azota nem jartam a bubiban :)
    Csak a 3 alap mernok meghivoja van
  • Dzsini
    Meg vannak már nyitva? Mert elmászkálni Meta Alloyért vagy Soontill Relicért még egy csomó ugrás buborékon belül...
  • MikX
    Jaja, akarok mérnöközni, hát akkor leadom neki, ha ottis megkapom a pénzt meg a névtáblát is
  • Dzsini
    Csak a leadás pontján uralkodó frakciónak számít, a központi powerhez nem. Ennyi adattal, ha elosztod olyan 10-20 helyen ki lehet akasztani allied-ra :) De ne szórakozz vele, mert ha kipukkasztanak, oda az egész. Keress egy kieső, békés (nem anarchia vagy ilyesmi), csillaghoz közel eső bázist, és add le ott.

Ha mérnököznél, Felicity Farseernél és Elvira Martuuknál lehet leadni felfedezési adatokat, hogy a rangot növeld nála, de oda pármillió elég, hogy lv5 legyen, azt egy kétnapos körrel meg lehet oldani.
  • MikX
    A felfedezési adatok is beleszámitanak rangba? Mert lassan visszaérek, es föderácionak kezdtem el huzni a csikját anno, és hamár... Akkor oda adom le
  • nibron
    azért az olyan dolgokat se felejtsük ki az egyenletből mint, hogy a pajzsa jobb mint a pitoné. legalábbis gyorsabban tölt vissza. ha raksz rá páncélt, még mindig kisebb a rebuy mint a pitonnál. kb. olyan 2milla a difi. raktérben viszont tragikus. csak harcolni jó, kicsit ugrik, alig fér bele üzemanyag, elég hamar eldurran a szélvédő. de van 6db utility hely, erős powergenerator. és az egészet ki lehet hozni kb 120 millából.
  • Dzsini
    Az FSD boosthoz megfelelő alapanyagokra van szükséged (jobb oldalt "material"), amiket felhasználva egyszeri ugráshoz +25 +50 vagy +100% ugrótávot kapsz. Az alapanyagokat pedig aszteroidamezőkben bányászva és felszínen SRV-vel keresgélve lehet találni.
    Neked még szinte biztosan nincsenek ilyen alapanyagaid, és egy ideig nem is kell foglalkoznod velük, a normál ugrásokkal a lakott buborékon belül kényelmesen lehet közlekedni.
  • PanzerWolf
    Nah és ezt beállítom a térképen és figyelembe is veszi a játék?Vagy hogyan működik ez?A másik, ilyenkor több üzemanyagot is eszik a hajó?
  • MikX
    Tényleg brutál nagy

Itt mellette két majdnem nap méretű csillag, csak úgy hasonlításképpen :D
    Utoljára szerkesztette: MikX, 2016.07.06. 14:36:05
  • MikX
    Még beejtem utközben a lagnagyobb csillagot a játékben, egy fehér oriást, már 1000-en belül van, onnan viszont már csak 3e a buborék
  • Dzsini
    Ó, akkor most jönnek a fura dolgok - lakott rendszerek, más hajók, ilyesmi... :)
    Én az utam negyedénél tartok #10431 úgyhogy jó volt meglátogatni Jaques-t.
  • Gundark 1 1
    Nos, urak, tanulmányoztam a kérdést :) Tegyük fel hogy a coriolis DPS mérője jó. A piton 3 nagy és 2 közepes MCvel kb 62-őt sebez. De cserébe mivel nagy eléggé lusta. 10/6-ot irnak a manőverezésére. (a Ferdének dettó) A ferde az óriás MCvel 30 körül van, (4 közepes MC). De. Ha az óriás helyre beam-lesz, akkor felugrik 57-re. Azaz mobil halálcsillag. Azaz MC és az ágyúk óriás kivitelben messze nem olyan termékenyek. Ennek örömére ha hazamegyek veszek egy ferdét :) Jobban kellene manővereznie mint a pitonnak, de ez valóban így is van? Mert itt is 10/6ost ír. lesz 16 tonna rakterem is. Végül is egyelőre elég, az utóbbi időben úgyis csak a szürke zónában éltem, a tank pitont kicsit pihentetem.
  • MikX
    Nem, mostmár sag A-ról hazafelé tartok, ha nem ma, akkor holnap már meglesz a 2 hónapos trip vége :D
    Utoljára szerkesztette: MikX, 2016.07.06. 12:46:35
  • Dzsini
    Ha még jobban eltávolodsz, akkor már ritkábban, de legal cargoként is fogsz találni kicsit és nagyot is, a felszínen meg nagy ritkán mentőkapszulákat. A Jaques-on (ha oda tartasz) szívesen átveszik, mindig jól jön a munkaerő :)
  • MikX
    Tegnap a nagy semmi közepén találtam egy ilyet

Nincs cargo helyem, ugyhogy nemtudtam elhozni sajna...
  • toocha
    Ilyen szokott velem is történni. Újratervezés eddig mindig segített.
  • Dzsini
    Ez, plusz így, és egy jól moddolt FSD-vel egy csomó olyan külső rendszer elérhetővé vált, amiket idáig nem lehetett elérni, mert a legközelebbi csillag 80-100 fényévre van tőle. Most a felfedezésre szerelt Anacondák már elérik ezeket a csillagokat.
  • Roger6
    Miért? Ez olyan, mint a magasabb oktánszámú benzin, vagy a NOS.
  • nibron
    arra tippelnék, hogy van ott egy számodra átugorhatatlan távolság.
  • nibron
    frissebb és finomabb répától a nyuszi is nagyobbat ugrik. az f1-es verdák sem döngetnének ennyire, ha ők is a kútról tankolnának. a játékban van-e értelme lehetne rajta vitatkozni. de ha vki beszorul vhová, és ezzel ki tud onnan ugrani, akkor már van legalább egy értelmes célja.
  • nibron
    tuti, hogy az volt amit andras bátyó írt. miután megtervezted az útvonalat, nehezítetted a gépet, és ugrásonként a gépeden 2t a max. elhasználható üza (ezt írta ki). az ugráshoz a nagyobb súllyal már több fuel kellett volna, ezért nem engedte. amikor többször újrapróbálkoztál, akkor az egyiknél újraterveztetted az útvonalat és ettől lett jó.:)
  • Caliph
    útvonal tervezésnél miért irogatja folyton h route plotting failed... ?
  • s_andras
    Meg lehet fűszerezni begyűjtött anyagokkal az üzemanyagot, és akkor nagyobbat lehet ugrani - ne kérdezd hogy miért, szerintem tiszta ökörség.
  • PanzerWolf
    Igen a körbejárósra gondoltam. :)
  • PanzerWolf
    nem tudom.Lehet utána vettem cuccot.De nem hiszem.Meg szoktam nézni a tele raktérral meddig tudok ugrani.Bár lehet most elfelejtettem.Csak akkor utána miért engedte?Most már nem tudom meg.Ha lesz ilyenem akkor legközelebb csinálok képernyőmentést.
    FSD boots az mi a térképen az útvonaltervezőnél?Lehet növelni is, és akkor nagyobb lesz az ugrótávom azt jelzi.
  • s_andras
    Ha útvonalat terveztél, majd ezután rakományt vettél vagy teletankoltál, akkor ír ki ilyet, ha a célpont a könnyebb hajóval még épphogy elérhető volt. Az elvileg nem lehetséges, hogy ugyanoda egy ki-belépés után mégis el tudsz ugrani, hacsak nem iktatott be az útvonaltervező egy köztes állomást.
  • PanzerWolf
    Ezeket tudom.Az volt az érdekes,hogy kiírta a flame shift driverel nem tudok ugrani mert meghaladja 2t-val a szállítmány.Nem tudom pontosan de,valami ilyesmit írt ki.Többször próbálkoztam.Nem telt el kis idő,gondoltam beírom ide mit ír ki,erre elkezd ugrani.Pedig semmit nem változtattam.
    Szóval sajna nem lőttem screeshotot.
  • Caliph
    lőj egy screenshotot és megnézzük
  • PanzerWolf
    Többször próbáltam semmi.Nem engedte.Írok ide.Visszamegyek a játékba akkor meg ugrik.Nah ez hogyan van? :D
  • PanzerWolf
    Ez érdekes mert tele van a tank.Aztán meg alig vesz le ugrásnál ahogy nézem.
  • Caliph
    fuel 0.62 /h azt jelenti annyit fogyaszt óránként
    alatta a narancs csík fogy folyamatosan,repüléskor,supercruiseben stb. ha elfogy a csík levon egy téglalpot a teljes kapacitásból
    alatta a teljes tank kapacitás,kék színnel jelölve az a mennyiség ami
    fsd ugráskor más rendszerbe kell

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.07.05. 20:47:42
  • Caliph
    elfogyhatott az üzemanyag vagy kevés arra a távolságra ahova ugrani akarsz
  • PanzerWolf
    Frame shift drivernél mi az a max fuel 2t?Nem tudok ugrani.
  • tutituti
    Megérkeztünk bubble nebuláva.most irány a mag.ja és meglett az első earthlike planet ami a nevemen fut ha valaki le nem adja előbb.De sok érdekes anomáliát találtam.majd holnap dobok pár képet.A semmi közepén még egy cmdr. Is beugrott mellém.egy órát dumáltunk
  • Dzsini
    Beagle Point 32941ly - Sol 33625 ly
    Jaques 13300 ly - Sag A* 9929 ly
  • Dzsini
    Igazából ezzel kapcsolatban ott vannak kétségek, hogy azt többször kiemelték, hogy az idegenekkel való kapcsolatunk aszerint fog alakulni, hogy a játékosközösség hogy viselkedik. A játékosközösségnek fegyverei vannak, más nem nagyon.

Plusz onnantól, hogy a játékban néhány civil csoporton kívül (Canonn, SEPP...) csihipuhiról szóló közösségek léteznek, így nem nehéz megjósolni, hogy mire számítsunk.

... bár az is igaz, hogy az idegennek tűnő DBX-et nem bántotta senki.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.05. 16:11:24
  • nibron
    mióta a technológia engedi, egy csomó játékban van a játékhoz alapvetően nem tartozó elem amit lehet rombolni. pl. kertben a veteményes. odamegy a csubi és géppityuval sorozattal szétlövi a sütőtököt, utána az egész kertet egy olyan játékban is ahol egyébként drága/ritka dolog a lőszer. ténylegesen van rá igény, ezért kell ilyeneket megalkotni. és zabálja a nép.
  • Dzsini
    Beszkennelték - ha megnézed a megtalálásáról szóló streamet (én élőben néztem amint kipattant a hír), akkor láthatod, hogy a pilóta aki megtalálta nem lőtt rá. Egész sokáig nem lőtt rá senki, mert próbálgatták szkennelni, vizsgálgatni.

De amíg a játék lehetőséget ad arra, hogy valamilyen fegyverrel lelőhess valamit, addig lesz, aki lelövi.

Ott van a Lave Radio narancs Sidewindere - nem árt senkinek, nem támad rá senkire, külön oda kell menni hozzá, hogy foglalkozhass vele - a bétában már sportot csináltak belőle, hogy elkezdték levadászni, és azóta is.
    Utoljára szerkesztette: Dzsini, 2016.07.05. 15:49:52
  • Roger6
    Ahogy egy bolygót is le tudunk szkennelni, úgy ezeket a szerencsétlen védtelen organikus dolgokat is le tudnánk, nem hiszem hogy nagy fejlesztést igényelne egy ilyen dolog bevitele a játékba.
  • nibron
    az emberek már a kétezres években rájöttek, hogy egyedül pusztán a létükkel is akár el tudnak pusztítani egy bolygót. további ezer év alatt rájöttek hogy tudnák ezt az egész univerzummal művelni. nincs szükségük más létformára ehhez.
    Utoljára szerkesztette: nibron, 2016.07.05. 15:44:55